21171
LCD - Plazma
  • [NST]Cifu
    Izlések és pofonok, de szvsz nem sok...
  • [NST]Cifu
    Aztatat nem. Sőt, a három konzolos képről is megfeledkeztem. :S
  • JohnnySmith
    Nem csináltál képet PS3-ról, full HD-ba ? :)
  • cloud.strife
    Szvsz az azér egy kicsit nagy lenne 2-2.5m-re.....
  • [NST]Cifu
    Az LG-nek és a Samunak biztos nincs problémája a számítógéppel való összekötéssel. A többinél nem tudom. Elég bő lista, ha főleg X-Box lenne rajta, akkor majdnem mindegy szerintem, amelyik szimpatikusabb neked.
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg kikapcsolni a különféle képjavító technikákat a TV menüjében.
  • athlon7
    Az létezik, hogy a Panasonic 42PZ70 Plazma Tv 100Hz-es legyen??
  • viizo
    általában (MINDIG - ez tapasztalat) azok szerint szokott "túl sok" lenni a képméret, akit otthon vmi 51 centis tv boldogít és az elég is neki, esetleg monitoron tévézik...

de sajnos ha nincs a szobában hely hogy nagyobb tv-t installáljon a rendszerbe, akkor nincs mit tenni :(
  • Sheltem
    "Kb. 2-2,5 méterről nézném a TV-t, erre a távolságra sokak szerint már a 82cm is túl sok (pláne akkor a 94!), de ez alább már nem szeretném adni..."

2.5 méterről már mehet a 42colos(107cm) is simán.
  • Sheltem
    Csak gratulálni tudok az eladónak. 260W os a TH-42PV70P m ami azt jelenti, hogy egy átlagos pc többet fogyaszt. 50-150ft/ óra lol...
  • jafar33
    Sziasztok! Van egy eladó Samsung PS-42c91h plazma tv-m.
    Bontatlan, 3 év garancia!
    200ezer forint, egerben vehető át.
    Érdeklődni: [email protected] 0630/465-3-987
    http://www.samsung.com/hu/products/tv/plasmatelevisions/ps_42c91h.asp?page=Features
  • EasyLife
    LG 42LF75, Samsung LE-40M87, Philips 42PFL7662, Toshiba 42X3000P, Panasonic 42PZ70 szerintetek melyik érné meg a legjobban? főként xbox 360 és upc direct menne, valamint számítógéppel is összekötném.
  • philcollins
    Sziasztok!

Miért van az a jelenség, hogy ha componens kábellel kötöm össze egy DVD lejátszót a Samsung LE37M87BD LCD tévével, akkor a tévén a mozgás első pillanataiban kicsit homályos lesz a kép, majd néhány tizedmásodpreccel később válik csak élessé. Eléggé zavaró tud lenni.

Köszi.
  • [NST]Cifu
    Hát egy 70" plazma esetén nem elképzelhetettlen. :)))

Az én 42"-os LG-m fogyasztása 270W, és egy kWh most 20-40 forint között mozog, függően a szolgáltatóval között szerződéstől... szóval az eladó egy picurikát elszámolta magát...
  • [NST]Cifu
    Pontosan. Első körben nézz szét az Argep.hu és az Olcsobbat.hu oldalakon. Kiindulási alapnak ugyanis a webboltok a legjobbak, ők tudják a legjob árakat biztosítani. Második kör az akciós termékek a Media Markt, Saturn, Elektroworld és hasonló elektronikai boltokban, néha még a webboltoknak is alávágnak az ilyenekkel.

