21171
LCD - Plazma
  • PyRex
    BE van kapcsolva a font smoothing? Ezt ugye nem mondod komolyan...
  • aabyssx
    Amúgy nekem a Samu-t totális kudarc volt a tévérekötni. Fel is adtam.
    Notebook-omban hulladék Intel videoegység van dsub és s-video kimenettel. S-video-val működik, dsub-bal nem. Elég annyit csinálnom, hogy összedugom a kettőt, a tévé máris meghülyül. Ha a tévét később kapcsolom be, akkor a notebook képe egy pillanatra felvillan, aztán újra elmegy a kép, és fekete minden (Samu led villog).

Mondjuk a nem mintha bármire is mentem volna vele, mert nem kell a notebook-nak tévé, meg eleve csak pár felbontást támogat, és amúgy is betudom a notebook hibájának - a hangkártya is recseg, és nemrég elszállt az összes USB port, úgyhogy az sem biztos, hogy működik egyáltalán a dsub out -, csak hát azért gáz, és elcsesztem vele rakás időt.
  • [NST]Cifu
    A font smoothing jó ötlet, otthon kipróbálom. A videókártya beállítási lehetőségeit már végigpróbáltam. Még annyit teszek, hogy kipróbálom holnap egy 8600GT videókarin, annak a control paneljében pár plusz beállítási lehetőséget láttam a múltkor, hátha...

Ha a végén tényleg nem tudom megoldani, megfontolom, hogy visszavitetem. :S
  • aabyssx
    Vidd vissza, mutassd meg az elszíneződést, és kérdezd meg, hogy mi ez a szar ennyi pénzért?

Amúgy ha nagyon nézem (lehet, hogy ez már hallucináció) a notebook-om LCD kijelzőjén is van valami gáz a betűk szélénél, de az annyira kicsi és halvány kijelző, hogy fel sem tűnik.
    Még pár ilyen láma dolgot megpróbálhatsz, mint a gépen a font smoothing kikapcsolása, meg a videokártya beállításainál hangolni kicsit, mert lehet, hogy még a végén tényleg van ott valami elszíneződés, és ez a "color, like.no.other" tévé csak felerősíti.
  • [NST]Cifu
    Ha PC játékra kell, akkor inkább az LG, annak sokkal jobb a számítógéppel való összekötés terén a támogatása. Bár hozzáteszem, hogy az LE2R tavalyi modell, kifutott, utódja az LC41/51.

Ugyanakkor ha főleg TV-re kell, akkor én továbbra is azt mondom, hogy ne kapkod el. A TV adások jelenleg főleg 4:3-as képarányúak. Vagy úgy fogod tehát nézni, hogy kétoldalt fekete csík (4:3-as képarány), vagy széthúzva, vagyis torzan kövér lesz mindenki rajta (16:9-es képarány), vagy a kép alja és teteje lesz levágva (Zoom) esetleg a fenti megoldások lesznek vegyítve (Látvány üzemmód LG-nél, Smart Sony-nál). A lényeg, hogy mindenképpen kompromisszumos megoldás lesz...
  • szala
    Sziasztok
    Segítséget szeretnék kérni, végre eljött az idő, hogy tudok venni lcd tv -t, van rá kb 200-240e HUF. Viszont probálok nagyot álmodni, tehát 40-42" a kinézett méret Eddig nagyjából két készülékkel szemezek ami ebbe az árfekvésbe belefér: LG 42LE2R és Sony KDL-40U2000 .
    Ezekről szeretnék véleményt esetleg tapasztalatot kérni. Amúgy képlékeny vagyok tehát ha valakinek jó ötlete van azt megfogadom, sok extra szolgáltatás nem fontos a készülékhez szép képe és megbíztható legyen, főként tvzésre, minimálisan pc játékra lenne.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    Üdv:szala
  • [NST]Cifu
    A legtöbb TV-n kikapcsolhatóak az ilyen effektek, kivéve a gyevi bírót, nevezetesen például a Toshiba FullHD TV-it... :S

BTW közben feladtam a küzdelmet. Drivercserétől kezdve a legkülönfélébb beállátásokon át odáig, hogy végigpróbáltam mindhárom HDMI bemenetet, mindent kipróbáltam. Az elszineződést egyszerűen nem tudom eltüntetni. Egyre inkább arra gyanakszom, hogy a híres-hírhedt "Bravia Színek" okolhatóak a problémáért. TV nézésnél, filmeknél nagyon meggyőzőek a szép, teli színek, de egy sima vékony betüs szöveg megjelenítésekor fekete betükkel fehér háttér előtt (vagy fordítva) lebukik a technológia. Miután monitornak használom, finoman szólva zavar a dolog... Most azon agyalok, hogy túladjak-e a TV-n, és vegyek helyette egy Samut vagy LG-t, vagy tartsam meg videónézésre (arra még jó), és mellé vegyek egy olcsóbb Samu/LG modellt... :S
  • Mexx
    Ez érdekes. Eszembe se jutott volna megnézni, ugyh köszi! :)
  • aabyssx
    Ide is beírom, mert talán másnak is jól jöhet:

Ha tévét vesztek videojátékhoz, figyeljetek a latency-re is, mert lehet szopás lesz belőle! Én ezt amatőr módon tökre kihagytam a vizsgálódáskor, és csak szerencsém van, hogy a Samsung-ban van Game Mode.

