21171
LCD - Plazma
  • Janey
    kösz szépen válaszokat
  • JohnnySmith
    Cifunál simán 1080P-ben hajtjuk a bokszot.... (ilyen hülyeséget nem is halottunk hogy ettől melegszik jobban)
    De szvsz ha 720P a jel akkor a tv is átkapcsol 720P-re.

(HD-s anyag most is annyi van mint égen a csillag csak győzd letőlteni)
    Ebből a szempontból teljesen mind1 hogy most veszel-e full HD-s tv-t vagy később.
  • vin
    ja és milyen tv-t ajánlasz jó ár/érték arányban? mindkettőre?

Köszönöm!
  • vin
    HI!

Cifu a véleményedet kérném! Érdemes-e most LCD full hdtv-t venni 94-102cm méretben, ha csak pc divx/hdfilmek + xbox 360 és némi normál tv-zésre kell. ( azt halottam h nem tanácsos 1080p-ban hajtani az xboxot mert nagyon melegszik)

Vagy vegyek inkább olcsóbban egy 94cm hd ready-s lcd-t és 2-3 év múlva cseréljem ha már jobban elterjedt a full hd-s adatok??

Mi az ami igazán kihasználja a full hd-t most?? Tényleg szebb a képe egy adásnak csak azért mert full hd és nem "csak hd ready" ?

Xbox360 -at használ e valaki 1080p-ben? Milyen a képe , láthatóan jobb mint 720p ben?
  • OriahJ
    Sziasztok!

Köszönöm a sok információt, mazsolázgattam belőle bőven. De most szeretnék kérdezni tőletek.
    Az internetes áruházakban adott esetben 70-100 ezer forinttal olcsóban is lehet hozzájutni egy-egy LCD tévéhez, mint a normál áruházakban.

Konkrétan:
    Samsung L40M87 a normál boltokban olyan 480 ezer forint körüli az ára. A netes boltokban pedig már 370 ezer forintért is meg lehet kapni. Vajon emögött a 110 ezer forintos árkülönbözet mögött nincs valami turpisság?
    Csábító, hogy 110 ezer forintot meg lehet spórolni ugyanakkor nem szeretnék póruljárni.
    Nektek mik a tapasztalataitok, érdemes inernetes boltokban LCD tévét vásárolni, vagy esetleg van valami, amit én nem tudok ami miatt rá lehet fázni egy ilyen vásárlásra?

Köszönöm a segítségeteket!
  • Norbi7
    Szia! az mit jelent hogy 10 bites. mert a TV-nek az van írva az adatlapjára hogy 10 bites jelfeldolgozás, de nem tom mit jelent.
    köszi
  • JohnnySmith
    Kizárt hogy amit te most 400ért veszel az jó lesz 10év múlva is!
    (bár mit értünk "jó" alatt. Műszakilag, vagy megbízhatóságilag?)
    10 év múlva kizárt hogy LCD-t fogok bámúlni :)
  • rallyeati
    És mi van akkor ha én nem pár évre hanem legalább tíz évre szeretnék tv-t venni. Most inkább kifizetek 400 pénzt és akkor tíz év múlva is jó lesz.
  • [NST]Cifu
    Ha jól nézem ez egy belépő szintű erősítő, nem vesz le jelet, csak átfolyik rajta. Akkor a HDMI a PS3-ból menjen a TV-be, és optikai kábelel kösd össze a konzolt és az erősítőt. A PS3-on állísd be az optionsban a Sound (vagy Audio) kimenetet optikai-ra (ha jól rémlik be lehet állítani azt is, milyen formátumban menjen ki a hang, ezt most vagy 5.1 Dolby Digital-ra. Az erősítőn állísd be valamelyik neked szimpatikus forrásra az optikai bemenetet, és ha erre kapcsolsz, akkor a PS3-ból kellene szólnia a hangnak.

A TV hátulján kell lennie egy AUDIO OUT résznek, két RCA csatival. Kell egy olyan kábel, amin két-két RCA csati van a végén. Az egyik fele megy a TV Audio OUT csatikra, a másik az erősíő alján lévő sztereo bementek közül a TV felirat feletti két RCA csatira. (az angol nyelvű használati utasítás 20 oldalán láthatod képen, csak az audio-ról van szó).
  • [NST]Cifu
    A 37" LY95-ös nem bír azzal a 10bites panelel, amivel a nagytestvérei, szóval ugyanolyan 8 bites van benne, mint az LF65-ben. Én a kettő közül inkább az LF75-öst választanám. Remélem számítógépre és/vagy konzolra akarod főleg használni, mert TV nézésre és DVD-re pazarlás FullHD-t venni...
  • [NST]Cifu
    Hogy teljes legyen a kép: a Thomson 2007 májusában leállt a TV-k gyártásával. Így már érthető a nagy akció. Ezek a TV-k valószinüleg egy raktár kitakarítás részei. Garanciális szervíz nem valószinű, szóval ha gondod van, akkor fogod a TV-t, és az Auchan-hoz kell visszabattyognod vele... :D
  • rallyeati
    Tehát nem sok értelme van ful hd-nek, amíg nincs blue ray/hd dvd.
    Amúgy a digitális műsorok majd 2012-ben milyen felbontásban lesznek?
  • Janey
    hmm, köszi a választ és az alábbiakkal rendelkezem:
    TV:LG 37LC51
    Erősitő:Sony-STR-DG510
    Konzol:PS3

Nem tudom hogy az erősítőn lévő hdmi milyen, viszont az egyik hdmi bemenet fölé Video2/BD-van írva. Akkor lehet hogy 1.3-as? A PS3-mé ha jól tudom az.

