21171
LCD - Plazma
  • Breki33
    Sziasztok

Az úl ElektoPOnt katalógusban
    SAMSUNG LE37S81-et csereakcióban hirdetik.
    Erről a készülékről szeretnék érdeklődni

pl mennyire használható monitornak
    Illetve árat se nagyon irtak a honlapjukon is ha jól látom csak annyi van, hogy régi készüléket 20.000-ért számolják be.
  • Dark
    Én vásároltam tölük 10m HDMI-DVI,+15m Optikait nekem nem volt vele gondom!
  • r4pt0r
    DVB-T - van egy nagy antennád
    DVB-C - ez meg a kábeles
    Valszeg a 2. lesz a kábeltvn.
  • viizo
    és pont egy KURO-t ért ez a balsors :(((

érhetett volna vmi alpáribb plazmát is :D
  • JohnnySmith
    De akár Wii-zhettek is vele :DDDD
  • [NST]Cifu
    Miért ne szállísd az LCD / Plazma TV-det fektetve:

Ez elvileg egy tesztre szánt Pioneer plazma készülék volt, és az átvétel után így került ki a dobozból. Valószinüleg a fektetve szállításnak köszönhető a baleset...
  • [NST]Cifu
    Gyakorlatilag az F86 egy feltupírozott M86, olyannyira, hogy ugyanaz a panel is van mindkettőben, a háttérelektronika különbözik csak némileg. Azt, hogy megérnek az F86 által nyújtott pluszok (USB port, 100Hz) neked 60e Ft-t, azt neked kell eldöntened.
  • [NST]Cifu
    Hoi!

Alapvetően mire szánod a TV-t használni?

Alapvető célokra (TV, DVD) végülis közel hasonlóknak tünnek a technikai adatok alapján.
  • rallyeati
    Már csak az a kérdés, hogy megér-e 60ezret az F86 az M86-hoz képest.
  • rallyeati
    Na jólvan. Most meg másodikra találtam Samsung F86-ról adatokat és tényleg ott a DVB-T!!! Szerintem akkor megvan a tv-nk!!!!!!!!
  • rallyeati
    Köszi Cifu az eddigi segítséget!
    Ja és megint elírtam az F-es Samsungot, nem 87, hanem ahogy írtad 86, csak bemásoltam az m87-et és m-et f-re cseréltem.
    Tehát szerinted van dvb-t tuner a Samsung LE 40F86-ban? Mert én ahol néztem a műszaki adatait nem láttam sehol.

És most hallottam vmi újat, amit nem hiszek el, dehát vannak érdekességek: állítólag nem biztos hogy olyan rendszer lesz nálunk, amihez kell majd a DVB-T tuner. Mint például a digitv, upc-hez nem, a kábeltv-hez meg igen. Ez igaz?????
  • Annie29
    Sziasztok!

LCD tv-t akarok venni a napokban, de még mindig nem sikerült választani a két esélyes közül:

Panasonic TX-32LM70P
    és
    Philips 32PFL5322

Utóbbi szimpatikusabb, de zavar, hogy csak 1 év garancia van hozzá ...
    Minden tapasztalatot (jót és rosszat is) köszönettel fogadok erről a két típusról!

Üdv: Anikó
  • [NST]Cifu
    Épp tegnap hasonlítottuk össze egy Samu LE-40M87-est a Sony KDL-40V3000-essemmel (majd az AVForum-on lesz egy kis ismertető a tapasztalatokról). A V3000-es kontrasztaránya papíron 16.000:1, a Samué 15.000:1. A Samsung mégis egy klasszissal jobb feketével rendelkezik, még úgy is, hogy a Samu max. (10-es) háttérvilágításra van állítva, míg a Sony 5-ösre. A megadott kontrasztarányt a hajunkra kenhetjük tehát, semmit sem ér.

Az LG kontrasztaránya azért (is) olyan kevés, mert S-IPS panel van benne, ami nem a jó kontraszt arányáról ismert. Ha az ár nem számít, akkor főleg a tegnapi tapasztalatok alapján én inkább a Samu-t választanám. A kettő között (mármint az LF65 és az LE-40M87) van ugye ~50e Ft különbség, szerintem a Samu feketéje van annyival jobb, hogy megérje ezt a pluszt.
  • [NST]Cifu
    Olyan, hogy F87 nincs, F86 és F96 létezik. Továbbá minden 6, 7 és 8-as végű Samsungban van DVB-T tuner.
  • OriahJ
    Szia Cifu!

Ha csak kép minőséget nézünk és nagyságot nem, akkor mit mondanál az LG47LF65R 5000:1-hez dinamikus kontraszt kontra Samu L40M87 15000:1 dinamikus kontrasztra, vagyis látható ez a majd 3-szoros dinamikus kontraszt közötti különbség, vagy ez csak varázslás? Olvastam régebbről, hogy nem mindegy, hogy a gyártók minek az arányát adják meg?

Ha csak kép minőséget néznél, akkor és az ár sem számítana, akkor melyiket vennéd meg?

