21171
LCD - Plazma
-
Dark #4116 Ja igen de,hogy tudom beállitani azt a dual view -et?Ne haragudj de ehez kurvára hülye vagyok! -
Dark #4115 Köszi az infót,de szerinted nem volt rosz választás ez az LCD? -
#4114 Ha régebbi erősítő 1.1-es, 1.2-es HDMI-vel, akkor a HDMI a TV-be menjen, a hang meg az optikai kimenetén (nem tudom milyen konzolról van szó, némileg tisztább lenne a helyzet, ha nem csak azt közölnéd, hogy melyik eszközön hány HDMI van, hanem típust is...) át az erősítőbe.
Ha 1.3-as HDMI-je van az erősítőnek is, akkor a konzolból a HDMI megy az erősítőbe, az erősítőből a TV-be.
Mindkét esetben a TV-ből a hang optikai kimeneten vagy az audio out alatti két RCA-n menjen át az erősítőbe (függően attól, hogy milyen TV-ről van szó, ismét elégtelen információ).
Az erősítőn be kell majd állítanod, hogy az adott eszköz mely kimeneten van, ha a konzol a HDMI-n megy az erősítőbe, akkor a video és az audio bementet is azonosra kell állítanod (pl. DVD vagy GAME/TV, függően az erősítőn milyen elnevezések vannak), ha mindkettő optikain megy, akkor az egyiket DVD-re, a másik CD-re, vagy ilyesmi. Ha a TV-ből RCA-n megy ki a hang, akkor a sztereo bemenetre, vagy a compozit bemeneteknél az egyik Audio bementre kösd rá őket, és az adott bemenetnek megfelelőt állíst be az audio menüben az erősítőn.
-
#4113 A nagyobb "párja" nem S81-es, lesz azért az árért, hanem régebbi S71 vagy S61.
Én inkább a nagyobb testvér LE-32R81-est javaslom, ha lehet. -
#4112 Első körben inkább vásárlás előtt kellett volna körülnézned, mert könnyen pórul járhattál volna.
1.: Ne klónozd a képet, hanem dual view / kiterjesztett asztal módban használd. A klónozott képernyőknek ugyanolyan felbontásban kell futnia. A TV-d natív felbontása 1920x1080. Ha a monitorodon nem tudod ugyanezt beállítani (ami sanszos, mert 16:9-es képarányú monitor nincs, csak 16:10-es legfeljebb), akkor a klón mód felejtős.
2.: A 2-es HDMI portba dugd be a HDMI végét a kábelnek, és a bemeneti forrást a TV menüjében állísd PC-re.
3.: Ha mindent jól csináltál, akkor a videókártya driverében a TV felbontása 1920x1080 pixel lesz, 60Hz-es képfrissitéssel.
4.: Az alapokhoz meg ezt a cikket olvasd el.
Ta-da.... -
Dark #4111 Sziasztok!Vettem egy SAMSUNG LE-40M86BD LCD TV- t,ami FULL HD ,de nem tudom összehozni a PC vel.A kábel amivel össze akartam kötni az DVI-HDMI,ha klonozom a kettöt akkor annyira széthuzza a képet ,hogy nem látom az asztali ikonokat a TV -én.Nem tudom mit kell beállitani a VGA kártyán hogy jó legyen.Sokan irták hogy 24p meg 60Hzmeg hogy 1:1 map ezek micsodák?Vajon az enyém tudja?Segitsetek mert megörülök,hogy kiadtam ennyi lóvét és nem müködik rendesen!!!Mit kell beállitani rajta?Egyébként gyönyörü a képe -
#4110 Hi!
TV vásárlás előtt állok. A kinézett darab: Samsung LE32S81.(82 cm, 7000:1)
Van valakinek tapasztalata ezzel a tipussal?
