21171
LCD - Plazma
  • arty
    Grove4: más forumon volt, akinek a tévéje rendetlenkedett és valami más távirányító zavarta be. sajnos arra már nem emlékszem, mi volt a pontos jelenség :(

ha elmegy az áram, majd visszajön az persze lehetne indok - de azt látnád, hiszen a többi készüléked is ki/be kapcsolt volna.

ha többször előjön a hiba, esetleg figyeld meg h olyankor tévézel, dvdzel vagy épp mi van rákötve - huzd le a cuccokat, hátha azok közül vmelyik okozza (de ez azért elég ufo jelenség lenne :) )
  • Grove4
    Még annyi, hogy ha én lefekszek, vagy már nem fogok TV-t nézni, a takarékosság érdekében mindig a távirányítós kikapcsolás után a TV főkapcsolójával is kikapcsolom a készüléket.Nem tudom, hogy ez mennyiben jön/jöhet szóba ebben az esetben.

Köszi egyébként a segítséget.
  • Grove4
    OK, szervízhez csak akkor folyamodnék, ha visszatérő hiba lesz, és gyakrabban fordul elő, még nem akarom hívni a szervízt, de ha ismételten, több alkalommal elő fog fordulni, mindenképpen megejtem.

Infrás cucc????

-Távirányító
    -Ős Sagem telóm (??? annak számít???)
    -Meg a gépem, ami így hirtelen eszembe jut, de abban szerintem nincsen infra(mondom, hogy annyira nem értek az ilyen dolgokhoz)

Kábelt nem tudom, hogy tudnám kicserélni.A konnektrocsere ha a hiba legközelebb előfordul akkor az lesz az első dolgom.
    Viszont abban bízom, hogy ma fordult elő először és csak 2x.
    Az nem lehet, hogy a lépcsőházban a feszültség/áramerősség megingott egy pillanatra?(Emellet szólna az újbóli bekapcsolás szvsz.)Tehát mindenképpen a készülékben keresendő a hiba?
    Még arra is gondoltam, hogy Herz-probléma nem szokott ilyen hibát produkálni?
  • DeerHunter01
    Na úgy néz ki nagyon hogy ez lesz a vétel.
    Még egy kérdés : 50 Hz-es a TV ugye, mennyire lesz gyengébb és miben a kép a játéknál és a sima tv adásnál mint egy 100hz-es TV-n?
  • arty
    1. elvileg nem kell cipelned, nagy tévékért helyszínre kell jönniük, hivd fel a szervízt (ha még garis)
    2. hogy biztosra menj: másik kábellel próba, másik konnektorban próba, ÖSSZES infra/jeladó eszköz eltávolítása a szobábol és úgy próba - saját táviránya is
  • Grove4
    Most már egy 40 perce nézem, és eddig jó, bár tudom, hogy ez nem jelent ilyen tekintetben sokat.

(Bocs a sok üzenetért.)
  • Grove4
    Illetve már van egy éves.
  • Grove4
    Nem értek hozzá,ezért nem akarok hülyeséget mondani, de ugye a kábel nem lehet,mert akkor képhiba lenne.

Esetleg konnektor?
    Túlmelegedés?
    Porosodás?

Én józan paraszti ésszel ezekre tudok még gondolni.
    Keresgettem itt nekem, találtam pár hasonló problémát, ott írták a távirányító hibáját(kikapcsoló - és az én esetemben, ha ilyen lenne bekapcsoló- jelet küld a TV-nek), valami biztosítékot is, meg hasonlókat.

Nagyon remélem, hogy csak egyszeri gikszer volt, mert nincs kedvem azzal baszakodni, hogy szervízbe cipeljük, ahol azt mondják, hogy nem tapasztaltunk hibát, aztán meg persze ha hazahozom, akkor megint ugyanez, vissza stb.
    Még egy éves sincs.
  • Grove4
    ÓÓÓ hogy bassza meg, most cipelhetjük le ezt a nagy Tv-t.Meg nem is olyan régi.
  • arty
    Szervíz.
  • Grove4
    Sziasztok.
    Az lenne a problémám, hogy a TV-m egyszerűen kikapcsol, holott nem kapcsoltam ki, de még a távirányítóhoz sem nyúltam.Tehát kikapcsol, aztán rögtön be is kapcsol, aztán kb. 3 perc múlva megint kikapcsol.Eddig rövid idő allat 2x lettem rá figyelmes. Tudtok segíteni?

Ilyen TV-m van.
  • IstONE
    Ha valakinek olcsó és pro tévé kell:
    NX700
  • arty
    max ha közelről nézne rajta bluray-t...

konzolhoz hdready jobb választás
  • DeerHunter01
    köszi.
    még annyi lenne a kérdésem hogy pl. dvd-knél vagy játéknál mennyivel lesz különb ettől ?
  • sb1
    Ha ps3-at raktál volna rá, akkor azt mondtam volna, inkább full hd, de így szerintem jó választás lehet...
  • DeerHunter01
    Erről mi a véleményetek ?
    Egy sima DIGI-s adásnál jó lesz a kép ?
    Xboxon is ?
  • DeerHunter01
    mindegy, már semmi :D
  • DeerHunter01
    hali.
    100 ezer környékén tudtok valami jó 66 centist tv-t ajánlani?
    játékra kellene főleg.
    egy LG-t néztem ki , full hd-s.
  • TDantes
    Közben eszembe jutott, hogy kell átállítani.
  • TDantes
    Az nagyszerű, hogy nem lehet gond, de hogy kell?
  • konrada
    Valszeg a DVD keleti SECAM-ra van beállítva, amit régebbi tv-k még tudtak.