Ugyanis az a sok pre/post processing, amit ezek az LCD tévék csinálnak (színkiemelés, zajszűrés, deinterlacing, kockaeltűntetés stb.) mind-mind késést okozhatnak. Reflexjáték közben találtam rá, hogy elég észrevehető késés van a gombnyomás, és a tévéreakció között. Szerencsére a Samu-ban van egy Game Mode nevű kapcsoló, ami arra optimalizál, hogy ne késsen a kép (és ennek semmi köze ahhoz a response time-hoz, amit a színbeálláshoz mérnek).
  • Mexx
    Én is igy gondolkodok.. hamár veszek, Full HD! Az viszont egyenlöre 94centibe 220-tol kezdödnek, de inkább 300... :/
  • tibur55
    Az a baj, hogy a szobában 2-2,5 méterről kell nézni a tv-t, és az asszony azt mondja, hogy belefájdulna a feje a nagyobb képernyőbe.#szomoru1]

Meg aztán ha gondolok a jövőre, akkor a hd felbontás is fontos lesz később...
  • viizo
    ha engem kérdeznél, ilyen felhasználási területre (csak tv, dvd) mindenképp egy kis plazmát javasolnék, 199-ért már van 94 centis, ami képnagyságban és képminőségben is sokkal jobb mint a 82-es kicsik, nem olyan sokkal többért.
  • tibur55
    Miért LG? Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs. Csak ha bemegy az ember egy üzletbe (MM, Saturn, ...), egyszerűen annyi tv van kitéve, hogy nem lehet normálisan választani. A képet hiába nézed, mert nagyjából mindnek ugyan olyan, ha meg valamelyik nagyon szép/gagyi, simán lehet a rossz beállításoktól is. Így kénytelen vagyok az előzetes tapasztalatok/külső alapján választani. LG márkával eddig sok gondom nem volt, és az lcd tv-ik is tetszenek. 2 héten belül lecserélem a régi tv-t, ezt a topikot végigolvasva a következő 4 modell maradt versenyben:

LG - RZ-32LC51: 138 eFt. Alap tv, legolcsóbb, ez kapta a legtöbb dícsérő szót itt.
    Samsung - LE-32R81: 166 eFt. Azt mondjátok, hogy az LC51-en kívül még ez is jó. Mondjuk több az extra (pl. PIP), ami nem hátrány, ha pl. haveroknak akarok villogni az új tv-vel.
    Samsung - LE-32R82: 169 eFt. Ez gondolom ugyan az, mint az előző, csak más a külső.
    LG - RZ-32LB75: 184 eFt. Külsőre ez tetszett a legjobban. Tudjátok, hogy ez miért kerül többe 40 ezerrel, mint az LC51?

Nem arakom halogatni a vásárlást, meg sokat filozofálni a dolgon, mert akkor addig spekulálok, hogy még jövő nyáron sem születik döntés.
    Ti melyiket választanátok a helyemben?
    65%-ban dvd-ket, 25%-ban divx sorozatokat, 10%-ban tv-t néznék rajta.

• [NST]Cifu
    LG 37LF65 és Samsung LE-37M87 a két jelölt. Az LG-nek a feketéje a gyengéje, nincs benne PiP és hasonló nyalánkságok, cserébe olcsóbb. A Samu feketéje jobb, a színei kicsit túllőttek, úgy kb. ennyi.
  • Mexx
    Sziasztok! Tudom, hogy teljesen vissza kellene olvasnom, de azt hiszem h ez lehetetlen. A lényeg: szeretnék Full HD LCD TV-t, csak nemtudom mi lenne érdemes, Samsung, LG, Philips, ..., ? 94cm-es képátmérövel, 200-260e ft körül. Samsung LE-37 M 86 B Ez a modell mennyire ütőképes? 269.000 Ft-ért néztem.
  • viizo
    és miért is csak az LG-k vannak a látóteredben? :o
  • [NST]Cifu
    Az utólsó 2 már kifutott, tavalyi modell.
  • tibur55
    Tudnátok segíteni, hogy melyik 32-es LG a legjobb választás otthoni dvd-zésre, divx-ezésre, néha tv-zésre? Vagy melyik az, amelyiktől messze szaladjak el?
    Media Markt árak szerinti emelkedő sorrendben ezek vannak még nálam versenyben:

LC51, LC52, LB75, LC2RR, LB2

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
  • [NST]Cifu
    Márkabolt esetén sem görcsölnék egyetlen subpixel miatt. :)
    Az Electro-Store két emberkéje, akik meg hozták a TV-t, végig itt voltak a beüzemelésnél, rákötöttem a gépet DVI-HDMI-n, megkerestük az 1:1PM-et, megnéztem mi hogy van, és mikor alapvető dolgokban nem találtam hibát, fizettem.

