Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy az olvasója szar/elkoszolódott. Ezt sem szabad kihagyni a számításból.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Zsolek123
Keress egy másik gépét, mondjuk haverét, akinek ugyancsak DVD író/olvasója van, és rakd be a lemezt, ha ott is ugyanazt írja ki, akkor vidd vissza a szoftvert.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

valakiiii ! Én is megvettem a játékot. De nekem valamiért nem indul. Beteszem a DVD-t és nem olvassa be =/ azt írja ki hogy nincs lemez a meghajtóban 😞 vajon miért? DVD az olvasóm, tehát jónak kéne lennie. Neked volt ehhez hasonló problémád?
Zsolek123
át lehet állítani a nyelvet a nyitóképernyõn, mielött még elindul a játék.

Megveszem eredetibe a Mount & Blade Warband-et szeretnék single playerbe játszani... eljutok 35szintre ... És ez a stream :@ letölt egy jó kis patchet 1.126... Egész játék cseh ... Ez gyönyörû ... Köszönöm! Király ez a játék... Tiszta szégyen ...

Valahogy meglehet oldani ezt egyáltalán ? Vagy tanuljak meg cseh nyelven ? ??? Vagy mit akarnak ? Kiakasztó...
Na, gyerekek megvettem : DDD kaptam hozzá díszdobozt AS
Zsolek123
Érdemes megvenni? Nekem mind a két játék magyar, multizni meg nincs sok kedvem. :sss

Wreck86
Banyek!
Már megijedtem hogy 20k 😄

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

A warbands nem kiegészítõ, hanem külön játék. Elég sok mindenben eltér az alaptól. A tapasztalatok meg némi visszaolvasással megtudhatóak. 😉

Bocsánat 1 990 ft 😄
Kedves mindenki! Valaki emlékszik rám valaki nem : D mindegy. Vettem a fáradtságot és megrendeltem mind a két játékot. Összvissz szállítással ez 7 470 ftbõl jött ki 😊 Az alapjáték jólius 31-ig csak 1 9990 ft! Ma fogják meghozni a játékokat tehát izgulok : $ Remélem nem csalódok a kiegészítõben. Eddig milyen tapasztalat van róla ? : D
az elég bonyolult, tölts le egy fegyverskin gyûjteményt az mbrepositoryról, és az ott lévõ utasításokat (a letöltött jegyzettömbben) fel tudod használni a fegyverátrakást native-nál.

még régen leírtam, h kb ez h néz ki, de egy angol útmutató sokkal konkrétabban le tudja ezt írni, mert ott látod a példákat.
Nemtudja valaki hogy,hogy tudok egy modbol fegyvereket átrakni a nativeba?
a khergit elég elcseszett népség, ha van a seregemben pár dárdás v veterán lovasíjász, azok hullanak el leghamarabb, nem csoda h beraktak hozzájuk egy ütõképes egységet.
pár ezzel az újjal még idegesítõbbek lehetnek, már rossz visszaemlékezni is, hányszor dobott fejbe elõcsatározójuk, v mennyit kellett kergetni a kis nyuszikat a csatatéren 😄
Piszkos  Fred
Én a khergiteket meg pláne utálom, mert lekaptam ezt az "age of change" modot, ami ad nekik egy viszonylag könnyen elérhetõ egységet, a naffatunt (még leírni is utálom 😄), amibõl általában minden lordnak van 20-30, és ezek egykettõ szétkapják a sereged 😄

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

ezt a kommentet meg újba írom, mert biztos lusták lennétek az elõzõ litániámnak elolvasni a végét 😛

ma egyben vicces és rohadt idegesítõ dolog történt velem.
a diplomacy mod lehetõséget ad arra, h ha egy nép békét akar veled kötni, ak felajánlhat 4000-8000 dénárt, v egy várat. én mindig a várra utazok, aztán úgyis háborút indítok ellene a béke ellenére, -5 megbecsülésveszteséget kibírok 😄

megkaptam így schwar várát (v mi a francét, még most se tudom pontosan mi a neve, pedig pont ez volt a proléma 😊, és mikor bekukkantottam, ak vettem észre, h 50! mamelukot szereztem, meg 40 íjászmestert XD

rohadtul megörültem neki, még pakoltam is bele katonát, így lett benne összesen 160 ember.
asugan lord volt olyan kedves átállni hozzám, én meg gondoltam adok neki egy várat, ne nekem kelljen mindet védeni, és akapcsolatunk se romoljon.
akkorra már samar várát is elfoglaltam, amiben nem hagytam embert, és a birtokadományozásnál én hülye felcseréltem a várak nevét (mert ezek a remek de hülye készítõk pont ilyen hasonló neveket bírtak kitalálni közeli várakra 😊, és ezzel mondhatni 160 profi katonát adtam ennek a hülye asugannak :,D

