Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De várat azt a küldikért kapok? vagy el kell foglaljak? mert fglalni még kevés katonám van....
Végülis nem értem mit akarsz. Ahol harcol 100 ember az álljon neked katonás rendbe? 😊 Már hogy állna mikor üldözi egyik a másikat, fõleg lovon, és az üldözött meg mondjuk pofátlanul nyilaz visszafele? Az életben nem tartom valószínûnek hogy (annó) a saját katonáid felett feliratok jelzik hogy õk veled vannak, nem igazán lett volna reális fõleg a középkorban 😊 Tehát szerintem segít a játék annyira, amennyire lehet. Ha ellenséget keresel és a közelben nem látsz, akkor lenyomod a backspace-t, amin a minitérkép mutatja hol van még ellenség, pirossal. Ha sokallod a csatában részvevõk számát akkor az opciókban csökkentheted. Mondjuk ez még nekem teljesen tiszta, hiszen ha csökken a résztvevõk száma, akkor ki dönti el ki kerül majd a csatába? Eddig úgy láttam hogy (2.5-ös grafikai moddal) hogy kb(!) 75-ös létszámig akadásmentes, nade mi lesz ha mondjuk 120-as seregem lesz?
Köszi!
A formációs dolog nagyon jó lenne, az nagyon hiányzik!
A domborzattal picit az a bajon, hogy lóháton lefelé száguldva nem tudok kopját szegezni.... :-(
A formációs dolog nagyon jó lenne, az nagyon hiányzik!
A domborzattal picit az a bajon, hogy lóháton lefelé száguldva nem tudok kopját szegezni.... :-(
Megpróbálok válaszolni
Taktika: 1.003 as verzióval játszottam utoljára, ebben megmarad a támadás, hold this, spread out stb.. Alap trükkökek ezzel is lehet csinálni. Pl gyalogságot fennhagyod a dombtetõn te meg a lovassággal odébb vonulsz, s ha az ellenség közel ér a dombhoz, a kellõ pillanatba oldalba támadod õket. Bár ezek csak spontán jönnek a domborzattól, és az ellenségtõl függõen.
Viszont képeken láttam olyan modot, ahol már formációkba is parancsolhatod az embereidet. Pl lándzsásokat falanx-ba
A hõsök késõbb is felbérelhetõek, sõt ha legyõznek és õk elszöknek, akkor a közeli tavern-ben teljes felszereléssel, ingyen újra beállnak a csapatodba.
A nemeseket felajánlani szerintem nem lehet. Viszont van küldi, "Ejts foglyul ellenséges lordot" így "beválthatod" ha nagyon zavarnak😊
Taktika: 1.003 as verzióval játszottam utoljára, ebben megmarad a támadás, hold this, spread out stb.. Alap trükkökek ezzel is lehet csinálni. Pl gyalogságot fennhagyod a dombtetõn te meg a lovassággal odébb vonulsz, s ha az ellenség közel ér a dombhoz, a kellõ pillanatba oldalba támadod õket. Bár ezek csak spontán jönnek a domborzattól, és az ellenségtõl függõen.
Viszont képeken láttam olyan modot, ahol már formációkba is parancsolhatod az embereidet. Pl lándzsásokat falanx-ba
A hõsök késõbb is felbérelhetõek, sõt ha legyõznek és õk elszöknek, akkor a közeli tavern-ben teljes felszereléssel, ingyen újra beállnak a csapatodba.
A nemeseket felajánlani szerintem nem lehet. Viszont van küldi, "Ejts foglyul ellenséges lordot" így "beválthatod" ha nagyon zavarnak😊
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
+2 konkrétabb kérdés:
A kocsmákban felbérelhetõ, visszautasított karakterek késõbb újra kötélnek állnak? (Egyelõre azt tapasztalom, hogy nem.)
A fogságban tartott ellenséges nemeseket fel lehet ajánlani váltságdíjért valahogy, vagy meg kell várni amíg jelentkeznek értük?
A kocsmákban felbérelhetõ, visszautasított karakterek késõbb újra kötélnek állnak? (Egyelõre azt tapasztalom, hogy nem.)
A fogságban tartott ellenséges nemeseket fel lehet ajánlani váltságdíjért valahogy, vagy meg kell várni amíg jelentkeznek értük?
