21171
LCD - Plazma
  • Dark
    Ja igen de,hogy tudom beállitani azt a dual view -et?Ne haragudj de ehez kurvára hülye vagyok!
  • Dark
    Köszi az infót,de szerinted nem volt rosz választás ez az LCD?
  • [NST]Cifu
    Ha régebbi erősítő 1.1-es, 1.2-es HDMI-vel, akkor a HDMI a TV-be menjen, a hang meg az optikai kimenetén (nem tudom milyen konzolról van szó, némileg tisztább lenne a helyzet, ha nem csak azt közölnéd, hogy melyik eszközön hány HDMI van, hanem típust is...) át az erősítőbe.

Ha 1.3-as HDMI-je van az erősítőnek is, akkor a konzolból a HDMI megy az erősítőbe, az erősítőből a TV-be.

Mindkét esetben a TV-ből a hang optikai kimeneten vagy az audio out alatti két RCA-n menjen át az erősítőbe (függően attól, hogy milyen TV-ről van szó, ismét elégtelen információ).

Az erősítőn be kell majd állítanod, hogy az adott eszköz mely kimeneten van, ha a konzol a HDMI-n megy az erősítőbe, akkor a video és az audio bementet is azonosra kell állítanod (pl. DVD vagy GAME/TV, függően az erősítőn milyen elnevezések vannak), ha mindkettő optikain megy, akkor az egyiket DVD-re, a másik CD-re, vagy ilyesmi. Ha a TV-ből RCA-n megy ki a hang, akkor a sztereo bemenetre, vagy a compozit bemeneteknél az egyik Audio bementre kösd rá őket, és az adott bemenetnek megfelelőt állíst be az audio menüben az erősítőn.
  • [NST]Cifu
    A nagyobb "párja" nem S81-es, lesz azért az árért, hanem régebbi S71 vagy S61.

Én inkább a nagyobb testvér LE-32R81-est javaslom, ha lehet.
  • [NST]Cifu
    Első körben inkább vásárlás előtt kellett volna körülnézned, mert könnyen pórul járhattál volna.

1.: Ne klónozd a képet, hanem dual view / kiterjesztett asztal módban használd. A klónozott képernyőknek ugyanolyan felbontásban kell futnia. A TV-d natív felbontása 1920x1080. Ha a monitorodon nem tudod ugyanezt beállítani (ami sanszos, mert 16:9-es képarányú monitor nincs, csak 16:10-es legfeljebb), akkor a klón mód felejtős.
    2.: A 2-es HDMI portba dugd be a HDMI végét a kábelnek, és a bemeneti forrást a TV menüjében állísd PC-re.
    3.: Ha mindent jól csináltál, akkor a videókártya driverében a TV felbontása 1920x1080 pixel lesz, 60Hz-es képfrissitéssel.
    4.: Az alapokhoz meg ezt a cikket olvasd el.

Ta-da....
  • Dark
    Sziasztok!Vettem egy SAMSUNG LE-40M86BD LCD TV- t,ami FULL HD ,de nem tudom összehozni a PC vel.A kábel amivel össze akartam kötni az DVI-HDMI,ha klonozom a kettöt akkor annyira széthuzza a képet ,hogy nem látom az asztali ikonokat a TV -én.Nem tudom mit kell beállitani a VGA kártyán hogy jó legyen.Sokan irták hogy 24p meg 60Hzmeg hogy 1:1 map ezek micsodák?Vajon az enyém tudja?Segitsetek mert megörülök,hogy kiadtam ennyi lóvét és nem müködik rendesen!!!Mit kell beállitani rajta?Egyébként gyönyörü a képe
  • Wanted
    Hi!
    TV vásárlás előtt állok. A kinézett darab: Samsung LE32S81.(82 cm, 7000:1)
    Van valakinek tapasztalata ezzel a tipussal?
    Érdemesebb ezt venni, vagy az alacsonyabb kontrasztarányú (3000:1), de nagyobb átmérőjű párját? (94 cm)
    Esetleg hasonló árban más tipust ami jobb?? (150-180e)
  • Endor
    már nem kell válaszolni megtaláltam
  • Janey
    lenne egy kérdésem de inkább úgy mondanám hogy hdmi para, hogy mit hogyan és mivel kössek össze hdmi-n :)
    szóval az alábbiak vannak:
    - egy TV 2hdmi-vel
    - egy erősítő 2 hdmi bemenettel és egy hdmi kimenettel
    - egy konzol hdmi-vel

