21171
LCD - Plazma
-
#4036 Persze hogy tudunk. Ilyen árban ne LCD -t vegyél hanem sima CRT katódsugárcsöves tvt. Hidd el óriási baklövés lesz. Bár nem láttam a képét élőben, de viccen kívül elég szánalmasak ezek az adatok. Mi csak jót akarunk. -
medium84 #4035 Skacok jelztem hogy hálóba kell, nyilván nem akarom üvöltetni vagy HD filmeket nézni rajta. Nappaliban Samsung LCD van, de ha nem muszáj, akkor nem veszek még egy drága Tv-t, 52 788,- Ft-ért vesztegetik, ha tudtok ilyen tájt jobbat akkor írjátok meg. -
#4034 Speaker (Watts) 1+1W
Lol
-
#4033 Figyu. Őszintén de ne sértődj meg. Hogy találtál rá erre?
"Na ma megkeresem a legszarabbat ami kapható a világon?"
500:1 14ms omg tovább nem is olvastam :)
Nem is tudtam,hogy létezik ilyen válaszidő, hogy 14ms, egyáltalán mozog az a kép? -
#4032 pontosan -
#4031 Elég csak ránézni az adatlapjára. A 14ms reakcióidő nem éppen kiemelkedő, az 500:1-es kontrasztarány és a gyatra betekintési szögek alapján olcsó TN panel lehet benne...
Nem tudom, hogy mennyiért vesztegetik, de engem már az adatlap is elriasztana a megvételétől... :S -
#4030 Én a Székesfehérváron láttam kiállítva, amúgy őszintén szólva utólag nem bántam meg, hogy nem azt választottam. Képminőségben a Sony KDL-40W3000 érzésem szerint jobb volt. Mondjuk egy LE-46F96-ost szivesen bevállaltam volna... de azért azt az árat azért nem éri meg. :) -
medium84 #4029 Személyes tapasztalatod van? -
#4028 hát nem egy csúcsmodell :)
bár álmosan elalvás előtthöz talán megfelelhet -
medium84 #4027 LCD TV-t szeretnék venni a hálószobába, kiszemeltem egyet a METRO-ban (kép mellékelve), kérdésem az hogy használ-e valaki ilyet, milyet tapasztalatai vannak vele kapcsolatban?
Gyártó honlapján itt található, bár egy szám eltér a típusban de szerintem ugyanaz a kettő:
http://www.funai.de/English/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=12&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3
Várom válaszaitokat mielőbb!
Üdv!
-
kutjus #4026 Koszonom en is az ismertetot, remelhetoleg 2 het mulva es is egynek boldog tulaja leszek. Meg egy ketsegem van a Samsung 40F86-tal kapcsolatban, az meg egy eselyes ellenfel lehet, ha sikerulne valahol megneznem eloben. Megkoszonnem, ha valaki mar latott kialitott peldanyt belole megosztana velunk a cimet. -
#4025 Ez mondjuk jogos... -
#4024 Most erre mit mondjak? :D
Azért a kardomba dőlni nem fogok miatta. Persze tény, hogy jajj, de szép lett volna, ha abszolute nincs semilyen pixelhiba (a Belinea monitoromnál és az LG-nél nem volt), de ez van, ezt dobta a gép. Azért egy subpixel hiba miatt nem fogok most nekiállni görcsölni... :) -
#4023 De ez normális is, hiszen nem tudni, hogy állítani akarja a vevő, vagy falra erősíteni. -
#4022 hátdeizé... egy sony tv... ne legyen már subpixelhibás. most nem akarlak elkeseríteni vagy nemtom, de ez szerintem gáz :( -
#4021 Samu 32r82-nél is külön volt. -
#4020 LC51-nél külön volt (rá kellett szerelni) -
rinpocse #4019 Köszönöm! -
#4018 Igen. Piros háttér esetén a pixel fekete, kék vagy zöld háttérnél normális, fehér esetén kékeszöld. -
#4017 Otthon lemérem majd, most viszont este 9-ig gályázom. -
#4016 Az LG 42LF65-ösön alapból rajta volt, már így vettük ki a dobozból.
Az LG 42PC1-nél csak fel volt hajtva, a képernyővel lefelé rá kellett helyezni egy asztalra, és óvatosan lehajtani. -
#4015 Az a betű "elszíneződés" nagyon meredek! -
rinpocse #4014 Gratula a Sonyhoz!
