21171
LCD - Plazma
  • aabyssx
    Költözés miatt új tévét akarok (kell) venni.
    És akkor már olyat szereznék be, ami jó ezekhez a nextgen konzolokhoz is (HDMI-s, 720p-s, 16:9-es LCD, játékra is alkalmas válaszidővel).

Pár perc keresgetés után ezt meg ezt talátam olcsóbb kategóriában.

Szívesen fogadom a véleményeket, javaslatokat. 100Hz-es Sony CRT után váltanék...
  • Yrda
    hát szerintem a crt tv-k azok 640*480-as felbontásúak ha jól tudom..
  • Yrda
    sziasztok ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket:

lcd/plazma
  • Nufy
    Valaki adjon nekem infót, hogy a mostani újjabb CRT tv-knek mi a max felbontásuk az 1280*1024-est még támogatják, vagy felejtsem el ezt a felbontást?
  • Vers
    minek neked hdtv? kábeltv 640*500-as
    wii max 640*500-as dvd max 640*500-as felbontásu
    akkor mire is használnád az 1300*700-as felbontásu hdtv-t vagy a 1920*1080-as truehdt-t??????

számodra ez felesleges pénzkidobás semmi több
  • Nufy
    Sziasztok!

Kérdésem lenne, a sima régi hagyományos tv-k (CRT) azokból az újabbak bírják a HD minőséget? Ha valaki tud segíteni nekem ebbe, akkor légyszi írjatok. Én egy elég jó 82 cm-es tv-t néztem ki magamnak, csak nem tudom, hogy támogatja-e a HD minőségű filmeket, az a baj, hogy nem írják oda, és szerintem nem bírja, de azért megkérdezlek titeket.
    Úgy akarnám én átjátszani a hd minőségű filmeket, hogy a tv felbontását felraknám nagyobba, pl 1280*1024-be, és így számítógépen keresztül aux kábellel rákötném a tv-t, és azon játszanám le. Lehetséges lenne ez? ezek a mostani tv-k bírják már az 1280*1024-et?
    Válaszotokat előre is köszönöm.
  • csabika6630
    A 37PV7 200ezer körül van.
    Az is tud annyit mint a nagy testvére?

Valaki eltudná magyarázni nekem hogy a plazman miért olyan szép és részletgazdag a kép, amikor csak 1024*768 as felbontású.
    Minimális számítógépes játékra (néha egy kis autó verseny), HD film nézésre, és tv-nézésre hasznánám a tv-t.
    TFT-t vagy Plazmat ajánlotok?
    A tv-t 2,5m-4m-ről nézném.
  • Sheltem
    Én azt a tvt tudom ajánlani neked amit én vettem: Panasonic TH-42PV70P.
    Azóta is imádom amióta megvan, nekem tökéletes.
    Ár/érték arányban kíváló vétel:
    250e Ft bibis icipicit, most legolcsóbb helyen 258 körül van, a különbség nem sok.
  • boyesz
    Sziasztok!
    Tudnátok segíteni abban, hogy maximum 250e Ft értékben, Pana,Sony,Samsung márkában milyen LCD/Plazma TV-t lenne érdemes vennem? 60%ban kábeltévé menne rajta, a maradékban pedig Wii és PC-ről DVD, illetve ez az...
    Előre is köszi, ha hajlandó lesz valaki válaszolni...sokat segítene...
    Üdv,
    BoYesz
  • desigo
    Csak ez az egy tv van a háztartásban.
    Majd kölcsönkérek egy dvd lejátszót és azzal is kipróbálom.
    Ha azzal jó akkor a kábel és a tv jó.

Kösz a segítséget...
  • [NST]Cifu
    1.: Kábel (másik kábel próba)
    2.: A beltériben van valami gáz (más TV-nél is jelentkeznie kellene a hibának)
    3.: A TV bemeneténél van a probléma (más forrásnál, pl. DVD is jelentkeznie kell az adott bemeneten a hibának)
  • desigo
    Lenne egy olyan problémám,hogy a Digitvs beltérit ha Scarttal kötöm össze az tvvel akkor zajos a hang (a kép hibátlan) de ha sima RCA-val kötöm össze akkor a hang is tökéletes.