Hogy hol érdemes nézelődni? MM, Saturn, MediaMarkt, különféle szalonok (Sony, Toshiba, stb.).
  • luckyboi
    Az igaz, hogy egy lcd/plazma óránkénti fogyasztása pénzben kifejezve 50-150 Ft? Ma hallottam ezt egy műszaki eladótól...
  • bianconeri
    Kb. 2-2,5 méterről nézném a TV-t, erre a távolságra sokak szerint már a 82cm is túl sok (pláne akkor a 94!), de ez alább már nem szeretném adni...
    Ezért gondolkodom LCD-ben, egyenlőre pici szobám a plazmához.
  • ribarszki
    Köszönöm, erre én is gondoltam, de Pesten melyik a megfelelő üzlet? Mármint árban. Gondolom a Media Maki drága. Jaaa, vagy csak megnézni, utána neten megrendelni. Ahhhm! Ez igaz!
    Illetve még márkára gondoltam. Nyilván nem egy videotont, de pl Sony, vagy Samsung? Vagy melyik gyárt alapból megbízható modelleket?
  • [NST]Cifu
    Nagyon összetett probléma, szerintem az lenne a biztos, ha elmenne (elmennétek) egy megfelelő szaküzletben, ahol sok ilyen készülék van kiállítva. Így a saját szemével láthatja, hogy milyen képük van, mekkora képátló lenne számára az ideális, stb.

A DVB-T tunerrel nem nagyon érdemes foglalkozni. Itthon MPEG4-es tömörítésű DVB-T adás lesz, ezt pedig csak az újabb modellek támogatják.
  • [NST]Cifu
    Nem. Az F71 natív felbontása 1920x1080, tehát elvileg nem okozna neki problémát az 1:1 pixel mapping, ám a gyakorlati tapasztalatok szerint a kép nem volt éppenséggel tűéles DVI-HDMI összekötéskor ebben a felbontásban. A Samsung kihozott egy firmware frissitést, de ennek az elvégzéséhez szervíz kellett. Anno ment is az anyázás az angol nyelvű fórumokban.

Az S/R/M/N széria esetén a 7 sorozat semmiképpen nem támogatta az 1:1 pixel mappingot. Az csak a 8-as sorozat sajátja volt.
  • ribarszki
    Sziasztok! Egy nagyon fontos kédéssel állnék elétek. A történet annyi, hogy van egy nagyon aranyos latin tanárnőm az egyetemen, aki születése óta n$agyon-nagyon rosszul lát. Ha valamit meg akar nézni akkor 2-3! cm-re teszi azt a szemétől. Amúgy nagyon homályosan lát. Nagyon szeret filmeket nézni, és ha valami érdekli, odahajol a Tv-hez 2-3-cm-re, megállítja a filmet és közelről jobban megnézi/átnézi.
    Nos, szeretne venni egy Lcd tv-t, és egy merevlemezes asztali dvd felvevőt. Hiszen így az élő adást is azonnal vissza tudná nézni. De 66cm-re gondolt, hiszen a nagyobbat nem tudja közelről áttekinteni, és szétfolyik neki a kép. Ugye értitek!
    Engem kért meg, hogy válassak neki tv-t, és felvevőt, mert ő nem ért hozzá, és én sem szeretném, hogy átverjék. Szeretne rá lap-topot csatlakoztatni néha, és legyen alaklmas digitális tv vételére. Bár ezt ő mondta, nem tudom, hogy van-e ilyen.
    Tv, és dvd nézésre kellene, és ha most vesz, akkor nem szeretne olyat ami 2év múlva elavult, de ne legyen benne felesleges extra. Hiszen látáscsökkent!
    Olyan 110-130 körüli tv árra gondolt, a felvevőről lövésem sincs. 160gb. De árról nem tudok mit mondani.
    Elnézést a hosszú levélért, de kérlek segítsetek, ajánljatok valamit, de a realitás talaján maradva, magyar keresethez mérve.
    A látássérült tanárnő nevében is nagyon köszönöm!
  • viizo
    olyan hogy túl nagy tv, egyszerűen nem létezik, max elsőre lesz furcsa ;)

ha vársz még 1-2 hónapot és inkább spórolsz még egy kicsit, 94 centis plazmát kapsz 199-ért (PV7 / 1024x720), ami ebben a kategóriában verhetetlen ár / képminőségben, főleg tévén és dvd-n ;)
  • bianconeri
    Tudom, csak sajnos 32"-os méretben nem igazán kapnék plazmát, nagyobb viszont már sok lenne a szobámba...
  • james69holden
    csak TV és DVD-zésre én plazmát vennék szvsz
  • bianconeri
    Sziasztok!

