21171
LCD - Plazma
-
#16601 Nekem mindkettő van :)
Sokáig keresgettem a megfelelő plazmát.
Logóbeégési probléma egyelőre nincs, bár cirka 5 - 6 órát tévézünk rajta csupán.
28-at csak szeretnék :D -
SlickAdam #16600 pl ha szamitogepet akarsz rakotni a tv-re, vagy naponta 28 orat RTL Klub-ot nezel, akkor nyilvan nem plazmat veszel.
nalam is legfontosabb a kepminoseg, ezert van plazmam. -
#16599 Te mit értesz felhasználói szokások és igények alatt?
A felhasználó azt használja amit vett. Nem?
Igény pedig (legalább is nálam) a lehető legvalósághűbb és legtermészetesebb kép és színvilágra van. Remélem.
Persze választhatunk tetyót a pénztárcánkhoz is. Kérdés: később nem fogjuk bánni? -
SlickAdam #16598 tehat 1:1 felhasznalasi szokasoktol igenyektol fuggoen?
gyakorlatban ez 99:1 az LCD-LED javara (sajnos), szoval igen, eldolt... -
#16597 Az örök kérdés eldőlni látszik?
Tavalyi cikk. Idei vélemények? -
#16596 46b550 - perfektül olvasható minden, szerintem színek is okésak
döbbenet, hogy az alkókategóriás ledestévé ANNYIRA szar (amennyire cloud fotóin látni)... -
#16595 Épp szólni akartam, hogy lejjebb van Bravia beállítás a blogban.
Örülök hogy megtaláltad.... :) -
#16594 Működik. :)
Másik problémám is megoldódott, Cloud blogja alapján módosítottam a beállításaimat, mert azt is már csak a kérdés után találtam meg... Úgyhogy köszönöm Cloud a leírást. -
#16593 Mai napig kedvenc tevem a c750-es. Sajna nem csinaltak 55-ben ugyhogy kimaradt. -
#16592 Az A656-ban ccf tube van es nem led. a ccf tube nem torzitja a szineket. -
r4pt0r #16591 Samsung LE40A656 minden módban tökéletesen lehet olvasni, a színek is az eredetihez hasonlítanak. -
#16590 Én Sony A99 csúcsgéppel fotóztam, F1.4, 35mm, manuális WB az fontos, nekem 5100K volt (sárga is a háttérben a fal mint a pics:) -
#16589 Nem egyszerű fotózni, pl. azért nem szemből fotóztam, mert úgy egyszerűen eltűntek a betűk. Oldalról meg látszottak. Érdekes dolog ez, szakmailag az lehet a válasz, hogy mivel nagyjából 100% RGB színeket mutat a TV, az pont kioltja a CCD, CMOS szenzor RGB színfeldolgozását. Persze most csak féltudással okoskodom... -
#16588 Zsír! Nagyon szívesen felrakom, igaz át kell majd méreteznem a mostani képeket is mert ahogy látom behal tőle a szerver. -
#16587 nx200. bocs. -
#16586 Vagy elkerem az egyik display nx20-at vagy az egyik sony alphat a szomszedbol de ha egyiket sem adnak a kezembe akkor meg a Samu wb5500-am is jo lehet. -
SlickAdam #16585 amugy megneztem az e6500-as Samu plazman:
- Pana-hoz hasonloan a dinamikus mod katasztrofa, csak itt a kek mezoben se lehet kiolvasni a szoveget
- Standard mod jo, olvashatok a feliratok, talan a kek nem az igazi
- Film mod (nem gyari, kicsit allitgattam, amikor megvettuk): azt mondanam ra, hogy tokeletes… ha nem lattam volna Pana-t is. a kulonbseg azonban elenyeszo, gyonyoruek a szinek. figyelembe veve, hogy lenyegesen olcsobb modell, mint a Pana, az eredmeny tobb, mint kielegito (arban ugye kozepkat.-os tv) -
SlickAdam #16584 aztan ugyesen a fotokkal, mert en ma probaltam buta telefonnall, de egybemossa a szineket, olyan, mintha a tv lenne rossz. -
#16583 Na hetfon lesz idom. leszedem a file-t beugrok a boltba a sracokhoz es vegigszaladunk a samu teveken (4000-es ledtol van minden fel a 75 colos 9000-ig.) Ka;ibralatlan modban mindel meg a Panasonicokon es a Sony tvken a szomszedos centerben. Ugyis pang a biznisz es a kollegaknak sem art egy kis mozgas.:)
Majd csinalok kepeket:)
Cloud ha elkuldom neked a kepeket becsomagolva fel tudod dobni a blogra?
