21171
LCD - Plazma
-
qper #6916 Megkéreztem a Digi ügyfélszolgálatot, de a faszinak kb. annyi fogalma volt a M1+M2 HD adásról mint nekem illetve egy kicsivel több csak.
Amit mondott hogy a TV-nek rendelkeznie kell egy DVB-T tunerrel, ami nekem a TV-n remélhetőleg lesz. De hogy mit hogyan és mivel kell összedugnia, fingja nem volt róla.
Tudnátok segíteni, hogy akkor most én a kábelen ezzel a DVB-T tunerral hogy a fenébe tudok HD adást nézni? -
qper #6915 Nézegettem ma a MM-ben igen sok szép és jó TV-t. A neten találtam egy LG32 LG300 készüléket, 15.000:1 kontrasztaránnyal, hátulján 3 HDMI, VGA, anyám kínja, élőben megnéztem, de nagyon nem jött be a képe. Olyan volt minden ember mintha viszabábú lett volna, szörnyen néztek ki. Ezt megosztottam egy eladóval, aki azt mondta hogy ez ennek a szériája a baja, azt mondta hogy vittek ezért már vissza TV-t is. Kérdezném hogy tényleg ennyire elmossa a képet, vagy csak rosszul votl beállítva a tesztkészülék? Hiszen itt a fórumon is sokan dícsérik a TV-t.
A max. 130.000 árkategóriában nálam az abszolut favorit a Panasonic 32 LE 8P lenne, ennek a képét láttam a legkontrasztosabbnak, és a legszebbnek (szüleimnek egy LE7 P-je van, nagyon meg vannak vele elégedve). De mi a francért nem tud a Panasonic beleépíteni egy rohadt VGA bemenetet?? Emiatt kénytelen vagyok lemondani erről a masináról :(:(
Volt egy LG aminek nagyon tetszett mind a design-ja, mind a képe, egy LG 32 LB76, és az ára is egész tűrhető (124.000). VAn rajta DVB-D tuner (ez mi? :) ), VGA, 8000:1 kontraszt 3 HDMI, 8ms válaszidő. Egy Panasonic 32 LE 8P volt mellette, szinte hasonlóan jó képe volt ennek is (bár azért annak egy árnyalatnyival szebb volt szvsz). Erről a készülékről tudtak mondani valami pro vagy kontra? Megéri megvenni 124.000-ért?
Ja, más: kérdeztem az eladót, hogy miért nincs HD adás az M1 sportközvetítés alatt, azt mondta hogy az csak műholdvevőn jön HD-n (hehe, most nemtom hogy ő a hülye, vagy apám a vaksi aki meg van győződve hogy náluk Mogyoródon a Fibernet kábelszolgáltató HD-ben nyomja a sportközvetítéseket M2-n).
Ha a HD adás szolgáltatófűggő, a DigiKábel pl. HD-ben adja e az M2-t?
Köszi a válaszokat, és a szakiktól elnézést ha hatalmas kreténségeket dobtam össze néhol, mentségemre legyen szólva abszolute laikus vagyok, akit megvezetnek a hangzatos fantázianevek és a csillogó-villogó csodacsiribingyók... -
Mike65 #6914 Sziasztok lg 32lt75 tv-t szeretnék venni. (nem nagyon találtam más beépített merevlemezes készüléket) Valaki tud róla véleményt mondani? -
#6913 MTV Zrt. honlapján fent van a térkép, hogy hol fogható. -
#6912 Budapesten fogható DVB-T Mpeg4 tunerrel az M2 HD jelenleg teszt jelleggel. Novenbertől elindul a földfelszíni sugárzása az M1 HD és M2 HD adásoknak. -
qper #6911 Sziasztok!
Szeretnék venni valami TV-t, természetesen tök nem értek hozzá. 110-120k körül szánok rá pénzmagot, elsősorban 32 cömös átmérővel szeretném megvenni. Melyik ebben a kategoriában a legjobb ár/érték arányú televízió? Melyiknek a legjobb a képe? Pls. help me! :)
Az van egy ajánlatAuchan katalógusban van egy 106 cm-es Philips plazma ajánlat (42PFP 5332) 149.000-ért, annyit írnak csak róla, hogy 15000:1 kontrasztarány, valami Pixel Plkus képjavító áramkör található benne.
HA ez egy jó TV, akkor esetleg egy kis zsé hozzáadásával ilyet vennék.
Előre is köszi a segítséget! -
#6910 Nem találom, de ez a típus kódszámának megfejtése. Az egyik betű jelöli a tunert, de nem tudom fejből melyik. ^^ -
Piko888 #6909 Köszi, a kód amit emlitettél azzal teljes értékü mpeg4-es lesz? -
patiang #6908 Azoknak szeretnék segíteni, akik nem csak 40-52"-ban tudnak gondolkozni.