Nem meglepő kéréssel fordulok Hozzátok, én is (32"-os) LCD TV vásárlása előtt állok, és a segítségetekre lenne szükségem a választáshoz.

Konkrét márkát, típust inkább nem írok, mert annyi mindent olvasatam és láttam már, hogy inkább csak bizonytalanabb lettem tőlük :)

Igényeim:

-TV-zésre és DVD nézésre is használnám (kb. 70-30 %)
    -mivel a PIP-hez ragaszkodnék, de a 2 tuneres PIP nagyon ritka (csak egy LG-t találtam, ami tudja), ezért olyan típust keresnék, amelyik HDMI jelről képes rá (később beszerzendő asztali felvevő lenne a forrás)
    -sportműsorok is élvezhetőek legyenek rajta (bár nem tudom manapság ez mennyire okoz gondot egy LCD TV-nek)

Egy hónapon belül szándékoznám megvenni, kb. 150.000 Ft-om lenne rá, +/- 20 ezer Ft-os eltérés még belefér.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Guer
    vajon az R71-ben is müxik a dolog firmware frissítés után?
  • PyRex
    Ha TV-zel is vele sokat, akkor talán a Pana, de nézd meg élőben a képét, mert nekem a Pana plazmáktól fáj(t) a szemem (már 5-10 perc nézés után is).

Amúgy konzolra és egyébre egyértelműen a Sony.
  • rinpocse
    Panasoni TH-42PY700 vagy Sony KDL-40W3000?

Kizárólag az alábbiakra kell: TV, DVD/blue-ray valamint konzol(PS3.....).
    Érvek, ellenérvek?
  • cloud.strife
    szvsz az a néccázas ár se rossz... :)
  • cloud.strife
    Nyugodtan használhatod... :)
  • [NST]Cifu
    Na, csak rosszul írtam, a T3000 van a Samu és az LG alatt, a T3500 meg a FullHD modell... Ezt jól benéztem...
  • [NST]Cifu
    Apropó, nem baj, ha az excellt terjesztem majd a topicokban, hogy a népek tudják miben is különböznek az egyes Sony modellek? Természetesen forrásként téged jelöllek meg. ;)
  • [NST]Cifu
    Szép táblázat. Padlót is fogtam tőle. A KDL-40T3000 ugyanis az LG 42LF65 és a Samu LE-40N87 alatt van árban a webshopokban, így a legolcsóbb jelenlegi normális FullHD LCD TV a piacon. Ha tényleg nincs gond az 1:1 pixel mappinggal, akkor igazi BestBuy lehet az olcsó, monitornak is használt TV-k terén...
  • SIDE76
    Hmmm...kár érte. Azért kíváncsi lettem volna rá.
  • PyRex
  • cloud.strife
    Nem fog.
  • SIDE76
    Ugyan nem LCD és nem is Plazma kérdés...de meg tudja mondani esetleg valaki hogy a Sony 50E3000 RPTV megjelenik valaha Európában? Olyan rég olvasni róla, de semmi megjelenés egyenlőre ?!?!
  • cloud.strife
    Bravia lineup by cloud ekcelbe

Nah, uhh, összeraktam egy gyors összehasonlító táblázatot, remélem nem csesztem el semmi adatot ...
    :)))
    vigyázat, excel...
  • cloud.strife
    A színe. 3000 az fekete, fekete talppal, 3010 az kékesfekete, ezüst talppal.
  • athlon7
    Mi a különbség a 40D3000 és a 40D3010 között??