A betük elszineződése, ami igazából zavar, pedig nem olyan dolog, ami miatt a kereskedőt lehetne kárhoztatni.
  • Nexxuss
    hát ilyenek miatt kell márkabolt. Legalábbis nekem. Cloud tudja. a 3. ipodom lett jó, és a második laptopom:P Tvből is elfogyasztottam már párat. Úgy hogy vigyázok mindenemre mint a szemem fényére.:P
  • [NST]Cifu
    Egy szubpixel hiba miatt azért nem fogok görcsölni, mondtam már. :)

Nem mondom, ha lett volba 2-3 dead pixel, oké, de egy szubpixel...

Ami engem lényegesen jobban zavar, az az elszineződés a betük mellett. Akárhogy próbálgatom, nem lehet tökéletesen eltüntetni. Majd vasárnap rákötök egy másik gépet, hátha a videókari is ludas, de lévén az LG-n nem volt ilyesmi ezen a gépen sem, csodálkoznék, ha másképpen nézne ki.
  • [NST]Cifu
    415.500 Ft
  • PyRex
    elvileg az F a samu csúcsmodellje, szal legyen is szép képe. mennj el a saturnba (mammut2) és nézd meg a Sharp TV-ket...
  • EasyLife
    Ma voltam aréna electro worldbe és egy Samsung 46F86BD LCD-tv képét látva nem hittem a szememnek olyan gyönyörű és hibátlan volt még közelről is h az valami csoda, 40m87 volt mögötte azon lényegesebben látszottak az apróbb kockák mondjuk annak is szép képe volt de az f86 übereli. 780e ért volt, neten legolcsóbban 570é láttam. szerintetek tényleg létezik h ennyire jó legyen ez a tv vagy csak fullHD-s blueray ilyen jó rajta? saját tapasztalat esetleg valakinek? Kábel tv milyen rajta?
  • Johnny23
    Sziasztok!

200ezer értékben melyik 32"-os LCD jelenleg a legjobb választás??

Néztem már Sony, Samsung, Panasonic-ot,de 1xerűen nem tudok dönteni.
    Igazábol DVD-zéshez, X360-hoz kellene legfőképp.

Köszi a válaszokat.
  • cloud.strife
    Hát, nemtom hol vette, nemhiszem, hogy ott kicserélnék neki..... :(
  • PyRex
    de akkor ő nem cseréltetheti ki?
  • cloud.strife
    Ja és mennyi volt?
  • cloud.strife
    Hátha remake, abba lehet pixelhibás. Mertugye mi alapból cseréltetjük a Sony-val, ha vmi nem jó, nemmintha sűrűn előfordulna. Eddig 2db egyszempixel hibás tv-t kellett cseréltetnünk.

De akkor ok, ha minden csomag sértetlen volt, akkor okés... :)
  • Nexxuss
    Londonból?
  • Dark
    Sziasztok!SAMSUNG LE-40M86B mit tudtok erröl,a véleményetekre volnék kiváncsi!Elöre is köszi!
  • [NST]Cifu
    A betük körüli elszineződés a képélesség növelésével eltüntethető - de cserébe a kép sokkal kevésbé plasztikus lesz, ráadásul a sötét háttér pulzálás játékok alatt még feltünőbb...

Lassan begolyózom a finomhangolástól, nem egy egyszerű feladat rendesen belőni számítógéphez... :S
  • [NST]Cifu
    A TV-n rajta voltak a ragaszcsíkok (a káva alsú részén pl. végig volt egy vastag), szó szerinte úgy kellett kibugyolálni. A hozzá való csavarok, könyvek, elemek, stb. bontatlan fóliacsomagban voltak. A dobozban minden nagyon korrektül volt összepakolva. Ha javított vagy valami ilyesmi lenne, és úgy került ide, akkor nagyon-nagyon profi munkát végeztek az újracsomagolásnál.

Miért kérded amúgy?

Szerk.: Most gyorsan átnéztem a hozzá kapott cuccokat, volt egy CD is, beraktam, de kb. csak az online regisztrációra volt szó. A CD-n lévő readme a Sony DADC Austrica AG-re hivatkozik, van rá egy tippem, hogy onnan hozták be.
  • rinpocse
    Nagyon szépen köszönöm
  • cloud.strife
    Remake, dobozsérült, javított, stb...
  • medium84
    ???
  • cloud.strife
    Biztos gyári origi tv volt?
  • [NST]Cifu
    125x75x24 cm
  • [NST]Cifu
    Nézd, itt szerintem senki sem a praktimumot kérdőjelezi meg. Csak azt, hogy ez a TV minőségre... hát szóval, gyenge. A döntés a te válladon van, mi csak azt mondjuk, hogy képminőségre nagyon gyenge lehet, főleg hogy azért gondolom így is elkérnek érte olyan 60e Ft-t. Akkor már szerintem még egy kicsit áldozz rá, és végy egy kicsivel komolyabb készüléket... Szerintem. :S
  • medium84
    Most az van, Philips TV-video kombó. Sok helyet foglal, ezt (vagy ilyet) a falra akarom feltenni forgatható-dönthető állványra. Amir nem nézem behajtom a falra és 0 helyet foglal.