Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Valamint várd meg, hogy az ellen jöjjön hozzád, ugyanis ha erõsítése jön akkor többet kelljen mászniuk utánad ergo több idõd legyen- egy-egy wave legyûrésére. (úgy vettem észre nem csak úgy bespawnol az erõsítés a csata közepére.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Randal
Attól függ ki az ellenfél😛
Ha talpasok, akkor maradjanak csak a nyeregben a Hired Blade-ek, te meg szállj le a lovadról és csapkodd azokat akik a hired Bladeket próbálják nyírni.
Nem kell rohamoztatni õket, felesleges, mindig csak téged kövessenek.
Ja, és minimu 72 ember legyen a csatatéren vagy több, mondjuk 140.
Ott már van esély viszonylag nagyobb túlerõ ellen is.

Igen, ezt én sem értem, hogy 4-500 renownnal meg 15-ös karizmával lehet kb 50 emberem, egy nálam sokkal gyengébb lordnak meg akár 150... és elég gyakran csoportosan járnak, nem ritka, hogy 10-szeres túlerõ ellen küzdök, ami hõsies meg minden, de nagyon hosszú és leterhelõ. Arról nem beszélve hogy a legjobb katonáim pl a hired blade-ek hiába erõsek szintén hülyék, megöletik magukat, nekem meg addig van esélyem amíg be nem találják a lovamat couched lance dmg-vel.

War. War never changes.

Randal
Szia!

Elsõnek neked válaszolok:

1. Várost akkor tudsz ostromolni ha megjelenik a Besieged opció. Hogy ez alapból megvan-e nem tudom, akkro a valószínûbb ha ellenséges város.
2. Lásd elsõ válasz.
3. Változó. Még elég idióta az AI és még sok fejleszteni való van a játékon. Ugyanis egy 1000 fõs sereg nem támad be egy 250 fõs várost. Ráadásul a Lordok némelyike irtózatosan nagyméretû sereggel rendelkezik, amivel akár folyamatosan is foglalhatna az ellenféltõl. Tehát valószínû majd csak az 1.0 vagy ahhoz közeli verziókban lesz ez normális. Addig próba szerencse alapon megy.
4. Amikor adják a küldetést megmondják, hogyan néz ki a kém és mi a jelszó (pl. kék harisnya van rajta (lehet több kék harisnyás egyén is), oda mész, bemondod a jelszó mondatot, onnantól már sínen vagy.
De nekem is volt olyan, hogy nem találtam a kémet. Lehet ez is bug.

Kurfürst:
Lehetséges, hogy lesz hozzá, nem tudom. Várat ha foglalsz, annyiban változik, hogy fejleszthetsz embereket, többet tudsz raktározni és sokkal több Xp-t kapsz training során. Plusz élvezet megvédeni😄

Furi? Kicsit bõvebben? <#fejvakaras>

Én még nem próbáltam, de itt van pár jó ötlet:
-Sokkal különbözõbb kinézetet ad a frakcióknak(Fejlesztés alatt):
Surcoat Mod
-Kalandozás a vadnyugaton:
1866
Grafikai turbó:
Graphical Enhancement 2.0
rotator
Én kipróbáltam, de eléggé furi volt...

Volna néhány kérdésem:
1.Hogy lehet várost ostromolni? Már elvileg felvettem egy mérnököt aki ért az ostromokhoz, de városba még így is csak belopakodni tudok.
2.Lehet, akkor is várost ostromolni, hogy nem lépek be egyik frakcióhoz se?
3.Ha a szövetségesem ostromol egy várat elfogja valaha is foglalni?(Már napok óta ostromolnak egy várat és már néhány Lord abba is hagyta az ostromot + hivatalos fórumon olvastam, hogy másnak is van hasonló problémája)
4.Van egy olyan küldetés, hogy be kell lopakodni egy városba és meg kell szerezni egy kémtõl a megfelelõ információkat. Már elintézem az õröket, belopakodtam a városba, de akárhol kerestem nem találtam a kémet. Hol lehet megtalálni? Az utcákon vagy esetleg máshol?
Hali, olyanoknak szól akik esetleg régóta böngészik a hivatalos fórumot, illetve ismerik a fejlesztõ terveit.

Lesz esetleg ennek Multi része is, ne adj isten valami MMO jellege egy nagyobb cég támogatásával? Nagyon isten lenne. 😊
Vagy csak és kizárólag single részt terveznek (mert ez utóbbi azért kezd nálam kifújni, már van falum, ugyan várat még nem sikerült foglalni, de nem hiszem hogy onnantól sok új "content" lenne.

