21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    Erre most milyen választ vársz?
    Bármit is felelek, meg vannak a saját válaszaid. Tévednék?
    De csak a rend kedvéért:
    Első két bekezdésed: igen.
    Utolsó kettő: nem.

A türelem is egy erény. Gyakorold :)

Ja, mielőtt még felmerülne egy újabb kédés:
    Telóról netezem, mert melózom.
    Vasárnap pihi, ezért választottam ezt a napot.
    Jó napot :)
  • SlickAdam
    egy bizonyos hangtartomany mindenkepp eltunik meg VBR-el is: felharmonikusok. lehet rajta vitazni, hogy ugyse hallja az ember, de szerintem megfelelo berendezesen, megfelelo forrasbol igen.
  • SlickAdam
    szoval:
    - 1366x768-as felbontasu tv-n TE meg tudod jeleniteni egy Full HD film mind az 1920x1080 pontjat...
    - egy mar tomoritett lossy hangfajlbol TE vissza tudod allitani az eredeti lossless hangforrast...

gyerekek! CD/SACD-ket kidobni a picsaba, teveket ugyszinten! D490 4 Prezident!

na most vagy ennyire hulye vagy (sokat gondolkodtam, hogy valami kevesbe serto jelzot hasznaljak, de nem talaltam jobbat), vagy csak siman szorakozozol velunk, mint Evil-Janoska az ovodaban ebed elott...
  • Zephyr Retiring
    Ismerős?
    "A föld lapos, és ha a szélén túl mész leesel."
    Na ez az abszurd. Mégis évszázadokig elhitték :)
  • Zephyr Retiring
    Na látod, a hangszórós példád az pont nem erről szól.
    Az inkább olyasmi, mikor azt állítod, hogy éber állapotban az ember képes repülni :D
    Holott maximum csak az álmaiban..

Hangtechnikai kérdéskörre is keríthetünk egy fórumot majd..
  • Bucser
    Na erre a hangtechnikas dologra is kivancsi lennek...

Leven a frekvenciatartomany vagy erzekelheto vagy nem de ott van es kimutathato kelloen erzekeny muszerek segitsegevel. Amikor nem lossless, statikus digitalis tomoritest alkalmaznak akkor bizonyos frekvenciatartomanyok valoban levagasra kerultek a 2000-es evekben de a variable bit rate tomoritessel ez a hiba megszuntetheto, (mozgo savozassal)

DE EGY kepernyon amin fizikailag 1360*768 pixel letezik nem fogsz tudni soha megjeleniteni 1920*1080-as tartalmat per pixel pontosan. Ha pedig nem per pixel pontosan jelenited meg a kep torzul. Ez nem szoftveres tomoritesi kerdes, hanem hardver.

Ha egy hangszoro nem kepes 5 hz ala menni akkor nem kepes. ez ilyen egyszeru. lejatsza a tartalmat csak az 5 hz alatti tartomanyt kihagyja a zenebol.

Ennyi.

Ezt nem belatni az amit korabban leirtam. A minosites pedig csak a kijelenteseket koveti.
  • arty
    "Jelen esetben, azt állítottam, hogy egy HD ready kijelzőn meg lehet jeleníteni egy fullHD-s tartalmat annak többletinformációival egyetemben.
    Ez egy állítás."

Ez egy fals állítás és annyira abszurd, mintha azt bizonygatnád, hogy vasárnap be fogod bizonyítani egy körtéről, hogy alma.
  • Zephyr Retiring
    Kifejtem az álláspontomat, ha nem haragszol meg nagyon (jobban?)
    1) mások minősítése (..hülyeség, vakság..) semmi jóra sem vezet.
    2) ha hallasz egy állítást bármiről amiben kételkedsz bármi miatt, mielőtt döntesz annak elutasításáról vagy elfogadásáról, érdemes a kifejtegetést vagy bizonyítást megvárnod. Így önmagadat sem járatod le az elhamarkodott kijelentéseid miatt.
    3) ha állítanak valamit és azt bizonyítani is tudják, akkor érdemes elgondolkodni a dolgok más, új nézőpontból történő megítélésére.

