21171
LCD - Plazma
-
#3996 Sharpot meg sem néztél sehol?
(bocs, de sharp-b*zi lettem :)))))))))) -
#3995 Alaphangon nekem is ez a véleményem, de a PH!-n egy srác pont amiatt sír, mert nem tudja beállítani az LG 32LC51-esét rendesen, hogy a színek is rendben legyenek, meg a kép is... A fene se tudja, milyen izlése lehet... :) -
#3994 Ez egy nem mormális folyamat. :)
Még februárban úgy kezdődött, hogy ~180e Ft, és 32". Aztán utánaolvastam, nézegettem a boltokban, és arra jutottam, hogy hát azért a nagyobb jobb, csak még egy kicsivel több pénz, és 37"... onnan már csak egy kicsivel több a 40". Közben persze teltek a hónapok, és gyült a pénz, de csak nem akartam olyasmire elszórni, ami nem 100%-osan olyan, amilyet akarok. Ekkor jött a Samu LE-40M86, ami 1:1 PM-et tud, FullHD... és jó fél milla körül nyitott, ami legalább 200e Ft-vel volt a lélektani (és anyagi) határaim felett. Közben olvastam az LG 42LF65-ről. Olcsóbbnak igérkezett, jónak tünt, vártam tovább. Júniusra viszont kezdett elfogyni a türelmem, külföldön már két hónapja mindenki LF65-ös tapasztalatairól ír, én meg továbbra sem láttam mégcsak élőben sem. A vége az lett, hogy bár két webboltnál is megrendeltem, majd visszamondtam, miután kiderült, hogy csak hitegettek, hogy a végén mikor megláttam az Auchan újságban, odarohantam, és megvettem. 480e Ft-t fizettem érte. Két hónappal korábban vehettem volna Samu LE-40M86-ot, de ekkor úgy voltam vele, hogy akkor már juszt se (önigazolás kellett valahol, hogy mi a frászkarikára várok...).
Végülis az LG 42LF65 tényleg jó kis TV, ár/értékben nagyon ott van - azon az áron, amiért most kínálják, cirka 320e Ft-ért. 480e Ft-ért erősen túlárazott volt szerintem is, de akkor nem érdekelt. Tudod, vannak az embernek olyan pillanatai, amikor elmegy a józanész otthonról. Nem bántam meg akkor sem, így meg főleg, mert visszakaptam a vételárat, és ebből egy olcsóbb TV-t veszek most, ami elvileg hát illendő legyen többet tudnia).
Megj.: A fenti önigazoláshoz hozzáteszem, hogy nem vagyok milliomos, nincs Lexusom vagy Merdzsóm, lévén konkrétan a saját nevemen autó sincs. Egyszerűen csak hülye kocka vagyok bizonyos esetekben. :) -
#3993 Tapasztalataim szerint a Samunak nagyságrendekkel színesebb, teltebb képe van (néha már zavaró, de nagyon jó), viszont az LG lényegesen fakóbb, de tisztább és élesebb képet ad, ha pécéről hajtod. Szemkímélőbb mindenképp. Én TV-nek/konzolhoz samut, de pécéhez LG-t vennék újra (vót mindkettő, sőt LG még van is). -
#3992 akkor a google-t kövezd meg :) -
csabika6630 #3991 Csak az a baj hogy sajna nem tudom egymásmellé rakni a 2 készüléket.
Most a józan paraszt eszem azt mondja hogy LG-t vegyek. Mert jóval olcsób. -
#3990 Uramatyám, ennyi dellát elkúrni egy kis TVre??!! :D -
#3989 Múlt hétfőn felhívtam az LG-t, hogy a TV-men egy oszlopban meghülyültek a pixelek. Szerdán este két srác kijött a TV-ért a Székesfehérvári Videoton Szervízből. Első javaslatom mindenkinek: ne dobjátok ki a TV dobozát, kellhet még az később. Elvitték a távirányítót és a blokkok, valamint a garijegyet. Csütörtökön felhívtak, hogy mégis mi a baja a TV-nek (elsőre nem tünt fel a szerelőnek, nem kárhoztatom érte). Ma, vagyis egy héttel később, kedden pedig felhívnak, hogy az LG megküldte a válaszát, a TV javítása nem éri meg, ezért csereutalványt kapok, amiért viszont be kell menjek Székesfehérvárra, mellesleg pedig vigyem be a TV-hez járó többi dolgot (kézikönyvek, tápkábel). A második javaslat pedig az, hogy a kézikönyveket is őrizzük meg, még akkor is, ha nem vetettünk rá egy pillantást se.
Ha jól sejtem tehát tényleg a panelben halt meg valami, az egész panel cseréje pedig értelemszerűen tényleg nem éri meg.
Közben a cseregarancia érvényesítve volt, végülis azt kell mondjam, hogy az LG, a Videoton Szervíz és az Auchan is maximálisan korrektek voltak. A vételárat visszafizették (minden kötelezettség nélkül). Tehát nekiállhattam újra TV-t nézni...