teljesen ki voltam akadva, de szerencsére eszembe jutott, h meg lehet vádolni hûtlenséggel, ezt megtettem, és azóta se láttam többet, de az 50 mameluk újra az enyém 😄
bardocz
Tökjó, új patch miatt a játék nem magyar, nem angol, hanem lengyel, hiába van beállítva a nyelv. Vagyishogy félig magyar, félig lengyel.
én is a khergiteket foglaltam el elõször, mivel õk a legidegesítõbb nép, és halmart úgy szereztem meg a királyságom megalakulásakor, h csak 70 katonát kellett szétszednem.

na szóval pont egycipõben járunk 😄
én is elkaptam egy lordot, azóta se történt vele semmi, és sztem nem is fog, kivéve ha megszökik, v elfoglalják azt a várad, amiben tartod.
am fura h pont dustum kán van nálad, hiszen az egy trónkövetelõ 😄

vazallusokat szerezni nem könnyû feladat, mindenképp kell sok megbecsülés, és a max 99 trónjog sem árt. utóbbi megszerzésének a lehetõségeit leírtam a 6479. hsz-ben, azok mellett még a házasságkötés is ad +15 trónjogot. ezek után a sok hírnév sem árt sztem.
h lordokat tudj szerezni, ahhoz privátban kell velük beszélned, de ha kicsi a megbecsülésed, ak szóba se állnak veled. meg ak se, ha más lord is van a közelükben.
a birtokkal rendelkezõ lordokat nehezebb átállítani, de én 99trónjoggal, 90 megbecsüléssel egy két várral rendelkezõ emírt bírtam ma átállítani, úgyhogy nem lehetetlen.

négyszemközt beszéltek, megkérdezed mit gondol a királyáról, és ha nem elégedett, onnantól ajánlhatsz neki sokmindent, kérdezd meg tõle, h mit gondol a politikáról, és ha pl fontosnak tartja a nemesek jogait, ak azt ajánlod neki.

fontos a nagy hadsereg, és a jó politikai helyzet, bár utóbbinál nem tudom, h ez mitõl függ.

másik módja a lordszerzésnek passzív, egy lord elhagyja a királyságát, és alul kiírja, h kihez szökött, ha szerencséd van, ak a te fõvárosodban fog várni, h hûbéresed lehessen.

nekem a lordátállítás ak indult be, amikor a megbecsülésem 60-ról feltornáztam 90-re, onnantól sokkal együttmûködõbbek.

ha mégis átállítasz egy lordot, ak érdemes neki egybõl birtokot adni, mert igaz h egy elõbbi verzsönnel is játszottam régebben, de ott mindig követeltek birtokot, akár ígértem nekik, akár nem.

a legnagyobb poént falsevor gróf hozta, máig nem tudom, h h a francba lett hûbéresem 😄
Piszkos  Fred
Eddig még nem próbálkoztam saját királyság létrehozásával, ezért megnéztem, hogy mûködik. Elfoglaltam a khergiteket, a gond viszont az, hogy nem tudok lordokat szerezni.
Maradt pár khergit foglyom, például Dustum kán is, de értük meg senki nem kér váltságdíjat, úgyhogy a nyakamon maradtak :S
Szóval, akik már próbáltak ilyesmit: hogy szerezhetek hûbéreseket?

a vándort én is megnéztem, de nincs a listában. A Ransom brokert majd még meglesem.
Arra tippelek, hogy a lord elhagyta Calradiát, s nála maradt 😞

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

A mindenfele (kocsmákban) kolbászoló vándorok, akiktõl érdeklõdni lehet a trónkövetelõkrõl, tudnak felvilágosítást adni a hiányzó csapattagokról. Meg néha az emberkereskedõk (Ransom Broker) is...

Hello egy kis segítség kellene: Rolfot kölcsönadtam az egyik lordnak, majd pár nap múlva kiírt egy hibaüzenetet, buktam a küldit...s Rolf eltûnt. Van valami módszer hogy visszakerüljön a játékba?
köszi

Csak szólok: A Prophesy of Pendor mod új (3-as) verziójának megjelenését július 20-ra tervezi a készítõ. Aki eddig nem használta, de tervezi, annak érdemes lehet kivárni ezt a pár napot.
Bõvebben
itt...