Mitől lehet ez a hiba?
  • viizo
    a panának volt olyan Acuity modellje (CRT tv) aminek a felbontása 2300x833 volt... persze képminőségben a mai napig az egyik nr1 tv, igaz árban is az volt, amikor lehetett kapni olyan 2003 környékén :)
  • goe
    megmondom miért ez a nagy hitetlenkedés részemről:a crt monitor ok!
    mielött megvettem a plazmám én is körbejártam a témát hd ready crt tévével,pont az olcsósága miatt,én örültem volna a legjobban ha összejön.
    én samukat nézegettem xbox360-al összekötve és ugyanolyan "homályos" képe volt mint bármelyik crt-nek xbox360-al.
    ezért nem vágom én sem hogy a samu hogy kapta meg a hd ready logót,a sonyt ne ismerem.
  • [NST]Cifu
    Sony KD 30XS955 és a többi Super Fine Pitch képcsöves Sony HD-Ready CRT TV 1400x900-as max. felbontással rendelkezik.
    A Samsung WS32Z409TQX pedig 1200x800 pixeles felbontással bír, és a legtöbb HD Ready Samu hasonló, 800 soros függőleges felbontással bír.

Csak két példa arra, hogy Melyik HD Ready CRT TV-n van meg a 720 sor fizikailag. E nélkül egyszerűen nem felel meg a HD Ready szabványnak, ergo nem is lehet rajta HD Ready logó.

Nem tudom, miért olyan hihetettlen, hogy egy CRT képes lehet ilyesmire, én évekig néztem egy CRT monitort, ami 1600x1200@75Hz-re volt képes. Szóval kissé érdekes ez a nagy hitetlenkedés...
  • goe
    sztem SEMELYIK hd ready CRT tévén NINCS meg a 720 függöleges felbontás fizikailag...
  • [NST]Cifu
    Melyik HD Ready logós CRT TV esetén nincs meg a 720 pixeles függőleges felbontás fizikailag akkor tudomásod szerint?
  • goe
    720 natív sorfelbontás megvan a crt tévén?
    nincs csak fogadja a jelet oszt visszaskálázza a sajátjára...
    (tudomásom szerint)
  • [NST]Cifu
    Miért olyan meglepő, hogy 1366x768-as felbontásig elmehet egy CRT TV?

A 720p és 1080i felbontású videójeleket fogadja, innentől kezdve meg teljesíti a HD Ready szabványban foglaltakat.
  • Nihil00
    Azt még nem próbáltam! Nincs hozzá vezetékem! Majd kipróbálom de szerintem nem fog menni mert akkor meg DVI-n kéne lennie a képnek.
  • PyRex
    de a Samsung Slimfit CRT-i hogy a fenébe férnek bele?
  • [NST]Cifu
    Összeesküvés-elméletem szerint a plazmagyártók lobby-ja állhat a háttérben, hogy az 1024x768-as felbontású plazmák beleférjenek a HD Ready szabványba.
  • [NST]Cifu
    Ehh... Nem figyeltem, tényleg kimenet és nem bemenet az. :S

Azt próbáltad, hogy VGA mellett Jack audio bemenet működik-e, ha HDMI-re van állítva a bemenet?
  • PyRex
    én eddig azt hittem, hogy a HD Ready kötelezően meg tudja jeleníteni a 720p jelet veszteség nélkül, de akkor tévedtem :)
  • Nihil00
    Szia!
    Nem tudom h működne-e amit írtál. A videókártyám MSI NX8600GTS-T2D512EZ-HD PCIE , az alaplapom pedig ASUS P5K, amin van S/PDIF kimenet. Ha ez a párosítás tudja azt amit írtál akkor lécci jelezd valamint azt h milyen vezeték szükséges hozzá!
    Előre is köszönöm!
  • Inquisitor
    Ha olyan VGA-d van, amiben van hangkártya(!) és/vagy amire csatlakozik a hangkártyád SPDIF-el, akkor ki mehet HDMI-n is a hang. Csak ez a felállás még igen ritka.
  • Nihil00
    Szia!

Ismételten köszönöm a választ! A kép dolgot már meg is oldottam és így tényleg tökéletes ezzel a kiterjesztett asztal dologgal! Viszont a hang nem működik, amit írtál csatlakozót ahhoz nekem VARIABLE AUDIO OUT van írva nem pedig AUDIO In L/R. Akkor ezt nem fogom tudni megoldani?
  • [NST]Cifu
    A TV-d hátulján egy sorban kell lennie 5+2 RCA dugónak. Az első három a komponens videójel, utána Audio L/R, de ez is a komponenshez tartozik. Mellettük kell legyen még két RCA-nak AUDIO In L/R. Ez utóbbiba kell dugni.