Megérhetlek arra, hogy lemérnéd nekem, hogy a doboza mekkora? Magam is gondolkodom egy vételen, s kiváncsi vagyok, hogy befér-e a kocsi hátuljába, vagy pedig csak furgonnal tudom majd elszállíttatni. Köszönöm. -
#4013 subpixelhiba??? -
#4012 A talp az külön szokik lenni ugyebár! (ha egyáltalán adnak) -
#4011 Nekem is külön volt a talp és úgy kelett rászerelni. :)
De grat a tv-hez! Faszányos, valóban a távirányítóvla picit többet is foglalkozhattak volna. -
#4010 Naugye. Másrészt 42" alatt nem látom én sem értelmét a FullHD-nek még. Már 3-4 éve szemezek a FullHD-vel, vagy az annál is nagyobb felbontású óriásmoncsikkal (30"+), de nem tudtam magam rávenni. -
#4009 Hogy az őszintét mondjam , a képen a távirányító egy igénytelen fosnak tűnik, a tvdhez viszont gratulálok, szerintem jól választottál! Sok sikert hozzá okozzon sok örömet neked -
#4008 Nos, gyors tapasztalaltok a KDL-40V3000-el kapcsolatban.
- A TV passzentosan van pakolva egy dobozba, a talpa külön, számomra meglepetés volt, hogy a talpra rá kell csúsztatni a TV-t, majd 4 csavarral rögzíteni azt. :S
- Külsőleg középszerűen komoly benyomást kellt, nem olyan 'olcsó vagyok, de coolan nézek ki' hatás, mint az LF65-ös tükörfekete (divatosan: zongoralakk-fekete) kávája és desingja. Visszafogott, kissé öreguras a vastag kávával. A hátsó bemenetek a TV bal oldalára öszpontosultak, pont a túloldalra, mint az LG esetén, de jól felosztva. Meg kell említenem viszont, hogy a viszonylag keskeny távirányító valami nagyon gagyi feeling...
-Első bekapcsolás után DVI-HDMI összekötés, jó tíz perc kellett, amíg az 1:1 PM-et megtaláltam az kissé nehezen átlátható menüben. Aztán jött kb. három óra, amíg a különféle finomhangolással szórakoztam. Először a színek nem voltak az igaziak. Amikor ezt belőttem, és elindítottam egy játékot, azt vettem észre, hogy mozgásnál a sötét tónusú dolgok (talaj, falak) pulzálnak mozgás közben. A különféle finomhangolási lehetőségek végigzonorázása utána nagy nehezen rájöttem, hogy a "képélesség" min.-re vételével jószerivel kiiktatható ez a jelenség, de sajnos mégsem tökéletesen. Bónuszként a fekete betük körül színes elszíneződések vannak, amit nem tudok teljesen eltüntetni. Az LG-nél a túlzott kontrasztnál jelentkezett ilyen, de a Sony-nál látszóvag ahhoz semmi köze. Igaz ennek kiküszöbölésére végülis már nem vállalkoztam fáradság miatt.
- Vártam valami nagy változást a mélyebb fekete terén. Nem láttam elsőre. Utána lekapcsoltam a villanyt. Így már némileg érezhető volt, hogy kevésbé "világít" a fekete, mint az LG-nél. De azért nem tűnik mellbevágónak a különbség, igaz nem egymás mellett látom őket...
- Egy kék/zöld subpixel hibát találtam a kép felső harmadában, középen. Nem zavaró igazából, szóval emiatt nem aggódóm. A képernyőn enyhe bevilágítás vehető észre a négy saroknál. A betekintési szögek meglepően jók, gyakorlatilag nem rosszabbak, mint az LF65-ösnél, ami kicsit meg is lepett...
- TV adásra egy fokkal jobb képet mutat, mint az LG 42LF65-ös. A "Smart" üzemmód többé-kevésbé ugyanúgy próbálja nézhetővé tenni a 4:3-as képet, mint az LG "látvány" üzemmódja, talán egy fokkal elfogadhatóbb az eredmény, de a széleken így is látni a torzítást. A csatornaváltás érezhetően gyorsabb, mint az LG-nél, már-már CRT TV-snek nevezhető.
- DVD-nél nem rémlik, hogy az LF65-ös ennyire plasztikus képet adott volna közelről nézve. V3000-en még két méterről is azt merem mondani, hogy lehet DVD-t nézni. Látszik a gyenge felbontás, de mégsem olyan zavaró, mint volt az LF65-ösnél.
- X-Box 360-ról az 1080p-t komponensen keresztül szépen etetthető, a kép szép, kellemes, mozgás közben sincs probléma. Pozitív.