A netes oldalakat tegnap végigböngésztem, sajnos mindenhol 1-2 hetes szállítási idők... ami nekem sok, már így is eleget nélkülöztem a nagy képernyőt, a türelmem sajnos lejárt, nem akarok többet várni.
Megnéztem az budaörsi MM-et, 370e ft-ét volt LG 42LF65... de úgy voltam vele, hogy akkor már kipórbálnék valami mást (kibújt a kisördög a zsákból), sajnos LF75-ös sem itt, sem más "rendes" boltban nem találtam. 42LY95 volt 429-ért... majdnem ezt vettem meg, végül mégse, őszintén szólva nem láttam akkora előrelépésnek az LF65-höz képest, amit az árcédula jelentett. :S
Samukból volt LE-40M87, de 400e Ft felett... annyit megint nem ért nekem.
Az Auchan-ban az LF65 460e ft volt, háááttt... ennyiért köszönöm, de nem. Toshibákból voltak fullHD-k, de azokról azt olvastam, hogy csak 1080i-ben van 1:1 PM...
A visszakapott vételárat egy százassal megfejelve egy Samu LE-46N87 volt, ami szóba jöhetett volna még, de mstegyértelműen túl sok pénz most nekem, ezért ezt is elvetettem.
Utána jött még pár bolt, itt egyetlen szóba kerülhető TV akadt, a Samu LE-40F86. De csak a kiállítási darab volt. Utálatos voltam, nem vittem el. Sajnos előítéleteim vannak a kiállítási darabokkal szemben, bár tudom, hogy az F86-os legfeljebb két hónapja állhatott ott... mégse viszem így el...
Végül jött az Electro-Store. Sony KDL-40T3500, V3000 és W3000... Minden józan ész által diktált elv ellenére nem bírtam magammal, és azt mondtam, hogy ideje első kézből véleményt alkotni a Sony-ról, mégha a saját hátamat is kockáztatom. Eleddig azt mondtam, hogy a Sony drága, és a felső kategóriát leszámítva semmivel sem nyújt többet, mint az egy kategóriás konkurensek, viszont egyel nagyobb árcédulát raknak alájuk, csak mert az a négy betű van a káván... Erre kaptam ugye olyan támadást, hogy mások véleményére és netes forrásokra alapozok, nincs semilyen személyes tapasztalatom a márkával. Na majd most lesz.
A hármasból a T3500-ös azért esett ki, mert nem támogatja a 24p-t. A V3000 jó közepesnek tünt, a Samu LE-40M86-ossal egy szintben, kb. még árban is. A W3000 képminőségét jó okkal dicsérték, nagyon tetszett volna, de az árcédulája már kicsit elretentett, bár őszintén szólva úgy voltam vele, hogy végülis kb. arányban van a tudásával. Csakhogy legfeljebb jövő hét, de lehet, hogy két hét... jó, itt eldölt, hogy V3000 lesz. Legalább megtudom, mi indokol 100e Ft árkülönbséget az LG 42LF65 és a Sony KDL-40V3000 között... -
#3988 Én szinte pontosan ugyanezeket versenyeztettem (32LC51, 32R82), csak 32"-ben, és a Samsung-ot vettem.
De azt ajánlom, hogy nézd meg mind a kettőt magad is, mert lehet, hogy Neked nem az számít, ami nekem.
A különbség amúgy annyira kicsi, hogy csak akkor jönnek elő, ha egymás mellett nézed a két modellt. -
csabika6630 #3987 sziasztok kinéztem magamnak egy LG 37LC51-et (185 ezer) ésegy SAMSUNG 37R81B-t (outlet áron 210). Volt még egy tv ami tetszett az egy SAMSUNG 37S71 volt.
Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni? Melyik mivel tud többet, kevesebbet? Melyiknek a legjobb a képminőséges és ez a különbség nagyon szembetűnő?
Remélem tudtok segíteni. -
#3986 Ha hisze, hanem nekunk még nem volt ebbol a modellbol, de kb 2 nap és lesz, most rendeltem. Kíváncsi vagyok milyen lesz... :) 250e megér... :) -
#3985 Erről valami tapasztalat :) 40V3000
Nem is gondolnád kinek lesz ilye a topikból :DDDDD
Egyenlőre nem lövöm le a poént :DDD -
#3984 Ja és csiszolt fém kávás, meg olyan, mintha képkeret lenne, a sarkoknál kicsit dontott és ellentétesen csiszolt az oldala meg a teteje, alja. -
Jezy85 #3983 sorry, igy már kattintható pana plazma -
#3982 40W3000 -
Jezy85 #3981 Ja, nem 2kiló, hanem 199990,- :D:D
Itt a link a pénteki arénás szórólapból: http://newstore.electroworld.hu/sze/sze_08.jpg -
#3980 Maximum azért kovezlek meg, mer ez nem a W, hanem az X. :) TE! :) -
#3979 Ha télleg "2 kiló" amit kétlek akkor ez az év vétele... -
#3978 szia, a w3000 elvileg ilyen:
cloud most meg fog kövezni, de Sharp-ban nem gondolkozol? :) -
rinpocse #3977 A W3000 az milyen kávájú? Csak az x3500 csiszolt fém kávás?