Piszkos  Fred
Nekem magyar marad, érdekes.

lásd törlést:Start-Vezérlõpult-Programok telepítése törlése-itt megkeresed a warbandot majd eltávolítás és láss csodát letörli 😊)
sajnos sehogy megnéztem de nem lehet😞( erre csak egy megoldást találtam ha újrarakod a játékot és nem inditod el a steamet majd kimented máshova a nyelvi fájlokat majd inditod a sztímet felpatcheli majd visszarakod a magyar nyelvi fájlokat és müködni fog 😊)
Hasonló problémám van,hogy lehet megakadályozni a patch letöltését?

A játékot hogyan lehet egyáltalán letörölni mert nekem csak a steam baromságot hozza be és semmi?
Segítsetek nem indul már megint a multi. Mit tegyek?
hello
A warband 1.126os patch tele van nyeli hibával valami ha meg tudjátok oldani ne szedjétek le (steam....) mert az egész játék cseh nyelven lesz😞(
Lacoka12
nekem is ez a gondom nem tudom miért van

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Nektek magyar az új patch? Mert nekem valami cseh vagy szlovák nyelven van kb a fele 😞
Igen elvileg úgy kéne hog bemész jelkalába és beraksz egy ládát amibe a gép magátol belerakja. Amúgy ezek a felszerelések csak dísznek jók, sok páncélnál gyengébbek.
Van vmi item editor vagy hasonló progi, én azzal hoztam elõ. Vhol úgy irták hogy a beépített editorral kell vhova letenni a ládát, de én egyszerûbben megoldottam, item editorban megkeresetm a 3 ládát asszem az 1.-2. be vannak az ismerõs cuccok, s oda beraktam a kardot s csizmát amik hiányoztak....
beraktam vagy 8 szett szamuráj páncélt+kardot, meg 8 szett Dark Raider páncélt😊 Nézzenek már ki valahogy a többiek is😊
bár ez még a .9xx verzióban volt

Tudom hogy be lehet rakni csak felesleges. A lényeg, hogy trükközés és file piszkálás nélkül nem lesz teljes a készlet (mellesleg a kinézetén túl semmi érdemleges nincs benne).

Menj fel pcguru.hu oldara és ott keresd az esteregg címszónál.

Ott meg mondják hogy lehet be rakni a harmadikat is.
Az még nem a teljes szet (már legalábbis alap játékban tuti nem az). <#vigyor>

A teljes gyûjtemény összesen 6 darabból áll (sisak, páncél, csizma, wakizashi, katana, és kétkezes kard) és 3 ládában van szétpakolva (mindegyikben 2-2 db). Ezek egyike van Tihr-ben, egy másik Rivacheg vagy Wercheg (már nem emlékszem), a harmadik meg ki lett véve, így teljes szet már nem lesz elérhetõ. Úgy tudom ez maradt változatlan a Warbands esetében is.

Hello lenne pár gazdasági kérdésem, nem igazán találtam leírást

A heti elszámolásnál a városoknál a "tariff" ot konkrétan mivel lehet növelni?
Az export növeli az import, vagy mindkettõ (vagy egyikse😊)? VAgy csak a Parasztok, meg a karavánok növelik?

Elfoglaltam Tihr-t, a guildmester szerint Tihr a legszegényebb város mind közül. Akkor elkezdtem sóval kereskedni. S a tariff címszó alatt 1500 dénárt kaptam a várostól.
Oda-vissza ment a kereskedés, nem tudom az jót tesz-e a városnak ha importálok, vagyis kiviszem a pénzt. Viszont 2-3 hét alatt középszintûvé fejlesztettem a várost (11-tõl szegényebb, 10 tõl gazdagabb)
A leggazdagabb város is az enyém, Narra, ott 28 dénárt kaptam tariff-nak

Ki mit figyelt meg?

Menj Thir-be menj be menj túl a második kapun menj balra és egyenesen a sikátorba az utca végén és a szénakazalban egy ládában van a páncél és egy kard.
Na mondd!!!<#nevetes1>
Ismeritek a szamuráj páncél rejtekhelyét?

Mert én ismerem.
@Mecha
térképnézetben lent vannak a jelentések>nkj állapotellenõrzés, és ott kiírja. nem tudom, h mennyi kell az elismeréshez, sztem ha 100 fölött van, ak már lehet próbálkozni.
nekem van most kb 55 trónjogom, minden királynak küldtem követet, h ismerjenek el (kivéve sanjar kánnak, mert a khergiteknek annyi <#eplus2>, végre nem kell õket nyílt csatában állandóan khergetni), de egy rohadék sem tekint uralkodónak 😞

@Tyityfene
térképnézetben rámész a táborra (alul), ott pedig választasz könyvet az olvasáshoz, és mikor várban várakozol, v tábort ütsz, ak fogja olvasgatni, de mivel egy tehenészlánytól tanult meg olvasni, ezért elég sokáig fog tartani 😄

sajnos nem lehet a lord foglyokat átállítani, ez az egyik, amit én is hiányoltam a játékból, remélem a köv részekben több lehetõséget adnak a foglyaimmal kapcsolatban.
Sziasztok!

