21171
LCD - Plazma
  • peteemol
    Szerintem egy LG 32LG3000 de nem vagyok teljesen biztos benne. Valaki?
  • hantabb
    Amúgy, ez milyen típusú valaki tudja?
  • r4pt0r
    Nah tegnap rendeltem egy Samsung le-40 a656ost, és ma már hozták is. A 220Voltol rendeltem. Hivatalos gari nem járt hozzá, viszont 2+1 éves (2 év teljes,1 év meg ingyenes javítás.), de mivel itt is él hogy ha valami baj lesz vele akkor ők küldenek futárt ezért nem igazán aggaszt a gari.
  • hamotar
    szia a 7up oldalán most nyerhetsz is 1et sok sikert, én drukkolok
  • rinpocse
    Köszönöm.
  • Ombika
    Samsung 40A656 e-digital mix: 265.000 Ft
    Ez lehetseges vagy kamu,irtam nekik kivancsisagbol ,persze nem valaszoltak!
  • cloud.strife
    Hát itt a CRT 100Hz vs. LCD 100Hz-nek nem sok koze van egymáshoz technológiában, a szubjektivitásnak viszont igen. Tehát valakinek tetszik a mozgásjavítá, valakinek nem. Speciel nekem volt ilyen tv-m és mindig kikapcsolt állapotban volt, az én szememet zavarta. Ennyi.
  • rinpocse
    Köszönöm.

Szerinted érdemes megvárni a 4500-s széiát?

Anno volt nekem egy 50 Hz-es valmint egy 100 Hz-es Pana CRT-m, de valahogy nekem jobban bejött az 50 Hz-es képe.Sajnos nincs lehetőségem összehasonlítani az LCD-ket, ezért fordultam hozzád.
  • Breki33
    Igen köszi ez a megoldás, viszont nekem normál módban jobban tetszik mint kiemelt módban a dni-t bekapcsolva
  • Mdavide5
    Sziasztok !
    Milyen lcd tv-t ajánlotok 200000 ft körül 40" mértetben.
    Előre is kösz.
  • cloud.strife
    Olyasmi. Kb. a V4000 és a W4000 keveréke, de csak egy képet láttam róla, asse biztos, hogy azt ábrázolta. :D
  • rinpocse
    Milyen lesz a design? Mint a W4000 sorozat vagy más?
  • cloud.strife
    Na info:

W4500 széria, 40-46-52", 100hz motionflow, DNLA, S-Force, a kulonbség, valamikor októberben jon.

Z4500-ról kevéske hír van, az is titkos, sajna nem mondhatok semmit, vagy le kell lojjelek... :D
  • t0mmy #6863
    Sziasztok!

engem is érdekelne néhány pro és kontra az LG 37LY95 tévéjéről!
    Köszi
  • [NST]Cifu
    A PV70 Panák típusbetegségével találkoztál: meghalt a panelben egy oszlopnyi pixel. Úgy 10-ből 9 PV70-est érint...

A garipapír hiánya ez esetben tényleg fájdalmas, mert panelcsere a megoldás, az meg ha nem gariban megy, hanem fizetősre, akkor már jobban megéri új TV-t venni... :S
    A kereskedőt vagy a Pana ügyfélszolgáltatát kérdezd meg azért, hátha a sorszáma alapján azért elismerik a gari jogosságát...
  • szaharin
    Sziasztok!

TH-42PV70P tipusu Panasonic tvnk van, tavaly karacsony korul vettuk, foci eb alatt megjelent rajta egy fuggoleges csik a kepernyon, azota nemtom mennyi ido telt el, de mar an kb 7, mas szinuek, nagyon idegesitoek, mindig latszanak..itt egy kep.. mi lehet a gond?:S egyre tobb jon elo, es garancia papirt nem igazan talaljuk:(( mas talalkozott mar ilyen hibaval?
  • [NST]Cifu
    Valójában 120Hz-ről van szó ez esetben, egyes típusoknál 120Hz is van feltüntetve, nem 100Hz. Az 5/5 pulldown a jelek szerint a legtöbb gyártónál (LG, Philips, Samu biztos) a megoldás a ricegésmentes 24p-s megjelenítésre. Ehhez ugye az kell, hogy a valós képfrissités osztható legyen 24-el. Namost a legtöbb nem 100/120Hz-es LCD TV valójában csak 60Hz-et, illetve még esetleg 50Hz-et tud alaphangon, az összes többi képfrissitést 1/1, 2/2 vagy 3/2 pulldown-al valósítja meg. A 120Hz-es TV-k valós 120Hz-en mennek, és 5/5 pulldown-al tudják megoldani a 24fps-esű filmek tökéletesen sima lejátszását.

A hangfalak ügyében erre válaszolok.
  • SIDE76
    Ja igen még valami! Közeljövőben készítetek valami újabb tesztet? Jó volna valamit olvasni:) Nagyon jó volna egy újabb érdekes teszt.
    A Panasonic 50PV8 plazmával találkoztál személyesen esetleg? Kíváncsi volnák rá hogy milyen lett. Gondolom a múltévi 50PV70nél csak jobb. Gondolkozgatok valami 50-es plazmán, mert nagyon mennek lefele ezek árai. A nappaliba meg jó volna egy nagyobb TV:) Az LCD-nél meg 40 és 46 között irdatlan nagy árkülömbségek vannak. Például az A656-nál is:( Na majd meglátom.
  • SIDE76
    Szia Cifu!

Akkor ezeknél a modelleknél ez az 5/5 pulldown nem a sima 100Hz opció? Ez még valami plussz?

