21171
LCD - Plazma
  • Leky
    Nálam az EuroNews-nál van csak lassulás, de ott nagyon.
  • freesas79
    Ok. Köszi. Holnap én beszélek Mindigtv-vel és Sharp szervízzel.
  • astrago
    Szia!
    Holnap megnézem mi a helyzet dvb-t ügyben,mert már egy ideje nem használtam a szobaantennát.
  • freesas79
    Aranarth... Te még vagy itten? :)
  • freesas79
    Sziasztok. Újra itt. Végre találtam olyan átkapcsolót amit nem kell kézzel kapcsolgatnom, hogy váltsak a digitális és az analóg jel között. Nos a gond az, hogy ismét belassul a menüm mint a sz*r. Kb. 1 évvel ezelőtt végre megcsinálta az AH a jelszórást a Sharp kérésére és akkor minden OK volt a DVB-T adásokkal a DH66E-n is. Közbe ugye okos kábeltv szolgáltatónk feldobta 800Mhz környékére az ő HD csatornáit, h mégse tudja már venni a cuccot az éterből akinek van ilyen technikája ingyé, hanem fizessen elő nála, én meg persze lusta vagyok és nem húztam le még 1 kábelt igy vártam ezt a csodás switchet, amit ma be is szereltem. Erre egy nagy sz*r az egész. Az M1HD ill. M2HD-nél jó minden, a többinél nem. Másnál is van ilyen gond?
  • astrago
    Valóban elnéztem.Köszi!
  • Karesz2021
    Szerintem van benne DVB-C tuner. Legalábbis a Panasonic oldalán fel van tüntetve...
  • Inquisitor
    Egy erősített antenna jót tehet az ügynek, olyan 5K+/-500Ft körül már lehet olyat kapni, ami talán használható. Az ilyen "piacos" olcsó kínai vackokat, amiket ilyen nagy multiknál lehet hegyekben látni, az kerülendő. Hiába van ráírva, hogy jó DVB-T adásokhoz, ha kb. 100 méterre az adótoronytól esetleg működik ... :)
    DVB-C tuner meg elég kevés tévében van, és lövésem sincs itthoni szolgáltatóknál mennyire lehet használni?
  • Inquisitor
    Ha létezik ilyen biztos nem olcsó, egy "sima" VGA-HDMI átalakító valami 28.000 körül van ...
  • astrago
    Akárcsak Digikábelen.Főleg ha a tv-ben van"C"tuner.Úgy nézem hogy ebben a pana lcd-ben ilyen nincs csak "T".
  • balla27
    thome kábeltévén, az analóg,és a digitális egyaránt bejön a falból a tv-be csatlakozással.nem kell beltéri sem hozzá.
  • arty
    lehet h szobaantennával is bejönne a földfelszini digit adás! (vagy simán a "drót a levegőbe"...)
  • Karesz2021
    Rábeszéltetek, igazatok volt.
    Tényleg kicsi a 22 colos, csak a múltkor nem volt választék és nem tudtam összehasonlítani. Nagy karácsony utáni akcióban vettem tehát egy nagyobbat. Panasonic TX-L32S10E LCD-t. Ez szerintem elég jó. (legalábbis, ha az anyagiakat is figyelembe veszem, ami sajnos muszáj) 119.000-re volt leárazva, úgyhogy meg is vettem, annyit szerintem megért.
    A digitális TV adással kapcsolatosan lenne még kérdésem. Jelenleg egy kábelt dugtam a TV-be és a másik végét pedig a kábelTV fali aljazába, de nem fog be a TV semmiféle digitális adást.
    Olvastam a mindigTV.hu-n, hogy antenna kellene hozzá, de ez egy panelban sajnos most nálunk nem megoldható. :(
    Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnám mégis esetlegesen antenna nélkül befogni?
    Előre is köszönöm a hozzászólásokat. És a korábbi tanácsokat is.
  • ndlcsa
    Nem értettem félre.Én nem mondom,hogy a Samsung jobb lenne mint a Pana,csak azt írtam le,hogy végül is miért a Samsung mellett döntöttem.Nehéz úgy véleményt mondani egy tipusról,hogy nem tudja az ember otthon nyugodt körülmények között kipróbálni egymás után,vagy egyszerre a tv-ket.
    Ghostingot eddig még nem sikerült észrevennem (attól lehet,hogy volt)pedig sasoltam erősen.Igaz most még alacsonyra vannak állítva a paraméterek (kontraszt,élesség stb.)mert azt írták néhányan,hogy érdemes a plazmákat az első száz órában így bejáratni.
  • arty
    ndlcsa: félre ne értsd, ettől még lehet, hogy jobb a samsung, ezt a kategóriát sose nézegettem. nyilván érdemes megnézni a ghostingra való hajlamot és pl a fogyasztást is. a panák hajlamosabbak kicsit jobban villogni, lehet, ez is zavar valakit... stb stb