Ami egy picit zavar, hogy a csaták taktikai részét még nem igazán sikerült kiismerni, igazából nem is nagyon érzem az utasítások jelentõségét, így élvezni sem tudom a játéknak ezt az oldalát.
Eleinte csak azt tapasztaltam, hogy rövidesen nyüzsgõ hangyabollyá válik a hadszíntér, ahol mindenki összevissza rohangál, minden terv vagy logika nélkül, magam meg veszettül nyargalászok ebben a káoszban, és -inkább kevesebb mint több sikerrel- igyekszem eltalálni-felöklelni valakit.
Ez talán valamelyest változott egy ideje (talán mert a magam és az ellen serege szintúgy komolyabb lett, nem csak utonállókat hajkurászok parasztokkal) de még mindíg kaotikusak a csaták, az utasítások értelmét nem igazán látom!
Tudtok olyan taktikai megfontolásokról, irányelvekrõl, trükkökrõl melyek élvezetesebbé teszik a játéknak a taktikai részét?
Eleinte csak azt tapasztaltam, hogy rövidesen nyüzsgõ hangyabollyá válik a hadszíntér, ahol mindenki összevissza rohangál, minden terv vagy logika nélkül, magam meg veszettül nyargalászok ebben a káoszban, és -inkább kevesebb mint több sikerrel- igyekszem eltalálni-felöklelni valakit.
Ez talán valamelyest változott egy ideje (talán mert a magam és az ellen serege szintúgy komolyabb lett, nem csak utonállókat hajkurászok parasztokkal) de még mindíg kaotikusak a csaták, az utasítások értelmét nem igazán látom!
Tudtok olyan taktikai megfontolásokról, irányelvekrõl, trükkökrõl melyek élvezetesebbé teszik a játéknak a taktikai részét?
Üdv.!
Remek ez a játék, rég vártam már valami ilyesmire! Sõt: pont ilyet álmodtam magamnak mindig is: ha játékfejlesztõ lennék, már rég lenne Mount & Blade! :-)
Jómagam amatõr(hobbi) szintû hadi-hagyományõrzõ vagyok, bizonyos ágait hellyel-közzel ûzöm (pallosvívás, íjászat) de más megnyilvánulásaiból is (pl. lovasíjászat) rengeteget láttam már az utóbbi 8-10 év során. Mindezekbõl kiindulva válltig állíthatom, hogy a játék eme része MEGDÖBBENTÕEN hiteles és realisztikus! :-)
Az, hogy egy testvéri lovasnép gyermekei alkották e remekmûvet, csak növeli az értékét. Jó látni a korrekt pusztai íjakat, a jól megalkotott íjkezelést... lovasíjászatot....BRAVÓ! (Nomeg a falvakban járva-kelve antropológiailag ismerõs karakterû türkös-magyaros arcokat!)
:-DDDDDD
Remek ez a játék, rég vártam már valami ilyesmire! Sõt: pont ilyet álmodtam magamnak mindig is: ha játékfejlesztõ lennék, már rég lenne Mount & Blade! :-)
Jómagam amatõr(hobbi) szintû hadi-hagyományõrzõ vagyok, bizonyos ágait hellyel-közzel ûzöm (pallosvívás, íjászat) de más megnyilvánulásaiból is (pl. lovasíjászat) rengeteget láttam már az utóbbi 8-10 év során. Mindezekbõl kiindulva válltig állíthatom, hogy a játék eme része MEGDÖBBENTÕEN hiteles és realisztikus! :-)
Az, hogy egy testvéri lovasnép gyermekei alkották e remekmûvet, csak növeli az értékét. Jó látni a korrekt pusztai íjakat, a jól megalkotott íjkezelést... lovasíjászatot....BRAVÓ! (Nomeg a falvakban járva-kelve antropológiailag ismerõs karakterû türkös-magyaros arcokat!)
