21171
LCD - Plazma
  • Les6963
    "2,6m-ről nézem (most mértem le) a 82cm-es D-s Bravia-t, de soxor még erre is azt mondom, hogy nagy. Filmnézésnél épp elég. "

Mennyire használható a D3000 TV-zésre, DVD-zésre? Én 4,5m-ről nézném, ebből kifolyólag a 40" jönne szóba...Igazából árban még a Pana-42PV700-as volna versenytárs, csak annak még nem láttam a képét...(nem mintha 40-es D3000-et találtam volna bárhol is kiállítva...)
  • Sir Quno Jedi
    De maj cserélem 50" felettire idővel (csak ugye most ideiglenes pízgondokevannnake).
  • cloud.strife
    Innyeha... :)
  • Sir Quno Jedi
    Fél méterről 37" pont jó nekem. Most is azt bámulom (TV-t is).
  • cloud.strife
    Elég sikeres megoldás volt ez, emiatt 3 barátja vett ugaynígy nálunk TV-t! :)
  • cloud.strife
    :)))))))))))))))))))

Háát nemtom. A nagyátlagnak azért nem teszik (elég sok visszatérő vásárlónk, törzsvásárlónk van hálistennek) a nagy méret, mert az SD adások iszonyat gagyik. Még akiknek plazma kellett azoknak se teccik annyira, bár igaz azon szebb a kép, mint az alap LCD-ken.

Egyébként nem vettem kioktatásnak....... :)))))))))))))
  • bianconeri
    "Volt már rá példa, hogy kivittük a vevőnek mindkét méretet és amelyik teccett neki az maradt... :)"

Ez nem lenne rossz megoldás nekem sem

Collostokkal méricskélve itthon valóban nem tűnik már olyan "picinek" :)
    Bár az öreg 55-öshöz képest jó, hogy szembetűnő a különbség, de hisz' pont ezért (is) váltanék. Elég illúzióromboló egy 16:9-es filmet azon nézni...
  • Sheltem
    Isten ments, hogy én ki akarjalak téged vagy bárkit oktatni. Nem értek én annyira ezekhez, dvdzek asszony tvzik és ennyi. Utánanéztem mi micsoda, hogy működik a plazmámban csak azért, hogy tudjam mit vettem, de ettől én még nem értek hozzá, így csak egy megjegyzést fűznék ehhez a mondatodhoz:
    "Véleményemet tartom, 107cm 2-2,5 méterre extrém távolság a nagy átlagnak. Hidd el tudom."

Aki nagynak találja elején(amit teljesen megértek) és megveszik, azokat megkérdezném 1-2 héttel a vásárlás után is, hogy még mindig nagynak tartják e. Szerintem meglepő lenne az eredmény.
  • cloud.strife
    Ez majd mindíg így van, amikor eladunk egy 102cm-es LCD-t, amikor a kedves vásárlónál installáljuk akkor sokan felkiáltanak, hogy ajjajj ez ekkora? A boltban nem tűnt ekkorának.

SZVSZ az eddíg nézett méret sokat számít, hisz ha vki évekig 55cm-est nézett akkor hatalmas a 107cm, nekem van PS3-am, HD adásom, HD kamerám, HD fényképezőm, tehát sok dolgot tudok HD-be nézni, 2,6m-ről nézem (most mértem le) a 82cm-es D-s Bravia-t, de soxor még erre is azt mondom, hogy nagy. Filmnézésnél épp elég. HD anyagnál is jó, szépen láccik a HD.

De mindemellett osztom CIFU véleményét, hogy ahány szem annyi féle.

Volt már rá példa, hogy kivittük a vevőnek mindkét méretet és amelyik teccett neki az maradt... :)
  • bianconeri
    Tapasztalataid szerint 2 méterről a 94 cm sok? Mert ma megnéztem a Panát, és tetszett, az áruházban nem tűnt túl nagynak... :)
  • cloud.strife
    Egyetértek.
  • cloud.strife
    :) Ezt most télleg nekem mondod, hogy menjek be egy multiba, nem elég, hogy napi 8 órába ezeket nézem?
    Véleményemet tartom, 107cm 2-2,5 méterre extrém távolság a nagy átlagnak. Hidd el tudom.