Érdemesebb ezt venni, vagy az alacsonyabb kontrasztarányú (3000:1), de nagyobb átmérőjű párját? (94 cm)
Esetleg hasonló árban más tipust ami jobb?? (150-180e) -
Endor #4109 már nem kell válaszolni megtaláltam -
#4108 lenne egy kérdésem de inkább úgy mondanám hogy hdmi para, hogy mit hogyan és mivel kössek össze hdmi-n :)
szóval az alábbiak vannak:
- egy TV 2hdmi-vel
- egy erősítő 2 hdmi bemenettel és egy hdmi kimenettel
- egy konzol hdmi-vel
Mit hogyan hova hogy a konzol is, meg a TV-is az audiót az erősítőn keresztül adja le HDMI-vel persze :D
-
#4107 nekem 32r71-em van és igazából meg vagyok vele elégedve
eggyetlen hátránya hogy nemtudja hdmi-n az 1:1 pixel mappingot
ezenkívül mást nem tudok róla mondani ami nekem gondot okozott volna... -
#4106 Az lehet,de jo olcson hozza lehet jutni. -
#4105 a 6-os ill. 7-es samsungok már kifutott modellek -
#4104 NAgyon veszesen,mert hat gondolkozom hogy 140bol inkabb 82-es LCD-TV veszek,mint sem monitort.... :S
Errol mit tudtok:
Samsung
32r71
32m61
-
Endor #4103 Üdv mindenkinek!
Lenne egy apró kérdésem. Hamarosan tv vásárlás elé kerülök már nagyjából tudom is hogy milyen legyen viszont épp ma olvastam egy másik topicban a hdcp-ről. Eddig soha nem hallotam róla úgyhogy utána néztem és kiderítettem hogy ez egy újfajta másolásvédelem a hd anyagoknak és amennyiben a tv ezt nem támogatja akkor nem játsza le ezeket.
A kérdésem annyi lenne hogy honnan lehet tudni egy tv-ről hogy támogatja a hdcp mert végignéztem pár tévé adatlapját és egyiknél sem említették, vagy esetleg lehetséges-e az hogy minden tv-t már ezzel gyártanak?
Ha esetleg hülyeséget kérdezek akkor elnézést, de úgy gondolom eléggé fontos dolog és megér egy kommentet. A válaszokat előre is köszönöm. -
Dark #4102 Szia!Én nem nagyon értek hozzá de szerintem nem,de itt egy link:http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl3312_10/32pfl3312_10_pss_hun.pdf itt megtudod nézni ha ez segitség neked -
#4101 légyszi segítsetek. lehet hülyeséget kérdezek. LCD tv-re rá lehet kötni pc-s 5.1-es hangfalrendszert? konkrétan Philips 32PFL3312 LCD TV-re. -
Dark #4100 Köszönöm szépen,akkor ebböl kell 10m nekem!:)) -
#4099 DVI-A - Analóg
DVI-D - Digitális (ez kell neked sztem)
DVI-I - mindkettő -
Dark #4098 Szia!Köszi az infót de elvileg FULL HD 1080P a készülék,remélem sikerül összehoznom,hogy jó legyen:)
-
csabika6630 #4097 Hello, néhány játéknál, ha a felbontást felrakom 1280*720 ra akkor elkezd vibrálni a kép. ===> csak 1024*768 ba tudok játszani.
PLS help! -
#4096 hdmi-n csak akkor tudod összekötni pc-vel (vagyis akkor érdemes) ha a tv tudja az 1:1 pixel mappingot, de még úgy is problémás szokott lenni samuknál... de vga-n gond nélkül megy
(LG sokkal "pc barátibb" ilyen téren)
-
Dark #4095 Sziasztok!Tudnátok segiteni nekem,hogy melyik kábelt vegyem meg a PC-LCD TV közé?Van olyan hoy HDMI-DVI-A,vagy HDMI-DVI-D,HDMI-DVI-I,mi az a A,D,I?Meg hogy mi a véleményetek erröl a tipusról:SAMSUNG LE-40M86BD!Elöre is köszi -
szala #4094 Szia
Jogos, sorry :o)
Szóval ezekkel szemezek:
LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 igazából belépő szint mindegyik, ezt vágom, de sok extra dolog nem is kell, szép kép, jó színek és megbízhatóság. -
#4093 abba sztem sehogy nem nagyon szokták támogatni ezt a felbontást...
1024 x 768 és ugy nyújtja picit... -
#4092 Szerintetek ,ha veszek LCD TV-t es pc-n is akarom hasznalni mondjuk jatekra is es 3d alkalmazasokra is,akkor ha pl 1280/1024-be rakom jatekot,akkor hogyan jeleniti majd meg ?!