Szerinted van-e egyszerű öregember(53) által is észrevehető különbség a D3500 és a W3000 között? -
#3976 Pont azt mondom, hogy azt tudom, az LG-vel nem mértem össze még... TE! :) -
#3975 Igen, igazad van (kivéve a közös panelgyárat, de ezt már ha nem muszáj nem kezdem el megint....., csak annyit, hogy az LCD tv-k 7 rétegű paneljából egyet gyártanak közösen, azt is csak az U és P szériába rakják bele) -
#3974 és téged ezért fizetnek hogy ne tudd?? na szééépppp -
#3973 Itt a bótba TE! Vissza mennyél! -
#3972 Jajjajj....
Szal ez hihetetlen bonyi... :)
A T és D szériánál a 3000 a redi, a 3500 a fullhd-t jelenti, az X-esnél meg a 3000 a műllanyag, a 3500 meg csiszolt fém kávás.
Csakhogy tudd, lesz egy 40D3550 is, de ne is kérdezd, hogy mi a kül... :) -
#3971 hoooooll???? -
#3970 Mer itt van egymás mellett a kettő... azér... :) -
#3969 Hát ennyi pénzért aligha fogsz jobbat találni. :) -
Jezy85 #3968 Valaki tudna erről a plazmáról mi véleményt mondani? Panasonic TH-42PV7
Most nyit majd az elektroworld az arénában és 2kilóért fogják szórni. Megéri ez a modell, vagy ebben az árkategóriában vannak jobb masinák is?
Köszi előre is a válaszokat:) -
#3967 Ja én is beszerváltam egy Hauppauge WinTV HVR1300 PCI hibrid tuner-t (hardware-es mpeg2 kódolóval). Azóta sima (tető)antennán jönnek az analog és digitális csatik is rajta. Szal. van pár digit adás, pl. mtv1-2, duna tv, meg valami nezetiségi ökörség, de majd bővítik. Tesztnek jó. Kabhegyről jön állítólag.
Jelzem a már eleve mpeg-ben jövő digit adás (ma még és nálunk) lótúró minőségben jön, a jó analog forrásról készült mpeg2 DVD minőségű digitalizált minőséghez képest. Tesztelhettem eleget. Egyszerűen fakó, agyontömörített és gagyi.
Szal. nem kell digi tuneres TV, mer minek. Elég egy kari (majd), vagy egy külső digi tuner. -
Lbaxta #3966 http://pixelmapping.wikispaces.com/Sony+TVs
itt le tudod ellenőrzni! -
kutjus #3965 Azt szeretnem megkerdezni, hogy a Sonynak a V3000-es sorozata tudja-e a 1:1-es pixel-mappingot? A W sorazat mar biztos tudja, de ebben nem voltam biztos.
Koszi elore is! -
csabika6630 #3964 Hello mit jelent a DVB-T tuner? Most ki lehet már használni? -
#3963 Az LG-nél, amivel összehasonlítottam nekem jobban bejött. Az LG-nek elvileg jobb a response time-ja - bár szerintem csak máshogy mérik -, de a fehér és feketéje biztos, hogy nem. Az LG panelje nem annyira matt, és mintha a háttérvilágítás is jobban látszott volna. Ráadásul a fény egy kicsit fogy, ahogy nem pontosan szemből nézzük.
Így a kettőt egymás mellé téve a Samu jött ki jobban.
Egy Sony is volt mellette (pont ugyanannyiért), azt is állítgattam egy kicsit, de a típusra nem emlékszek. Ott már nem láttam különbséget. Feltételezem, hogy azért mert ugyanaz a panel van abban is, mint az én Samumban - hiszen közös az LCD panel gyártósoruk.
Amúgy ne gondolja bárki, hogy az LG rossz, vagy bármelyik tévé annyival jobb.
Ezek, amiken én fennakadtam olyan minimális különbségek, hogy ha nem egymás mellett lettek volna, és nem pöcsöltem volna kb. 1 órát a beállításokkal, akkor észre sem vettem volna. Csak hát így, hogy tudom, hogy a másik kicsit többért talán jobb is...
...inkább azt vittem el, és így tutira le van zárva végre ez a tévémizéria, amivel már több napot csesztem el. :) -
#3962 Egyszer majd kitérhetnél a Sony jelölésében erre az x5xx szériákra, mert nem tudom követni őket. Van, hogy a sima 3000-es ugye HD, a 3500-ös már FullHD (D és T sorozat), az X3000 és 3500 között viszont a technikai adatokban semmi különbséget nem nagyon találtam pl... -
#3961 honnatudodteazt? -
#3960 Drágább, de hogy jobb-e az LG-nél, azt nem tudom. Azt tudom, hogy a Samu 32R81-nél jobb az új 32U25.. -
#3959 Üdv.
Most vettem egy Samu LE82S81-et,viszont nem vagyook megelégedve a képével,ezért holnap megpróbálom kicseréltetni.Melyiket javasoljátok inkább?
-PANASONIC TX-32LM70
-Samu LE82R82
Választ előre köszi. -
#3958 Meg kell nézni élőben. -
#3957 Melyik a jobb, az LG vagy a Samsung?