Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A for M&B version rubrikában látszik hogy warbands vagy alap játék, illetve melyik verzióhoz készült a mod. Kiderül minden amit tudni szeretnél. A kényelmességen persze nem segít a dolog. 😉 Neked kell tudnod eldönteni mi az ami érdekel és mi az ami nem.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A másik kérdésedre meg már megadtuk a választ többször is és többen is. Használd azt a szerencsétlen options menüt, ott lehet beállítani milyen információkat jelenítsen meg a játék csata közben (ahogy azt is mekkora legyen a létszám limit a csatában, mennyire legyen okos az AI, mennyit sebzõdj, mekkora a nehézség és így tovább). Ha az angol nem megy akkor szótár elõ és hajrá.
Persze a könnyebb játékra vágyók ezt a funkciót kikapcsolják segédprogrammal...
Más: azért nem mindennapi mennyiséget röhögök ezen a játékon. 😊 Az ostromnál, a mellvéden a kurvasok ember FOLYAMATOS üvöltése, meg a halálos könyöksebek, amiket kiosztok, az valami iszonyat béna. Vagy ahogy kialakítottam egy szokást, hogy nõvel csak asztalon állva beszélek... 😛
Most meg az egyik lovagi tornán láttam egy ilyet:
😄
Melyik volt az a rohadék, aki szerencsétlen jószággal így elbánt? Miért kellett így megbüntetni azt az állatot? 😄DD
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Valaki segitene lenne egy kerdesem.Hogy tudnam megcsinalni hogy a warbandba irja ki hogy kit oltem meg meg hogy menyi penzt kaptam es stb tudjatok ti azt nah lecci irjatok le nekem mert nem tudom micsinaljak es ngyon idegesit 😞 Kerlek segitsetek mert mar a harmadik alkalom mikor irok ide ezzel a kerdessel es nem valaszoltok nekem 😞
A hadseregre meg az is vonatkozik, hogy kit aprítasz. Pl. ha swadia hadban áll a khergitekkel és swadiai embereid vannak és khergiteket csapsz, akkor még a sereg azon katonáinak morálja is nõ. De ha swadiaiakat, akkor csökken.
Elvileg amikor beszélsz vele, akkor kellene más beszélgetési irányoknak is lennie.
Persze, ha a Warbandról van szó és nem az alapjátékról.
Amikor lett egy váram a próbajátékban, ott láttam lehetõségként, hogy el lehet õket indítani kalandozni, de azt konkrétan nem vágom, hogy hogyan és mire.
Találkoztam amúgy egy rakat buggal, de játszható maradt a játék... Jellemzõen a hajam és a lábaim szoktak eltûnni, de olyan is volt már, hogy egy lovagi tornán a fegyverek tûntek el mindenki kezébõl, viccesen nehéz volt láthatatlan kopjával rohamozni.
De pl megfagyott egy küldetés is, az eléggé idegesített. Rabot kellett szöktetnem, de teljesen széthullott a játék. Bementem a szomszéd faluba, mondtam nekik, hogy éjfélkor gyújtsanak egy tüzet elterelésképp, na abból az égvilágon semmit sem tapasztaltam. Aztán megmentettem a csókát, ki is jutottunk, megjavult a viszony azzal is, aki a küldetést adta, meg azzal is, akit megmentettem. Ellenben a küldetés megmaradt a jegyzetek közt, akitõl kaptam, az is úgy maradt, mintha aktív lenne még hiába próbáltam leadni, a megmentett csóka meg megszûnt létezni, mindenki azt mondja róla, hogy nem tudja hogy hol van, mintha még mindig fogoly lenne. Aztán 30 nap elteltével le is járt a küldetés, a rinyagép kereskedõ pattogott is miatta. Így, hogy lejárt, nem tudom, megkerült-e a fazon, azóta nem kerestem.
Menekítés csatája közben egyébként írogatott ilyen üzeneteket a civilekkel kapcsolatban, hogy "Debug: Keresem a kijáratot", vagy mi a halál...
