Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu
Valahogy meglehet oldani ezt egyáltalán ? Vagy tanuljak meg cseh nyelven ? ??? Vagy mit akarnak ? Kiakasztó...
Már megijedtem hogy 20k 😄
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
még régen leírtam, h kb ez h néz ki, de egy angol útmutató sokkal konkrétabban le tudja ezt írni, mert ott látod a példákat.
pár ezzel az újjal még idegesítõbbek lehetnek, már rossz visszaemlékezni is, hányszor dobott fejbe elõcsatározójuk, v mennyit kellett kergetni a kis nyuszikat a csatatéren 😄
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
ma egyben vicces és rohadt idegesítõ dolog történt velem.
a diplomacy mod lehetõséget ad arra, h ha egy nép békét akar veled kötni, ak felajánlhat 4000-8000 dénárt, v egy várat. én mindig a várra utazok, aztán úgyis háborút indítok ellene a béke ellenére, -5 megbecsülésveszteséget kibírok 😄
megkaptam így schwar várát (v mi a francét, még most se tudom pontosan mi a neve, pedig pont ez volt a proléma 😊, és mikor bekukkantottam, ak vettem észre, h 50! mamelukot szereztem, meg 40 íjászmestert XD
rohadtul megörültem neki, még pakoltam is bele katonát, így lett benne összesen 160 ember.
asugan lord volt olyan kedves átállni hozzám, én meg gondoltam adok neki egy várat, ne nekem kelljen mindet védeni, és akapcsolatunk se romoljon.
akkorra már samar várát is elfoglaltam, amiben nem hagytam embert, és a birtokadományozásnál én hülye felcseréltem a várak nevét (mert ezek a remek de hülye készítõk pont ilyen hasonló neveket bírtak kitalálni közeli várakra 😊, és ezzel mondhatni 160 profi katonát adtam ennek a hülye asugannak :,D
teljesen ki voltam akadva, de szerencsére eszembe jutott, h meg lehet vádolni hûtlenséggel, ezt megtettem, és azóta se láttam többet, de az 50 mameluk újra az enyém 😄
na szóval pont egycipõben járunk 😄
én is elkaptam egy lordot, azóta se történt vele semmi, és sztem nem is fog, kivéve ha megszökik, v elfoglalják azt a várad, amiben tartod.
am fura h pont dustum kán van nálad, hiszen az egy trónkövetelõ 😄
vazallusokat szerezni nem könnyû feladat, mindenképp kell sok megbecsülés, és a max 99 trónjog sem árt. utóbbi megszerzésének a lehetõségeit leírtam a 6479. hsz-ben, azok mellett még a házasságkötés is ad +15 trónjogot. ezek után a sok hírnév sem árt sztem.
h lordokat tudj szerezni, ahhoz privátban kell velük beszélned, de ha kicsi a megbecsülésed, ak szóba se állnak veled. meg ak se, ha más lord is van a közelükben.
a birtokkal rendelkezõ lordokat nehezebb átállítani, de én 99trónjoggal, 90 megbecsüléssel egy két várral rendelkezõ emírt bírtam ma átállítani, úgyhogy nem lehetetlen.
négyszemközt beszéltek, megkérdezed mit gondol a királyáról, és ha nem elégedett, onnantól ajánlhatsz neki sokmindent, kérdezd meg tõle, h mit gondol a politikáról, és ha pl fontosnak tartja a nemesek jogait, ak azt ajánlod neki.
fontos a nagy hadsereg, és a jó politikai helyzet, bár utóbbinál nem tudom, h ez mitõl függ.
másik módja a lordszerzésnek passzív, egy lord elhagyja a királyságát, és alul kiírja, h kihez szökött, ha szerencséd van, ak a te fõvárosodban fog várni, h hûbéresed lehessen.
nekem a lordátállítás ak indult be, amikor a megbecsülésem 60-ról feltornáztam 90-re, onnantól sokkal együttmûködõbbek.
ha mégis átállítasz egy lordot, ak érdemes neki egybõl birtokot adni, mert igaz h egy elõbbi verzsönnel is játszottam régebben, de ott mindig követeltek birtokot, akár ígértem nekik, akár nem.
a legnagyobb poént falsevor gróf hozta, máig nem tudom, h h a francba lett hûbéresem 😄
Maradt pár khergit foglyom, például Dustum kán is, de értük meg senki nem kér váltságdíjat, úgyhogy a nyakamon maradtak :S
Szóval, akik már próbáltak ilyesmit: hogy szerezhetek hûbéreseket?
Arra tippelek, hogy a lord elhagyta Calradiát, s nála maradt 😞
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
köszi
Bõvebben
itt...
A játékot hogyan lehet egyáltalán letörölni mert nekem csak a steam baromságot hozza be és semmi?
