21171
LCD - Plazma
-
#3876 ez nem chat. ráadásul jó páran napközben dolgoznak és nem férnek hozzá a fórumhoz.
Nyugi. Majd lesz válasz. -
csabika6630 #3875 Senki? -
csabika6630 #3874 Jah és ezek mikori modellek? (sehol nem találtam információt róluk) -
csabika6630 #3873 Hello aminap elmentem nézelődőbe felírtam pár tv nevet amik tetszettek
Samsung:
PS42c7hx 199e
PS42c91h 208e
Le40s61b 199e
Le40s71b 210e
Le37271b
Le37s62b 190e
Ps42c6hx 190e
Ezek outletes árak, PLS valaki mondjon véleményt. -
csabika6630 #3872 Az elektronika mit befolyásol?
LG 37LC51-el milyen problémák vannak? -
#3871 Az alsó kategóriában az ár nagy része nem a panel, hanem a belső elektronika, így alig van árkülönbség egy 26" és egy 32" TV között. -
Inquisitor #3870 Volt egy ilyen sejtésem, ennyiért még tisztességes 26-27"-ost se kapni, nemhogy 32-est. :)
Nekem még marha sokat kell gyűjtenem egy bármilyen tévéhez, csak érdeklődtem, mert nagyon hírdették ... -
#3869 A 6-os sorozat kb. két éves... Tiszta szívvel nem ajánlom, inkább még gyűjts hozzá, és végy egy mostani modelt. -
Inquisitor #3868 Rákerestem, de biztos elírtam, mert csak LE-32M61-et leltem ... -
Inquisitor #3867 Nem tudja valaki ez az "akciós" Samu 32L61 (ha jól emléxem) LCD tévé mennyire gagyi, amit az egyik helyen 99K-ért adnak? Jó régi? 1:1 pixelmappingot még muitba se? -
Inquisitor #3866 Az MKV, a MOV és az AVI és konténer formátum. Ha pl. H264, WMV9 vagy más olyan kódeket használ amit nem támogat a lejátszód, akkor tök mindegy, hogy "átkonvertáltad" nem fog menni, a lényeg a kódek amivel meg van csinálva. -
#3865 Off:
Mondjuk én sem a 30ezres kutyadobálókra gondoltam, hanem konkrétan erre: SamuGx1 -
duwy #3864 Elnéztem, bocs. -
#3863 ezt miért ebben a topicban kérdezed? :) -
#3862 Hát izlések és pofonok, de az XD1E nekem nem tünt sem szebbnek, sem jobbnak mondjuk az LG 42LY95 mellett... -
duwy #3861 Sziasztok,
A problémám: letöltöttem több videót, amiknek kiterjesztése .mov, illetve .mkv. Mivel ezeket a típusokat a lejátszóm nem tudja kezelni, így átkonvertáltam őket .avi-ba. A gond az, hogy így is ugyanaz a szöveg fogad: "This file has the non-supported type on the player".
Ha valakinek lenne tippje, azt megköszönném!
duwy -
#3860 lehet, hogy kifutott modell, de akkor is csak 400e és akkor is kenterbe veri mondjuk a samsung meg a többi csúcsmodelljét (képminőségben persze)
a 900 ezer meg azért 900 ezer mert 52 collos, gondolom a 46 sokkal barátibb áron lesz. az lx1-ből asszem csak ez a két méret van, viszont az lx2-ből vagy miből már lesznek megint kisebbek is. -
#3859 Csak az XD1 már kifutott model, és hiányában van pár alap dolognak (24p, HDMI 1.3).
BTW egy ~900e Ft-s TV-től már el is várom, hogy olyan képminősége legyen, hogy leüljön tőle az ember. :) -
#3858 Ja? És a 42 collos XD1 már csak 399e (full HD szintén és szemre a képminőségben sok különbséget nem tapasztaltam az előbb említett 52 collos modell és közte) -
#3857 Gyerekek, én ezt nem hiszem el... Megint voltam a Saturnban. Aki teheti húzzon oda gyorsan, ki van állítva egy Sharp 52 collos LX1-es modell (az ára 1 hét alatt esett egy 100-ast lol) és jó minőségű fullHD jelet kap. Ez valami hihetetlen. Mögötte van pár panasonic plazma, azoknak úgy vibrál a képe, hogy 2 perc után szem és fejfájás jelentkezik, pedig gyönyörű képe van azoknak is, de a Sharp LCD-nek, OMG, semmihez nem tudom hasonlítani, ezt látni kell! :) -
#3856 a fekete témához kapcsolódva. LCD feketéje nem szar! Pontosabban nem mindig! Egy kontrasztos képen beszarás jó a fekete! Ergo arra gondolok, hogy valaki mondjuk fekte ruhában van, vagy a kép nagy része világos. De ha a kép alapveőten sötét, mint pl.: a Holló esetében, ott látszik már a a telejse fekete hiánya. De mondom ez csak teljes feketére vonatkozik! Ergo ha sötétkék a háttér akkor is fekete a fekete. CSak valamiért a fekete-fekete között tesz nehezebben különbséget.
Felhő vaze szülinapod volt? :D -
#3855 Nagyon szépen köszi!!! :) -
#3854 cloud:
a Bravia színeiben gazdag, boldog születésnapot kívánok Neked! :)) -
viizo #3853 nem bántásból, de hátttő... pont fényképezőgépben kritikán aluli az összes sams gép, kérdezz bármilyen fotó-gurut, vagy fényképezéshez kicsit is értő egyént ;)
plazmában viszont már régebb óta az élvonalban van a sams, átlagban a pio és pana után következik -
sansiro #3852 Sziasztok!
