TUNING AUTÓ mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az integras asoznta hogy o gyorsabbnak erzi az autojat. amire en azt mondtam hogy meg ne mondd mar hogy max 8-10 loerot tobletet megerez.
de aszondja hogy gyorsabbnak erzi egyes helyzetekben.. aham. oke.
mindenesetre szeretnek legkozelebb egy alap scionnal menni. meglesni hogy mizujs.
igazabol az eclipse jobban ledobbent. ha amiatt veszekednetek megertenem de ez a hondas dolog.. latszik az elfogultsag.
mindegy.
Kipuffra való rezonátorcsõrõl meg mondjuk én hallottam még 😊 Nálunk gázgyorsító a divat, de az gondolom nem ugyanaz.
"szvsz intakeval es exhausttal nemnagyon tud negativ tuningolni.
de nemtom. nem is erdekel."
Má hogy a francba ne tudna.
Szívós autók nagyon érzékenyek a kipufogórendszer kialakítására, milyen a leömlõ, hogyan kanyarog hátra, meg milyen vastag, stb... Egyaltalán nem biztos hogy egyértelmû teljesítménytöbblethez jutsz ha az egészet lecseréled mondjuk vmi szaki által hajtogatottra. Sõt!
A légszûrõ meg megintcsak nagyon kritikus dolog. Csomószor hallani, hogy civicen a gyári légszûrõ direktszûrõre cserélésétõl rosszabb lett a teljesítmény, mert itt se olyan egyszerû hogy csak rádobod azt kész. Arról meg nem is beszélve hogy legtöbben a hangja miatt teszik fel, meg mert bedõlnek a reklám által ígért plusz lóerõknek, és rossz helyre teszik, melegebb levegõt kap a motor és máris szarabban megy...
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
btw tudnak vezetni.
"rezonátor nélkül légszûrõt"
ez meg vagy valami magyar dolog amit en nemtok vagy nagyon kevered a szezont a ......
sajna en amcsiba kezdtem ezeket a tuningos dolgokat megtanulni..de.. a rezonator ami idekint amcisban van az a kipufogo csore megy. nem javit idot.. nem leszel gyorsabb , csak nem "recseg" annyit a kipufogod.
semmi koze a legszurohoz.
szvsz intakeval es exhausttal nemnagyon tud negativ tuningolni.
de nemtom. nem is erdekel.
nezd meg a videot ha nem hiszed. az ember jol vezet. egyszer sem valtott felre, pedig en ketszer is (azokat nem tettem a videoba.. minek?)
btw a csavo gyorsulni jar.. munkatarsam.. sokat tud a hondakrol. ezert is vette ezt az autot.. b16.. azt mondta erre jobb a turbo mint a vtec motorokra. szal tud valtani.
a futam elott kigunyolt tobbszor! marmint mikor dolgoztunk. meg lecsirkezett mert elozo heten nemet mondtam a versenyre.. most megkapta. ne felj.. azota nem is fikaz.. csak azt hajtogatja: nah majd beszerzem a turbot.
ja amugy azt mondta, hogy eddig vagy 10 integrat lenyomott..
hivjad hazugsagnak ha akarod.. nekem 8.. a video ott van. lehet nezegetni.. turbo eclipset elkapom.. jo persze.. alacsony nyomasu turbo meg minden.. lealazna felcsavart boosttal.
mindegy.
en azt hittem el leszek verve azokutan hogy meglestem jopar racingelos tc videot a youtubeon.
dehat ez van.. azok pisztos nem tudnak valtani.
Akkor tedd hozzá a történet végét is, hogy béna volt az integrás, és rosszul váltott, vagy késõn rajtolt, stb.
Mások is ide járnak hazudni, csak nem ennyire átlászóakat 😄
Totalcarban volt egy teszt, nemtom ki látta.. Abban volt egy USA kiadású Celica.. Automata váltó, hátul dobfék, 13.5 alatt volt százon...
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Amúgy amerikában szerintem tombol a negatív tuning. Minden hülye vesz full kipuff-rendszert, rezonátor nélkül légszûrõt össze-vissza gányolják a motort aztán a végén rosszabbul megy mint gyárilag. Váltani meg aztán senki nem tud.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
kerestem rajta BOOST kapcsolot de nemvolt.. de talaltam BATTLE MODE kapcsolot.. szal azt ON ra allitottam.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
a kipufogojuk meg olyan irto hangos es olyan szar vekonyan uvolt hogy nemigaz!!!!! nem csodalom ha ezek miatt figyel fel rank a rendorseg.. nah mindegy. megalltunk mashol mindannyian, orjongtunk mint a hulyegyerekek hogy dejo volt tomegesen mentunk sokkal. nekem nem tetszett szvsz butasag igy nyomni.. dehat mennem kell ha tudni akarom hova mennek. de ugy nem is cikaztam mint ezek a balfaszok.. tobbet is voltam a feken mint ok osszesen egyutt😄 mindegy erre allunk es az egyik lexus elkezd donuttolni😄😄😄: erre beugat az egyik: ZSARUK!!! nezunk az egyik utcara.. ott megy a zsaru.. oh bazzeg😄 mint a faken FnF filmben.. mindenki atlep atugrik atgurul a masik autojan es uccu neki tunjunk el.. lol. mindegy.. le is tettunk arrol 4 en hogy ezekkel logjunk.. atmentunk mashova csak negyen.. beszelgettunk normalisan, rohogcseltunk en eldontottem hogy elobb lesz komoly fekrendszerem mint turbom ez 100%!!!!
