Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kange
A várak/városok kiosztása szavazáson alapul azt hiszem. Azaz jóban kell lenni a többi gróffal és a királlyal!
Nálam elég volt az is, ha csak a királlyal voltam jóban így úgy kaptam várakat és várost, hogy nem is voltam jóban a királlyal.
(Megjegyzem nem sok elõnye van a falunak/városnak/várnak, mivel nem sok pénzt hoznak, cserében viszont a védelmével is foglalkoznod kell és azokat a katonákat is el kell tartanod!)

Steam acc: kange82

sziasztok az lenne a kérdésem hogy a hírnevem 555 de mégsem kapok foglaláskor várat hiába egyedül foglalom el.. nem nekem osszák ki... mit kell tenni azért hogy nekem is osszanak ki várat. vagy mit kell ahoz tenni hogy földesúri rangból feljebb lépjek???

swadiaiaknál harcolok!

Viktorr
Basszus!!!

Kb 4 óra játék után jöttem rá,hogy ezt lehet magyar nyelven is játszani...
😄DDD

Wreck86
Nos,ezen ne lepõdj meg.
A Lordok nem csak toborzással,hanem alapból kapnak egységeket és nem biztos,hogy újoncokat.
Így bármikor össze tudnak dobni nagy haderõket.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kange
De egyszerûen hihetetlen. Pont egy olyan nép csapott le (Rhodok), akiket már korábban visszaszorítottam és csak 2 városuk maradt, mégis össze tudtak szedni ekkora haderõt... 😞

Lacoka12
azért jól harcoltál grat

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

nearo
Hmm... legalább nem hagytad veszni. Ez azért fájt az ellennek is.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Hát, kikaptam, mint állat.
30 lovag, 35 strázsa, 30 mesterlövész + hõsök... A legnagyobb baj az, hogy egyszerre csak 10 egységem volt a csatában és így b@szhattam. Csak 400-t tudtam leszedni belõlük és utána elvéreztem. Bejutottak a várba, onnantól sanyi volt.

nearo
Hmm... pedig azokkal könnyû védekezni. Ha annak a 100nak a fele lovag, a másik fele meg lovag felé van fejlesztve, akkor meg lehet csinálni. Mondjuk az se mindegy, hogy melyik városról van szó. Van néhány nagyon jól védhetõ vár. Pl Rivacheget csak úgy tudtam elfoglalni, hogy megvártam amíg elfoglalja más, és gyorsan nekimentem 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Swadia, vagy mi is a neve...

nearo
Melyik néppel tolod?

Kange
Most már lassacskán kezd elegem lenni a játékból...
Állandóan háborúzunk, általában 2 ország ellen, egy cseppnyi szünetem sincsen. Ráadásul egy idõ után ugye magamra hagy a többi gróf és akkor olyan helyzetekbe kerülök, mint most:
Saját városomat védhetem, 100 hõsies katonám kontra 1100 ellenség. Szép kis veszteség lesz, oda a sereg+az egyetlen nagy városom... <#rinya>

nearo
Azt azért hozzátenném, hogy 350 v 850 nyílt terepen simán megcsinálható svádokkal. Valaki csak nehézlovasságra gyúr, akkor kb elég, ha hátulról szemléli a csatát és nyer. Fõleg nordokat lehet így széjjelszedni. Rhodokok a lándzsák miatt húzósabbak, khergitek meg vaegirek pedig sokáig tartanak a lovasság miatt.
Nyertem már én is hasonló arányokkal legnehezebb fokozaton.

Kange
Én írtam, hogy nem vagyok nagy játékos, sõt! 😊
Nem is tagadom, szoktam csalni! Azaz veszélyes csatáknál lejjebb veszem játék közben a nehézséget picit (itt fõleg vár/város foglalásra gondolok).

De alapvetõen a seregméret maxon és 100%-os nehézségen játszok, de ha szorul a hurok (fent említett esetben) akár ~60%-ig is lemegyek... <#vigyor3>

A nagy számokhoz dicsekedjetek már el a seregméret beállításról és a nehézségrõl is fiúk, mert így mondhatom én is azt, hogy 30 fõs csatalimitnél 20% difficultin lenyomok egyedül 300 ellenfelet...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Csanjedi
Engem erdekelne a TSezös multizos, msnen megtaláltok, iletve hogy kinél kell jelezni azt irjátok emg.

Live long and prosper.