Jelen esetben, azt állítottam, hogy egy HD ready kijelzőn meg lehet jeleníteni egy fullHD-s tartalmat annak többletinformációival egyetemben.
    Ez egy állítás.
    Vasárnap tudok időt szánni ezen állításom bebizonyítására.
    Ennyi. Ha érdekel, benézel majd és véleményezed (véleményezhetjük) a látottakat.
    Hangtechnikában már bizonyítottam hasonlót. Egy nem látható frekvenciatartományt tettem láthatóvá azon állítás ellenében, hogy ami egyszer elveszett (pl. tömörítés miatt) az többé nem visszaállítható. Aztán bebizonyítottam, hogy mégis :)
    Aztán ott is elgondolkodtak kicsit...
  • Robi546
    Már mindegy,majd legközelebb. :D
  • arty
    mintha nem utalt volna itt mindenki a nézési távolságra, folyamatosan az elmult években...
  • Bucser
    HA ragaszkodsz is 51 colos samsung plasmahoz meg 50e-t rádobva egy ezerszer jobb tevet vehettel volna. Turelem rozsat terem.

PS51E550
  • Robi546
    Bocs csak telorol irok :D
  • Robi546
    Amúgy meg nincs mindenkinek pénze 2000 eurós Tv-re. De nekem tetszik na majd meglatom mert jovoheten szerelik be a muholdas rvr mas szolgaltatotol.
  • Bucser
    Annyi az összefüggés a felbontás és a kijelző mérete között, hogy minnel nagyobb egy kijelzo annal nagyobb felbontas kell, hogy kinezzen valahogy kozelrol. Ahogy mesz tavolabb ugy lesz egyre turhetobb az alacsony felbontas a nagy kijelzon. Plasma esetén ez még annyiban javul, hogy az el is mossa kicsit a pixelesedeést, de nem nagyon.

Ezek utan azt allitani, hogy egy 50-es tv hdready felbontassal olyan képet tud előállítani, mint egy FULLHD tévé ugyanabban méretben ugyanolyan tavolsagrol egyszeruen csak hulyeseg vagy vaksag kerdese.
  • Zephyr Retiring
    Legyen annyi elég, hogy a felbontás és a kijelző mérete közt összefüggés van ;)
    És jelen esetben csak az 50' -s (vagy nagyobb) plazmákról beszélgettünk..
  • Zephyr Retiring
    Rendben. Vasárnap visszatérünk rá :)
    Addig is tanulmányozd r4pt0r kolléga legutóbbi szösszenetét...
    Az igazság valahol ott rejtezik a sorai mélyén :P
  • arty
    én azt nem tudom, hogy ha ennyire nem számit a plazma felbontása, akkor a gyártók miért nem 8x8as felbontású panelt készítenek... nyilván olcsóbb lenne, mint az 1920x1080as és mivel különbség ugye nincs :))
  • r4pt0r
    Nana a végén kiderül, hogy végig átvágtak minket a nagy cégek, és a média. Nem akarod te megtudni az igazságot, mert elveszted a hited a világban.
  • SlickAdam
    nem-nem, nem lepunk vissza! en varom a demonstraciot!
  • Zephyr Retiring
    Szerintem bármin látszik a különbség.
    Laptopon legalábbis tutira :P
    De persze ha senkit sem érdekel, akkor mindegy is..
    A többlet információt szerettem volna definiálni csupán..
  • SlickAdam
    en csakazertis radugom a gepet a plazmara
  • konrada
    Most nem kekeckedni akarok, de szerinted min fogjuk megnézni a képeket?