Nem lehet gond átállítani.
  • clio1616v
    a dvd fekete fehér amúgy is :D
  • TDantes
    Aha, és akkor ez most...mit is jelent? Nem vagyok szakértő, szóval, akkor mit kéne állítani?
  • cloud.strife
    Valszeg S-Video kimenetre van állítva a házimozi.
  • TDantes
    Na , megjött a TV. Ám van egy gond. DVD film lejátszásánál a kép fekete fehér.

Erre nem tudok rá jönni, mi gyíkja van, a többi dolgot megoldottam, de ezen megakadtam.

A következő képpen néz ki .

Van, a Samsung Tv , a box, meg egy JVC házimozirendszer. Úgy van összekapcsolva, hogy a DVD lejátszó össze van kötve, ügye a box-al, (scart csatlakozó) a box meg a TV-vel.

És, ügye ha DVD-t teszek be, a kép fekete-fehér. A hang jó, de fekete-fehér.

Mi lehet a gond?

Valami új csatlakozót, kábelt venni?
  • TDantes
    Samsung LCD Led tv-t.

A kép az biztos fasza rajta, láttam egyszer egy boltban, baromi jó.

Majd rá kell jönnöm, mit hogy kell beállítani, aztán összekötni a box-al, meg a házimozi rendszerrel, lesz vele gondom.
  • arty
    majd írj tapasztalatokat!
    milyet vesznek? (csak tévézésre?)

• TDantes
    Tudom. Egész pontosan 750 forint. De ennyit nem fizetnek ki. Nekem meg nincs állásom, így nincs pénzem se. Ez van.

Ha több ezer forint lenne, megérteném, de 750? Mindegy. Ha ma meglesz véve a TV, legalább szarakodhatok majd vele délután, hogy kell beállítani, meg ilyesmi.
  • r4pt0r
    Pár száz forint egy +box.
  • TDantes
    Aha. Tehát akkor ez így szívás. Hűségszerződés van, nem lehet átmenni se a Digi-hez, se a T-home-hoz.

Azért szívás ez, mert fateromék, azt találták ki, hogy az ő régi TV-jüket már cserélni kéne. Ha meg már cserélni, akkor legyen a helyére, egy jó, új TV, és akkor mellé legyen ez a UPC digitális kábelTV.

Kértek is egy box-ot, volt egy hónappróba idő, tetszett nekik, így megveszik a Samsung Led Tv-t, és persze úgy lett volna, hogyha nem kell az új Samsung-hoz a box, akkor a box átkerül az én szobámba, mert azért, a képcsöves Tv-n sokat dob ez a box nyavalya.
    De hát így nem, nálam nem lesz box, én nem nézem a jobb minőségű TV adást.

Eh, mindegy, ez van.

Csak basszus, én intéztem a szerelőket, én érdeklődök mindennek utána, én fogom bizonyára bekötni ezt a szaros új TV-t, ha valami nem stimmel majd én nekem kell kideríteni hogy a mi a baj, és még csak nem is élvezek az egészből semmit.

Mindegy, ha találok állást, gyűjtök pénz, és amint tehetem elhúzok otthonról, aztán olyan TV-nazt nézem amit csak akarok. Csak épp ez még beletelik pár évbe.
  • Kimi23
    Ha arra gondolsz, hogy a tévében DVB-C tuner van, azzal a UPC-nél semmit nem érsz. Higgy nekem, UPC digitális kábelem van, 3 DVB-C tuneres tévém, és 3 boxom. A tévé ugyan lekeresi a csatornákat, de mind kódolt, csak az összepárosított kártya és box kódolja ki. Ha box nélkül akarsz digitális kábelt nézni akkor Digi vagy esetleg T-Home, ha ezek elérhetők nálad. A Digihez elég a DVB-C tuner, a T-Home esetében kell egy megfelelő CA modul amibe a kártyát teszed, és amit ugyan hivatalosan nem támogatnak, de eltűrik.
  • clio1616v
    a boxot
  • TDantes
    Mi az, hogy regisztráltatni kell? Micsodát?
  • Baelint
    Samu LE32C530-am van, abszolút meg vagyok elégedve vele. Remélem sokáig szolgál még :)
  • TDantes
    Mi az hogy nem? Akkor meg mi francnak írják rá, hogy box nélkül lehet nézni?
  • clio1616v
    elvileg regisztráltatni kell a vevőt
  • arty
    a 30-as végződéső samsungokban olcsóbb, gagyibb panel található - emiatt közkedvelt típusok auchanban, tescoban. nem érdemes venni, hiszen árában - esetleg minimálisan drágábban - kapni jobb képű tévét is
  • Kimi23
    UPC digitális kábelt Te nem fogsz box nélkül nézni az biztos, bármilyen tévét is veszel.
  • Klemice
    530as modellben gagyi a panel, ennél részletesebb kifejtésre miért van szükség? szarabb képet ad mint a tízezerrel többe kerülő 550
  • TDantes
    Az érdekelne, hogy lehetséges, hogy beruházunk egy Samsung LED-LCD Tv-t.
    Na mármost, itt van nekünk a UPC kábeles digitális adása.

Ha jól tudom, ehhez az új TV-hez, már nem kell a box, anélkül is tudja fogni a digitális adást.
    Na most, akkor feltételezem a digitális rádióadásokat is lehet fogni rajta, box nélkül.

Meg, az érdekelne, hogy a régi TV-nél úgy van, jön az antenna, az bele a box-ba, abból egy scart csatlakozó a TV-be.

Ennél az új LCD tv-nél meg hogy? Simán bele az antenna, és jön a digitális adás, rádió, minden?