Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kezdek aszem énis M&B fun-á válni... pedig az orvos már irt gyógyszert, de szerintem hatástalan lessz...
Minden esetre elmesélek egy elég szemtelen történetet:.... lezuztam volt aszem egy Swadia Lord seregét, eleve már volt sajnos 15bõl 15 fogjom, szóval igy lett 16/15, nemis figyeltem nagyon fel rá , csak mikor kutyagolok tovább jön az üzi kb h : "a fogoj létszám meghaladta a maximumot s bla bla s hogy ez és ez a fogjom dezertált" , de kérem dezertálni a katonák szoktak... a fogoj az maradjon fogoj bakker, még ient... nemugy megy h nem teccik vlmi s püpü nem leszek a fogjod tovább... pff a demokrácia pár évvel odébb van... s ráadásul tuszcserés küldim volt, és pont a gyüjtött fogjokból szöktek meg... akis gecók😊)))
Az ellem meg asszem a zöld volt. Az melyik nép is?
Épp most végeztem egy csatával.
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/mount_blade+2008_12_22+16_58_21_70.jpg<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Rengeteg szép páncél van benne. Meg T7-es seregek, pld swadian knightból tovább lehet fejleszteni Noble Knight-á. Minden népnek van lovasa, és még számos finomság van benne. Ha jól tudom ebben is csinálhatsz saját királyságot, ha elfoglalsz egy várat.
Hogyan váltsam le Graveth királyt Valucai Lord Kastor javára úgy, hogy nem állunk hadban Rodok királysággal? És ha hadban állnánk?
Ezt kipróbálom (:
Egszerre elég 1 erõs néppel háborúzni (:
A lordok elõl nem szokásom elmenekülni. Inkább felaprítom õket.
Anno amikor még csak 50 emberem volt mentem egy csatát 600 ellen. És megnyertem(: Azóta nem szokásom menekülni (:
Teljes magyarítás (:
Minden magyar. Asz összes párbeszéd, küldetés... Minden (:
Izé, hát dehogynem.
Még az angol verziót vásároltam meg a neten keresztül, az a kérdésem, hogy le lehet-e tölteni hozzá a magyar nyelvû szövegeket. Mert az angolt kicsit fárasztóbb olvasni, meg kíváncsi vagyok rá, hogy milyen is magyarul.
Egy csak próbaként szegõdtem a Kehergit lázadókhoz. Az odáig szép lassan felfejlesztett 30 veterán lovas ijjászomat (70-es sereg) el is buktam az elsõ balsikerû vár ostromnál. Jött a börtön, majd ketten maradtam a Kánnal, akit csak komoly becsületvesztés árán hagyhattam volna a pácban. Gondoltam kitartok mellette. Bár nem úgy tûnt, hogy sok hasznom fog származni belõle, a pajzsomon árválkodó címeremen kívül.
Újabb toborzás - pénz és hírnév szerzése számos viadalon, miközben már csak a Nordokkal és a Vaegirekkel voltam jóban. Gondoltam ide komolyabb sereg kell, elkezdtem módszeresen fejleszteni a vaegir lovagjaimat. Az újabb várfoglalásra már 20 lovaggalal és összesen vagy 90 emberrel kezdtem neki. Rögtön a vár tövében legyõztem egy sereget, majd a következõ - hálas Istennek - átállt hozzám, ráadásul övé volt a vár 😊 Mindjárt sokkal rózsásabbnak láttam a helyzetet, de a fekete leves csak ezután kezdõdött. Rendre jöttek az ostromló seregek, és a védelmet is eltoltam. A vár elbukott, a felkelés megint romjaiban. Némi fejlõdés és lovagi torna keresése közben, megint nyakamba voltak a lovas ijjászok, persze 4-5x-ös túlerõben. A csatát épp túléltük, amikor még egy sereg utolért, de szerencsére õ meggyõzhetõ volt. Csak a várát nem tudtuk megvédeni a Swadian lovagoktól, akik vagy 600-an megtámadták.