LG nincs sajna, de talan a 70-80--as sharpot is be tudom probalni. -
#16582 Köszönöm! Így utánanézve kiderült, hogy gyárilag adnak az X-530-hoz ilyet és meg is találtam a fiók mélyén. (Magvan már kb. 6 éve, azon is csodálkozom, hogy meglett.) Mindjárt ki is bontom a kábeleket a szőnyeg alól és kipróbálom. :)
Ha már javasolt beállításoknál tartunk. KDL46EX500-am a következőképp van beállítva:
Kép üzemmód: Egyéni
Háttérfény: 7
Kontraszt: 95
Fényerő: 50
Színtelítettség: 55
Színárnyalat: 0
Színhőmérséklet: Semleges
Képélesség: 1
Zajcsökkentés: Ki
MPEG zajcsökentés: Ki
Motionflow: Normál
Film üzemmód: Ki
Fekete korrekció: Ki
Részl. kontraszt kiemelő: Ki
Gamma: 0
Automatikus fényerő korl.: Ki
Tiszta fehér: Alacsony
Élő szín: Ki
Vörös, Zöld, Kék erősítés: -1, -1, -2
Vörös, Zöld, Kék előerősítés: 0, +1, -3
Látatlanban mennyire tűnik ez jó beállításnak? Szerintem a színek rendben vannak, viszont néha a fényerőt kevésnek érzem, de ha azzal elkezdek játszani, a színek esnek szét. -
Piko888 #16581 Köszönöm a segítséget, a BD lemezt nem nézek, de full hd-s videókat PS3-en annál inkább.
Tényleg, nem tudjátok hogy tudnék lejtátszani PS3-on egy letöltött BD filmet? -
SlickAdam #16580 true cinema modban kepbeallitason belul kell lennie tovabbi beallitasoknak. ott ha 24p-s tartalmat (BD lemezt) nezel, lathatod a 24p smooth film opciot. ha mas tartalom megy a tv-n akkor intelligent frame creation-nek hivjak ugyanezt. ugyanazok a fokozatok vannak, tehat minimumra erdemes tenned, filmel esetleg medium.
a tobbi valoban fura, mert elvileg ok is europai modellt teszteltek es allitolag nem voltak ertekek az opciokhoz csak jobbra balra lehetett allitani a csuszkat.
nem tudom nalad hogy van, de induljunk ki abbol amit leir, tehat:
- contrast: nyomd fel maximumra es utan 14-el vidd vissza balra (14 klikk taviranyiton). DE bejaratos idoszakban lehet jobb lenne, ha a kozepre vinned (nalam 30) es arra tennel meg 6-ot. utana amit itt ir.
- colour: az alap erteket (csuszka kozepen) 2-vel lejjebb
- sharpness: vidd le teljesen, vagy eggyel nagyobbra. szerintem HD tartalomnal mehet az 4-re is. -
Piko888 #16579 24p Smooth filmet nem találom
Ezek mit jelentenek?
Contrast: set to max then reduce by 14
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre) -
#16578 Az összes!!! Sony-t állíthatom bármire (élénk, mozi, sport, akármi) a szöveg olvasható mindnél. -
#16577 Plazmáknál nem is várok mást, a szinekkel nem szokott gond lenni.
Az élénk, dinamikus beállítás az izgalmas, ugyanis a felhasználók 90%-a úgy nézi a tévét, mert az szép szines. Ha meg visszaveszed kézire, akkor meg az alapszinek halnak meg.