Mit hogyan hova hogy a konzol is, meg a TV-is az audiót az erősítőn keresztül adja le HDMI-vel persze :D

• Guer
    nekem 32r71-em van és igazából meg vagyok vele elégedve
    eggyetlen hátránya hogy nemtudja hdmi-n az 1:1 pixel mappingot
    ezenkívül mást nem tudok róla mondani ami nekem gondot okozott volna...
  • Ombika
    Az lehet,de jo olcson hozza lehet jutni.
  • james69holden
    a 6-os ill. 7-es samsungok már kifutott modellek
  • Ombika
    NAgyon veszesen,mert hat gondolkozom hogy 140bol inkabb 82-es LCD-TV veszek,mint sem monitort.... :S

Errol mit tudtok:

Samsung

32r71
    32m61

• Endor
    Üdv mindenkinek!
    Lenne egy apró kérdésem. Hamarosan tv vásárlás elé kerülök már nagyjából tudom is hogy milyen legyen viszont épp ma olvastam egy másik topicban a hdcp-ről. Eddig soha nem hallotam róla úgyhogy utána néztem és kiderítettem hogy ez egy újfajta másolásvédelem a hd anyagoknak és amennyiben a tv ezt nem támogatja akkor nem játsza le ezeket.
    A kérdésem annyi lenne hogy honnan lehet tudni egy tv-ről hogy támogatja a hdcp mert végignéztem pár tévé adatlapját és egyiknél sem említették, vagy esetleg lehetséges-e az hogy minden tv-t már ezzel gyártanak?
    Ha esetleg hülyeséget kérdezek akkor elnézést, de úgy gondolom eléggé fontos dolog és megér egy kommentet. A válaszokat előre is köszönöm.
  • Dark
    Szia!Én nem nagyon értek hozzá de szerintem nem,de itt egy link:http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl3312_10/32pfl3312_10_pss_hun.pdf itt megtudod nézni ha ez segitség neked
  • Naxos
    légyszi segítsetek. lehet hülyeséget kérdezek. LCD tv-re rá lehet kötni pc-s 5.1-es hangfalrendszert? konkrétan Philips 32PFL3312 LCD TV-re.
  • Dark
    Köszönöm szépen,akkor ebböl kell 10m nekem!:))
  • mrzed001
    DVI-A - Analóg
    DVI-D - Digitális (ez kell neked sztem)
    DVI-I - mindkettő
  • Dark
    Szia!Köszi az infót de elvileg FULL HD 1080P a készülék,remélem sikerül összehoznom,hogy jó legyen:)
  • csabika6630
    Hello, néhány játéknál, ha a felbontást felrakom 1280*720 ra akkor elkezd vibrálni a kép. ===> csak 1024*768 ba tudok játszani.
    PLS help!
  • james69holden
    hdmi-n csak akkor tudod összekötni pc-vel (vagyis akkor érdemes) ha a tv tudja az 1:1 pixel mappingot, de még úgy is problémás szokott lenni samuknál... de vga-n gond nélkül megy
    (LG sokkal "pc barátibb" ilyen téren)
  • Dark
    Sziasztok!Tudnátok segiteni nekem,hogy melyik kábelt vegyem meg a PC-LCD TV közé?Van olyan hoy HDMI-DVI-A,vagy HDMI-DVI-D,HDMI-DVI-I,mi az a A,D,I?Meg hogy mi a véleményetek erröl a tipusról:SAMSUNG LE-40M86BD!Elöre is köszi
  • szala
    Szia
    Jogos, sorry :o)
    Szóval ezekkel szemezek:
    LG 42LE2R, Samsung LE-40S62B , Sony KDL-40U2000 igazából belépő szint mindegyik, ezt vágom, de sok extra dolog nem is kell, szép kép, jó színek és megbízhatóság.
  • Guer
    abba sztem sehogy nem nagyon szokták támogatni ezt a felbontást...
    1024 x 768 és ugy nyújtja picit...
  • Ombika
    Szerintetek ,ha veszek LCD TV-t es pc-n is akarom hasznalni mondjuk jatekra is es 3d alkalmazasokra is,akkor ha pl 1280/1024-be rakom jatekot,akkor hogyan jeleniti majd meg ?!
    Normalisan ugy,ha 4:3-ba rakom es 2 oldalt csikot hagy?! :(
  • JohnnySmith
    (természetesen)
  • aabyssx
    150 +/- árba belefér a 32LC5? LG, meg a 32R8? Samsung.

De SQJ már leírta a bölcset. ;)

játék, film = Samu
    monitor = LG

Amúgy tök mindegy. A Samu egy kicsit drágább, az LG egy kicsit olcsóbb. Nézd meg előtte mind a kettőt, aztán amelyik jó rendes casual mércével szimpibb, azt vedd! Kevéske különbség van.
  • Laci08
    Hy!

Köszi a válaszodat!
    A 32LC51 tudja a 1:1 pixel mapping-ot?
  • JohnnySmith
    Én még mindig a 32LC51-re adom a voksom, mert nekem ez van :)
    (monitorként és konzolokhoz használom PS3 főként (x360 és wii is volt rajta)
  • Laci08
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

LCD tv vásárlás előtt állok. A fórumot már átböngésztem ,de mégis kikérném a tanácsotokat! A két gyártó ami szóba jöhet nálam ,azaz LG és a SAMSUNG. Az árkategória: 150.000 ft, képátló: 82 cm. Amire használni szeretném: XviD-es filmek nézése gépről, dvd, xbox 360.
    Szerintetek melyik tv, melyik típusa lenne a legalkalmasabb a megadott opciókra?
    Segítségeteket előre is köszönöm!!!
  • viizo
    a skoda superb jobb mint egy 'A' osztályos mercedes.

ezek alapján a skoda (márka) jobb mint a mercsó?

típust írj mindig, ha össze kell hasonlítani vmit, márkaösszehasonlításnak manapság már jóval kevesebb értelme van mint régen.
  • aabyssx
    LOL
  • szala
    Szia
    Köszi a választ, a tvzésre, ezt úgy értettem, hogy tv re és dvd re :)
    Sony KDL-40U2000 teljesen felejtős, vagy érdemes foglalkozni vele? Eddigi tapasztalataim szerint a sony pl kamerában és hifi ben jobb mint pl az LG vagy samsung.Télleg samsung lcd k röl mi a vélemény?
    Köszi előre is a választ
  • [NST]Cifu
    Maxima Mea Culpa, nem a Sony-val volt a baj, hanem a hülye júzerrel...

Így amúgy már helyreállt a lelki békém, játékok, filmnézés alatt eddig sem volt problémám, így már böngészés, szövegszerkesztés alatt is tökéletes a kép.

Hozzáteszem viszont, hogy a Vista egyes menüiben továbbra is látni az elszineződést, tehát a fontsimitás kikapcsolása után is - a betük pedig láthatóan fontsímitottak, lekeresítettek, mintha be lenne kapcsolva... Azért jó lecke volt ez nekem a Vista belső életéről... :)
  • cloud.strife
    Hajjak meg, úgy izgultam, már aszittem szar a Sony.... :)
  • PyRex
    gyááá, annyira tudtam :) na de ennek örülök.
  • [NST]Cifu
    Jó ötlet volt a font smoothing kikapcsolása, mint kiderült, a Vistában alapból be volt kapcsolva. Én meg ettem a kefét, hogy mi a fene lehett, ez a lehetőség eszembe se jutott. Köszi a tippet.

Mostmár elégedett vagyok teljesen a TV-vel. ^^
  • Johnny23
    Sz
  • Johnny23
    iasztok!

Boldog tulajdonosa lettem, egy gyönyörű Samsung LE-32R82B LCD-nek.

X360 konzolra toltam a cuccot komponens kábellel,és azt irta ki,hogy pl. 720p, v. 1080i -ben is 50HZ -en megy a cucc. Normális ez az 50HZ? Nem lehet,hgy HDMI-vel jobb lenne?

..jah és vki tudna segiteni,hogy hogy lehet rendesen beállitani a cuccost? Esetleg létezik optimális beállitás teszem azt DVD filmhez, rendes TVműsorhoz stb. ?

köszi a válaszokat és a segitséget
  • [NST]Cifu
    Mint említettem, majd megnézem. Fogalmam sincs, hogy be van-e kapcsolva, avagy sem.