...mert ha az lcd-n látjuk azt a különbséget, ami miatt szerinted jobb a plazma, akkor az is van olyan jó.
    ...ha meg nem, akkor felesleges..
  • arty
    nem kell bizonyítanod semmit, láttam apám tévéjét (1024x768as pv80as pana) és láttam haverét is (fullhd g30as) - hatalmas a különbség!

az egyik belépő, a másik majdnem csúcs... az egyik hdready, a másik fullhd. 1-2 méterről hatalmas a különbség, hátrábbról drámaian csökken.
  • Zephyr Retiring
    Kukkantsatok csak be vasárnap.
    Akkor jut időm ilyesmire.
    Végül is nem nagy kunszt.
    Nekem :D
  • Borg
    Te mit szívtál? Van még belőle?
  • Bucser
  • Zephyr Retiring
    Mondtam: ezen a hétvégén bizonyítok.
    Szemeteknek sem fogtok hinni :)
    A fizikai törvényeknek fittyet hányva bemutatom, hogy a HD ready is tol full HD képet..legalábbis plazmán :P
    Utána tárgyalhatunk naivitásról, fizikáról és natív felbontások mibenlétéről :D
    Remélem, azért a saját szemeteknek csak hisztek, ha mondjuk most nekem nem is :)
  • SlickAdam
    mar hogy a francba ne lenne jelentosege. 50%-al kevesebb informaciot latsz egy fele akkora felbontasu tv-n... fizika ember!
  • Zephyr Retiring
    Lássátok kivel van dolgotok, a hétvégén dobok pár fotót az egyes plazma funkciók jelentősségéről...
    Aztán lehet utánam csinálni bármelyik ledes lcdvel :D
  • Zephyr Retiring
    De azt is kihagytad, hogy ennek a plazmáknál nincs jelentősége :D
    A többi oks :)
    Aki meg ragaszkodik a led-lcd típusokhoz, az meg megérdemli amit vett :P
  • Borg
    Nem, ez VA paneles. Viszont abból úgy tűnik elég jó fajta, csak a betekintési szöge elég csekély.
  • SlickAdam
    nem olvastam vegig... ez is IPS paneles? mert akkor durva, hogy excellent-et kapott feketere is.
  • Borg
    Pana TX-L50E6B review

Nem hiszem el, hogy elbasszák azzal hogy No game mode, 49ms input lag :(
  • Bucser
    Bocs a Full HD lemaradt.

Blurayrol csak 24Frame@1920*1080P jelet kapsz. A HD ready TV max felbontasa pedig 1360*768. Ergo egyertelmu, hogy a tv leskalaz es ez befolyasolja a maximalisan megjelnnitett kep minoseget. Mig egy full HD tv a maximalis jelszellesseggel jelenit meg veszteseg nelkul.
  • Zephyr Retiring
    A troll jelentése más.
    Én a témánál maradtam bakker :)
    De vaknak titulálhatsz..sőt naivnak is..mert sok mindent elhiszek :P
    Figyelek: halljuk a hd ready és a hd content közti különbséget..
  • Bucser
    Na latom sikerult beszopnunk meg egy trollt....

Figyelj mar ha te nem latod a kulonbseget a hd ready es a hd content kozott ugyanazon BLU-rayrol lejatszva, nos akkor hivatalosan is vak vagy.
  • Zephyr Retiring
    És?
    " *- Blu-Ray, HD-s anyag:* tévhit, hogy csak a fullHD-s plazmák jelenítik meg tökéletesen a HD-s anyagot. Már a HD-Ready plazmák is gyönyörű képet produkálnak fullHD-felbontású forrás esetén is. Ne zavarjon meg senkit az 1024x768-as felbontás. Míg egy LCD-nél ez az érték valóban rejthet hátrányokat, addig a plazmánál nem kell aggódnunk az alacsonynak tűnő felbontás-érték miatt, tökéletes lesz az alkotott kép, mivel a TV gyönyörűen átkonvertálja a felbontást a saját, natív felbontására és mint tudjuk, a lefelé való konvertálás esetén nem keletkezik blokkosodás, képzaj, semmi egyéb."

Idézet a Prohardver.hu-ról.
  • SlickAdam
    nem-nem, az FULL HD!
  • arty
    node ez egy 1360x768as plazma! rendben van, hogy ad képet fullhd forrásról is, de azt leméretezi 1360x768 pixelre!

51" képméreten már talán látnál is valamit a fullhdből (persze nem 5 méterről), ami így pont el is veszik...
  • SlickAdam
    ámen