Ebbe brillírozik a Sony. -
#16576 Miért maradtak ki a 3D plazma tesztek? Beszállok
[URL=http://oi47.tinypic.com/1zdpgm.jpg]LG 3D 50" plazma "kép üzemmód"[/URL]
[URL=http://oi45.tinypic.com/ljrbo.jpg]LG +D 50" plazma "thx mozi üzemmód"[/URL]
Amúgy maga a teszt nem rossz, csak kissé pontatlan. Ugyanis..
a sport és egyéb üzemmódoknál csak a színek vannak. Betűk meg nuku
-
SlickAdam #16575 megneztem par 2012-es tesztet, csak megerositik amiket te is irtal. Sony HX szeria mar out of the box is majd' referencia szineket produkal. kalibralva pedig tokeletes. sot, ami erdekes, hogy (AVForums szerint) a HX755 mar out of box tokeletes, mig a HX855 csak "excellent".
par LG modell is jo ilyen teren (papiron). ugye LG-ben van beepitett kalibralo program? az sztem nagyon hasznos tud lenni. -
#16574 en is kiprobaltam 1 LG-n es ugyan a kepmodokat nem varialtam, mert nem akartam elallitani a beallitasaimat, de a szinek is jok, es a szoveg is tokeletesen olvashato. -
SlickAdam #16573 Pana LED tv-k nincsenek nalatok? azokra is kivancsi lennek,
a nagyszobai Samu plazmat meg lecsekkolom este, szerintem annak is rendben kell lennie. -
#16572 Pana-n nem is várnék mást.... itt most a közép és alja tévék voltak az érdekesek. Sony-n kívül selejt mind. -
#16571 Az LG és Samu tévéknél ha movie, vagy normal modba rakom olyan tompa a kép hogy élvezhetetlen, valamint a piros az konkrétan narancs színű lesz. Viszont akkor olvasható a szöveg. -
SlickAdam #16570 megneztem inkabb most gyorsba. mindegyik profilban tokeletesen el lehet olvasni... kiveve a Dinamikus-t, ott a piros mezoben gondok vannak. de az a profil gyilok a plazmaba, nem is tudom minek tettek bele... -
SlickAdam #16569 kesobb kiprobalom.
szerintem ertelmesebb lenne a cinema, movie, ... (markafuggo) beallitason tesztelni. azok a legjobban belott profilok altalaban. standard meg egy plazman is ocska. megnezem azert azon is, de inkabb a THX Cinema-ra leszek kivancsi (Pana-n) :D -
#16568 Kicsit teszteltem. Tegyétek ti is....
Nem egy húde műszeres, laborteszt, de érdekes. Én jót röhögtem közben.... :) -
Piko888 #16567 igen, arra figyeltem és abban volt. -
Borg #16566 Ugye azt megnézted, hogy álló helyzetben szállították e le? -
SlickAdam #16565 addig bongeszd a forumot, amit linkeltem. be is regisztralhatsz, ott hamarabb es tobb valaszt kapsz, ha valami kerdes merulne fel pl.: bejaratassal, "beeges"-vedelemmel kapcsolatban. a FAQ kicsit tulzo ezzel a ket temaval kapcsolatban. -
Piko888 #16564 Köszönöm szépen a beállítást.
2 órát várok, annyi tuti elég lesz. -
Mentol #16563 A lakásba bevitt készülék hidegebb részein lecsapódhat a pára, szóval várj vele! -
SlickAdam #16562 minden panel mas, szoval egy internetrol lemasolt beallitas nem a legtokeletesebb kepminoseget eredmenyezi, de itt van a HDTVTest altal "ajanlott". muszer nelkul nem lehet jobban beloni:
2D Settings for Panasonic TX-P42ST50
hdtvtest.co.uk
Viewing Mode: True Cinema
Contrast: set to max then reduce by 14
Brightness: default
Colour: reduce by 2 from default
Sharpness: 0 or 1 click from the left (sima tv adasnal ez jo sztem, de HD tartalomnal inkabb 4-esre)
Vivid Colour: Off
CATS: Off
P-NR: Off
Advanced Settings
White Balance: 3 -2 4 0 -5 -4
Colour Mgmt: -9 -2 0 11 -6 3 0 0 5
Gamma: 2.4
24p Smooth Film: Off (for Blu-ray) (filmnel felmehetsz akar Mid-ig is)
Intelligent Frame Creation: Off, Min if you have trouble with double images on 50hz (en altalaban Min-en hagyom)
16:9 Overscan: Off
Pixel Orbiter: Auto
Ill. ITT olvasd at az elso hsz-t! mondjuk nem minden aktualis mar benne.