Normalisan ugy,ha 4:3-ba rakom es 2 oldalt csikot hagy?! :( -
#4091 (természetesen) -
#4090 150 +/- árba belefér a 32LC5? LG, meg a 32R8? Samsung.
De SQJ már leírta a bölcset. ;)
játék, film = Samu
monitor = LG
Amúgy tök mindegy. A Samu egy kicsit drágább, az LG egy kicsit olcsóbb. Nézd meg előtte mind a kettőt, aztán amelyik jó rendes casual mércével szimpibb, azt vedd! Kevéske különbség van. -
Laci08 #4089 Hy!
Köszi a válaszodat!
A 32LC51 tudja a 1:1 pixel mapping-ot? -
#4088 Én még mindig a 32LC51-re adom a voksom, mert nekem ez van :)
(monitorként és konzolokhoz használom PS3 főként (x360 és wii is volt rajta) -
Laci08 #4087 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
LCD tv vásárlás előtt állok. A fórumot már átböngésztem ,de mégis kikérném a tanácsotokat! A két gyártó ami szóba jöhet nálam ,azaz LG és a SAMSUNG. Az árkategória: 150.000 ft, képátló: 82 cm. Amire használni szeretném: XviD-es filmek nézése gépről, dvd, xbox 360.
Szerintetek melyik tv, melyik típusa lenne a legalkalmasabb a megadott opciókra?
Segítségeteket előre is köszönöm!!! -
viizo #4086 a skoda superb jobb mint egy 'A' osztályos mercedes.
ezek alapján a skoda (márka) jobb mint a mercsó?
típust írj mindig, ha össze kell hasonlítani vmit, márkaösszehasonlításnak manapság már jóval kevesebb értelme van mint régen. -
#4085 LOL -
szala #4084 Szia
Köszi a választ, a tvzésre, ezt úgy értettem, hogy tv re és dvd re :)
Sony KDL-40U2000 teljesen felejtős, vagy érdemes foglalkozni vele? Eddigi tapasztalataim szerint a sony pl kamerában és hifi ben jobb mint pl az LG vagy samsung.Télleg samsung lcd k röl mi a vélemény?
Köszi előre is a választ -
#4083 Maxima Mea Culpa, nem a Sony-val volt a baj, hanem a hülye júzerrel...
Így amúgy már helyreállt a lelki békém, játékok, filmnézés alatt eddig sem volt problémám, így már böngészés, szövegszerkesztés alatt is tökéletes a kép.
Hozzáteszem viszont, hogy a Vista egyes menüiben továbbra is látni az elszineződést, tehát a fontsimitás kikapcsolása után is - a betük pedig láthatóan fontsímitottak, lekeresítettek, mintha be lenne kapcsolva... Azért jó lecke volt ez nekem a Vista belső életéről... :) -
#4082 Hajjak meg, úgy izgultam, már aszittem szar a Sony.... :) -
#4081 gyááá, annyira tudtam :) na de ennek örülök. -
#4080 Jó ötlet volt a font smoothing kikapcsolása, mint kiderült, a Vistában alapból be volt kapcsolva. Én meg ettem a kefét, hogy mi a fene lehett, ez a lehetőség eszembe se jutott. Köszi a tippet.
Mostmár elégedett vagyok teljesen a TV-vel. ^^ -
#4079 Sz -
#4078 iasztok!
Boldog tulajdonosa lettem, egy gyönyörű Samsung LE-32R82B LCD-nek.
X360 konzolra toltam a cuccot komponens kábellel,és azt irta ki,hogy pl. 720p, v. 1080i -ben is 50HZ -en megy a cucc. Normális ez az 50HZ? Nem lehet,hgy HDMI-vel jobb lenne?
..jah és vki tudna segiteni,hogy hogy lehet rendesen beállitani a cuccost? Esetleg létezik optimális beállitás teszem azt DVD filmhez, rendes TVműsorhoz stb. ?
köszi a válaszokat és a segitséget -
#4077 Mint említettem, majd megnézem. Fogalmam sincs, hogy be van-e kapcsolva, avagy sem.