- Nem hittem volna, de 2" (5.08cm) minusz a képátlóban bizony tényleg észrevehető, ha az ember hozzászokik a 42"-hoz, akkor a 40"-nál érzem, hogy "mintha", egy picit kisebb lenne.
- Van benne PAP, PiP, kipróbáltam jó volt - valószinüleg többet nem is használom ezt a részét. :)
Első benyomás: korrekt képminőség, működő 1:1 PM, élvezetes HD filmeknél. A fekete konturoknál (betüknél) való elszineződést reméletőleg sikerül fájdalommentesen megoldani, mert így mondjuk elég hardcore nézni. A sötét háttér pulzálása játékok alatt szintén aggaszt némileg, nem igazán tudom hová rakni, mivel ilyesmit eleddig sehol sem tapasztaltam...
Verdikt: Az LG 42LF65-ös 42"-os, képminőségre ugyan picit elmarad, a szolgáltatásokban nagyon (PiP, PAT, kismillió állítási lehetőség a menüben) a Sony V3000 mögött, az a tény, hogy kerek száz ezer forinttal olcsóbb, mégis fejvakarásra ad okott. Jobb nála a V3000, nem is kérdéses, viszont hogy megér(t)-e ennyivel több pénzt ez, már nem ennyire egyértelmű az én esetben, aki ugye főleg monitornak, illetve konzolhoz használja a TV-t. Ha valaki sokat néz TV-t, DVD-t, akkor a V3000 egyértelműen jobb választás. Ha monitornak szánja, akkor LF65-ös még mindig jobb vételnek tűnik szerintem, köszönhetően a mindent überelő árának...
Képek erre találhatóak. -
#4007 te tudod, akkor még elég sokáig nem lesz full HD tv-d, mert jelenleg nincs olyan kártya (SLI-ben sem), ami a DX10-es vagy a komolyabb DX9-es játékokat 1080p-ben rendesen hajtaná... -
#4006 Remélem nekem azért hamarabb. :) -
#4005 40V holnapután lesz... :) -
#4004 XL2-őt néztem, de drága lett volna. X20E viszont csak "talán jövő hét"... -
csabika6630 #4003 Köszönöm a válaszokat.
Amilyen érveket most mondtatok az nem biztos hogy megér 25 ezer forintot nekem pluszba.
TAlán meg is érné, de az a baj hogy a Samsung az outletes... Vagy meghibásodott, vagy csomagolás sérült... És csak egy év gari lenne rá.
-
#4002 Örülök, hogy figyeltél, de én NEM VAGYOK hajlandó nem natívon tolni. :DDD -
#4001 ok, de attól mert fullhd a tv-d, amit monitornak is használsz, a játékokkal nem feltétlenül kell fullhd-ben játszani. szerintem pl. egy 1080p tv-n 720p-ben is iszonyú jó a látvány (játék közben, természetesen a win dektop 1080p-ben menne úgyis.) -
#4000 Ugyanez volt velem is!
Eleinte egy 32-es TV-t akartam, aztán 37, 42, most már a 36-osokkal szemezgetek és még mindig nem vettem, pedig meg tudnám, de mindig van valami újdonság, amit még mek akarok várni :)
ja és TÉK :) -
#3999 Én úgy évenet/félévente cserélek LCD TV-t, mert itt vannak az újabbak és ha már akkor mindig egyel nagyobbra váltok. Most a 37"-nél tartok, de asszem jön a 42"-52" stb. is szép lassan. Mondjuk asztalra monitornak ez is egész jó nagy.
FullHD még mindig nem izgat, mert az alá nagyon erős pécévas kell, az ár jobban zavar! :D -
#3998 Akkor vedd meg! Én is megvettem volna az LG-t. Utánaolvastam, elmentem, megnéztem, tetszett(!), és mások véleménye is jó volt. Foghattam volna, hazavihettem volna, és kész, le van tudva.
Csak én elkezdtem hasonlítgatni, meg pöcsölni, meg rágódni rajta, hogy ez egy kicsit drágábban egy hajszálnyival (nekem) jobb, és a Samsung-ot vittem el. Sőt, elpazaroltam a pöcsölésre sok drága időt.
Amúgy ha érdekel, hogy szerintem mi a különbség, kicsit lejjebb megtalálod. -
#3997 Sose fogsz olyan színeket kifacsarni egy LG-ből, mint egy Samuból, sőt nem is szabad elbuzergálni a gyári beállításokat, mert annál csak rosszabbat tudsz beállítani. Viszont használat közben az LG kezesebb, jobban nézhető, élesebb, kímélőbb stb.