Aztán tegnap éjjel meg a csaták utáni XP kiírása hullott szét, remélem az majd megjavul azért, valami olyasmit irkált szinté debug módban, hogy hány ember kapja az XP-t és mennyit, de elég nehezen kibogozható módon.
Kismillió topik, mindegyikben vagy kéttucat másik, legtöbbször még az sem egyértelmû, hogy melyikben van arról szó, hogy egyáltalán mit csinál az a mod. Ráadásul a kétharmaduk soha nem fog elkészülni, ha a szokásos kihullási arányt vesszük...
Asszem akkor várok még ezzel, majd biztos lesznek letisztázott, összevont "mod-mod"-ok elõbb-utóbb...
Multizni ezzel nem tervezek. Van némi elõítéletem az online közelharccal, lövöldözni még hagyján, ha laggol, de itt tizedmásodperceken meg centiken múlik, hogy egy ütés talál-e, vagy nem. Így én nem szívesen idegeskednék azon, hogy a genyó ellenfélnek már megint mákja volt... Még anno Rune-t próbáltam multizni, azzal is ez volt a gond. A közelharc nem netre való szerintem. Meg amúgy is van épp elég dolog, amivel multizok.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
2. Warbandban tudsz lordokat toborozni magad mellé, alapjátékban nem tudsz.
3. Visszakozhatsz, de úgy tudom, hogy ha még nem fejezted be a munkát, akkor minden visszaáll a régi rendbe, a trónkövetelõ pedig örökre eltûnik.
4. Ezt sajna nem tudom, warbanddel nem sokat játszottam a gépem korlátai miatt :/
5. ...
6. Meghalni nem lehet, de úgy emlékszek valahol azt olvastam, hogy bizony megöregedsz. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos játékidõ elteltével vesztes csata után valamelyik tulajdonságból véglegesen vesztesz egy pontot.
7. Nem szoktam modolni, de úgy tudom, hogy warbandhez még nem nagyon vannak modok.
8. Paraszt dolog, de néha ki szoktam használni. Ha nincs rossz érzésed miatta, akkor hajrá! 😊
9. Várak védelmére szerintem mindenképp érdemesebb gyalogosokat és íjászokat használni. Egyrészt olcsóbbak, másrészt eleve a talpas küzdelemre lettek kiképezve.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
2. Oh, ez jó, akkor nem aggódom. (Ezek szerint valamelyik FAQ már nem aktuális, valahol olvastam ezt, hogy nem lehet saját lord...)
5. Ja, hogy minden alkalommal elmondhatom neki ugyanazt a verset? Nem unja meg? 😛 Még csak egyszer találkoztam vele kettesben, elég melós volt bejutni egy lakomára, ahol õ is ott volt. Többször volt olyan, hogy elvileg mindenki azt mondta, hogy a lakoma helyszínén van a csaj, aztán közben meg mégsem.
6. Aha, sejtettem. Mondjuk így belegondolva, a karakterlapon bármikor megváltoztathatom a kinézetemet, ha esetleg öregednék mégis, akkor csak visszahúzom az "age" csúszkát... 😛 De tényleg, úgy tûnik, hogy ez csak látványelem, meg amúgy sem írja sehol a koromat.
9. Várok védelmére szerintem érdemes olcsóbbat meghagyni pláne, hogy komoly kiadások is lehetnek a több várad lesz.
1. Szerintem ha nehezebb, akkor érdekesebb, viszont nincs idõm annyit játszani, hogy ne töltögessek vissza, vagy óvatosabb legyek harcokban. Ezért játszom könnyebb szinten.
2. Warband-ban már a saját követõkbõl is lehet lordot csinálni, illetve idegen lordot átállítani a saját oldaladra.
3. Igen visszakozni is lehet. Az oszd meg és uralkodj nagyon igaz erre a játékra. Én a trónkövetelõ gyõzelme után mondtam fel, de kíváncsi vagyok hogy mi van akkor amikor menet közben hagyod abba. (persze ha van erre lehetõség)
Klassz lenne, ha akkor az eddig elfoglal várak annak a tulajdonába lennének, akiében voltak, vagy ha nem akkor mondjuk legalább a trónkövetelõébe. Na akkor lehetne igazán megosztani egy országot.
4. Azt hiszem 20-30 között, már hozzádjöhet, de nálam kellett hozzá egy birtok.
5. Én csak az udvarlási szokásoknál vettem észre, más verset szeretett hallgatni.
6. Nem lehet meghallni, szerintem nem is öregedsz.
7. Nem néztem, de a sûrû frissítések miatt nehezen haladtak a modderek az biztos.
Az alapjátékban nem, vagy nem nagyon volt kompatibilisek a mentések a modok között, szerintem többnyire csak a karaktereket lehetett átvinni. De ezt csak mások elmondása alapján tudom, illetve gondolom.
Mivel a játék elég komolyan szerkeszthetõ, ezért nem is triviális egy másik modból származó mentés importálása egy másikba, teljesen más lehet a két világ.
8. Nagyon paraszt dolog kihasználni az AI korlátait? Vannak várak, ahol röhej az ostrom. A próbajátékomban 60 emberrel lezúztam egy 175 emberes várat úgy, hogy az embereimet hátrahagytam, elõrerohantam a fal alá, óvatosan kinézegetve lelõdöztem a számszeríjászokat, aztán felmentem a rámpán, megálltam úgy, hogy a védõk pont ne érjenek el a kardjaikkal, elõvettem egy lándzsát, és elkezdtem leszurkálni a mellvéd mögött tobzódó sereget. Valami iszonyat hülyén nézett ki, megöltem így vagy 120 embert. 😛
9. Gyalogosok kellenek egyáltalán? Én úgy terveztem, hogy feltápolok egy kergita könnyûlovas sereget maxra, meg szerzek melléjük némi sváb nehézlovasságot, aztán hadd szóljon. Gyorsabb is a haladás a térképen, meg amúgy is IRL is a lovasság volt a középkori katonaság csúcsa... Vagy várak védelmére érdemesebb olcsóbb gyalogosokat hagyni?
Most találtam ezt a játékot (illetve régebben is láttam már ezt a topikot, csak akkor még nagyon bétának tûnt ez a cucc), ez a Warbands már kurvajó.
Engem teljesen a Sid Meier féle Pirates!-re emlékeztet, ami az egyik kedvenc játékom.
Eléggé az elején vagyok még, a partit, a pénzt, meg a felszerelést gyûjtögetem, feleséget vadászok (iszonyat, hogy néz ki majd' az összes nõ ebben a játékban, valahogy nem sikerült eltalálniuk a nõi arcokat... attól a nigger vadásznõtõl a hideg futkos a hátamon, elõször férfinak néztem), lovagi tornázok, nyalom be magam a nordoknál, stb...
Úgy érzem jól állok, úgy indult, hogy a kezdõ városban a legelsõ napon pont lovagi torna volt, fasza volt kezdésnek az a 3000 pénz, igaz, hogy a gatyámat is el kellett adnom, hogy fogadhassak magamra. 😊
Azóta is jól alakultak a dolgok, gyûjtöttem egy kisebb kergita sereget, meg felvettem a vaegir hõst, a dokit, a kereskedõt, a tolvajnõt, meg a kiképzõtisztet, asszem velük lefedtem az összes party skillt.