A fenti képen látható, hogy ez utóbbi külön fehér keretet is kapott. Elvileg így mennie kellene. Ha így sem megy, akkor viszont gubanc van. :S

A videójel kérdésnél gyanítom, hogy te azt akarod, hogy klón üzemmódban menjen a kettő, tehát mindkét kijelzőn ugyanazt lásd. Ez videókártya driver / utility dolog, nekem anno nem sikerült beállítanom így, csak ugyanazt a felbontást engedte mindkét kijelzőnél, ha pedig a két kijelző eltérő felbontású, akkor ilyen problémák jelentkeztek. Egyszerűbb, ha a két kijelzőt meghagyod a saját natív felbontásában (monitornak a sajátját, a TV-nél meg 1360x768), és kiterjesztett asztalként használod a két kijelzőt. Ha videót akarsz nézni, akkor meg a lejátszóprogram ablakját egyszerűen csak áthúzod a TV asztalára, és ott teljes képernyőssé teszed.
  • Nihil00
    Köszi szépen a választ!
    Amit mondtál azt úgy próbáltam de sajnos mivel a képet a HDMI-n keresztül kapja a tévé és csak egy INPUT-ot tudok neki megadni tehát így szerintem ilyenkor az RCA-t figyelmen kívül hagyja. Ha átálítottam az INPUTOT akkor volt hang kép nem. Vagy valamit rosszul csinálok?
    És nagyon megköszönném ha a másik kérdésemre is kapnék választ, hogy hogyan oldjam meg a monitor tévé párosítást (két DVI kimenetem van) mivel ha a tévé az elsődleges akkor a monitoron a kép nagyon szétcsúszik fordítva pedig a tévén kissebb a kép mint a monitoron mármint a szélei nem látszanak. Hogyan tudom megcsinálni hogy a monitor az ő max felbontásában működjön (azon netezek, dolgozok meg minden), és a tévé is a legjobb képet adja (csak filmekre használom).
  • [NST]Cifu
    Van a TV hátán két RCA dugó egy AUDIO IN felirat felett, egy jack -> 2RCA átalakítóval tudsz ezen keresztül hangot bevinni.
  • Nihil00
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy ha a számitógépet DVI-HDMI kábellel összekötöm az LG32LC51 LCD tévémmel akkor hangot nem tudok kicsikarni a tévéből hiszen a videókártya hangot nem továbbít? Tehát a hangot mindenképpen a számítógéphez csatlakoztatott hangfallal tudom csak megoldani? Vagy külön audiókábellel de annak nincs értelme mert a tévé egyszerre csak egy helyről tud inputot fogadni és az vagy hdmi vagy a komponens bemenet. Valamint azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom elérni h a tévé a lehető legjobb felbontást mutassa, ugyanis klón módban végülis a monitorom 1024x768-as felbontását jeleníti meg. Vagy nincs igazam? Előre köszönöm a segítségeket.
  • sorrow
    A 32LC51 és a 37LC51 jó tv-k.(legalábbis ár-teljesítményben)
  • csabika6630
    A 26osat nem ajánlod? 37-ről mi a véleményed?
  • sorrow
    Az Lg 26LC51 tipusával szemezgettem de sajnos semmi köze a "nagytestvér" 32LC51-hez borzasztó rossz a betekintési szöge... és haggyán hogy fakul a kép de ha élesebb szögben nézem (alulról) akkor invert szineket kapok... mintha egy kép negatívját nézegetném.

Senkinek NEM ajánlom!!!
  • csabika6630
    Szia, tv-nézésre, játékra, és HD filmekre.
    És miért baj ha 7es szériát vennék? Mivel tud kevesebbet?

C91H-t mikor adták ki, valamit hallottál már róla (jót rosszat)?
    Sajnos egyáltalán nem értek a tévékhez, azért kérdezősködöm, remélem nem baj.
  • [NST]Cifu
    Úgy, hogy a HD Ready szabvány csak a függőleges felbontást adja meg fizikálisan (legalább 720 sor). Így beleférnek...
  • [NST]Cifu
    Samsungoknál a 6-os és 7-es sorozat kifutott, a hatos másfél éve, a 7-es tavaly év végén. Én ezeket már nem ajánlom megvételre. Az itt felsoroltak közül egyedül a C91H az, ami még valamennyire ajánhaltó.

Mire akarod használni a TV-t?
    Rájöttem köszi!!!!
    HI.Kérdésem lenne PV70-es tulajokhoz.Először is istenkirály a TV.A beállításoknál van egy olyan opció,hogy OLDALPANEL---ki-sötét-közép-fehér.Mi ez???Az utmutató szerint a Magas érték a jó.De melyik a magas érték???És mire jó ez a beállítás????
  • signs
    Nekem a plazma TV-k nagyon bejövősek, főleg az ár és képméret alapján, de az általában 1024*768-as felbontásuk nekem nagyon gyanús... Hogy lehet az HD Ready?