Jelenlegi Panasonic DVD lejátszómhoz (ami nem vesz fel semmi és még DVIX-et se játszik le) meg napi 1-2h tvnézésre szeretnék egy 82 cm-es LCD TV-t vásárolni. De egy olyan megoldás érdekelne, hogy felvehessek is vele (ha lehet). Olvastam olyan TV-ről aminek belső merevlemeze van, de az igen csak drága. Én kb 150-180 kiló körül szeretnék szánni egy ilyen TV-re. Szerintetek a
Mivel teljesen „osztályidegen” vagyok, így minden észrevétel, jó tanács megköszöntetik.
Üdv!
PS Ehhez mit szóltok
http://www.videopraktika.hu/teszt/82cmes.html
Ezekhez:
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=222&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=249&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.tvcenter.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=108&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
-
#3851 Kapsz hát! :) Sztem a samuk egyre jobbak, bár plazmában nem ismerem őket csak fényképezőgépben... -
#3850 szvsz a Samu igencsak veszített az LCD-k piacrészéből, ezért erősít megint a plazmába, de lehet rosszul gondolom... :)
Jajj, el is felejtettem mondani, ma jött meg az első 46X3500-as!!!!! :)
Ajjjajjjajjj, nagyon kemény... 3 óra alatt el is vitték. :)
Holnap meg jönnek a 40X-esek, na azokat remélem lesz időm kivesézni. :) -
#3849 Vmi ilyesmi rémlik, amiket nézegettem. De elég a sógorokhoz átnézni, ott a set-top box is mpeg2-es. Az lehet, hogy a fizetős nem. -
#3848 Hát bizony kaphatsz, mert egy F86-os vagy F96-os Samu igencsak minőségi cucc. Meg ahogy hallom, az új Samu plazmákat is fényezik.
Mondjuk az az érdekes, hogy a Samu ismét fordul a Plazma technológia felé. Azt hittem, hogy a Sony-hoz hasonlóan ők is átfordultak az LCD felé (az LG is már csak az olcsó régióba gyárt igazából plazmát). -
#3847 Samsungot max kenyérpirítóból vegyél. (Kapok majd a fejemre de sebaj úgyis ellaposodott a hangulat) -
csabika6630 #3846 Ma elnéztem egy Samsung outletbe. És sokkal olcsóbban voltak lcd-tvk a bolti árnál.
Aztmondták annyi a baj velük, hogy a 3 napos garanciába vitték vissza őket. Ezután a samsung 3napig nonstop tesztelte és ha hibátlan akkor kerül ki a polcokra (leértékelve).
Mi a véleményetek? Érdemes ilyen tv-ket megvenni? -
#3845 Ha viccelődni akarnék azt mondanám, hogy az LG-ken szokott lenni soros port, talán azon ;) -
#3844 Van pár "japó" márkájú dolgom (erősítő, hangfal, DVD lejátszó, monitor, stb.), de "Made in Japan" egy sincs közöttük (ellenben a nagy része Made in Singapure vagy Made in Indonesia). Szóval azért a japán fetisizmus egy kicsit erős ilyen téren. ;) -
#3843 Az az "arc" Rea4, róla tudni kell, hogy folyton seftel mindenféle hi-fi cuccokkal, az AVX aprón is mindig árul plazmákat, LCD-ket, hi-fi erősítőket. Elég sok TV megfordul a kezei között tehát, valószinüleg így lehet, hogy ő rövid idő alatt 5 PV70-est lát már gariztatva (a tőle vásárolt cumókat ő gariztatja általában). Mindenestre nem semmi... -
#3842 Panelhiba na, elírtam. -
viizo #3841 képcsőhibával nehezen jött vissza, nem képcsöves tv ez :)
de a viccet félretéve tényleg gyártási hibás több PV70-es is, a megoldás komplett tévécsere, ugyanis a panel romlik el.
monnyuk én ennek dacára is inkább a japó márkákat favorizálom, jóval inkább mint a többi távolkeletit, amikkel én is, de főleg ismik szívtak már nem keveset.
-
s2rk2ny #3840 Kösz - rengeteget segítettél.
Azért nem veszek nagyobb átmérőjűt, mert egyszerűen nincs hova tegyek nagyobbat.
Maradok akkor a superslim CRT LG-nél. Egy ideig biztos, hogy jó lesz még. Esetleg pár év múlva váltok majd LCD-re - addig a TV adások is javulnak minőségileg + az LCD-k ára is lemegy... -
#3839 Avx.hu fórumon írja egy arc, hogy 5db TH-42PV70P jött vissza képcsőhibával az elmúlt időszakban(képek is vannak). Remélem nálunk nem lesz gáz, nem a szériával van baj. -
#3838 Így van! Jól beszélsz. Hhháénisaszondooom!!! :) egyről beszélünk...
sanyi kereskedővel meg nemveszekszünk...:) meg pana kereskedővel sem, meg futamuki tamagocsi kereskedővel sem... -
#3837 Nézd át a TV kézikönyvét, hátha van ilyesmire lehetőség, de nekem nem rémlik, hogy anno találtam volna ezzel kapcsolatban utalást.
Ha fontosak a rajta lévő anyagok, akkor esetleg hívj fel egy LG szervízt, ill. az LG ügyfélszolgálatát.