Köszi!
  • rallyeati
    Bocsesz! Elírtam, a SAMSUNG LE-40F87BD-ben nincs DVB-T. Sajnos. Pedig ez volna a tökéletes.
  • viizo
    az az illető csak magát tarthatja szakértőnek, de a szakértelem az biz' nulla
  • [NST]Cifu
    Jó kis TV a Sami LE-40M87 jó kis TV, korrekt a képe, nagyon jó a feketéje, csak a menüje csiga lassú, és a képernyőjének a homogenitása nem az igazi.

Amúgy majd gratulálj annak az illetőnek, aki azt mondta, hogy nincs benne digi tuner... Tudnillik van...
  • [NST]Cifu
    Cifu a SAMSUNG LE37R86 miben különbözik az R82 R84 estől??

Csak a külcsín.

Az nem gond hogy csak 1.2 és nem 1.3 a hdmi rajta?

Attól függ, mire akarod használni. Az 1.3-as HDMI szabvány legpozitívabb része a lip sync, vagyis hogy a hang és a kép szinkronizálva lesz, ha esetleg elcsúszna például a dekódolás közben. De ez csak HDMI-s BR/HD DVD lejátszóknál számít, vagy a HDTV beltéri egységeknél.

Tudja az 1:1 -et ha kirakom a pc-t a TV-re?

Igen, 1360x768-as felbontásban.

A samsung mo- hivatalos ügyfélszolgálatán sem tudtak konkrét választ adni...

Igen, ezen mondjuk nem csodálkozom. :D

Mivel nem lehetséges megfelelő körülmények között a 2 samut összehasonlítanom, szerinted van e látható képminőségbeli külömbség közöttük az említett felhasználások alatt? (nem tudom eldönteni h megéri-e most a 70e Ft os külömbség... vagy inkább 1-2 év múlva megint csere)

1080p filmek esetén kis nézési távolság (max. 2-2.5 méter) van. DVD rippek, 720p felbontású filmek, TV nézés terén nincs, Boxon sem igazán, lévén a mostani játékok többésge 720p-ben vagy ennél kisebb felbontásban van renderelve.
  • rallyeati
    Na amit mondtak, hogy jó az a SAMSUNG LE-40M87BD csak hát nincs digitális tuner benne.
  • rallyeati
    Azt mondták hogy ez a samsung elmosódik a gyors képváltásnál, igaz ez?
    Akkor csak marad a panasonic plazma, de arra meg egy állítólagos szakértő azt mondta, hogy ne vegyünk plazmát, mert 2 év múlva már nem gyártanak plazmát.
    De ha jobb, akkor nem mind1?
  • rallyeati
    Na ezt néztük ki: Samsung LE-40M87 (Full hd, DVB-T, 102 cm, 370 körül)
    Mik erről a vélemények?

• vin
    neten találtam, gondolom a garanicia gázos(bizalmi elven működhet :) )
    Ha többet tudok akkor írok este fele.

Cifu a SAMSUNG LE37R86 miben különbözik az R82 R84 estől??
    Az nem gond hogy csak 1.2 és nem 1.3 a hdmi rajta?
    Tudja az 1:1 -et ha kirakom a pc-t a TV-re?

A samsung mo- hivatalos ügyfélszolgálatán sem tudtak konkrét választ adni...

Mivel nem lehetséges megfelelő körülmények között a 2 samut összehasonlítanom, szerinted van e látható képminőségbeli külömbség közöttük az említett felhasználások alatt? (nem tudom eldönteni h megéri-e most a 70e Ft os külömbség... vagy inkább 1-2 év múlva megint csere)

• OriahJ
    Bocsi...
    Szóval Vin levelére reagálva...

Szia Vin!

Árulj már el nekem valamit! Hol kapod te a Samu L37M87-et 230 e. Ft-ért?
    Mert akkor ott én megnézném az L40M87-est.

Nos elvileg a netes boltokban a legolcsóbbak a készülékek, de a Samu L37M87 ott is 294 e Ft-ot kóstál... A normál boltokban meg olyan 370 e Ft körül van.
    Szóval ha nem baj én is megnézném az árakat ott. Hol árulnak ennyiért ilyen tévéket?
  • OriahJ
    Szia Vin!

Árulj már el nekem valamit! Hol kapod te a Samu L37M87-et 230 e. Ft-ért?
    Mert akkor ott én megnézném az L40M87-est.

Nos elvileg a netes boltokban a legolcsóbbak a készülékek, de a Samu L37M87 ott is 294 e Ft-ot kóstál... A normál boltokban meg ooyan 370 e Ft körül van.
    Szóval ha nem baj én is megnézném az árakat ott. Hol árulnak ennyiért ilyen tévéket?

• [NST]Cifu
    A legjobb választás (igaz a legdrágább) az LE-37M87, elvileg. A Hitachi-t mondjuk nem ismerem.