Kange
Én messze nem vagyok olyan jó játékos, sõt!!!
És én azt már rizikósnak érzem, hogy a csata végére már nem marad egy grammnyi életerõm se... 😊

Kange
az az 5 pont még nagyon kevés! 😊
de az elején odamész egy másik grófhoz, beszélsz vele és ott tudod ezeket elintézni!

tobias88
1300 vs 1600 rizikós? 350 vs 850est is nyertem a swadiai 100as lovasseregemnek is köszönhetõen <#vigyor2>

Olyan patchrõl nem tudtok, hogy normális eloszlásban jöjjenek ilyenkor a katonák a csatában? Mert pl az említett csatában 9 gróf volt az elsõ körben, utána meg 1 sem
Lera azt mondta valszeg megveszi 😊
de nem tudom mire jutott! ;-)

Duu ha neked megvan akkor gyere szetcsapunk par koponyat es boroskupat csinalunk beloluk :-))
Viktorr
Értem,én a török királysággal vagyok jóban 5 pontos az ismertségem.Már van egy váram,de hol lehet kiválasztani,hogy közösen támadjunk egy várat? 😊

Torzonborz
nnna csak nem !? 😄

Lera is tolja ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

hmmm, osszejohetne nehany ember multiban veres csatara!
estenkent mindig toljuk warbandot, TS szerveren fenn vagyunk igy jol ossze tudunk dolgozni, foleg csatakat nyomunk...

ha valakit erdekel jelezzen! 😊

Kange
Persze!
Az elején a grófokkal legyél jóba és tudsz Nekik tanácsot adni, hogy pl. melyik vár/város bevehetõ és megtámadják!
Késõbb, mikor már Te leszek a hadvezér akkor összehívhatod egy hadjáratra a többi lordot, onnantól együtt mehettek gyakni!
Mostanában nekem másról se szól, csak csatáról a játék. Én vagyok a hadvezér és valakivel állandóan hadban állunk terület foglalás miatt. Így már nem nehéz elfoglalni bármit is, habár volt 1-2 szörnyen rizikós csatám! (1300 Vs 1600 katona...)

Viktorr
Lehet oylat csinálni a játékban,hogy amelyik királysággal jóban vagyok,közösen leigázni pl egy ellenséges várat?

csak 1 servert latok az normális?
de nem tudok csatlakozni 😞

May the force serve you well!

hmm nekem nincs rlg_config.txt om :S

May the force serve you well!

Wreck86
Malmot,iskolát,ilyeneket építs.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Lacoka12
ne enged hogy kifoszák és adj nekik a pénzedböl máskép vásárolj tölük

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Sziasztok!
Hogy lehet egy falut vagy várost felvirágoztatni? Mert akárhogy csináltam a küldetéseket a Falusi õrjárónál vagy a Városi Céhnél általában midig azt írta ki, hogy falu elég szegényes vagy stb... Vagy ez csak az építkezésektõl függ, hogy mit építek?

iLove oHs.

Piszkos  Fred
1.) 1.105 patch feltelepítése
2.) az UDP - 7240 port megnyitása a tûzfalon
3.) innen lehúzni a cracket, és bemásolni
4.) a rlg_config.txt -ben az "use_secure_connection = 1"-t átírni "use_secure_connection = 0" -ra
5.) multi

akár bannerba is mehetne 😊 mármint, vareztopikba, ha van

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Wreck86
Hi!
Szóval megy a multi,helyes.
Kérdésem: milyen verziót és melyiket használod,illetve miket állítottál be,hogy tudj tört multizni?😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Cart voltam 😄

Srácok, ez csapatjáték volt, ami toltatok 😄 Mint a CS (counter strike), itt nem az a lényeg, hogy tied legyen a legtöbb kill (persze azért fontos), hanem hogy nyerjetek, együtt!
Amúgy nekem is van, mikor megy 😄 és van mikor 2 ember vágok le (de egy csomót megsebesítek 😄). Számít sok minden, nagyon kell figyelni melyik pályán kivel/mivel mész. Van mikor a ló az isten, de akad, hogy épp hátrány a hátas 😄
(a szemem nekem is elfárad tõle...)