Így pár (IRL) nap játék után úgy érzem, sikerült fognom a lényegét, néhány kérdésem lenne csak, hogy hogyan tervezzem a karakterem távoli jövõjét... 😊
1. Ti milyen "bejövõ" sebzés beállításon játszotok? Szokás ezt felrakni "Normal"-ra? Csak mert kipróbáltam, és az utolsó bunkósbotos paraszt is két ütésbõl lenyomott... Oké, persze, így a fair, csak nekem kissé játszhatatlannak tûnik úgy... Gondoltam úgy 25. szint környékén majd felrakom 1:1-re, mert az nem állapot, hogy én egyesével lépkedem a szinteket, a szimpla katonák meg vagy nyolcasával, ha már én is ott leszek, mint egy veterán katona, akkor már lehet, hogy jobban fog menni a harc ellenük Normalon. Vagy felejtõs, ez nekem jár, mert én vagyok A Játékos, és félistennek született a karakterem, azt annyi? Vagy csak a lámák játszanak 1/4 sebzéssel? 😛
2. Ha saját királyságot alapítok valamikor, akkor lehet majd hûbéresem, vagy az olyankor teljesen ki van zárva? Kicsit esélytelennek érzem, hogy tökegyedül rendben tartsak egy féltérképnyi birodalmat egyetlen sereggel...
3. Ha támogatok egy trónkövetelõt, késõbb visszakozhatok, ugye? Ha jól látom minden országnak van trónkövetelõje. Azon gondolkoztam, hogy egy-egy ország betámadása elõtt majd jól polgárháborút szítok, trónra segítem a "jogos" uralkodót, aztán a belharcokban a meggyengült országot lezúzom én. Divide et impera. Aztán persze lehet, hogy ez így nem mûködik, nemtom.
4. Kb mikortól lehet feleségül venni a picsát, meddig kell feltornásznom a kedvét?
5. Van jelentõsége a feleség személyiségének? Kinéztem magamnak Lady Afridot, Aeric hugát, mert õ szöszi is, meg azt mondták rá a bárdok, hogy nagy segítsége lehet a leendõ férjének. Azt már észrevettem, hogy abba beleszól a személyisége, hogy melyik verset szereti, ezen túl mit fog még befolyásolni?
6. Meg lehet halni? Na nem csatában, azt látom, hogy nem, de van ebben olyan, mint a Pirates!-ben az öregedés? Oké, baromi lassan telik az idõ, rengeteg mindent meg lehet csinálni egyetlen hónap alatt (kb két hónapot kalandoztam eddig), de a terveim is rettentõ hosszútávúak, nem szeretném, ha holmi végelgyengülés miatt nem tudnám befejezni a világhódítást... 😊
7. Van már hozzá mod, amit érdemes feltenni? Meglévõ mentésekkel kompatibilisek, vagy új játékot kell kezdeni hozzájuk?
Hát, úgy hirtelen ennyi...
Nagyon bejön ez a játék, nagyon tetszik az összetettsége meg a nyílt világ.
Köszi a válaszokat elõre is.
Aztán majd pillázhat, amikor ellepik országa maradékát a swadiai lovagok!
Csak éppen nem a sajátjai ...
Lehet automatizálni teljesen?
Vagy muszály minden profit után odamenni hozzá és beszélni vele?
Lehet olyat csinálni viszont, hogy te viszel nyersanyagot, ha valahol van olcsóbban, illetve megmondhatod nekik, hogy a cuccot ne adják el, hanem majd te elviszed, és olyan helyen adod el, ahol több pénzt kapsz érte, mint az adott városban. Így csinálhatsz valamivel nagyobb profitot, de én ezzel nem foglalkozom, elég az a heti ~600 pénz.
A rövidke leírásból meg csak annyi derült ki, hogy lehet valami építményeket csinálni, amelyek termelnek különféle értékesíthetõ árukat, mint a vas, bor, kelme (vagy mi a csuda) ...stb.
Hogy néz ez ki, adsz pénzt egy ilyen cuccnak és készít belõle árut, vagy nyersanyagot kell neki adni?
Jó feature, vagy felejthetõ?
Minél magasabb a trónjogod, annál kevésbé fognak ellenségeskedni veled alapból csak azért mert volt "képed" saját frakciót alapítani.
Trónjogot növelni én úgy növeltem, hogy elküldtem a hõseimet kalandozni.
Valami Calradia trónjára pályázós szöveg volt benne, beszélgess a hõsöddel.
A többiek írták, hogy nõ a trónjogod békekötéssel, lordok átállításával, illetve ha egy frakció királynak elismer. (ez valami követ küldés)
Ez utóbbi dolgokat még nem próbáltam.
Most Dirhimet fogom megtartani, ha megint a játék elé kerülök.
Olyan elveszett a helyzet, hogy már az sem számít ha 40x kell visszatöltenem, kiváncsi vagyok, hogy ki lehet -e jutni a csávából.
Meg kellene tudni osztani valahogy az ostrom elõtt álló csapatot, ha szétesnének 200-300 -as csapatokra, akkor még talán lenne esélyem. (kb. 900-an vannak)
Csak ott csücsülnek a város elõtt és nem akarnak semmi kincsért utánam jönni.
Azt már próbáltam, hogy koncként otthagyom nekik a várost, hátha tovább mennek, de az a baj, hogy azt is egyszerre tették és egyszerre jöttek vissza, miután visszafoglaltam.
Néha olyan buta az AI, de most valahogy eltalálta.
32 (õk) vs 25 (én)
khm
Volt pár jó egységem de sajnos szétvertek,még képeztem az embereket,de 4en megmaradtunk a csapatból.😄
Pozitív,hogy lettek jó páncélok és fegyverek,amiket lehet összeszedni.😄
(megj.: nem tudtam nekik fizetni,nem volt pénz😊 )
Lovagi tornák, rablócsapatok levadászása, küldetések teljesítése, kereskedés. (gyakorlatilag karakter és csapatépítés)
Zsoldosként csatlakozás Swadian frakcióhoz, egy-két idegen lord hadseregétõl való megszabadítása, lehetõleg akkor amikor valami idegen összecsap egy másik swadiai nemessel. (Lehetõleg Khergittel)
Lady Isolda trónra juttatása (ilyenkor rebelkedtem, de végül Isoldáé lett teljes Swadia + egy két idegen birtok)
Ekkor léptem ki másodszor a frakcióból, de úgy csináltam korábban, hogy minden földbirtok Isoldáé legyen.
Ezután csípett a hölgy és nem nagyon haragudott meg, amikor két városát elfoglaltam.
Ezután megjelent Warband, abbahagytam az alapjátékot, mert saját lordjaim ott nem lehettek.
Warband:
Lovagi tornák, küldetések, kereskedés. Trónjog növelése.
Zsoldossá válás.
Korai város ostrom (Dirhim visszafoglalása), persze hogy nem kaptam meg zsoldosként.
Lányszöktetés.
Dirhim elfoglalása Swadianoktól, mert nagyon legyengült.
Sok ellensége is volt annak a frakciónak.
Néhány vár ostrom, saját lordok kinevezése. (Azok akikkel a többiek nem fértek nagyon meg)
Csapatelosztás elbénázása.
Disznó lordok nem segítenek.
Dirhim el fog bukni, pedig csak két ellenséges frakció van.
Játék fokozat csak annyi, amennyivel indult a játék, persze nehezebb fokozaton nem menne ilyen egyszerûen.
Sok a visszatöltés. Ez utóbbi tényleg sci-fi.
Viszont mint "Nord" frakció hû követõje elõfordulhat, hogy kapsz a frakció vezetõtõl falut, várat, esetleg várost.
Fontos, hogy ne felbérelt zsoldosa legyél, mert akkor még nem kapsz semmit. De azt hiszem nálad már nem az volt a helyzet. (Lusta vagyok legörgetni ... )
Az az igazság, hogy ezt még soha sem próbáltam, vagy trónkövetelõt segítettem a trónra, vagy lázadó voltam.
A rövid idõre persze csatlakoztam egy frakcióhoz és láttam, hogy osztogatja a gép a birtokokat, de gyorsan el is felejtettem ezt az utat és inkább jártam a sajátomat.
Belõled nagyon rossz játéktesztelõ lenne 😞
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(