Mindettől függetlenül elhiszem, hogy neked jó.
  • [NST]Cifu
    Már csak azért mondom, mert a FullHD nem csak egy méterről olyan szép, hanem kettő-három méterről is...
  • Sheltem
    Mármint mivel kapcsolatosan van e összehasonlítási alapom? Ami alapján azt mondom, hogy nekem nem kell ekkora felbontás?
    Láttam már fullhd demókat, nem csak plázákban hanem panashopban is pl, direkt megnézegettem. Láttam milyen gyönyörű fél méterről is és, hogy a sima dvd olyan "távolságból" mennyivel "szarabb". De! Mivel én nem fél méterről nézem hanem amennyiről mondtam nekem nincs szükségem rá, elég a dvd is. Nem vagyok maximalista ennyire,onnan a dvd is gyönyörű :)
  • [NST]Cifu
    Van neked összehasonlítási alapod a FullHD cuccokkal, vagy csak szubjektív véleményed van a dologról?
  • Sheltem
    A tv saját menüjében alapból 100hz re van kapcsolva, ez független attól, hogy tv műsort nézel, dvdt hdmin keresztül vagy a pcd vgajából elküldött jelet.
    "A Panasonic 42PV70 képe 100Hzen vibrálásmentes?"
    Én ahogy mondtam 2.5-3méterről nézem és semmiféle vibrálás nincs, de ha gondolod és hazaértem megnézem neked fél méterről is :) (Nem mintha bármint számítana nem annyiról fogod nézni)
  • Sheltem
    Én abszolút nem a full hd vs hd miatt másoltam be a cikket nem erről volt szó eredetileg. A normál nézési távolság vs szobamérettel összefüggő képernyőátló volt az alaptéma,vacilál a 82 és a 94cm plazma között ehhez kapcsolódóan másoltam be a cikket. Engem nem érdekel sem a hd sem a fullhd... Amelyik dvdn jó minőségben van kódolva a film az tökéletesen szép 2.5-3 méterről ahonnan nézem. Az meg, hogy 1 méterről milyen engem egy grammnyit nem érdekel. Egyébként tervezem majd egy 5méteres DVI-HDMI kábel vételét, hogy 720p/1080p filmeket valamint nagyobb felbontású WMVket gépről nézzek, de azt is csak azért mert azokat nem akarom átkonvertálni dvdre(minden konvertálás minőségvesztéssel jár).
  • [NST]Cifu
    Ezzel a cikkel van egy nagy-nagy probléma. Nem veszi figyelembe a szubjektív dolgokat. Meg az objektíveket, mint például hogy minden embernek más a szeme. A hétvégén volt egy pilóta ismerős nálam. A 42" FullHD TV-men a kis betüket is elolvasta 4 méterről, erölködés nélkül. Nekem 2.5 méterről sikerült csak.

Szóval nem értek egyet azzal, hogy 3 méteres nézési távolság esetén nincs értelme a FullHD-nek. Menjen el a kedves vásárló, nézze meg egy szalonban, hogy lát-e különbséget az 1080p és a 720p között 3 méterről. Ha nem lát, akkor elég neki a HD. Ha úgy véli, hogy szebb a FullHD, akkor pedig vegyen azt...
  • SIDE76
    Srácok!!! A Panasonic 42PV70 képe 100Hzen vibrálásmentes?
    Az 50Hzes plazmák képe az ilyen szempontból nagyon zavaró!
    Egyébként ez a 100Hz milyen csatlakozási módoknál működik a PV70en? vagy csak sima TVműsoroknál lehet bekapcsolni? HDMI bemeneten keresztül rácsatlakoztatok valamit akkor annál is be lehet kapcsolni a 100Hzet?
  • bianconeri
    Hát igen, ha lenne 82-es plazma, nem is lenne kérdéses a választás, no de a méret témán többet már nem lovagolok...
  • bianconeri
    Itt van a szomszédban a Westend, első utam majd oda vezet...
    A cikket pedig köszi, áttanulmányozom.
  • Sheltem
    Ja igen és azt elfelejtettem írni, hogy 94cm alatt nem létezik plazma nem csak panasonictól de más gyártótól sem, és azt hiszem bátran feszültségkeltés nélkül írhatom, hogy a plazmák dvdzésre illetve normál tv filmnézésére jobbak(erős fekete szín, nincs áthúzás gyors mozgásoknál(pl a sokat említett focilabdaeffektus), magas kontraszt stb), bár a 100hz es LCDk állítólag hozzák ezt a szintet viszont az áruk....
  • Sheltem
    Ajánlom a következő cikket olvasásra neked:

Nyugodtan elhiheted, hogy 2-2.5 méterről nem nagy a 94cm hanem pont jó, amúgy ha a Westendben lévő Media marktba mész ott majdnem egymás mellett van a TH-42PV70P és a TH-37PV7P meg tudod nézni a különbséget képméretben.
    A 107 est már lehet "nagy" tvnek nevezni, de 94 es alatt ilyen plazmaárak mellett(és a panák amennyire lehet energiatakarékosak is) nem nagyon érdemes gondolkozni, pláne annak tudatában, hogy a 32es samsung(a samsungról mint márkáról én inkább nem írok itt semmit mert letépik a fejem...) 10k val olcsóbb csak. Jól gondold meg leginkább csak ennyit mondok, 55ről váltani 94plazmára már egy szép lépés és a 94es tvt nem nevezném nagynak, inkább közepesnek.
  • PyRex
    nincs olyan, hogy túl nagy szerintem :)
  • bianconeri
    Azért vagyok itt, hogy "beleszóljatok", mert jobban értetek hozzá :)

Most, hogy nagyjából tudom, melyek iránt érdeklődöm, szépen szétnézek a műszaki boltokban, és elsődleges szempont lesz a méterek összehasonlítása.
    A tisztánlátás kedvéért (ami miatt folyton nyavajgok ): adott a szobám, amely 2,5 méter széles, ezért írtam 2-2,5 métert nézési távolságnak, mert ugye TV állvány, plusz kanapé hátulja miatt nem lehet a maximum távolságról nézni. (bár a hossza 5 méter, de a házimozi, a bútorok és az ajtó, ablak elhelyezkedése miatt csak így oldható meg a TV-zés)
    Nos a mostani egy 55 cm-es CRT, annyi csak a dilemmám, hogy ehhez és az adottságokhoz képest egy 94 cm-es plazma nem túl nagy-e, nem csak mozira, hanem mindennapos TV-zésre is.
    Ezt szeretném kideríteni az üzletek végigjárásával. De mindenképpen szem előtt tartom, hogy ár/érték arányban a plazma veri az LCD-t...
  • Sheltem
    Ha jól látom 180 ezer körül van a Samsung. Ne haragudj de ha télleg a 2 tv között vacilálsz egyértelmű, hogy a panát vedd, ez ne legyen kérdés(nem akarok beleszólni).
  • bianconeri
    Köszönöm a segítséget mindenkinek, azt hiszem a Panasonic TH-37PV7 plazma és a Samsung LE-32R81 LCD között fogok dönteni, van még két hetem gondolkodni rajta :)
  • [NST]Cifu
    Az LE2R, LC2R kifutott széria, csak ha tetszik a képük, akkor válaszd. Ha PiP kell, akkor inkább Samu LE-32R81...
  • [NST]Cifu
    Az a baj, hogy ilyen kis képátlónál az ár elsöprő többsége már a belső elektronika, nem pedig a panel. Így van az, hogy az első használható 26"-os modellek olyan 123e Ft-től kezdődnek (LG 26LC41), miközben alig 17e Ft-vel drágábban már 32"-ost is kapsz (LG 32LC41). Sajnos 110e Ft-ig normális, monitorként is használható TV-t nem fogsz találni szerintem...
  • Sheltem
    "Szvsz az azér egy kicsit nagy lenne 2-2.5m-re..... "
    2 méterre picit, 2.5 méterre már abszolút nem. Én 3 méterről nézem általában de van mikor 2.5, úgy már igazi moziélményt nyújt egy 107es hidd el. Próbáld csak ki menj be egy plázába és nézd 2.5 méterről. Pár perc alatt megszokod.
  • Sheltem
    "Köszönöm az ötleteket, anyagilag és méretileg is azt hiszem maradnék a 82-es LCD-nél. (bár nagyon vonzó egy "kicsi" plazma is, picit el is bizonytalanodtam )
    Utóbbiból azt hiszem Panasonicot választanék, arról csak jókat hallottam, és amit láttam, az is tetszett."

TH-37PV7 et már meg lehet kapni 189k ból, szvsz érdemes elgondolkodni rajta(főleg ha mozira kell akkor mindenképp plazma).
  • Sheltem
    "Az létezik, hogy a Panasonic 42PZ70 Plazma Tv 100Hz-es legyen??"

Nekem PV70 van és alapból 100hz van állítva a menüjében. Ha 50hz re állítom természetesen remeg a kép 100hz en szuper. Gondolom a Pz70 nél ugyanez van.
  • bianconeri
    Sokszor hasznát venném, azért gondoltam, ha egyszer új TV-t veszek, kihasználnám az előnyét
    Ez az LG még jobbnak tűnik: 32LC3R, bár sok paraméter hasonló (amennyire én értek hozzá)
  • JohnnySmith
    Passz, azt tudom hogy az LC41-LC51-ben akinek van az nem csalódott, persze vannak kivételek biztos :)
    (és persze szükség van-e a PiP-re az is elgondolkodtató)
  • bianconeri
    Igazad van, elnéztem, csak a 32LE2R-ben van 1 tuneres PIP. Kérdés az mennyire jó?
  • james69holden
    haver megkért hogy válasszak neki egy 66cm-s LCD-t, de mostanság abszolút nem vagyok képbe az új termékekkel ill. árakkal...
    lényeg neki a TV/DVD/számítógép összekötés HD múvik miatt
    (tehát tudja hdmi-n az 1:1 pixel mappingot)

100-110k-s árra gondolt

üdv
  • JohnnySmith
    Hát nemtom, nekem Lg 32LC51-em van, de PiP nincs benne, szvsz a 41ben sincs :) (használati útmutatója nem írja)
  • bianconeri
    Köszönöm az ötleteket, anyagilag és méretileg is azt hiszem maradnék a 82-es LCD-nél. (bár nagyon vonzó egy "kicsi" plazma is, picit el is bizonytalanodtam )
    Utóbbiból azt hiszem Panasonicot választanék, arról csak jókat hallottam, és amit láttam, az is tetszett.
    De ha LCD mellett maradok, akkor melyik márkát/típust ajánlanátok? LG-k szimpatikusak, pláne mert 1 tuneres PIP is van általában bennük, korábban ezt ajánlotta valaki: LG 32LC41, Electrowordben pedig az Lg RZ32LE2R van elég olcsón.
  • jafar33
    Sziaszttok!
    Az itt hirdetett Samsung PS-42c91h plazma tv elkelt!
    A hirdetés már nem aktuális!
  • JohnnySmith
    ohhh de kár.... na majd legközelebb.