Újabb taktikát alkalmazva az idõközben már egyre rutinosabb oktatógárdámnak köszönhetõen, egyre gyorsabban fejlesztettem a seregem, s hogy a pénzbõl se fussak ki az embereket rendre odaadtam az engem követõ lordnak, akivel azután sikeresen elfoglaltuk az elsõ váramat a Swadian - Khergit határvonal mentén.
A Lord kicsit dühös volt, hogy nem neki adtam a várat, de így ott állomásoztattam a lovagjaimat. Így volt idõm tornákra járni és újabb embereket toborozni, miközben nem kellett kifizetnem a várban veszteglõ embereim bérét, akiket csak a fontos csatákba vetettem be. Ráadásul egymás után sikeresen visszavertem egy Khergit majd egy Swadian ostromot, mostmár rutinosan nem engedtem fel a falra az ellent. Tényleg mûködött a 100 a 700 ellen. A végén elég durván vöröslött a páncélom.
Tulajdonképpen azt hiányolom a játékból, hogy az ellenfél - és az én csapatomnak sincs morálja a normál csatákban, az az ha már a sereg 90%-át levertük akkor se futamodnak meg. Így azután egyenként kell becserkészni az utolsó embereket.
Viszont az ostromnál képesek meggondolni magukat.
De szerintem is inkább harcolj! Én most már elég korán háborúba kerültem a Rhodok néppel. Ugyanis én is most olyan moddal játszom amiben saját királyságom lehet, és úgy terveztem hogy elõbb õket hódítom meg,aztán a Khaegireket és próbálok távol maradni a Vaegir néptöl,mert õk meg útálnak. Swad nép barátságos Nord meg közönyös. Nos most 21-es szintû vagyok. Elfoglaltam 2 Rhodok várat meg Yalen nevû városukat van 3 lordom. A seregem max 70 ember lehet,tehát elég szép teljesítmény így is. De most összejöttek a nagy lordjaik együtt elkezdték ostromolni Yalen-t és messzirõl ide vándoroltak a Vaegir lordok is,hogy az egyik váramat ostromolják a 3 lordom pedig elég gyenge mert õk is egyfolytában harcolnak,most mind az egyik várban ülnek (az egyetlen vár amit nem támad épp senki) a másik vár és a város védelme meg az én feladatom 40 katonával és 20 sérülttel 21-es szinten 😄 majd még írok mi lett a dologból
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A nord királyság marsallja vagyok. A király letwith(vagy hogy hívják). eddig egy normális néppel voltunk csak háborúban. De most egy másiktól is hadüzenet jött. És persze hogy épp azoknak a területén voltam. Épp mentem volna eladni a cuccokat erre a királyuk 3xx-es sereggel megtámadott. A cata végére év a 8x emberembõl 10-el elvesztettem. Azt most jön rám vagy 4 lordja :S
Nem lehet valahogy békét kötni velük??
A választ elõre is kössz.
War. War never changes.
Az íj jobban tetszik, lehet hogy nehezebb mesterszintre fejleszteni, de sokkal gyorsabb.
War. War never changes.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Ez alatt mit értesz, az íjat vagy a számszeríjat?
Várostrom meg a karakterõl függ. A khergit karakteremmel elõször mindenkit hátraküldök fedezékbe, utána egyenként leszedem az íjászokat (380as bow skillel nem nehéz), ha ez megvan felküldöm õket, a hulláktól felszedem a nyílvesszõket, megint visszaküldöm õket, és így tovább. Ha már nincs egy íjász se a falon, felmegeyk a létrán pont addig, hogy a várvédõk csapkodjanak, de péont nem érnek el, és egeynként headshot, mert szegények elég hülyék ahhoz hogy ne ugorjanak... így meg pont nem érnek el, de ütögetnek. Ezzel a taktikával volt hogy 100 emberrel bevettem egy várost amit 600-an védtek. Ja és nem a legkönnyebb fokozaton.
