21171
LCD - Plazma
-
#3756 őő, de 1920x1080-as TV-n 720p-ben játszani szerintem nem annyira szar. Nyilván nem lesz tűéles a kép, de élvezhetetlen sem lesz az tuti, pláne AA-val :) -
#3755 Jaja 37"-50" 1366*768 egyelőre bőven elég moncsinak IMHO (persze most játékokról beszélünk), mivel az ennél nagyobb felbontásokhoz izom VGA is kell. Az én kis GTS-em bőven folyékonyra renderel mindent ebben a felbontásban és van bódottá. DE 1920*1080-hoz már ennél is izmosabb kari kell, ami már végképp kiveri a biztosítékot, mert aranyárban van csak. Szal. akinek nem figyel minima egy GTX odahaza, esetleg SLI-ben, az ne álmodozzon FullHD-ről PC-hez, mer belelóg a bilibe a keze... :D -
csabika6630 #3754 Köszi a választ! -
stormslider #3753 koszi a valaszt. nezegettem 46"-os fullhd-kat, mellbevago kozelrol mennyire gyonoru a kepuk, bar nem tudom 3-3.5 meterrol szamit-e meg valamit ez a reszletesseg. elsosorban a mozi-elmenyt szeretnek a nappaliba, filmnezeshez ha kell be tudok sotetiteni viszont egy tv hiradohoz nem huzom le a redonyoket ezert gondoltam a tft+projektor kombinaciora. a mostani projektoros tv homalyos es nem kontrasztos ezert mar filmet se szivesen nezek rajta, epp emiatt tartok a projektortol is. -
#3752 Az adott keretből szerintem tudsz elég jó kis 46" FullHD TV-t venni, LG 46LF65, Samsung LE-46N87 v. M86/M87, Sony KDL-46W2000 vagy KDL-46V3000, Sharp 46XD1...
A projikhoz mondjuk nem értek... :S -
#3751 Az 1366 x 768 az a 720p felbontású filmekhez ajánlott?
Nem. Ez a HD felbontású TV-k és a 42"-nál nagyobb plazmák natív felbontása. A 720p-s jelet aztán a belső elektronikájuk felskálázza.
Ilyen felbontással 81-82 cm-es tv-n hogy lehet játszani? Nagyon pixeles a kép? (számítógéphez kötve)
Lent már SQJ írta, hogy ő is ezt használja, és teljesen elégedett vele. Izlés kérdése, hogy neked jó-e lesz, avagy sem, ez eléggé szubjektív dolog.
DVI-HDMI kábel képes a 720p tökéletes átvitelére?
Akár az 1080p-t is... -
stormslider #3750 hi, a nappaliban akarom frissiteni a megjelenitest, most egy 99cm-s projektoros tv-m van ami helyett olyan megoldast keresek aminek nagy a kepe es nagy a fenyereje - eleg sok az ablak a nappaliban.
elsosorban dvd illetve avi lejatszasra kene, mellette napi 1-2h tvnezes, konzoljatek. igazabol tobb megoldason gondolkozom, pl egy 42-es tft + egy projektor, vagy magaban egy 46-os tft.
amit meg nem tudok eldonteni hogy full hd vagy hd ready legyen a tv, kb 3-3.5 meterrol nezzuk, a full-hd-ra is tudnek kepet tenni pc-n / mediacenteren keresztul.
projektorokkal nem nagyon vagyok kepben igy nem tudom mostanaban milyen minoseget tudnak az elfogdhatobb aru cuccok. konzol egyelore wii van de kesobb x360 is menne ra. az egesz projektre max 5ook-t szanok, es szinte biztos hogy kivarom a karacsony utani szezont a vasarlassal. barmilyen otletet szivesen olvasok. koszi -
Thomas Hangmen #3749 Üdv
Érdeklődnék, hogy "esetleg" vannak-e valakinek tapasztalatai az alábbi Tv ről, Hisense 3203 EU. Valamelyik TV gurutól kérdezném, érdemes ilyet venni? Ára az bíztatóan jó, 100 rugó. -
csabika6630 #3748 Sziasztok
Én nem nagyon vagyok képbe a tv-kel kapcsolatban. :(
Az 1366 x 768 az a 720p felbontású filmekhez ajánlott?
Ilyen felbontással 81-82 cm-es tv-n hogy lehet játszani? Nagyon pixeles a kép? (számítógéphez kötve)
DVI-HDMI kábel képes a 720p tökéletes átvitelére?
Ha baromságokat kérdeztem bocsi, de nagyon nemvok képbe még. :S
Egyszer el kell kezdeni xD -
#3747 Jaja, az igaz.