• iguanodon
    Szevasztok.
    A segítségeteket szeretném kérni. Ha valakinek van tapasztalata ezekkel kapcsolatban.
    Kinéztem két lcd tv-t
    LG- 42LF75 http://www.electrostore.hu/print.php?p=ff8a5720f9d0277cb6c94666524c88e8
    LG- 37LY95 http://www.electrostore.hu/print.php?p=3f5ef34d0b64e3c1e19d02d189be3181

Nem tudom eldönteni melyik lehet a jobb, szebb, igen borsos az áruk, de részletre venném ezért nagyon megszeretném fontolni melyiket vegyem.
    Hosszú időre tervezem a vásárlást. Csak ez a kettő érdekel.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Sir Quno Jedi
    én sem veszek olyat ne aggódj! :D
  • pana40
    Hay all!!
    Aki azt a Thomson full HD-és LCD-t megveszi az rá fog cseszni!
    Egyike a silány minőségűeknek!(sajna!)
  • Sir Quno Jedi
    Vazeg, Auchan-ban 199k a FullHD-s 37" Thomson LCD?!???!? Hová jut ez a világ...
  • [NST]Cifu
    Jelenleg a FullHD-nek TV nézés és DVD terén nincs értelme. Ha viszont később vennél hozzá Blu-Ray vagy HD DVD lejátszót... akkor már más a helyzet. Ettől függetlenül szerintem ha csak TV / DVD a menü, akkor a sima HD felbontás is elégséges. A pénzt inkább kölsd másra, vagy tartalékold, és három év múlva végy egy új készüléket (nem hülyéskedek, amilyen iramban most változik a laposTV-k piaca, bizony a 3-5 éves készülékek már erősen elavultnak tekinthetőek).

Az 1024x768-as natív felbontás megfelel a HD Ready szabványnak amúgy...
  • rallyeati
    Néztem most a neten Pioneer tv-ket és a legtöbb 1024*768-as felbontással, meg van 1-2 hd ready-s. De ugyanannyiért full hd-s panasonic is van!
  • rallyeati
    Hát csak az a kérdés, hogy kell-e full hd és DVB-T.
  • viizo
    jah, és látom nem alapkategóriában gondolkodsz: ez esetben melegen ajánlott a Pio plazmák közelebbi vizsgálata is
  • viizo
    ez az ötezres jobb mint bármelyik másik mainstream plazma 15.000:1-hez kontrasztja, de nézd meg a saját szemeddel is
  • Norbi7
    Köszi szépen a választ.
  • rallyeati
    Ja és ezt néztük most ki: Panasonic TH-42PZ70
    Ez full hd-s, DVB-T,107cm. Ami kérdés, hogy az 5000:1 kontraszt milyen?
  • rallyeati
    Hello!
    Igazából csak tegnap este nézegettem, hogy mi mit is jelent.
    Szeretnénk vásárolni egy körülbelül 107 cm-es plazma tv-t. Én azt hallottam, hogy a legjobbak a panasonic, illetve a samsung.
    Olyan tv-t szeretnénk, ami kompatibilis lenne a jópár év múlva bevezetett digitális műsorok vételére (ez a DVB-T megjelölés, ha jól tudom, ha nem szóljatok!).
    A képminőségben pedig van a hd-ready (1366 x 768) és a full hd (1920 x 1080).Illetve van a kontraszt ami még lényegesebb.

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e full hd-s tv-t venni most, vagy úgysem tudnánk kihasználni.(főleg tv adásokat, ill. dvd filmeket nézünk)
    És hogy emellett mik azok a szempontok amik lényegesebbek lehetnek.
    Köszi előre is!
    Üdv. Attila
    Sziasztok! :)
    Tudna valaki ajánlani 42"-es plazma TV-t, hogy milyent érdemes venni?
    250 ezres körül gondolkodom, néztem pana 42pv70-et, LG 42PC35-öt, samsungot meg egy csomó mást is, de nem tudok dönteni, fogalmam sincs hogy mit kell nézni! Főleg tv nézésre kell de olyan ami majd kezeli a nagy felbontású adókat is a jövőben, szóval hosszú távra kéne!
  • [NST]Cifu
    HDMI 1.0 (2002): Egy kábelen való audió-videó jeltovábbítás, sávszélesség 4.95 Gbit/s. Legfeljebb 165 Mpixel/s videojel (1080p@60Hz) és 8 csatornás 192 kHz/24-bit audiojel.