mindegy aszondja a haver hogy menjunk nyomjunk egy ket dragot.. jo oke. kimentunk egy tok hosszu kihalt utcara.. b16 os integra sportlegszuro/kipufogo... lenyomtam.. hurra. nem is szamitottam masra.
erre jott a turbo eclipse ( kettovel regebbi, ami volt az elso fnf filmben) hat.. az elso korben mikor 20 rol indultunk lenyomtam fel autonyira!!!!! egyenesen fel 5. ig! pedig azt mondta hogy 135 mph a vege.. 120 ig nem tudott megfogni. es turboja van! jo persze gondolom valami kisebb, olcso.. hangja az van mint allat meg kurvanagy turbo matricaja😄😄😄😄 utanna mentunk meg kettot.. szarul indultam egyesben ezert elhuzott 1 autonyira utanna szep lassan 5. fel ig utolertem
lol
elotte meg fikazott az integras hogy jajj nins loerom csak nyomatekom masra nem is jo az auto csak vontatasra.. ahamm. most persze azt alitja hogy jajj csak viccelodott.. nahde varjam meg mig turboja lesz.
mindegy.. eclipsnek a turboja fika.. az integranak epp hogy el tud menni.
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
hozzatennem azert hogy azert itt is ajanlott erosebb valto, nomeg dugattyuk. de nem is kell kicserelni a fel motort avagy az egesz motort.
btw trd superchargerrel meg olcsob az auto mint egy CTR de tobb loereje lesz az autonak.
Chiptuning, +20LE, -2L fogyasztás 😄D
Tett rá egy KKK turbót egészen minimális nyomáson, 4db mitshubishi 3000gt injektorral, új leömlõ, kipuf, légszûrõ, csövezés, kábelezés, chip tuning, bejátszás stb.
Nagyon fasza lett a végére, most épp ~170LE, ~200Nm, húz ahogy kell. Van egy feelingje mikor lefúj a BOV 8000-res fordulatnál elváltva 😊 Kétségtelen, hogy jó dolog.
Õ maga épíette meg az egészet, így volt durván 200k-ban neki, tehát ennyi volt az anyagköltsége (és nem túl drága cuccokkal). Azóta már belefigyelt egy másik ESI motor 😊 Ugye az ESI alapból olajevõs 150e km után, mert hosszú a lökete, és ennyit bír a gyûrûzés rajta. Namost turbóval egy olyan motor, amibe zsír új gyûrûzést, szelepszárszimmeringezést csinált a turboval együtt, birt vagy párezret össz. Most meg ebben a motorban valahol a fõtengely váltó felõli végénél folyik az olaj, mert kinyomta a szimmeringet (ez talán nem a turbo miatt).
De õ maga is bevallotta, hogy úgy számít olyan 100k körüli futásra felújítás nélkül, ha csak õ hajtja, és tudja hol a határ...
Tartósra turbósítani ilyen motort szerintem fél-1 milla alatt nemnagyon lehet, és még akkor is vigyáznod kell rá nagyon.
Valszeg pl egy F20-as 137LE-s prelude motort simábban el lehet látni egy lowpower turboval, mert alapból sincs csúcsra járatva (SOHC non vtec). De pl arra ráraksz egy 2.3-as moci szívósorát, meg hengerfejét, ecuval (1:1 rámegy), akkor van egy 160 körüli lovad belõle, turbo nélkül. Ugyanígy pl az 5gen 1.5 civic D15B2 ugye 90LE, de ha teszel rá egy D15B7 szívósort, hf-et ecuval, akkor 105LE egybõl. Vagy pl egy ESI leömlõ (szintén D-s motor, rámegy 1:1-ben) vagy 10Nm nyomatékot hoz magában.
ez asszem meggyõzött arrol hogy nem érdemes ilyen nagy volumenü tuningra gyüjteni:ppp(bár nem is ien 500lóra gondoltam...hova kell annyi)O:
Plusz a fél motor ki van cserélve erõsebb alkatrészekre.
Talán fél millából megáll maga a turboszett, és csak utána jön a motor hozzáigazítása, chippelés, tesztelés stb.
És utána van egy motorod, ami ha vigyázol rá talán kibír pár tízezer km-t. Ha nem akkor annyit se.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.