Csak mindííííííg elfelejtem ezt a monitor dolgot... :)))))))))))) -
EasyLife #3746 hát... vagy én néztem el vagy az auchan írta el,de az biztos h pana 37-es és 130e :) -
#3745 Az LF65 tudja az 1:1 PM-et, nekem is az van.
Viszont erősen kétlem, hogy egy Radeon 9800-as túl jól fog muzsikálni 1920x1080-as felbontásban... :S -
mustar #3744 Jaja, monitornak használnám. LG 37LF65 tudja az 1:1pm-et? Radeon 9800am van, játékra nem nagyon kéne, csak LFS legfeljebb, ki tudja hajtani az 1080p-t? -
viizo #3743 biztos hogy 37-es, biztos hogy pana, és biztos hogy LCD?
mert eddig a pana nem hozott ki 37'-es LCD-t, plazmája van 37-es, ami eddig legolcsóbban 199-ért volt mindenhol -
EasyLife #3742 bocs az kimaradt :D -
#3741 Miután a TV-d felbontása 1024x768, sok jelentősége nincs, hogy 720p-ben vagy 1080p-ben használod... -
#3740 Attól függ, mire akarja használni. Ha monitornak, akkor nagyon is megérné... -
#3739 HI.Tegnap vettem meg a kicsikét Panasonic TH-42PV70P ami persze baromi hatalmas és mellé vettem egy X360 Halo3 Edition konzolt.A kérdésem az lenne hogy ha van valakinek ilyen tv-je akkor érdekelne hogy használja e az 1080p-t???Köszi. -
#3738 ... és szvsz 37"-ba biztos nem vennék FullHD-t, pláne nem a legalapabbat. Abból a pénzből inkább egy komolyabb 32". -
#3737 FullHD-ról volt szó... -
#3736 LG 37LF65, ~260e Ft, ez a legolcsóbb jelenleg. -
EasyLife #3735 37" panasonic auchanba most 130e -
mustar #3734 Mik és mennyibe kerülnek a most legolcsóbb full hd-s 37"os lcd tv-k? Van már 250 alatt? -
#3733 82cmre bőven elég a dvd is. -
#3732 Figyelembe véve az eddigi kérdéseid megfogalmazását, ezen valahogy nem tudok csodálkozni... -
csabika6630 #3731 Senkise válaszol? :(
Amúgy a 82 cm es tv-nél elég a 720p?
-
patiang #3730 Valaki mondja meg, hogy egy jó minőségű CRT tv-nek mennyi a kontrasztviszonya?
Előre is köszi! -
#3729 Sziasztok!
Mivel innen is van aki pana plazmát akar venni bemásolom amit a proharverre írtam hátha tisztább képet ad.
"Na mostmár jobban tudok objektív képet adni a th-42pv70p ről ennyi idő után kipróbálva a HD-T is(ha még valakinek esetleg nincs).
Szóval aki még nem vett plazmát és tervezi ráadásul panasonicot azt tanácsolom neki várjon jövő tavaszig a 2008 as modellekre!
Félre ne értsetek én imádom ezt a tvt, tökéletes képe van számomra, mindenben hozza amit vártam tőle, de...!A 24p jelfeldolgozás nagyon hiányzik...Ebben egy 1080p jelfeldolgozó van és akár 720p akár 1080p filmet küldök rá nagyon érződik, hogy nincs benne 24p a kép "szaggat".
Ugye az ember azért néz HD -t illetve Full-HD , hogy közelről 1-2 méterről nézhesse, ott pedig érződik ez a szaggatás.Pontosan nem ismerem a technikai hátterét a dolognak, valami olyasmit olvastam, hogy 1080p 50/60hz nél a TV 25képkockát tud feldolgozni 24helyett (ezek a filmek 24fpsben vannak rögzítve mint ahogy az eredeti FULL-HD BlueRay filmek is és jövőre vagy 2 év múlva már elérhető lesz a BlueRay).Szóval aki nem rohan a plazma tv vásárlással várjon szerintem én ezt tanácsolom, de mégegyszer hangsúlyozom amennyibe most kerül ez a tv(260ezer) annyit nagyon megér, normál dvd nézésre tökéletes. Lehet más nem is látja ezt a kis "rángatást" csak én vagyok túl igényes?"
Hát ez van -
csabika6630 #3728 Amúgy a 150 ezer forintos 82 cm es samsung lcd tv-kről mit tudtok mondani? -
csabika6630 #3727 Hello, az lenne a kérdésem ha a számítógép video kimenetére dugom rá az lcd-tv t akkor milyen minőségűek lesznek a filmek?
Vagy a monitor kimenetre dugom rá (persze ha lehet) és HD filmet akarok nézni akkor milyen minőségű lesz a film?