Én csupán egy szerény lg 32lg3000-t vettem, 120k-ért. 82cm -es, és minden fajta csati megtalálható a TV-n. USB is. Főleg számgépen nézek dvix, dvd, és HD filmeket. HDVI-HDMI catin keresztül. De elfogadta a gépet euro-n és svhs-n keresztül is. A videkarim nvgf 8500 gt.
A képminősége /ami meglepett/ normál TV adásnál KITŰNŐ.
Ha összehasonlítom az ez előtti 100Hz-es crt JVC-vel, legalább 50%-al tisztább. Kábelem van. -
r4pt0r #6907 Mondjuk akkor meg azt nem értem hogy HDMIn miért nem lehet megcsinálni ezt. Nah de hát ez van. :D -
#6906 TV-n nincs "sleep", az egy PC-s energiagazdálkodási parancs. Készenléti (stand-by) van. HDMI-n tehát nem lehet 'sleep' üzemmódot kapcsolni, a CEC-el lehet kikapcsolni, de a videókártyák (amelyekkel eddig dolgom volt) nem ismerik a CEC szabványt. VGA-n soha nem használtam rendesen TV-t, max. próba bszempontjából, ott elképzelhető, hogy kikapcsol, ha nem kap jelet. HDMI-nél nem. -
r4pt0r #6905 Cifu egyébként szoktad írni hogy nem kapcsolnak ki a mai LCDk. Az A656 os ha nem kap jelet vga csatin akkor 3 sec és lemegy sleepbe. Nem tudom HDMIn hogy megy sajna még nemt udtam kábelt venni. -
#6904 Egy kicsit azért visszaolvashatnál, kezdőként is. ^^
Itthon per pillanat a boltok polcain szinte csak a Sony V4500, W3*00, W4000, E40*0 és X3*00 TV-k bírnak MPEG-4 tunerrel. Az összes többi model/típus általában csak MPEG-2 tuneres, tehát ezekből nem is érdemes olyat venni, ami Digi tuneres.
Olvasd el az egyel előbbi hsz.-t. Ezek a megoldások adott még. -
nykfan #6903 sziasztok, most nem teljesen értem, ha egy TV-ben (mondjuk amit akart egy ismerősöm venni, Sony Bravia KDL-32P3000) van DVB-T tuner, azzal lehetne fogni a HD adásokat? mondjuk itt főleg az M2-re gondolok...
csak azért kérdem, mert haver végül vett egy Samu LE32A431-est, amiben én sehol nem találom a netes leírásban, hogy volna benne ilyen digitális tuner, ergo most rosszul járt ezzel a TV-vel?
bocsi a sok kérdésért, nagyon kezdő vagyok -
#6902 Az itthon kapható Samu A656-osok csak MPEG-2 tuneresek általban, ergo nem nézhető rajtuk a HD DVB-T adás. Korábban volt belinkelve egy kép, hogy milyen kód takarja az MPEG-4 tunert, majd utána keresek. Tehát te úgy tudod élvezni a HD Olimpiát, ha
1.: Vagy a kábelTV szolgáltatódnál van VALÓDI digitális csomag, HD csatornákkal.
2.: Műholdról, pl. HelloHD (bár nagyon sokan írnak róluk rossz véleményt).
3.: Beltéri egységet veszel, amelyik MPEG-4 képes. De csak Budapest környékén. Azt az apróságot nem nagyon emlegetik, hogy csak Széchenyi-hegyi, Száva utcai és a Hármashatár-hegyi adótornyokon megy a sugárzás... -
#6901 elvileg bárhol, gyarkolatilag fizess! -
Piko888 #6900 Az m1 és m2 hd adás azt hol lhet fogni az országban? -
Piko888 #6899 Köszi, most már vágom. Itt Sopron környékén tudtok valamilyen teszt HD adásról? JA és akkor elég hozzá egyí beltéri szobaantenna és fogható hd adás? -
#6898 Az UPC Direct műholdas adás. Hogy van-e rajta HD, azt nem tudom, de a beépített tunernek semmi köze hozzá. A műholdas adás a DVB-S, ami beépített tuner, az meg DVB-T (földi adótoronyról fogható).
-
las vegas #6897 sony 46W4000 ZALAEGERSZEG m2 HD szintén állat,meg viasat history magyarul egyenlőre ingyen -
#6896 SOny-ba télleg nem kell külön doboz, jó széria ez a W4000, Samu A656-ot is dicsérik. A Sony-ba szebb az SD adás, Samunak jobb a feketéje, viszont tükröződik. -
teknősbika #6895 Sziasztok! Segítség kellene: két tv között vacilálok, sony kdl-32w4000 és samsung le-40a656. A sonyról azt mondták hogy egyedül ehhez nem kell valamilyen box a hd adáshoz (bocsesz, de nem értek hozzá). Élőben a samsungból csak a 46-ost láttam, az is tetszett. Melyik jobb választás relatíve? -
#6894 Kirr! :D -
Pac007 #6893 Bravia w4000 + Budaörs + szobaantenna = HD Olimpia :) állat -
#6892 Szia!