HDMI 1.1 (2004): DVD-Audio támogatás

HDMI 1.2 (2005): Super Audio CD támogatás, PC jel-támogatás (DVI-HDMI összekötés), alacsonyabb feszültségű forrás támogatása

HDMI 1.2a (2005): A Consumer Electronic Control (CEC) frissitése. Lásd lejjebb.

HDMI 1.3 (2006): A sávszélesség növelése 10.2 Gbit/s-re. "Lip snyc", vagyis a kép és a hangjel szinkronizálása (a tömörítések feldolgozásának eltérő sebessége miatt a korábbiaknál előfordult, hogy kép és a hang nem volt szinkronban). 24 bites RGB és YCbCr, 30, 36 és 48bites xxYCC színmélység továbbítása. DTS HD és Dolby TrueHD tömörítések támogatása. A felső felbontáshatár kitolása 2560x1600p@60Hz-ig.

HDMI 1.3a (2006): További CEC frissités, apróbb módosítások a szabvány részleteit illetőleg.

CEC: Ez egy olyan szabvány, amely lehetővé teszi, hogy a HDMI-vel összekötött készülékek (TV, asztali lejátszó, AV erősítő) között kétirányú parancsok mehessenek, egyetlen távirányítóval irányítva az összes készüléket. Az Anynet (Samu), Simplink (LG), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), stb. a CEC rendszer elnevezése a különféle gyártók részéről.
  • Norbi7
    Sziasztok. lenne egy kérdésem, valószínű, hogy volt már róla szó, ezért bocsi előre is. mi a különbség és mit jelent, hogy a HDMI 1.1-es 1.2-es stb...
    köszi előre is.
  • JohnnySmith
    De a többin meg ment (szvsz BD-ről) a gyilok Mogadisuban :DDD (Black Hawk Down)
  • [NST]Cifu
    Jah, jól megnéztük a 70" Samu LE-70F96-ost... egy Sting koncert DVD-vel, mert azt voltak képesek berakni alá...
  • JohnnySmith
    Tegnap jó volt mászkálni a Saturnba Cifu :) Így jó sok okosságot megtudtam tőled :)
  • weise
    Köszi a kimerítő választ! :)
  • [NST]Cifu
    A CEC elnevezése az LG-nél. A CEC (Consumer Electronic Control) lényege, hogy a HDMI-vel összekötött házimozi cuccok (TV, asztali lejátszó, házimozi erősítő, stb.) kétirányú adatkapcsolattal rendelkeznek, és egyfelől egy távirányítóval kezelhetőek, másfelől "figyelnek" a másikra, és annak megfeleően dolgoznak.

Gyakorlati példa: nálam egy Sony KDL-40V3000-es TV és egy Onkyo TX-SR605-ös erősítővel van összekötve. Ha engedélyezem a TV-n a Sony Bravia Theatre Sync-et (ők így hívják a CEC-t, a Samsung Anynet-nek, a Sharp AQUOS Linknek, stb.), akkor észleli az erősítőt, ha az be van kapcsolva, akkor automatikusan elnémul (hiszen a hang valószinüleg az erősítőből fog jönni), ha a TV-t lekapcsolom, akkor pedig az erősítő is automatikusan kikapcsol szintén.
  • [NST]Cifu
    TV-re, DVD-re talán inkább a Sharp, egy fokkal jobb talán e téren.
  • [NST]Cifu
    Olcsó, sallangmentes, jó ár/érték aránya van, számítógépre rákötni tökéletes.
  • weise
    Sziasztok!
    Azt meg tudná mondani valaki, hogy mit jelent az LCD tv-ken a SIMPLINK?

W
  • Wanted
    Esetleg:
    SHARP LC-32AD5E
    Ha erről az oldalról kellene választani 150-180e ft körül, akkor melyiket választanád?
    Min 82 cmes kellene, vagy nagyobb. tvzésre és dvdzésre.
  • Wanted
    Megnéztem mindkettőt, de sajnos az összes samsungnak pixels volt a képe. :(
    Erről mi a véleményetek:
    LG 37LC41 R
  • Dark
    Hát köszönöm szépen de nekem ATi-m van:(Egyébként itt egy linkSINI itt kurva olcsók a kábelek,és minden fajta van
  • [NST]Cifu
    Nem rossz választás, de könnyedén beleugorhattál volna egy olyan TV-be, amit például problémás összekötni a számítógéppel. :S

A dual viewhez az nVidia Control Paneljénél a Több megjelentő beállítása menüpont alatt tudod aktiválzni. ATi-nál a nem tudom fejből, mert nincs ATi-m, de találtam egy képet, talán ez segít: tessék. A lényeg, hogy bekapcsolod a második kijelzőt, és beállítod a felbontást 1920x1080-ra.