-
SIDE76 #3726 Hát ja...kérdés hogy a Panasonic 42PV70 képes vagy sem erre a dologra mondjuk HDMI-on. Nekem 100Hz alatt nem kell plazma bármennyire is szép a képe. A kép vibrálása egy plazmán számomra dühítő csak úgy mint egy 50Hz-es képcsövesTV nagyon zavarja a szemem. Majd még jobban megnézem ezen plazmatípust egy boltban ha lehet...ha nem jön be akkor marad az LCD... Sony 40D3000 vagy 40V3000.
Más:
Valaki nem tudja hogy áll Európában az RPTV piac? Sem a Samsung sem a Sony új modelljeit nem látom...pedig nem lehetnek rosszak a specifikációk alapján. Vagy kezd ezen vidéken elhalni ezen TVkre a kereslet? -
#3725 Digitális adatátvitelnél szerintem felesleges az aranyozott hiper-szuper glancos változat, tökéletes a sima is.
Az eddigi kedvencem az aranyozott csatlakozós optikai kábel (TOSLINK). Annál már egy laikusnak is fel kell hogy tünjön, hogy az aranyozott csatlakozónak kb. nulla köze van ahhoz, hogy is viszi át az üvegszál a fényjeleket... :))) -
#3724 Azért nem szívesen költök most 10k t egy kábelre mikor 4ért is kapok ígyis elég drága volt a komponens kábel is. De ha a fullhd megköveteli akkor elgondolkodom rajta. -
#3723 Szia!
Látom otthon vagy kábelekben is.
Kérdés: DVI-HDMI kábelből mindenképpen a drágább aranyozottat ajánlod vagy elég egy 4000ft os olcsóbb is? 720p-t és ritkábban 1080pt szeretnék a tvre küldeni megfelelő lesz az olcsóbb fajta kábel is szerinted? -
#3722 Ezt írtad:
A Panasonic 42PV70 HDMI csatiján keresztül kap egy 720p jelet /mondjuk felskálázottDVD jelet vagy BluRay lejátszóról egy 720p jelet/ ezek ügye 50Hz-es jelek, de javítsatok ki ha tévedek?
A lejátszóból nem 50Hz-es jelek jönnek, hanem 24 (Blu-Ray) vagy 25 (HD DVD). A DVD-ből 50Hz interlaced (480i vagy 576i). Az már a TV dolga, hogy ezt hogy jeleníti meg, tehát a belső elektronika csinál ebből 50 vagy 100Hz-es (ill. e közeli) értéket. LCD TV esetén a 24 vagy 25Hz sem probléma, vibrálni nem fog tőle a kép, a képjavító technológiák dolga az már, hogy adott esetben ebből 100Hz-es képfrissitést csináljanak. -
#3721 a plazmánál nem hiszem, hogy 24Hz lenne, mert már az 50Hz-es plazmák is sok embernél szem és fejfájást okoznak, a 24 villogás / másodperc pedig igen komoly szemkárosodást okozna. Legalábbis nekem ez tűnik logikusnak, szerintem minimum 48Hz-en jár olyankor, vagy 72Hz-en (100Hz-es tv-knél).
De lehet, hogy nem, akkor viszont ki az aki azt nézni tudja? -
SIDE76 #3720 Akkor a BluRay és HDDVD vagy konzolról érkező videójeleket olyan 50-60Hz esetleg 24Hz frissítéssel jeleníti meg? Akkor ez megint csak olyan mintha sima 50Hz-es plazma volna. Az gáz :( Marad akkor az LCD a plazma vibrálása miatt.
Sima DVD jelet is mondjuk csak olyan 50Hz-ben jelenít meg? -
#3719 Blu-Ray esetén 24 fps (Hz) lesz, nem 50. A 100Hz esetén a TV a kapott jelet próbálja meg úgy kisakkozni, hogy folyamatosabbnak tünjön a mozgás.
Ha a vibrálás zavar, végy LCD TV-t, ott semmiféle vibrálás nem lesz. :) -
SIDE76 #3718 A Panasonic 42PV70 HDMI csatiján keresztül kap egy 720p jelet /mondjuk felskálázottDVD jelet vagy BluRay lejátszóról egy 720p jelet/ ezek ügye 50Hz-es jelek, de javítsatok ki ha tévedek? Ezt a PV70 elektronikája képes 100Hz-ben megjeleníteni...vagy csak 50Hz-ben nézhetem? Ez azért érdekel, mert az 50Hz-es plazmák képe mondjuk mint a 42PV60 eléggé villog, vibrál a számomra és ez zavaró úgy mint az 50Hz-es képcsövesTV.
Hogy is van ez akkor ezen készüléknél? -
#3717 Persze mind a 7 es mind a 70es(és természetesen a 700as is) széria összes tagja 100Hz es.