Sajna nekem is UPC Direct-em van, egyenlőre nem tervezik a HD adásokat (a marhák). :( -
Piko888 #6891 Srácok HD m1-es hd adás upc directtel úgye nem lehet fogni, akkor se ha samsung a656-on van, beépitett tunerral. -
#6890 Továbbá most rakott le nálunk a Vidanet egy HD-s DVB-C set-top-box-ot, szintén fogható az M2 HD-be. :D -
#6889 Amennyiben Sony Bravia V4500, W4000, E4000, W3000/3500, X3000/3500-as tv-vel rendelkeztek és Pest Széchenyi torony vételére alkalmasak vagytok, akkor a tv-tek DVB-T Mpeg4 tunerját kezdjétek el gyorsan hangolni, mert kisérleti jelleggel az olimpia ideje alatt befogható az M2 HD adása.
Jó HDTV-zést! :D
Történelmi pillanatok ezek gyerekek... :D:D:D:D:D -
nykfan #6888 ezt az én hsz-emre írtad, vagy waspikáéra? mert ahogy látom ő is samsung és sony tv között vacilál :) -
waspika #6887 Nem vagyok márkahű. Köszi a választ. Asszem maradok a samunál (egyenlőre). -
#6886 A HD Ready "sticker" alapból igényli az 1080i jel fogadását, tehát az R80-as Samu is tudja fogadni az 1080i jelet Komponens és HDMI bemeneten. A két TV amúgy tudásban egy szinten mozog. Azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb... -
#6885 A feketéje nagyon durva, a többi terén annyira azért nem über (nem véletlen, hogy szinte csak a feketeszinttel promózzák ^^). De ezért 2x felárat fizetni... -
nykfan #6884 sziasztok, ne haragudjatok, nem nagyon kerestem a fórumban erre a kérdésre (amit találtam hozzászólást, nem sokat segített), szóval lenne egy nagy dilemmám. tv-t szeretnék venni, és most úgy nagyjából 2 "irány" körvonalazódott. az egyik a sony bravia "olcsóbb" típusai, főleg a KDL-32P3000, melyről egyes oldalakon azt írják, hogy támogatja az 1080i-s felbontást, továbbá 8000:1-hez a dinamikus kontrasztaránya, ami egész jó. Na most a másik típus a Samsungok közül ugyanez az árkategória (120-130ezer), ebből ahogy látom, mindenhol van jó pár típus, az egyik jelölt mondjuk ez (Samsung LE32R82BX).
Tudnátok nekem segíteni a döntésben, esetleg tapasztalatok? Ja és még egy kérdés, amiért vacilálok, a Sony készülék felé hajolva, hogy elvileg ő tud 1080i-s felbontást, ami úgy tudom elég "döntő" lehet a mérlegelésben, továbbá talán megbízhatóbb, mégis csak Sony Bravia, de lehet kicsit elfogult vagyok. -
#6883 huhh...nem rossz a feketéje...sem :)
-
#6882 Én szerintem az A656-os jobb egy fokkal kicsivel, Rea4 sem véletlenül vett 52"-os A659-est magának, és nem W4000-est (aztán le is cserélte egy Pio Kurora ismét). ^^
Viszont ha szimpatikusabb a Sony (BD, PS3 alapján) mint márka, akkor nyugodtan vedd meg a W4000-eset. Nagyon jó TV az is. -
waspika #6881 Cifu hozzád lenne kérdésem.
3 hét múlva veszek egy 46 colos lcd-t, de még mindíg a 46W4000 és 46A656 közül nem tudok választani. Én a hdtvorg.co.uk-t szoktam olvasni (szertintem jók a tesztjeik), és ott a sony-t jobbra hozta ki mint a samut (képileg). Te gondolom láttad már előben mindkét tv-t, ténylegesen melyik a jobb?? Sajnos és a boltban ahol veszem nincs mindkettő hogy össze tudjam hasonlítani.
Árban már minimális a különbség.
Használat:
85% BD meg PS3 a maradék tv.
Előre is köszi a választ. -
r4pt0r #6880 Jó én azt hittem a hivatalos 1+2 es de közben már én is rájöttem. :D -
Scooby87 #6879 most akkor hogy van ez a 2+1év?.....azt irtad nem járt hozzá.....a hivatalos is 2+1 -
#6878 Ezt nem ide akartam sorry :( -
#6877 Link
Mi ez a zene a videó alatt? valaki tudja?