Bár a csaták még így sokadszorra is roppant élvezetesek..
Nehézlovas + lándzsa, pajzsa, Bastard Sword, throwing axe = gyilokgép)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Unfortunately, there was a problem with the 0.954 installer, and it didn't update the main executable. Therefore we are releasing version 0.955 to fix that.

Many thanks for your kind feedback on the past versions. We have been able to fix a number of bugs and improve the performance of the game. As usual, please let us know if there are any bugs so that we can try to fix them as soon as possible.

Fixes in version 0.955:
- installer and upgrade patch now install the correct mount&blade executable.

Fixes in version 0.954 include:
- Video memory is now freed properly.
- Fixed various crashes related to removal of parties.
- Several problems related to strategical AI corrected.
- Caravans now travel to trade route destinations correctly.
- Troops should no longer spawn at trees.
- Various other changes and fixes.
Bucser
hogy még 25$-ért kapható😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

norbi4567
És mennyiben jobb az elõzöktõl?

Már kint a 0.955 is <#hehe>

Randal
Fordítás van magyarul is valamennyi. De mivel béta és még változhatnak a dolgok, így gondolom áll a munka.

Thaddeus: Elküldöm a honlapon lévõ címre.
Nem kell angy dolgokra gondolni, csak az angol fórumról kopiztam ki dolgokat magamnak.

Kösz a tippeket.

Egyébbént valaki gondolt már a fordításra? Nem azért, mintha nagyon széles körben lenne elterjedve a játék, csak az angol nyelvû fórumon néztem, hogy már több nyelvre is fordítják és ha esetleg valaki a magyar fordításba belekezdene akkor én is besegítenék.
A képeket magam vadásztam össze innen-onnan Pl innen,
nekem személyszerint a kétkardos, csatapáncélos tetszik ez is a háttérképem. Ha msn-ed van, akkor írj privit és felveszlek és akkor az anyagot át tod küldeni, én meg kirakom az oldalra.

Egyelõre én is a hármast választottam, majd ha kijön készen, akkor megvásárlom.

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Randal
Én a 3-as verziót választottam😊
Meglátom mi sül ki a játékból és majd megveszem.
A honlapodon található képek honnan vannak? Mert van egy-két angyon szép is benne.

Ha gondolod tudok infókat küldeni a könyvekrõl, egységek fejlõdési táblázatáról, NPC-krõl.
Persze ezek majd még változhatnak, de jelenleg hasznos lehetne mindenkinek.

Na ezért is csinálgatom a honlapot.

# HangGripen
2 lehetõséged van (jó, 3)
- megveszed potom 25 dolcsiért és örülsz, hogy van egy legalális szoftvered.
- Játszol 8. szintig (30 napig) aztán formatálsz és kezdesz mindent elõrõl
- egy UNILOADER programmal feltöröd (naggyon illegális, nem szabad), és játszol ameddig akarsz.

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Bucser
#710.es hsz. csak egy kicsit kell lejjebb olvasnod...

Volna egy kérdésem:
Ti kiperkáltátok a teljes verzióért a pénzt(azt hiszem 25$-t?), vagy csak simán a Trial-lal játszotok(ami ugye csak a 6.szintig lehetséges), vagy van valami más módszer a teljes verzió használatához.
Na skubizzátok meg!
http://mountandblade.extra.hu/
Várok cikkeket, leírásokat, GYIK-ba kérdés/választ, illetve képeket. Az adás önkéntes, cél olyan honlap teremtése ahol mindenki egyszerûen és könnyedén kap válaszokat kérdéseire, nem kell jelenleg 724 postot átolvasnia. Ha regeltek, tudtok beküldeni cikket is. A fórum integrálása a honlapba folyamatban, amúgy szerintem egész jól haladok 😊

Randal
Szia!

Van egy lista ami leírja, hogy ki kivel van jóban ill. kit utál.
Ezt érdemes figyelembe venni, bár ha nem foglalkozol vele akkor is együtt tud amradni a csapat, csak ki kell választani a legutolsó opciót a válaszoknál és akkor nem piszkálnak többet vele.
Nálam pl. Artimenner és Jeremus ilyen.

A skilleknél mindig a legmagasabbat veszi figyelembe. Tehát Artimennernek van 4-es Engineer skillje, akkor az övé a legmagasabb, az érvényesül. ha neked 2-es van, az nem érvényesül, hacsak Artimenner le nem sérül.
A csapattagok skilljei nem adódnak össze, viszont a te skillpontjaid valamennyi bónuszt jelentenek az adott skillnél.
Thehát ha Artimennernek 4-es, neked pedig 2-es engineer skilled van, akkor Artimenneré érvéynesül, viszont kap rá egy +1-es bónuszt.

Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem.
1. Szerintetek melyik hõst érdemes felvenni? Ahogy észrevettem nem érdemes mindegyiket mert állandóan balhéznak egymással és idõ után valamelyik kilép a csapatból.
2. A hõsök party skilljei hogyan számítanak? Csak ha nekem kevesebb a skill pontom vagy mindig? Volt olyan amikor Marnidot felvettem és a trade skill pontjaiit nem irta ki a party menünél a listán.
A segítséget elõre is köszönöm.

Megoldódott - a 9,03-assal fagy a manual activation, de a 9,53-assal simán megy! Köszi!

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

rotator
Attól függ, hova sorsol a játéktéren. Egyébként most leginkább a sima arénaküzdelmek jutottak eszembe, ahol elõfordul, hogy közvetlenül az ember mellett kezd egy kardos csávó is, még felhúzni sincs idõ az íjat, már ketté is szelt. Persze ez aránylag ritka, meg mindjárt az elején kiszáll az ember a küzdelmekbõl, nincs akkora veszteség.

Hát igen, a gyalogos íjásznál tényleg más a helyzet... ott csak egy pajzs segíthet, vagy ha vki eltereli a figyelmét... amúgy elég inkorrekt ha pl az utolsó menetben kapsz egy kétkezes fegyvert és mehetsz egy tapasztaltabb gyalogos íjász ellen. Hányszor szívtam meg így, pedig az elõzõ menetekben szinte meg sem ütöttek...

War. War never changes.

Na építem a honlapot, megvan minden tervem, már csak 1 hiba van, ugyanis ilyen warning bizbaszok jelennek meg, ami nemtom miért van (nem éri el a path.php-t), ha valaki vágja, akkor szóljon.
Itt a honlap
Lesz galéria,fórum(valszeg ez belinkelve),cikkek,infók minden úgyhogy jó lesz.

Gyalogos íjászra gondoltam, az csak áll egyhelyben és ahogy a látóterébe kerülsz lõni kezd, ráadásul SOKKAL pontosabbak mint a lovasok :S

Nem az kétkezes fegyverrel sem sok athletics-el... fedezékbe kell vonulni (pl lovak mögé, vagy a falakból kilógó oszlopféleségekhez), meg kell várni amíg "holttérbe" kerülsz, majd elkezdeni izomból rohanni, végig úgy hogy lehetõleg jobbról és hátulról közelíted... meg kell várni míg nekifut a falnak, ha ez megtörtént, és odaértél, akkor nincs semmi esélye...
Nekem ez full hp-vel az esetek legalább 50%-ban beválik.

War. War never changes.

Miért érne oda?

Gyalog esélye sincs átvánszorogni az arénán ha meg lovon ül akkor megvárom hogy közeljöjjön és onnantól van egy lovam hehe <#hehe>

Íjjászként kezdeni a legkönnyebb (fõleg lovon)

Talán gyalog-kétkezes-kardosként kezdeni a legnagyobb szívás de csak akkor ha van az ellenek íjásza, ha nem sikerül lovat szerezni akkor full esélytelen eljutni az ellen íjászáig.

Nálam nem így mûködik az uniloader, csak duplakatt rá..(ha új verzió van akkor dolgozik vmit elsõ indításnál) behozza a launchert, s "play mount & blade" ...

már fogalmam sincs honnnan szedtem le, vmelyik külföldi torrentoldalról

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

"5) Select Manual Activation"

Na itt kifagy a program, de az alap is, 2 gépen is próbáltam..

Én olyan 5.6-6.1 között megyek ha csak Hired Bladekkel megyek és a pathfinding 4-es szintre van húzva.De akkor nem viszek 50 lovasnál többet magammal.Ha egyedûl megyek akkor volt már 9.6 😊

Elérheted, ha nálad is csak Steppe Banditok vannak 😄

Randal
gstup: Azok az egységek ill. vazallusok akiket te irányítasz azok asszem elmennek. Ugyanis õk a saját királyukhoz hûek. De inkább próbáld ki. Ments és aztán usgyi neki😊

A Steppe Banditok sebességét sikerült már valakinek elérni?
Mennyi és milyen pacit kellene az inventoryba rakni illetve milyen egységeket kell tartani? Vagy ez így lehetetlenség?