HerrStuff: nincs ilyen szimpla "átalakító", max valami drága konverterdoboz, ami a digitális jelből analógor "varázsol". mire kellene?
  • HerrStuff
    Hy Nem tudna nekem valaki HDMI/SCART átalakítót szerezni???
  • ndlcsa
    Ja,és én 20k-val olcsóbban jutottam hozzá mint a Pana listaára.De nem vitatom,hogy a Pana biztosan nagyon jó tv.Én nézegettem mind a kettőt boltokban de nemláttam számottevő különbséget a megjelenített kép között miután beállítgattam a képet a készülékeken.De az is igaz egymás mellett nem volt módom megnézni a képüket.Végülis az ár,a dizánj és a szolgáltatások miatt döntöttem a Samsung mellett.
  • ndlcsa
    Ez igaz,de van ott más is.
  • arty
    lehet h jobb a samu, de a kontraszt csak egy szám ;)
  • ndlcsa
    Nekem Samsung PS-50B650 S1W tv-m van.Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,bár én is szemeztem a Panával.Néhány dologban többet nyújt mint a Pana.PL.:nagyobb kontrasztarány Valós: 50.000:1,600Hz Subfield Motion,USB bemeneten MKV lejátszás(támogatja az ntfs fájlrendszert),valamint otthoni hálózat lehetősége (fotókat,videókat például a számítógépemről Wifin keresztül lehet nézegetni)
  • konrada
    Hogy olyan egyenlőre nincs!

De amit annak neveznek, azok szerintem már elég jók!;-)
  • sanya911201
    Üdv! LED TV-ről általánosan mi a véleményetek?
  • konrada
    4-m-ről talán nem (bár az 50" nem kicsi), de hidd el, ha elkapsz valami szép HD anyagot, a fogsz még a full előtt kis sámlin ücsörögni alig egy méterre!
  • dodoal9
    De jelzem én inkább Pana párti vagyok:)
  • dodoal9
    Igen több évre venném már csak az árukból is gondolva.A nézési távolágot azért így írtam mert a sarok ülőgarnitúránk legközelebbi pontja 3 méter ahol álltalában nem ülök.Pont szemben a tv-vel 4méter(akkor még midig full hd?).Közelebb nem fogok ülni hozzá.Még a típusban adjál légyszi tanácsot.Ezt a két típust néztem ki(egyforma az áruk):Samsung PS-50B650 S1W vagy Panasonic TX-PF50S10.Előre is köszi konrada!
  • arty
    +1 szvazat a fullhd panára ;)
  • konrada
    Full

...mert gondolom több évre veszed és 1-2 év múlva hiányozhat (és azt is gondolom, a min 3 méter nem azt jelenti, hogy addig kordonnal van lezárva a terület, viszont pszichikailag azért frusztráló lehet, hogy nem is mehetsz közelebb hozzá, mert idegesítene azon belül HD anyag esetén a hiánya;-)
  • dodoal9
    Sziasztok!Szeretnék tanácsot kérni tőletek mert tv vásárlás előtt állok.Mivel többnyire tv adásokat és divx filmeket fogok nézni rajta(bár közeleg a blue ray ideje)ezért a plazma tv mellett döntöttem.A nézési távolság min.3 és max.4 méter.127 cm-ben gondolkodom és azt szeretném kérdezni hogy full hd vagy 1366x768-ast vegyek?Típus ügyben is szeretnék véleményt kérni bár igen csak a Panasonic felé hajlok.Előre is köszönöm a okos tanácsokat.Sziasztok
  • dodoal9
    1
  • konrada
    Ja és ne felejtsd el, hogy 16:9-es tévékről beszélünk, melyek nagyjából a 16-17"-os 4:3 tévének felel meg, azaz egérmozi. (a 32" is csak alig nagyobb képet ad 4:3 esetén, mint egy 70 cm-es hagyományos. Az meg azért nem olyan nagy 2010-ben!)
  • konrada
    22", ha csak nem a zsebed plafonja, nagyon kicsi. 2,5 m-ről a 40" sem nagy, viszont valóban: 22"-nál a HD ready pixelek is olyan kicsik és olyan közel vannak egymáshoz, hogy jelentősége a HD-nak akkor van, ha 0,5 méterről nézegeted.