Figyelj csak!:) Valamelyik fórumon ha jól láttam akkor neked Yamaha NS-555, NSC-444, NS-333 hangfalaid vannak. Néhány mondatban róluk...Meg vagy velük elégedve? Én is ilyeneket akarok venni pont ezért akarok rákérdezni ezekre...igaz nem ebbe a fórumtémába kapcsolódik...:) Előre is köszi!
  • [NST]Cifu
    5/5 Pulldown = 24Hz * 5 = 120Hz
    Samu A656, LG6000, Philips 7403, stb...
  • SIDE76
    Európában 50Hz és 100Hz van! A 60Hz és 120Hz az USA. Majd talán jövőre jön ki a Samsungnak egy új eljárással készülő LCD kijelzője ami talán ha jól emékszem 240Hz lesz. Az már biztos fog mutatni egy két érdekes dolgot.
  • cloud.strife
    Jajaja, sajna itt nincs UPC kábel... :(

Viszont pár hét és lesz Vidanet HD set-top-box. :D
  • Klemice
    megvan! csak kiemelt módban működik
  • Klemice
    sima tv-nél :( analóg bemenetnél is mert így van rádugva a dvd lejátszó
    majd írok a samsungnak vagy megkérdezem valamelyik csodálatos eladót valahol :) kösz
  • [NST]Cifu
    Olvastam, de nincs ötletem. Ha jól értem sima TV nézés esetén szürke? Mert ez az, amivel nem tudok mit kezdeni... :S

Ha PC bemenetnél szürke, az még rendben van...
  • Klemice
    cifu azt nem tudod esetleg hogy a DNIe miért szürke, be nem kapcsolható? szinte gyári alapbeállításon üzemelek
    samu 32a451
    köszönöm válaszod
  • [NST]Cifu
    Te Budapesten vagy, ő meg Győrben. ;)
  • JohnnySmith
    Nekem UPC Digital-om van, lehet nem UPC Direct-el kellene szarakodnod hanem csomagot váltani.... (2+1 HD adásom van)
  • cloud.strife
    Jelenleg semmilyen infója nincs a UPC Direct-nek a HD adásokat illetően. Tehát a jelenlegi állapot az, hogy semmilyen HD adásuk nincs, csak 2 demó. A hócipőm tele velük. Volt pár nap, amikor az Eurosport HD jött, volt benne Tour DeFrance, meg U19 foci, meg vmi atlétika, szép volt, de ennyi, azóta nagy csend.... :(
    Nekem is most jár le a szerződésem velük, ha így folytatják kivágom őket... :)
  • EasyLife
    7 es szérián felül nem 120Hz esek lesznek?
    pl. LE-40A750
  • Piko888
    Én arra lennék kiváncsi hogy directen, ha hdmi-s set boxon van akkor az m2 és az olimpia az m1-en hd felbontásban jön?
  • SIDE76
    Sziasztok!!!!

Rég voltam már a fórumban :) Ezért leírok néhány új megjelenő Samsung modellt...talán szolgál néhány újabb információval is :) Természetesen mint azt tudjuk ha Samsung akkor egy kicsit változhat majd a modellek specifikációja az európai megjelenéskor.

A 7-es széria:

LE-40A780 - FullHD, LED háttérvilágítás!!!, Dinamikus kontraszt 2000000:1, 100Hz, 24p, SubWoofer.

LE-40A750 - FullHD, CCFL háttérvilágítás :(, 70000:1, 100Hz, 24p, SubWoofer.

A 8-as széria:

46" és 52"-ban lesz egy A860 rózsavörös színvilággal mint most a 6-os széria és egy A850 kékes színvilággal. Amúgy meg :) FullHD, 100Hz, 24p, 4ms, 50000:1. egyenlőre ennyi róla.

A 9-es széria:

LE-46A950 - FullHD, LED háttérvilágítás, 2000000:1, 100Hz, 24p, SubWoofer.

Na és egy új 6-os széia is:

A630 a külső az új 7-es szériához hasonlít inkább mint a mostani 6oshoz.
    40" 46" és 52" modellek várhatóak belőle. FullHD, 100Hz, 40000:1, 4ms.

Az összes modellt a mostani "IFA 2008" kiállításon fogják bemutatni.
  • EasyLife
    Nem tudjátok upc direct nél ha mi régebbi előfiezetők vagyunk és a mostani direct gold+ csomagnak felel meg az előfizetésünk hbo max pakkal és második beltérivel akkor elvileg mi igényelhetnénk új fajta settop boxot ami hd képes és vinyos? illetve ha igen akkor csak az egyik tv hez vagy a másikat is lecserélik ha kérvényezzük?
  • cloud.strife
    Kisérleti, ami annyira éles, hogy az analógot le is lőtték. Kábeltévén nincs analógba pontosabban.
  • Breki33
    Volt tegnap szó róla az MTV-n

Vigh Zoltán a digitális átállás vezetője nyilatkozott

Deha jól tudom ez még csak kisérleti adás
    http://www.mtv.hu/
  • cloud.strife
    Mostantól HD-be fogjuk a Magyar 2-est. :D
  • Klemice
    semmilyen üzemmódban sincs :S
  • Breki33
    Az amit válaszoltak nekem, hogy vmelyik üzemmódban van nálad sem megoldás?

Egy amatőr kérdés ezeket a Samsungokat ki lehet vjhogy úgy kapcsolni, hogy jelzőfény se legyen?
  • Klemice
    nem tudom valaki tudna-e segíteni előre is köszönöm
  • Klemice
    még mindig fennáll az a probléma hogy a DNIe-t nem tudom bekapcsolni, szürke a menüben
    samu 32a451