Hali
Van most olyan itt gépnél aki multizik törttel és elmondaná nekem lépésrõl lépésre hogy hogy kell.(jó lenne msn vagy Xfire)..
Csanjedi
Ma délután én is felmentem egy szerverre, és volt pozitiv és negativ tapasztalatom is. Lényegében egy DM szerver volt, három mapot birtam ki, az elején kevesen voltunk, elsõként zártam a statisztikát, lovajíjászként, elég nehéz volt célozni, mert mire odaért a nyil ellaggolt az ellenfél, de mivel kevesen voltunk, ez nem volt vészes. A második map egy várrom mellett volt, nordik scout voltam kétkezes fejszével, itt harmadikként zártam a statot, mert a végére annyira elfárasztot ez adolog hogy én is mire lenditem teljesen más ütemben csapnak le mint azt normális esetben kiszámitaná az ember. Nem tudom, hogy ez a szerver eltérése miatt volt-e, vagy csak balszerencsém volt, mert a meccs feléig uralni tudtam a mezõnyt, de utána szinte alig voltak killjeim. A harmaik meccse egy városon belül volt, szörnyû járhatatlanul szük utcákkal, itt szinte senkiet nem tudtam megölni, és a szemem is fájt, igy kiléptem. Szerintem egy saját szerver és csapatjáték lenne a elegcélszerübb, mert ott lehet értlemsen taktikázni és a különbözõ felszerelésü csapattagokat kamatoztatni, DM nek semmi értelme.

Live long and prosper.

Kipróbáltam a multit, tényleg jó. Egy a baj, hogy vagy én vagyok túl béna, vagy az ellenfelek nagyon jók, mert állandóan lecsapnak. Van egy két állat, akinek minimum 10x annyi a killje mint a halálozása egy meccs alatt. Meg aztán az is fura, hogy a kétkezes fegyvereikkel gyorsabban ütnek, mint én a Nordic Shortsworddal, ami ugye elég gyors kéne legyen. Ha egyszerre lendítünk, õ üt le engem. Valakinek valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?

én kipróbáltam, próbáljátok ti is hogy kb min 6 lovat és max 20 at a olcsóbbik fajtából, elõször nézzétek meg hogy milyen sebességgel mentek a lovakkal, és utána adjátok el az összeset és utána is nézzétek meg a nappali sebességet, és meglátjátok mi a haszna
nearo
Biztosan van ilyen, több helyen is olvastam már. Ha nagyon sok cucc van nálad (pl egy csomó kaja meg most fosztottál ki egy falut), akkor ugye lassul a csapat mozgási sebessége. Ha lovakat tartasz magadnál, akkor elvileg ezek növelik a sebességet ilyenkor. Arra lennék kíváncsi, hogy errõl ki mit tud.

Mr_no_NaMe
Ez a lándzsa elõreszegezés ez csak 1.105-tõl van? Vagy csak sima lándzsákkal mûködik, és alabárd szálfegyverrel nem? Nem tudom a pacin elõreszegezni a szálfegyvert, csak hátrahúzni, hogy döfjek vele.
Mr_no_NaMe
Semennyire, ugyanis a sereg mozgási sebessége egy külön skill (magyarba: Útkeresés).
Ron Ragm
Azért lándzsákkal meg tudnak böködni onnan is

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

nearo
Tudja valaki, hogy a felszerelésben hordott lovak mennyivel gyorsítják a sereg mozgását? Kereskedõ karaktert akarok és fontos lenne 😊

Nem voltál csaló csak túlbonyolítottad az életed 😊) Amíg fedezékezel meg egyesével lövöldözöl, háromszor kettõbehasíthatod azokat az íjászokat.
Csanjedi
ha tudnál segiteni hálás lennék, eddig látszottak a szervereim most meg nem látszanak. pls help. msn vagy itt.

Live long and prosper.

Mostmár megoldottam a problémát , és láthatóak a szerverek.Ha majd lesz klán , szívesen csatlakoznék😊

Atwa
letöltöttem a sima mount and blade-et és valamiért nagyon világos minden,állíthatom a monitor gammát,ugyanúgy világos marad a kép,valakinek volt már hasonló porblémája ?

Csanjedi
velem van baj vag ya mejorserverek nem látszanak most.

Live long and prosper.

Wreck86
De az ember igen.😊

Akkor eddig én voltam a "csaló".

Ugyanis úgy szoktam várat ostromolni khergitekkel, hogy kövess módban odamegyünk a várfal közelében a legközelebbi szénakazal/szikla fedezékhez. Mindenki lõ mint az állat (a sereg 90% lovasijász), én meg a sziklák és a saját embereim közül osztom a fejeseket. Majd amikor kezd fogyni a nyílvesszõ, mindenkit rohamra küldök, addig újra tárazok a dobozomnál (ostromnál 2 tegez nyílvesszõt hordok, meg egy qrva hosszú kétkezes kardot).

Nos miután ellõttem minden lehetséges nyílvesszõt a halott bajtársakét is felhasználva, addigra jobb esetben kinyiffant az összes ellenfél ijász. A hosszú kardommal felmegyek olyan magasságig a létrán, hogy õk még ne, de én már éppen elérjem õket és szépen leverek mindenkit. A védõk ugyanis nem jönnek le a falról a létrára! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-