21171
LCD - Plazma
-
#3716 Sziasztok!
Elgondolkoztam egy HDMI-DVI kábelen amivel összekötném a számítógépet a TH-42PV70Pvel.
720p-s filmeket szeretnék majd nézni (valamint WMV HD filmeket) jelentősen szebb lesz ezeknek a képe mint a normál dvd filmeknek amiket a progresszívos asztaliról küldök komponens kábellel? Szóval lesz állkeresgélés a földön? ;)
Ugye ilyet nem tud az ember megnézni a boltokban, sehol nincs összekötve pc a tvvel, ezért is lennék kíváncsi a véleményetekre, azért csak 10k HUF egy ilyen kábelből egy normális és 2szer meggondolandó. -
SIDE76 #3715 Sziasztok!!!!
Valaki látta már a Sony 40V3000 modellt?
Normál TV adásra is használnám...ezért azt szeretném megtudni hogy ez egy sportesemény nézésénél /foci, forma1./ mennyire húzzák a képet? Elképzelhető hogy várható lessz némi utánhúzás az ilyen sportműsoroknál ezen TVn?
A Panasonic 42PY70 az 100Hz-es úgy mint a 42PV70? -
#3714 42 coltól inkább egy panasonic TH-42PY70P t ajánlanék, még olcsóbban is kijössz(ha nem ragaszkodsz az LCDhez). Ha igen sry. -
#3713 Samsung LE-40F86, esetleg a Sony KDL-40X3000/3500, de az már 600e Ft felett van.
40"-nál nagyobb képátló esetén már bőven az árküszöbb felett vagy. -
EasyLife #3712 Milyen LCD-tv ajánlotok ami 42" vagy nagyobb tudja a 100 Hz-et,FULL HD-s valamint 500e Ft környékén van max 600e.? -
#3711 Uhh.. Ma voltam a Saturnban és láttam egy 52 collos Sharp XL1-est. Megvan az új etalon! :) -
#3710 Még nem, kb 5 nap -
#3709 sziasztok
régen voltam már itt és időközben megjelent a Sony Kdl-52x3500 típusú tv-je ami 100 Hz-es
valaki látott már ilyen tv-t? ha igen akkor milyen? -
#3708 Na mimeg megkaptuk a 37" P modellt.
Háááá vazze, valami nem stimmel vele. A feketéje nem túl jó... Szinei ok. -
jboones #3707 Láttam egy Pana 50PV7 plazmát az egyik üzletben, perpill az ára alapján ugye ez a legolcsóbb márkásnak mondható cucc, de iszonyat képe volt, mármint iszonyat randa. Piszkálni nem lehetett, így nem tudom, hogy valóban ennyire gyenge, v. el volt baxva a beállítás... Tapasztalat másnál?
Amúgy a csak 1db HDMI csati, és a PC bemenet hiánya nem zavarna... -
#3706 Valószínűsítem, hogy csak műholdon, márpedig kétlem, hogy így nagyon el fog terjedni kis hazánkban. :S -
#3705 magyarul is indul HDTV adás
nézzétek meg a videót
Nonstop Kino HD
http://www.nonstopkinohd.eu/
-
#3704 A Magyar LG oldal elég gáz (én is a skandináv oldakat nézegetek, ha érdekel valami), de itt megtalálod, amit keresel. Az LC41 és az LC51 között csak egy minimális desingbeli különbség van, továbbá másfajta hangszórókat szereltek bele (de ez téged úgyse fog érdekelni, ha házimozi hangrendszered lesz). Az LC42 és LC52 is csak desingbeli különbségekkel bír az LC41/51-től.
Az LC45/46 és LC55/56 a fentiektől annyiban tér el, hogy van bennük DVB-T tuner, de ez nem érdekes, mivel ha jól tudom csak MPEG-2 tömörítést ismernek, itthon meg a hírek szerint MPEG-4-es adás lesz, ergo az integráált DVB-T tunert kenhetik a hajukra azok, akiknek csak MPEG-2-őt ismer a TV-je...
Ha véleményekre vagy kiváncsi, írd be alulra a topickeresőbe az LC41 v. LC51 kulcsszavakat. -
#3703 Szvsz a számítógéppel való összekötést ma már ha egy mód van rá, csakis DVI-HDMI kábelel. Csodálkoznék, ha így nem menne az 1:1 PM. :S -
#3702 Valaki nem tud egy részletes tesztet vagy adatlapot az LG32LC41 LCD-röl?Nem találtam meg még az LG honlapján sem. -
#3701 Ja a 24p, stb...
Nos mindenbe vannak kategóriák, a Sony-nak ez a T szériája nagyonnagy belépomodell, nemcsoda ha nincs benne X-es engine... :) -
#3700 A T3500 az fullhd, el lett írva az újságba... :(
Nade az U felbontásába lehet hogy belegabalyjottttam... :)
Megvan a T3500, eddig D-sub-al próbáltam, sajna 1360x768-ig ment a dolog, tehát a kép felét se toltotte ki.
BD filmrol kiváló képe van, ugye a régi V2500 széria kávája és tudása FullHD-be csomagolva. SZVSZ bestbuy, talán.... :) -
#3699 Őőőőő....
Akkor most mi van?!?! A T3000-es nem FullHD, nemdebár? A T3500-as az, ezt néztem be én is pár napja. -
#3698 Köszi!
Az U esetén nem 1280x720-as felbontás volt?
Én legalábbis ennyiről tudtam, 1280x768-asról nem. :S
A T3500-ra tényleg kiváncsi vagyok. Árban kb. ott van, mint az LG és a Samu olcsó FullHD-i. Egyedül az zavar benne, hogy nincs 24p támogatás. No nem mintha jelenleg hiányozna, de azért kicsit csodálom, hogy pont a Sony egy friss modelt kihoz így. :S -
#3697 A második:
Sony Centrum Győr
Bocs a reklámért, csak megjelent az októberi SC magazin. Az oldalon az első hír ajánlom figyelmetekbe az interaktív módot, meg a címoldalas szettet is... :) -
#3696 Na az első:
kipróbáltam a PC-s csatlakozást az új 40U2520-ason, a 32D3000-en, meg a 40D3000-en.
1360x768-ba mentek a D-k, az U 1280x768-ba vízszintes kitöltéssel.
Az U-n meglepően szép, éles volt a kép, pixelmappingot a tv menüjében nem találtam.
A D az más tészta, irdatlan éles, kontrasztos képet adott, viszont pixel mappingot itt sem találtam. Sőt a vid kártya beállításai között sem. Egy Nvidia 7300GS van a benti gépben.
Most akkor mi van?
Mind progikkal, mind HD videókkal is ki lett próbálva, holnap ha lesz időm a 40T3500-at is letesztelem FullHD-vel. -
#3695 Köszi a tippet. Ati kártyám van, de megnézem a kontrol paneljét... (Ha feltettem és nem csak a drivereket installáltam anno) -
#3694 Ha nVidia kártyád van, akkor az nVidia Control Panelben be lehet állítani, hogy a pixel mappingot a videókártya vagy a TV intézze, azt maceráld.
Esetleg még a TV menüjében nézd meg, hogy lehetne bekapcsolni az 1:1 PM-et. Az LG esetén a képaránynál lehet kiválasztani. -
#3693 Sziasztok. Van egy Philips 42PFL5322 tipusú tévénk. (LCD, 2 HDMI bemenet, nuku DVI, 15pin). Erre szeretném rákötni a gépemet. Vettem egy DVI-HDMI kábelt, gép összeköt, minden műkszik szépen, de... A Winfos felajánl egy 1360*768-as felbontást, ami szinte a TV natív felbontása. Erre állítva (de akár 1024*768-ra állítva is) a kép el van csúszva. Alul nem látszik a start menü. A vertikális állítással (TV menüből) egy kicsit feljebb tudom tornázni a képet, így a kép teteje lemarad, a start menünek meg kb a fele lesz látható. Persze hiába a natív felbontás így, ami a gépen 1 pixel, az a TV-n nem egy pixelen jelenik meg. Mit tanácsoltok? -
#3692 Jaaaaaa-E! :) Nembaj akkor is. :) -
#3691 Nem az élességről beszéltem-E! -
#3690 Igen rosszul írtam, a mozgáskomp. segít sokat a gamékon... -
#3689 Nincs igazad, a 70" SXRD 1m-ről is tűéles. :) Eleget PS3-aztam rajta... csak sajna eladtuk... :( -
#3688 A mozgáskompenzálást lehet ki-be kacsolni, meg a film módot, de a 24p, az 24p. -
#3687 Én most mértem le. A 42" TV-met kőkemény 1.4 méterről nézem általában... -
#3686 Elnézést, de a 100Hz-nek pontosan nulla köze van az FPS-hez (kétlem, hogy a PS3 100Hz-en küldene képet a TV-nek, tehát vagy 50, vagy 60Hz). Ráadásul sajnos az 'erősebb' PS3 játékok (mint a Heavly Sword) esetén még az 50/60Hz sincs kihasználni, annyira be tud lassulni a játék... :( -
#3685 Melyik a jobb Tv?? Sony KDL-40D3000 vs. Samsung LE-40F86. -
#3684 70" ilyen közelről nagyon pixeles, még a HD-s is. SZvsz. Majd ha a japók kinyoják az iylen 4096*4069, meg hasonló dögöket, akkor talán.
Filmnézésre meg még mindig a 3-4méteres vásznak jók, jóak kivetítővel. Elvégre a mozi is erre alapszik... -
#3683 A 24P a blue ray filmek formátuma, nincs olyan, hogy be vagy kikapcsolod... -
#3682 Há vazeg én monitornak (is) használom és fél méterről már egész jóak. Kicsit forgatni kell az embernek a fejét/szemét, de így a mozi feeling adott! :D
Eme szent pillantban is ez előtt ülök és ezen nézem amit írok. -
SIDE76 #3681 A D3000-nél a 100Hz-et és a "24P True Cinema" módot bármikor be lehet kapcsolni vagy függ a csatlakozási módtól vagy a videojel formájától? -
#3680 37"? az durva lenne fél méterről.. -
#3679 "Fél méterről 37" pont jó nekem. Most is azt bámulom (TV-t is)"
-
#3678 Hát elég odaba..ós a képe. Tv-re is, DVD-re pláne, PS3-al meg isten, főleg a 100Hz miatt (jobb a frémrét).
Igaz nem olcsó... :( :) -
#3677 Akkormá mérnem egy 70"-ra, az csak nagyobb... :)))))
Fél méterről ideális... :))))))