1.
olyan problémám lenne a warbandban, hogy nem jövök rá hogy kell olvasni könyveket. Hogy lehet rávenni az emberkém hoyg olvasson? a könyv 7 es int et követel de 12 es az intje a karimnak tehát nem az a baj szóval hova kell rakni a könyvet vagy hogy?

2.
Már van elég sok váram és városaim is kiírtotam a szultánságot és 13 nemes a foglyom az egyik várban nem lehet rávenni õket hogy mellémálljanak? Mivel már úgy sincs királyuk, amúgy a szultán is fogoly de országuk már nincs
oké thx. Amúgy hol tudom megnézni a trónjogomat? És mennyi kell hogy elismerjenek királynak?
az elõzõ native játékomban sorra állítottam át a lordokat, annyit, h mire észbekaptam, majdnem mindenkivel szar volt a viszonyom, mert mindegyiknek csak egy birtokot tudtam adni. ak annyival jártam elõrébb, h a megbecsültségem és a trónjogom is több volt. érdemes a sarranidiaiakhoz menned, mert én hakim szultántól bírtam elcsalni a legtöbb lordot, senki nem volt elégedett vele.

neked sztem a trónjogot kéne fejlesztened, ami ak nõ ha:
-szétterjeszted egy hõsöddel a híredet (beszéd vele>ugye "ugye tudod, h calradia trónjára török>majd elfogadod a felajánlását, h elmegy híresztelni téged.") +3 trónjog
-békét kötsz egy néppel +3
-ha vki elismer királynak (minden királynak küldjél követet, hátha vki elismer, és ak már 10-zel nõ a trónjog)
-sikeresen átállítasz egy lordot +5
Amúgy most ti milyen moddal játszotok? vagy csak sima native? Megpróbáltam összerakni az age of change-t meg a dyplomacy-t és hát a végeredmény érdekes lett: Yalen-t megakartam ostromolni de a város így az ellenségek is a föld alatt voltak, az emberek 90%-ának nem volt haja és ruhálya se mellesleg fegyvereik sem. Ezeket nem a txtékkel szúrtam el hanem a texturesekkel gondolom de vicces volt<#nyes> Ugyhogy valami másik mod kéne ezek helyett.
Azt nemtudom hogy mivan akkor ha az összes lordot elkapod de ha minden várát elkapod és levered a seregeit akkor kiírja higy nincs többé xxx királyság. Én most intéztem el a rhodokokat de lenne egy kérdésem: hogy lehetek király? Mármint király vagyok de ha levelet küldök egy másik királynak akkor nem fogad el királynak azaz jogosan nem vagyok az. Amúgy a lordokat én mindig elengedem és a megbecsültségem majdnem 300 és mindenki aztmondja hogy nagyobb biztonságba lenne velem mint mással és a politikai helyzete is jobb lenne nálam, sõt még az érvem is tetszik neki de mégse hajlandóak mellém állni. Öszvissz 3 lord van melettem.
mi a tapasztalatotok, mi lesz, ha egy nép összes birtokát elfoglalom?

a khergit nép a legidegesítõbb, és úgyis ott voltak a szomszédomban, emellett már másodjára indítottak ellenem háborút, azért gondoltam kiírtom õket.
full egyedül foglaltam el az összes várukat (mivel csak imirza az egyetlen lordom, de fogalmam sincs, h a bordélyházakon kívül még hol császkálhat), és egyedül tulgát hagytam meg, már csak azért is, mert a jövendõbelim pont ott van, és sztem nem nagyon örülne neki, ha kiírtanám a népét 😄, mondjuk azért nem haragudott, h a bátyját már párszor elvertem 😄

attól félek, h az összes nojan el fog veszni, akit eddig elkaptam, emellett át akarok pár lordot állítani, de egyik se akar velem privátban dumcsizni, bizonyára az alacsony megbecsülésem miatt, csak 40 kb.

am tiszta terrorban tartom õket, kb 6 lordjuk maradt, de az állandó csaták miatt azoknak is csak 20-30 katonájuk van, úgyhogy ha egyszer kiszöknek onnan, ak szétcsapok köztük 😄
tényleg, és mi lesz, ha az összes lordot elfogom?<#eplus2>
Wreck86
Rossz a törés,vagy a crack.Vedd meg,vagy tölts le mûködõt.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Nem eredeti egy weboldalról szedtem le.
Mit tegyek ha nem hozza be multiplayer icont ha belépek?<#confused>