A warband 1.126os patch tele van nyeli hibával valami ha meg tudjátok oldani ne szedjétek le (steam....) mert az egész játék cseh nyelven lesz😞(
beraktam vagy 8 szett szamuráj páncélt+kardot, meg 8 szett Dark Raider páncélt😊 Nézzenek már ki valahogy a többiek is😊
bár ez még a .9xx verzióban volt
Ott meg mondják hogy lehet be rakni a harmadikat is.
A teljes gyûjtemény összesen 6 darabból áll (sisak, páncél, csizma, wakizashi, katana, és kétkezes kard) és 3 ládában van szétpakolva (mindegyikben 2-2 db). Ezek egyike van Tihr-ben, egy másik Rivacheg vagy Wercheg (már nem emlékszem), a harmadik meg ki lett véve, így teljes szet már nem lesz elérhetõ. Úgy tudom ez maradt változatlan a Warbands esetében is.
A heti elszámolásnál a városoknál a "tariff" ot konkrétan mivel lehet növelni?
Az export növeli az import, vagy mindkettõ (vagy egyikse😊)? VAgy csak a Parasztok, meg a karavánok növelik?
Elfoglaltam Tihr-t, a guildmester szerint Tihr a legszegényebb város mind közül. Akkor elkezdtem sóval kereskedni. S a tariff címszó alatt 1500 dénárt kaptam a várostól.
Oda-vissza ment a kereskedés, nem tudom az jót tesz-e a városnak ha importálok, vagyis kiviszem a pénzt. Viszont 2-3 hét alatt középszintûvé fejlesztettem a várost (11-tõl szegényebb, 10 tõl gazdagabb)
A leggazdagabb város is az enyém, Narra, ott 28 dénárt kaptam tariff-nak
Ki mit figyelt meg?
Mert én ismerem.
térképnézetben lent vannak a jelentések>nkj állapotellenõrzés, és ott kiírja. nem tudom, h mennyi kell az elismeréshez, sztem ha 100 fölött van, ak már lehet próbálkozni.
nekem van most kb 55 trónjogom, minden királynak küldtem követet, h ismerjenek el (kivéve sanjar kánnak, mert a khergiteknek annyi <#eplus2>#eplus2>, végre nem kell õket nyílt csatában állandóan khergetni), de egy rohadék sem tekint uralkodónak 😞
@Tyityfene
térképnézetben rámész a táborra (alul), ott pedig választasz könyvet az olvasáshoz, és mikor várban várakozol, v tábort ütsz, ak fogja olvasgatni, de mivel egy tehenészlánytól tanult meg olvasni, ezért elég sokáig fog tartani 😄
sajnos nem lehet a lord foglyokat átállítani, ez az egyik, amit én is hiányoltam a játékból, remélem a köv részekben több lehetõséget adnak a foglyaimmal kapcsolatban.
1.
olyan problémám lenne a warbandban, hogy nem jövök rá hogy kell olvasni könyveket. Hogy lehet rávenni az emberkém hoyg olvasson? a könyv 7 es int et követel de 12 es az intje a karimnak tehát nem az a baj szóval hova kell rakni a könyvet vagy hogy?
2.
Már van elég sok váram és városaim is kiírtotam a szultánságot és 13 nemes a foglyom az egyik várban nem lehet rávenni õket hogy mellémálljanak? Mivel már úgy sincs királyuk, amúgy a szultán is fogoly de országuk már nincs
neked sztem a trónjogot kéne fejlesztened, ami ak nõ ha:
-szétterjeszted egy hõsöddel a híredet (beszéd vele>ugye "ugye tudod, h calradia trónjára török>majd elfogadod a felajánlását, h elmegy híresztelni téged.") +3 trónjog
-békét kötsz egy néppel +3
-ha vki elismer királynak (minden királynak küldjél követet, hátha vki elismer, és ak már 10-zel nõ a trónjog)
-sikeresen átállítasz egy lordot +5
a khergit nép a legidegesítõbb, és úgyis ott voltak a szomszédomban, emellett már másodjára indítottak ellenem háborút, azért gondoltam kiírtom õket.
full egyedül foglaltam el az összes várukat (mivel csak imirza az egyetlen lordom, de fogalmam sincs, h a bordélyházakon kívül még hol császkálhat), és egyedül tulgát hagytam meg, már csak azért is, mert a jövendõbelim pont ott van, és sztem nem nagyon örülne neki, ha kiírtanám a népét 😄, mondjuk azért nem haragudott, h a bátyját már párszor elvertem 😄
attól félek, h az összes nojan el fog veszni, akit eddig elkaptam, emellett át akarok pár lordot állítani, de egyik se akar velem privátban dumcsizni, bizonyára az alacsony megbecsülésem miatt, csak 40 kb.
am tiszta terrorban tartom õket, kb 6 lordjuk maradt, de az állandó csaták miatt azoknak is csak 20-30 katonájuk van, úgyhogy ha egyszer kiszöknek onnan, ak szétcsapok köztük 😄
tényleg, és mi lesz, ha az összes lordot elfogom?<#eplus2>#eplus2>
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers