21171
LCD - Plazma
-
#3836 No offense, de a 26LC3R ára olyan ~125e Ft forint a legtöbb helyen. Ez a típus kifutott, az utódja az LC41 és LC51, ezek jobb képminőséget, jobb csatlakozási lehetőségeket nyújt, igaz nincs benne PiP (kép a képben). A 26LC41, 26LC51 nem sokkal drágább, de mégcsak ezért sem éri meg, hiszen 140e Ft alatt kapsz 32" LC51-est ( lásd). Azért plusz 6" képátló már elég komoly.
A TV adás so-so. Egyfelől igen, a CRT TV-k jótékonyan elfedik a gyengébb minőségű TV adás minőségi gyengeségeit. Másfelől a nagyobb képernyőn jobban kijönnek a hibák. De alapigazság, hogy jó minőségű adásnál a TV képminősége bőven jó lesz (ezért jó dolog a digitális TV adás, pl. UPC Direct).
Ha innen nézzük, akkor DVD-t sem érdemes nézni LCD TV-t, csakis HD felbontású videóanyagot. :)
A viccet félretéve, megfelelő minőségű forrásból a képminőség is jó lesz.
TV nézésnél inkább azon gondolkodj el, hogy nem fog-e zavarni az, hogy a 4:3 képarányú TV adást 16:9-es képaránnyal fogod nézni. Ez lehetséges úgy, hogy kétoldalt fekete csík lesz (de akkor minek a széles kijelző), lehet széthúzni az egészet, de ekkor torzul a kép, illetve vannak trükkös megoldások (oldalra kihúzza, de a képarányon nem változtat, így a kép alja és teteje nem lesz látható). -
#3835 Mondjuk a dolog másik oldala, hogy most mikor kezdődik a tél szerintem kurvára mind1, hogy 1-2 ezerrel több a villanyszámla, most a fűtés miatt fogjuk szívni a fogunkat nem az áramfogyasztás miatt -
#3834 Más értelemben viszont ahogy te gondolod, ugyanazon a plazmán tényleg mindegy milyen felbontást "küldesz rá" a natív felbontására skálázza(esetünkben 1024*768) így ott tényleg nem változik a fogyasztás, viszont az , hogy alapvetően világosabb vagy sötétebb filmet nézel sok feketével számít.(Én így tudom). -
#3833 Ne haragudj nem akarok vitába bocsátkozni, de pl a full hd pana plazmák jóval többet fogyasztanak azonos méretnél mint a normál 1024 es pana plazmák. Az enyém fogyaszt 260-280W körül, ugyanaz FullHd ben 400 felett, és mondták is nekem egy helyen, hogy a FullHD plazmák elég jól nyelik a naftát. Ebből adódóan sajnos igenis köze van a plazma felbontásának a fogyasztáshoz(szerintem). Aztán lehet tévedek fasztuggya. -
Tamás7 #3832 Hali!
Tudna nekem valaki segíteni?
Vettem egy LG 32LC2RR típusú LCD tv-t ennek van egy beépített digitális felvevője és 80Gb szabad helye. Úgy néz ki hogy ez a 80Gb kevés.
Kérdés az, hogy lehet-e más adathordozóra menteni a felvételeket, és hogyan?
-
s2rk2ny #3831 Egy LG 26LC3R -en gondolkozom (ennyire futtja). Szerintetek jó választás? Megéri pénzt kiadni egy ilyen cuccra?
Igaz, hogy a hagyományos TV adás nem látszik jól az LCD-ken? Hogy nem jó a kép? Hogy csak DVD filmeket érdemes nézni LCD-n?
Szóljatok hozzá(m) lécci...
-
#3830 Cloud konkrétan Sony kereskedő, szóval szerintem látott elég LCD és Plazma TV-t ahhoz, hogy itélkezni tudjon róla... :)
Én sem vagyok meggyőzödve, hogy minden helyzetben jobb a plazma feketéje, mint az LCD-é (ez már egyébként ott megbukott, hogy melyik LCD-é, hiszen egy S-IPS vagy TN panel tényleg nem a feketéjéről lesz híres, viszont a saját S-IPS-emnek a feketéjét is csak úgy tudom kritizálni, ha tökéletesen elsötétítem a nappalimat - márpedig én sose használom töksötétben a TV-t...). -
#3829 Ja, 42pv60-asom van, és néha pl. ha xbox dashborad mondjuk 20 percig csücsül a képen, utána pár percig/másodpercig (ha nagyon-nagyon halványan is) látszik a statikus kép körvonala -
#3828 Sheltem: mondom, sonyról nekem rossz a tapasztalatom, igaz már régóta számításba sem jön nálam, szóval nem nyilatkozom, lehet igazad van.
cloud: ess neki a témának nyugodtan az lcd technológiájából adódóan ez tény.
Sheltem: a felbontás nem határozza meg a fogyasztást plazma esetén, mert bármilyen felbontásban használod a tv-t mindíg ugyanannyi képpont fog világítani -
#3827 Nincs igazad: a Sony-t (mint céget) én sem szeretem, de az LCD TV-i sajnos tényleg jók. Mondjuk számomra van a Sharp, mint etalon, van a aSony, mint ami nem sokban marad el a Sharptól, van a Samsung (1-2 csúcsmodellje), mint az erős középmezőny teteje és van a "többi", ami gagyi, foglalkozni sem foglalkozom velük. -
#3826 Jaja Samsungot vegyél mindenképp vagy LG -t! :) -
#3825 Ehhemmm....
Szóval az "kisebbik" csoportban az LG és Samsung LCD tulajok sokkal elégedettebbek a TV-ikkel, mint a Panasonic plazma vagy a Sharp LCD tulajok. Nofene. :D
Arról nem is szólva, hogy akkor plazma vásárlásánál inkább LG-t vagy Samsungot vegyünk 50" alatt, mint Panát? :) -
#3824 Hidd el LCDknél a Sony jóval több mint átlagos...Most olyan favorit az LCDKnél mint a Panasonic a plazmáknál(ár/teljesítmény miatt).
Azt hiszem elég, ha csak ezt a cikket megnézed:
-
#3823 Áruházakban én sem láttam szép feketét, viszont otthon olyan szép, hogy először nem hittem el. Nem igazán az a lényeg, hogy sötétben nézd inkább télleg az, hogy szobakörülmények között. Még a szaros RTLKLUB on analóg UPC vel is vannak olyan színek/feketék, hogy asszonypajtival azóta is csodáljuk. Igaz ez csak a saját Pana plazmára vonatkozik, többi gyártó plazmáján nem tudom milyen, de gyanítom, hogy pl a Pioneer új Kuro plazmáin sem éppen rossz :) Na azt viszont meg sem nézném ilyen nagyáruházban , csak maximum a basysnél ott viszont meg fogom nagyon kíváncsi vagyok rá. -
#3822 Ezt a csak sötét szobában lehet TV-zni meg játszani dolgot azért én erősen megkérdőjelezném. Én tökéletesen élvezhetőnek tartom az LG-n a konzolt és a számítógépet is, illetve ezen nézek videókat is, nem lesötétített szobába... -
#3821 Ez az info honnan származik? Csak mert például romániában is van 1080p MPEG-4-es sugárzás, skandináviában is, stb.
Itthon az egyik csatornán most is ha jól tudom MPEG-4-es tesztadás megy.
Azt el tudom képzelni, hogy az egyik hordozón MPEG-2 lesz, ezek mondjuk ingyenesek, és lesz egy másik, fizetős hordozó, MPEG-4-es tömörítéssel. -
#3820 Panasonic TH-42PV70P.Ilyen müszerem van.És hidd el nekem,hogy irgalmatlan feketéje és irgalmatlan színei vannak neki.Különben meg tv-zni és játszani csak sötétben lehet.Előtte egy S szériás BRAVIA-m volt és meg sem közelítette a Panát semmiben.Üdv. -
#3819 Hát ez maradjon a Te gondod..... Ha egyszer látnád a barcelónai Sony TV gyárat, nem hinném hogy ez lenne a véleményed... :) -
#3818 Komolyan eccer nagyon neki fogok esni ennek a "plazmának szebb a feketéje" urban legend-nek..... :) Én még idáig akármilyen (Pio, Pana) plazmát láttam, igaz nem toksotétben, nem volt olyan érzésem, hogy fúúúú, ennek télleg szebb a feketéje!!! Gyanítom, hogy kizárólag toksotétbe jon ez ki. -
#3817 Legfrissebb infóm az, hogy (mint nyugaton is) mpeg2-es a DVB-T sugárzás és itthon is ez várható. -
#3816 Ha már veszekszunk, akor én azt nem értetem jurijj hozzászólásába, hogy mi is az hogy belenézet mindegyikbe? Hogy is? Mijezis? 3 perc van a két hozzászólás kozott, enny ido alatt be se melegszik rendesen egy LCD.... :)))))
Imádom az ilyen "teszteket", komoly kovetkeztetéseket lehet levonni ezekbol... -
#3815 A 40 gigás változat egy kissé butított, nincs benne PS2 visszafelé való kompatibilitás, csak 2 USB port a négy helyett és a 60 gigás vinyó helyett csak 40-es jutott neki.
A Starter pack teljes értékű PS3-al, két irányítóval és két játékkal 130e ft-től kapható. -
#3814 Plazma esetén kifelejtetted a foszforlag jelenséget. Igaz ez sem olyan vészes a legújabb modelleknél, de szerintem inkább ez hátráltató tényező mondjuk konzolra való használatnál, mint más. -
#3813 Szia.Kipróbáltam amit mondtál és semmi csík.De viszont meglepő,hogy a csíkok csak játékoknál jelentkezik.Filmeknél nem X360-on keresztűl.A Cápamese megy most rajta és valami elképesztő. -
csabika6630 #3812 LG LC-51 (37"-os), tudja a 24p-t?
Jah és mi a véleményetek róla? 200 ezerért árulják.
-
#3811 Én is gondolkoztam ezen a megoldáson és még nincs elvetve... Mivel imádok játszani is, a PS3 jó megoldás lenne. Bevallom most ezzel a 105ezerrel megleptél, nem is tudtam, hogy ilyen "olcsó"(ahhozképest, hogy egy sima blueray olvasó pcbe 48-50ezer Ft most jobb kiskerekben és az csak egy olvasó). No majd ha lesz rá jövőre keret elgondolkodom. -
#3810 Szia!
""beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni"
Ezt 2007es modellektől felejtsd el, nincs "beégés" már. 3.5 órás gyűrűk ura után néztem ott maradt e a fekete csík nyoma, hófehér képnél sem láttam semmit.
"Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "műsor", annál több"
Ööö én fordítva tudom, de lehet neked van igazad, én ahogy hallottam a sötétebb kép/nagyobb felbontás vonja maga után a nagyobb fogyasztást, a sötétebb kép több infót hordoz magában(lehet oltári baromságot írok, remélem nem ;) ).
Nekem most 1 hónapja van meg a TH-42PV70P(ami260 vagy 280wos már nem tudom melyiket olvastam a hátulján) előtte volt egy hónapban átlag 130-150kWh most 155-160 körül van(elég sokat hagyom úgy a gépet egész napra ezért relatív sok), így elmondhatjuk, hogy a fogyasztás sem jelentős. -
#3809 Ja, a sanyikról meg nem nyilatkozom, egyszerűen útálom. Mint számítógépben a HP-t, vagy Compaq-ot. Átlagos (vagy az alatti) minőség, átlagon felűli marketing, és ár. Igaz, hgoy gagyit írtam, ezennel megkövetem magam:
A sony nem gagyi, csak átlagos. (mióta nem japánban gyártják) -
#3808 Igen,az lcdtvk a kontraszt"gyengeség", és a feketék (sötét tónusok) alacsony száma miatt írtam a sincity-t, mondjuk írhattam volna a darkness-t (x360) is. Arra próbáltam célozni, hogy tökéletes játék és tökéletes film élményért (a kettő egyszerre) mélyen zsebbe kell nyúlni.
Javítsatok ki, ha tévedek:
Lcd: játékra, monitorként, tökéletes,(élénk, telt színek) áramfelvétel konstans, tehát fogyasztás egyenletes, számítható költség.
Plazma: filmre a legjobb, válaszidő minimális. A képe nagyon szép, ha esetleg vki pc megjelnítőjeként használja, és konzolhoz is használható, de "beégésre" hajlamos, amit persze már az újabb modelleken egyre jobb technikákkal igyekszenek kiküszöbölni. Fogyasztása változó, minél intenzívebb, világosabb a megjelenített "műsor", annál több.
Az -->én<-- véleményem, hogy aki INKÁBB JÁTSZIK, mint filmet néz, annak LCD,
aki INKÁBB FILMET néz, mint játszik, annak plazma. -
#3807 A 40 gigás vinyóval szerelt PS3 csak 105e Ft. Blu-Ray lejátszásra tökéletes... -
#3806 Értelek. Ez a dolog egyszerre kritikus és egyszerre kevésbé az. Akkor lenne szívás ha nem lenne alternatív lehetőség HD/FULLHD filmek lejátszására, így pcvel összekötve megoldható, ami persze nem olyan minőség közel sem mint egy BLUE-RAY asztalival de a dvdnél sokkal jobb.
Az a veszély egyelőre nem fenyeget, hogy Blueray asztalim lesz, mivel ami tetszik is(lejátssza a wmvket és egyébb HD anyagokat is) az 350 ezer jelenleg, én meg 100k nál többet egy asztaliért nem fogok adni. Addig ott a "jó öreg" Dvi-Hdmi kábel, meg az x264 rippek, kapkodni nem fogok a cserével, viszont ha a 2008as modellek 24psek lesznek és ráadásul a felbontást is megnövelik olyanra amibe már "belefér" a 720p leskálázás nélkül, nézegetni fogom az árkülönbséget a 2007 és 2008 között és ha találok egy jó cserelehetőséget lecsapok rá tuti. -
#3805 Az is új model, vagy tévedek? -
#3804 Nagyon észrevehető - állítólag. A Samsung M86/87 tulajok olyan patáliát csaptak az AVForum honlapján, hogy csak na, mikor szembesültek azzal, hogy PS3-al lejátszott Blu-Ray videóik szaggatnak. Én csak 24p képes készülékkel láttam eddig Blu-Ray filmet mondjuk...
Firmware frissités a TV-khez nem várható, ezt tudnia kell az elektronikának. A lejátszók megint nem fognak erre rendes megoldást nyújtani, bár ki tudja, lehet valaki rácuppan a témára, és kihoz egy olyan lejátszót, ami áthidalja ezt a problémát.
Kicsit olyan, mint az MPEG-2 / MPEG-4 képes DVB-T tuner esete... -
#3803 Otthon nézegettem dvi-hdmi n keresztül windows media classiccal + coreavc codeccel 24fps filmeket 720p ben(pl Planet Earth) és nem nagyon láttam akadást, csak minimálist ami abból is következhet, hogy szgépről jött a jel. Blueray 24p ennél láthatóan jobban akadozik ? -
#3802 sharpból az xl2 is tudja a 24p-t -
#3801 Én nem nagyon ismerem a hátterét ennek a 24pnek, de nem lehetséges, hogy firmwarefrissítéssel tudni fogja? Az lenne a korrekt, na mind1.Én amíg meg nem vettem a tvt nem is nagyon olvastam a 24pről mindenki istenítette a pana plazmákat, megnéztem, tetszett és aztán szembesültem ezzel a dologgal. Kíváncsi lennék, hogy egy jobbfajta blueray asztalival(pl pio) 60hz es jelet ráküldve mennyire szaggat a kép. Sehol nincs kiállítva pana plazma blueray asztalival? -
#3800 Kénytelenek lesznek, ha a piacon akarnak maradni. Jelenleg az LG-ből már minden tudja a 24p-t (Plazma, LCD egyaránt), Samsungból a most kijövő szériák (F86, F96 LCD, P96 plazma), Sony-knál az új modellek (kivéve ugye akkor a hírek szerint a T3500), Sharpból az új HD1 széria, és a most következő kisebb modellek.
Mondjuk ez azért poén. Megvették az embörök az "új" Tv-jüket, majd szembesülnek vele, hogy hiába szép a Blu-Ray-ről illetve a HD-DVD-ről a kép, ha láthatóan akadozik... Nosza, itt az ok, hogy a kedves vásárló mégiscsak lecserélje az "új" TV-jét még újabbra... -
#3799 Téma off.
*Ontopic*
Valaki hallott már valamit(netán van linkje) a 2008 as Panasonic plazma felhozatalról? Egészen konkrétan az érdekelne belerakják-e vajon a 24pt jövőre, de természetesen minden más infó is érdekelne. -
#3798 naa, qss legyen má -
#3797 Kár, pedig biztos rajtam kívül még beszívtuk volna páran azt a hatalmas ismeretanyagot amit rejtegetsz a bőröd alatt! Talán majd máskor