A Boxnál látványos különbséget már nem valószinű, hogy látni fogsz, mert az újabb játékok már 720p vagy az alatt vannak számolva, és ezt konvertálja 720p v. 1080p felbontásra.
  • vin
    Esetleg ha valakinek lesz info-ja új akciókról, azt érdemes lenne megosztani itt.
  • vin
    Köszönöm a válaszokat!!!

Akkor most tv-kről kérdeznék véleményeket,alternatívákat ha nem gond:

Hitachi 37LD6600 165e!
    samsung LE37M87 230e (elvileg ez full hd-s)
    SAMSUNG LE37R86 (2db HDMI bemenet (1.2), az gond h csak 1.2 ??) 170e

pc divx/hdfilmek + xbox 360 és némi normál tv-zésre kellene.

boxnál látható képminőség különbség 1080p és 720p között 2m távolságból 94-102cm átlójű TV-n??

• Lbaxta
    HDMI-DVI
    rendelt már valki innen kábelt?Tapasztalat?
  • Norbi7
    Köszi szépen.
  • OriahJ
    Igazán köszönöm a soraidat! Figyelni fogok erre is a vásárlás előtt azért rendesen körbe fogok kérdezni.

Kérlek engedd meg, hogy feltegyek még egy kérdést!

Ha alapvetően tv nézésre és normál dvd nézésre szeretném használni a tévémet és nem számít most, hogy mekkora a mérete csak szimplán a képi minőséget kellene figyelembe venni, akkor te melyik tévé mellett döntenél?
    Samsung-L40M87
    http://www.depo.hu/samsung/le-40m87
    vagy
    LG 47LF65R
    http://www.depo.hu/lg/47lf65r

Te melyiket választanád minőség szempontjából? A nagyság most mellékes...

Köszönöm!

• iguanodon
    Akkor szerinted melyik éri meg jobban azonos méretben az LY95 40 Ezerrel több de vajon annyival jobb is.
  • [NST]Cifu
    Az LY95-ös egy fokkal jobb minőségű belső elektronikával és jobb hangszórókkal rendelkezik. Ennyi a különbség a két 37"-os model között.
  • [NST]Cifu
    1080p-ben is gond nélkül megy a konzol, a felbontásnak semmi köze a melegedéshez, ez égtelen nagy marhaság, a konzolok belső felbontásban renderelnek, majd azt konvertálják a kimeneti felbontásra...

Hogy HD vagy FullHD azt neked kell eldöntened. Ha megengedheted magadnak a FullHD TV-t, akkor nem rossz választás most azt venni, de ahogy most haladunk, ha most veszel egy sima HD felbontásút, és lecseréled két év múlva (a mostaninál sokkal olcsóbb) FullHD-ra akkor sem vesztes olyan sokat. Ez egyéni ingerencia, én személy szerint FullHD addict vagyok. :)
  • [NST]Cifu
    Az internetes boltok többségének nincs "rendes" kereskedelmi hálózata, nincsenek boltjai, nincs raktárkészlete, nincsenek eladói. Az olcsóbbak külföldről hozzák be a TV-ket, nem a hazai importőrön keresztül szerzik be őket.

A garanciális javítattás lehet a bökkenő, egyes hazai importőrök nem fogadják el a külföldi vásárlású házikészülékek európai garanciáit (pl. ilyen a Pioneer is...).

Hogy mennyire vészes a dolog, arról nem tudok felvilágosítást adni, nekem eddig csak hivatalos belföldi garijegyes cseregarim volt. A jog szerint amúgy a garis esetekben ilyenkor (amikor a hivatalos szervíz visszadobja a hibás készüléket) a kereskedőt kell macerálni, ő felel az általa eladott termékért.
  • [NST]Cifu
    A színárnyalatok számát. Azzal gondolom tisztában vagy, hogy PC-n is van(volt) 8 bites (256 színű) színmélység, aztán 16 bites (65536 színű) és a 24/32 bites (16,7 millió / 4,2 milliárd szín).

A legtöbb LCD TV-n színenként 8 bites panel van, amelyik minden színre 256 színárnyalatot tud megjeleníteni (16,7 millió megjelenített szín). A 10 bites panelek színenként 1024 árnyalatot (10,7 milliárd szín) tudnak megjeleníteni, így élethűbb képet produkálnak.
  • [NST]Cifu
    10 év elvileg nem akadály hétköznapi használat mellett, de ez is csak egy elektromos készülék, tehát meghibásodhat bármikor.
  • iguanodon
    Megtudja valaki mondani mennyi ezeknek az LCD tv-k nek az élettartalma.
  • iguanodon
    Lene még egy kérdésem, higy az 37LY95 nél oda van írva, hogy XD ENGINE FULLHD, ciszon a 42LF75 nél csak XD ENGINE van írva úgy olvastam, hogy az 37LY95 ben valami új 2007-es XD ENGINE van. Ez milehet és van e nagy különbség.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • iguanodon
    Köszönöm a segítséget, segítettél eldönteni, igen 360 lenne az egyik szempont.