Összegezve: 2,5 m-nél a 32"-ig nincs jelentősége a kis méret miatt a HD képességnek, így ha a zseb a fő szempont, akkor inkább abból egy readyt, mint a hasonló árú kisebb HD-t. (De ha van zsé, egy 40"-os HD-t, mert ha azt jó anyaggal hajtod - HD, digitális csatorna (akár még DVD is!) - nem fogod nagynak tartani már másnap sem.;-)
  • mateus33
    2,5 m az azért nem kevés. Nekem 32es sima tv-m volt ezelőtt, de a 42eset is hamar megszoktam sajna, és én se nézem többről mint 3 m.
  • ndlcsa
    Sziasztok!

Egy hete vagyok tulajdonosa egy Samsung PS-50B650 S1W plazmának.
    Én nem egész 3 méterről nézem de nekem nem tünt fel,hogy vibrálna.
    DVB-T adások sokkal jobbak mint vártam,és a DVD is nagyon jól néz ki.
    A BluRay meg egyenesen szenzációs.Mindez úgy ,hogy a képélesség,cellafény,kontraszt egyenlőre alacsonyra van állítva a bejáratás miatt.
    Ghostingot eddig nem vettem észre pedig erősen vizslattam mert sokat megy tv adásokkal.A méretét gyorsan megszoktam és most már úgy látom,hogy nagyobb tv is bőven jó lenne.A munkatársm lcd-jével (ami többe került mint ez a plazma) összehasonlítva eddig nagyon nem bántam meg,hogy plazmát vettem.A Pana plazmákkal nem tudtam egymás mellett összehasonlítani,de külön külön megnéztem néhányat és nem láttam számottevő különbséget közöttük ámbár ez elég szubjektív vélemény.
    Hát ennyi.
  • Karesz2021
    Sziasztok!

TV vásárlás előtt állok. Kinéztem magamnak egy LCD TV-t: LG 22LU5000 ismeri valaki ezt a típust? Azért csak 22 colosat szeretnék venni, mivel kb. 2,5 méterről nézném a falra erősítve egy fali konzollal. Szerintem ilyen távolságról elég ez a méret. Vagy nem?
    A külföldi oldalakon azt olvastam, hogy ez a világ egyetlen 22 colos Full HD-s TV-je (2009. augusztus).
    Azt is írták, hogy nem sok különbség van a HD Ready és a Full HD között ilyen kis átmérőnél. Nektek mi a véleményetek?
    Segítsetek! Előre is köszönöm.
  • hejho58
    Sziasztok!

Akinek van vagy esetlegesen LG LH szériából 4000-es vagy alatta lévő készüléke (4000, 3000, 2510, 2000, LU 4000, LU 5000) bármilyen méretben, és érdekelné egy szoftver hozzá amivel Usb-n keresztül a készülék bármilyen videót lejátszik, akár mkv-t is az dobjon nekem egy PM-et! Megoldjuk! Dunántúl előnyben!
  • astrago
    Nem vitatom amit írsz,de mkv lejátszáshoz az is bőven elég.
  • arty
    3d bd lemezek? hol vannak? hol a speckó? az, hogy "lesz", már évek óta tény, de más semmi :)

meg mi az h a hdmi1.4 a 3d bd-hez van kitalálva? ujabb matrica, logodesign? másik lufi... de mind1, nép ezt is benyalja és mehet a hajsza az "1.4-es kábelek" után :))
  • CSOCSO
    Lattam az uj 3D tv-t! (eloben)
    Valoban 3d erzetet nyujt az uj keszulek, persze a kepernyobol semmi nem nyul ki ahogy az a reklamokon latszik. Inkabb ugy mondanam, hogy a kepernyo sikjaban levo dolgok mogott valoban van egy melyseg erzet.

A legnagyobb baj hogy GUSZTUSTALAN ocsmany a kep! 2 percig eleg is volt nezni azt az egy darab bemutatot a tv-n.
    Remeg-zizeg a kep es kb ugy nez ki mint azok a kepek amiket forgatni kell fol le ( vagy balra jobbra) es akkor valtozik a rajta levo kep.
  • Cnut
    Tudnátok legalább 42"-os plazmatévét ajánlani max 150 ezerért? Főleg gépről mennének rajta filmek és néha dvd...
  • Inquisitor
    Most volt cikk a HDMI 1.4-ről egy bizonyos HW oldalon, ami direkt a 3D BD lemezekhez van kitalálva. :)
    Egy másik HW oldalon meg cikk az Antenna Hungária jövőre indítandó kísérleti 3D DVB-T sugárzásáról.
    Szóval forrás az lesz, már csak TV kéne, de NEM shutter glass-os.