War. War never changes.
Szerintem gyalogosan még jobban lehet pusztítani mint lovon. Nem kell más csak egy full konzervdoboz páncél ruha a lehetõ legnagyobb védelemmel + egy 2 kezes balta a lehetõ legnagyobb sebzéssel. Vár/Város ostromoknál elsõként rohanok fel a falra és csapom szét az ellenséget. Ha egyszerre többen jönnek rád akkor csak hátrálni kell és csapni a hozzád legközelebb állót, 2 kezes baltával 54-s sebzéssel + jó sok str ponttal 1 csapás a legtöbb ellenfél...5-6 ellenség nem okoz gondok egyáltalán
De lehet ezzel csak én vagyok így,amúgy tök jó a játék.
Marshall is vagyok, csak szegény lordjaim kicsit hülyék és hiába mondják hogy ok jövünk segíteni, 90%-uk elakad vhol... Sanjar Khan meg remélem retteg éjjel nappal, sose adja nekem az elfoglalt városokat... 2 váram van csak meg 2 falum, de város is kéne...
War. War never changes.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Engem továbbra is az érdekel hogy ha elérek oda hogy lordjaim legyenek, akkor azok seregét mi tartja fenn majd? Én? akkor semmi értelme. A jóisten? Az oké. Az a birtok amihez hozzárendelem? És ha az a birtok kevesebbet termel mint ami eltartja a katonákat akkor ki pótolja?
Egyébként modtól függetlenül, tehát natívnál is, írtam már hogy elég keveset tejelnek a városok/falvak. Akkor mi az isten tartja el a népenkénti sok (10-15) lordot a seregeikkel együtt?
Amúgy Khergit-Vaegir fan vagyok a kettõ keverve nagyon ütõs.
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
kérdem én: De hogy???
Hiszen a létrán ott az a sok ellenség. Ott nem jut vissza az tuti.
Szerintem kéne egy láda a váron belülre is. Mintha lett volna korábban egy mod is ehhez, de már nemtudom mi volt az. Van akinek beugrik valami?
War. War never changes.
Nos ez magán jellegû probléma, attól még tény marad,ha ügyes az ember és jók a katonái akkor vissza lehet verni jóval nagyobb seregeket. Én speciál egy 2 kezes kardal nyomulok gyalog, és mivel str-vel elég jól állok + a fegyó sebzése is olyan,h ha jobbat találok azonnal megveszem a piacon. Így általában 1 vágással le tudom vágni az átlag katonát. Nem véletlen a 37-es szintem se,mert rengeteget ölök + ha olyan a vár,h csak létrán tudnak feljönni 1-esével, akkor kifejezetten könnyû visszaverni
A legújabb verzió demója van meg és keresnék hozzá egy magyarosítást.Tud valaki segíteni?
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A saját királyság lehetõságe, saját lordokkal régóta dédelgetett álmunk. Megvalósult. A következõ ugrás a "Custom Settlements" lehet. Még nagyon az elején jár a dolog, de ha kész lesz saját településünk lehet anélkül, hogy háborút kezdjünk egy egész nemzettel miatta, és upgradelhetjük tábor-falu-város. Még nagyon sok lehetõséget kínál a dolog. Azt hiszem ezzel a featurrel végre tényleg kész lesz a játék.
Elhiszem, de mivel nekem is kb 5000-be fájt a 3x70 harcos, és neked is annyiba a több, akkor logikus hogy fejletlenebb a te haderõd.
Egyébként hiába magas a tanítási képessége, mert csak a saját szintje alatt tud tanítani... 😊 Én egyénként majd minden hõsnek adok ilyen képességet, és ez összadódva nem kevés.
"Tehát szerintem van esély 100 katonával visszaverni 1000 támadót. "
Fizikailag az történik (kipróbáltam) hogy megjelenik 2 emberem, és jön egy csomó ellenség. Nincs esély 😊