:-DDDDDD
Nem értem, miért nincs birtokotok 😊 50-akárhányas sereggel 3 városom és 3 váram volt, nomeg pár falu. Valucai Lord Kastor lázadó seregeit irányítom (írányítanám.. Mert csak elvétve csinálják azt, amit szeretnék)
Kár, hogy nem csak a Rhodok csapatokat kell legyõzni, sajnos a Nordok is minket írtanak
Kár, hogy nem csak a Rhodok csapatokat kell legyõzni, sajnos a Nordok is minket írtanak
Én is khergitekkel megyek most. 950 renown, -7 honor (volt egy-két csúnya húzásom <#gonosz2>#gonosz2>) 29-es szintû karakter, 300-as íj meg egykezes wp-al, 5-6os skillekkel. Egész kellemes így a játék. 75 ember irányítok, Sanjar Khan nagy spanja vagyok, így már adna várat is, csak sajna a khergitek várostromban talán a leggyengébbek (alig van náluk pajzs) Az elõbb King Yarogleket egyetlen 4.0-ás headshottal lõttem ki 😊
War. War never changes.
Ez mind jó de még egy váram sincs és falum se.... és még 39 embernél nem is lehet töb.... csak akk tudok várat foglalni ha lesz több emberem? xD
a sztyeppeiek a legjobbak 😛
a sztyeppeiek a legjobbak 😛
Nem tudjátok, hogy vegyem rá a lordokat, hogy ostromoljanak meg egy várat? Amikor én elkezdek egy ostromot, a világért nem jönnének oda segíteni, csatákban is általában nekem kell utánuk rohangálni, hogy besegítsek
Már volt szerencsém 5db kõvel és 10 db késsel 7 db sztyeppei lovast leapritani(meg ököl😄)
Na jó... utána poénból páncél nélkül 1 bunkóval meg 1 marék kõvel írtom egyesegyedül a szabadcsapatokat 😄
War. War never changes.
S miért akarsz mindent meghóditani? "hát nehogymár kitörjön a béke!"
A béke unalmas😄
A béke unalmas😄
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
A legegyszerûbb az az, ha kiírtasz mindenkit egyedül <#violent>#violent>
War. War never changes.
tökház <#hamm>#hamm>
Bazeg ez tök ház...ha lázadást csinálsz akkor amíg lázadtok addig tökkirály,mert kb te vagy az uralkodó minden lord engedelmeskedik és amit elfoglaltok te döntöd el kié lesz,de amint legyõzted a népet,aki ellen lázadsz,az új uralkodó elfoglalja a helyét a trónon és kész, ugyan a saját területeidet megtarthatod,de utána már csak 1 lord vagy a sok közül...ezek alapján szerintem képtelenség végsõ gyõzelmet aratni és az egész térképet meghódítani
Azéer lehetne még kicsit finomítani a játékon... pl rohamozik a swadian knight rá egy farmerre, hatalmasat suhint az 50 kilós fejszéjével, aki azt egy darab bottal kivédi... nem is a hárítás mozdulat, hanem az arányok... meg hangok terén igen gyenge a játék, és pár óra után kicsit unalmas már. A 0.751 óta játszom, azért van mihez viszonyítanom. Sokat fejlõdött, de még nem az igazi.
War. War never changes.
Én úgy csináltam, hogy felraktam az 1.03-at, erre rá a magyarítást, majd uniloadereztem. Késõbb felraktam a 11-es javítást(nem a teljeset, csak ami a 3-hoz van) egy másik mappába, az exén kívül minden fájlt átmásoltam az eredetibe, felülírtam. Így nekem mûködik 😊
Jah és a fordítás nagyon jó, végre értek mindent! 😄
Jah és a fordítás nagyon jó, végre értek mindent! 😄
Valaki segítene hogy teljes verzióba tudjak játszani??? Mert amit csiberaptor adott uniloadert az nemjó:S még mindig csak trial módba tudok játszani😞😞 Valaki segítsen plss!!! Ja és 1.011 patch van feltéve! elõre is köszi a segítséget
NighTTrain - Államot alapítani ugyan én sem tudtam 😄 de Lordokat viszont lehet szerezni. Mindig attól a birodalomtól lehet "átcsábítani" lordokat,akik ellen lázadsz, tehát a te esetedben a narancssárgáktól. Amikor találkozol egy lorddal közülük akkor ott lesz +1 lehetõség,ami áttérítésre szólítja õket. Lehet utána érvelni is nekik,h miért jó nekik ha átállnak stb... sajnos néha nem térnek át és akkor utána azoknál már nem is lehet próbálkozni :S aki egyszer nemet mondott az nem fog késõbb se változtatni a véleményén... én a zöld birodalmat aláztam le és a 20 lord-bol összesen 6 állt át :S nembaj az is jobb mint a semmi,mert elég önállóak, harcolnak mindenfelé maguktól és lehet õket utasítani is mindenfélére szóval igyekezz minél többet szerezni. Egyébként azthiszem a feleségeiknél is meg lehet õket fúrni,csak jóban kell lenni a "lady akárkivel" és onnantól azon keresztül is lehet õket áttéríteni 😊 szóval szépen összerakott játék ez
ja és aki az 1.003mal játszik annak elég a commonres mappa 1.011bõl
ÉN is köszönöm! Mindjárt ki is próbálom 😉
kösz a magyarítást 😄 örök hála
Nemjó:S De azért köszi
ja...és 1.11es verzióval nyomom
sziasztok!!