Bucser
Forget what I said, it does work after all. Heres how I did it on Windows XP:
Töltsd le innen a cracet a torrentrõl. aztán kövesd az alant írtakat. (nekem 0.952-vel is mûködött)

1) Install fresh 0.950 without modifications
2) unpack this RAR into your game folder, overwrite everything asked
3) Double click on the uniloader
4) Double click on the uniloader and select activation
5) Select Manual Activation
6) Fill the boxes with AAAAAAAAAA... etc. and activate
7) ENJOY and buy the full game :-]
8) If you followed the part 7 enjoy from the love from the developers

norbi4567
Ezért jó az erõsen páncélozott ló<#nyes>
Azt alólam eddig 1x szedték ki. 2x frontálisan ütköztem lándzsással. Mind a 2 elkapta a lovam fejét is éshát a másodikat nem élte túl. Meg nekem is asszem 3 életem maradt (hatvan valamenyibõl)
És pont 2 gyalogos között landoltam akiket gyorsan lecsaptam aztán jött pár lovas. De szerencsére szereztem egy lovat aztán utána már daráltam <#vigyor><#vigyor>

11 lovast magammal vittem, de ennyi... kilõtték a lovat, megfeküdtem, aztán lépni sem bírtam, rajzottak, mint a legyek 😄
amúgy még a játék elején egyszer elkaptak a Steppe Banditok, kiszabadultam, aztán egybõl rájuk mentem, lelõttem egyiket, felszálltam a lovára, aztán lezúztam a másik 8-at 😊
A honlap amúgy készül, már 4-szer töltöm fel, de vmi baja mindig van...

Szevasztok. Az a kérdésem lenne, hogy mi történik ha beállok valamelyik "trónfosztott" hoz. még nem tudtam, vagy a renownom volt kevés, vagy már elszegõdtem...
Ja meg nektek is kilép, ha marsall vagy s megpróbálsz parancsot adni vmelyik várúrnak?

Még 1 kis segítség, mert látom sokan szenvednek a crack-el. Én már az Uniloadert használom vagy 5-6 verzió óta, s mindnél mûködött. Csak valamikor 2-3szor is futtatni kell

Éljenek a Khergitek!!

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Sorry a sok különálló hozzászólásért.Nem volt egy várunk,se kastélyunk,se falunk.A lordok fele eltûnt vagy fogságban volt.Az a pár aki meg mellettem kolbászólt max 70 embere volt,egyenként.Kineveztek marsallnak,azóta elértem hogy Tulga az enyém,300 emberem védi és még szereztem 3 várat,amit szétosztott a király.És a 3 nép közûl már csak 2-vel vagyok harcban.

Kérdés:az egyik király felajánlotta hogy legyek a vazallusa,akkor a másik király katonáival mi lesz(az én királyom,már 3 hónapja eltûnt),akiket most irányitok?Renown-om megmarad?

LLLLoooLLLL Remélem nyertél!Nem bénáztad el?!😊

Ugyan igy szoktam én is,mindig bejön... 😊

Ezt a képet figy:

rotator
Ja, csak ha közben odaért hozzád egy harcos karddal, akkor pápá! 😊

Kinyírsz valakit a lováért és onnantól már nyert ügyed van <#hehe>

Az akkor szokott eltûnni ha anatómiailag lehetetlen irányba próbálsz célozni (jobbra)

Jaja, lándzsával elég durva sebzéseket lehet bevinni, fõleg ha már Chargered is van..

Másnak is van olyan bugja hogy lovasíjászkodás alatt nem mindíg jelenik meg a célzókör, csak fixen elõre lõ (aztán újra megjelenik).

Viszont nem tudom az istennek sem feltörni, lejárt a 30nap/6ik szintû vagyok, kezdenének pörögni a dolgok.. letöltöttem valami cracket a torrentrõl, rá is másoltam, de a manual activationnél kifagy. Leírná nekem valaki hogy pontosan mit töltök le és mit csinálok vele? Lwgújabb verzióm van, pár napja töltöttem le. Köszi.

Bucser
Lovas íjászkodni is nagyon jól lehet, mondjuk a tornákon gyalogos íjászként esélye sincs az embernek...