swadiahoz álltam lordnak, aztán fellázadtam, majd swadiai lázadó minõségemben porig aláztam egész swadiat, ki is írta, hogy megsemmisült, de engem még mindig csak lázadónak ír, nem lehet valahogy államot alapítani? vagy legalább lordokat felfogadni, van egy nagy országom, de így most olyan egyedül vagyok😄
swadiahoz álltam lordnak, aztán fellázadtam, majd swadiai lázadó minõségemben porig aláztam egész swadiat, ki is írta, hogy megsemmisült, de engem még mindig csak lázadónak ír, nem lehet valahogy államot alapítani? vagy legalább lordokat felfogadni, van egy nagy országom, de így most olyan egyedül vagyok😄
vukocska itt van 1 uniloader, viszont nem néztem még meg h megmarad e a szintlimit. http://rapidlibrary.com/index.php?q=mount+blade+uniloader+exe
innen letölthetõ a magyarítás: http://mountandblade.gamedroid.hu/mb.zip nekem müxik, viszont az 1.011-es patch-bõl szükség van néhány file-ra (már akinek az 1.003-al játszik) és a language txt-ben írjátok át az 'en'-t 'hu'-ra
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Akkor legalább megmondaná valaki hogy hanyadik hozzászólás?? pls!!!
Olvassatok vissza, rengetegszer le lett már írva.
War. War never changes.
Nekem is ez lenne vele a problémám... Tudom h azt írtátok h googleban keressem az uniloadert de nem találtam. Esetleg vki segíthetne benne.
Hy! Felraktam az 1.011 Patchet. És hogy lehet megoldani hogy ne trial verzió legyen? Mi a serial? mert az "AAA"-t nem fogadja el! PLS Help!!Elõre is köszi😄
Ha véletlen nem találod keresek linket.
thx <#worship>#worship><#worship>#worship>
Az opcióknál betudod állítani 100 fõig. De ha ez nem elég neked akkor a battlesizer progit rakd fel. 1000fõig lehet vele beállítani.
pls nem tudja valaki hogy lehet beállítani,hogy egyszerre több katona legyen a csatatéren?
ITTEN E <#idiota>#idiota>
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Te valahogy nem akarod megérteni, hogy nem segíteni nem akarnak Neked, hanem pusztán nem lehet ilyen infót kiírni 😊 Még párszázszor megkérdezed, akkor sem
Megvan már valakinek magyarul a játék?
Csak 30%?😄
Nekem több mint a fele😄
Nekem több mint a fele😄
Üdv! Az 1.003 verzióval játszom. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valaki,aki már végig vitte a játékot? Mert én most már elég jól állok nagyjából a térkép 30%-a az enyém és már van jónéhány lordom is
Miko, szerintem attól, hogy a szövegfájlok magyarul vannak megírva, nem befolyásolja a "moddolást". Szerintem bátran lehet utána is használni a módokat
A Google számos képet/videót kidob, amint beírod a játék címét. De azért nézzük, egy nagy lovag van a fenti képen, karddal. És még ugye ott van maga a cím.. Szerintem FPS alien shooter!
olvass
Ez milyen játék?
Szerintetek ha vkinek magyar a játék az többet nem tud modolni???
ha pár héten belül nem tölti fel senki, én megveszem
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord