TUNING AUTÓ mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

170.
1335kg
CSOCSO
okszika.. mindenesetre terjunk vissza az kocsidra... 177 loero kereken?
kg?
Namost egyrészt, az eu accord nem tipikus tuningautó. Szal kb semmi ilyesmi nincs hozzá. Másrészt annyit nem hozna, amennyibe kerül. Egy 8-9k-s HKS vagy K&N betétszûrõ még csak hagyján. Igazából 2 szûk keresztmetszet van, az egyik a filter maga, a másik a 2 szívócsonk átmérõje. Mindkettõn egyszerûen lehet segíteni 😊
CSOCSO
naja.. de a levego mennyisege sem er fel egy olyan csovel ami a CAI cuccal jon.. plusz maga a szuro sem ugy engedi at a levegot.. tudom, tudom irtad hogy veszel bele masikat.. de miert nem veszel egy IGAZI CAI-t?

Ez a rendszer most pontosan ugy mûködik mint egy cold air intake 😊
CSOCSO
de tenyleg miert nem veszel valami hideglegbeomlot?

hogy a picsaba mondjak eztet magyarul????

sport legszuronek nem hivnam mert ket fele van.. SRI meg CAI... a short ram intake ami ugyanigy a motorterbol szivja a levegot de sportszuron keresztul.. nagyobb csovon..stb..

a cold air intake meg nem a motorterbol szivja a levegot.
CSOCSO
ez hulyeseg.... nem azert nem megy a viz benne mert kanyar van.

Az en legszurom az elso kerek elotti reszbol szivja a hideg levegot.. a hozza nem ertok meg azt is hihetik hogy turbo van az automban mert sziszeg mikor gazt adok neki

a lenyeg hogy nem a kanyar miatt nem megy a motorba a viz... bar nem is ezzel van a baj mert az esobol olyan rohadt sok vizet nem sziv fel.. mindenesetre erre is van itt egy eszkoz ami a ket cso koze raknak ami meggatolja a viz tovabbjutasat.. talan majd en is veszek olyat de most nem erdekel.

Olyat viszont sokat hallottam hogy rohadt nagy esozesek voltak es az emberunk belehajtott egy komolyann pocsolyaba aminel szepen felszivta a vizet a motorterbe.. motor meg kuka.
Na ilyene:

Szóval oda van bevezetve a gégecsõvel a levegõ a lámpa mögé, ahonnan a 2 csonk szív.
Direkszûrõt nem akarok, max betétszûrõ lesz majd.

Amúgy ma azért nyitogattam, mert mondom valami nem stimmel. A motor járása, az alapjárat, meg a hangja valahogy fura volt.
1. megint lecsúszott a szívócsõhossz vezérlés vákuumcsöve... kénytelen leszek vhonnan rendes minõségû vákuumcsövet venni 😞 (sustorog, kelepel menet közben igy)
2. megnéztem a gyertyákat, mert mondom azokat még nem cseréltem... hát elkerekedtek a szemeim 😄 gyertyahézag 2mm... 1.1 helyett.. a kokszréteget is beleszámolva 😄 Szal 4 új ngk rendel...
CSOCSO
miert nem szerzel be egy sportlegszurot?

cold air intake.. (?)
LionTR
Szóval amit csocso írt az ott lenne gáz amit én írtam, mert ugye gyárilag úgy van megcsinálva hogy van egy kanyar a rendszerben hogy a víz ne jusson át. Hmm, lehet mégis jobb ez így, nekem is úgyis oda van kanyarogtatva az elsõ beömlõ felõl a friss levegõ, fújja rá a direktszûrõre 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

LionTR
Igen de az 56-os hozzászólás utolsó mondatában már megválaszolta 😊

CSOCSO
gondoltam hogy fingod nincs mirol beszelek.. de a valasz hatalmas volt😄 felrohogtem mikor olvastam.

de nem hibaztatlak.. vegulis egy angol kifejezes.. en meg magyarul nemtudom a dolog nevet..
Aszittem valami wowos figura neve lesz 😄

CSOCSO
<#banplz><#taps><#wilting>

hogy vedekezel azellen hogy viz jusson a motorba es attol megpusztuljon a motor?

merthathogy azt irtad hogy ki van vezetve a cuccos a lokharitohoz...
Kutyát tartok!
CSOCSO
es hogy vedekezel a hydrolock ellen?
Itt nem direkt kivezetésre kell gondolni. A gégecsõ feltereli a menetszelet oda, ahol a box 2 szívócsonkja van. Tehát a fényszóró alatt vezeti fel, az akksi mellé, ahol a box szívócsonkjai vannak, hogy oda friss hideg levegõ kerüljön, ne a motor melege.
Nem folyamatos csõösszeköttetés van tehát, szal nem direktben kintrõl szívja a levegõt. Az gázos lenne pl esõben elég sok vizet kaphatna 😊
LionTR
Szép 😊 Akkor úgy néz ki nincsenek egyedül az ötletükkel 😊
Nézegettük nekem is hogy hol férne el de nem nagyon tudjuk hol kivezetni elõre a nagy hûtõ miatt.
2 literes motorra szerintem egy 3 literesének a szûrõjét lehetne tenni, esetemben mondjuk a supráét. Nektek meg pláne jó hogy a komplett szívósort át lehet tenni 😊
Mondjuk nekem a mostani SARD direktszûrõm is tetszik, de sok rosszat hallani a direktszûrõkrõl. Mondjuk ez nem 2000 forintos gagyiszûrõ, a japókban meg azért mégiscsak megbízom.

Honnan gondolod hogy alulméretezett? Ezt max a mérés mutatja meg...
Leömlõ, kipuff, hangolás, esetleg fokolás, más tengely hozhat azon is sokat. Vagy semmit...
Jugo kék kombiján pl 175LE lett. Ami a használtautón is fentvan ugye. Bár nem tudom, hogy az ugynez a motorkód-e, de az is 2.2-es sohc non-vtec.
streeter
A 2.2-es 150lovas F22B5 motor is alulméretezett nem? Csak arra mit lehet nagyobbat rakni? 2.3-as szívósort? Az már sokat nem dobna rajta.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Jobb oldali az enyém.

2.3-as szívósor és box van a 2.0 motoron, plusz a box bevezetése meg van toldva egy gégecsõvel, ami a képen a rendszám alatti lökösrács bal szélén látható 😊
Nem kicsit hozzájárult, a gyári 133LE helyetti 170-hez (meg a 60-as kipuff, 4-2-1 leömlõvel, fokolással, ecuval, stb). És a mérések szerint még kívánna levegõt 😊 Szal a következõ légszûrõ cserekor mosható betét megy a boxba, az valamivel többet enged a papírnál, de azért mégse direktszûrõ.
Persze hangsúlyozni kell, hogy ehhez olyan motor is kell, ami egyrészt bírja, másrészt gyárilag alulméretezett a szívóteljesítménye. Egy 160lovas 1.6vti-n ilyesmi messze nem hoz ekkora növekedést.

A bal oldali egy Z2-es, 116LE 😊 de a direkt azért rajta van.. ellenben az már ültetve van (merwede -35mm - valójában vagy -6cm), ami nagyonkéne az enyémre is...
LionTR
Strange.
Mondjuk nyílván jobb ha mozog a levegõ befele mérés közben, mert ugye mozgás közben se álló levegõbõl szívja a kocsi a levegõt. De ezek azért elég durva növekedések <#fejvakaras>

Otthon egyik haveromék (autószerelõk) azon kísérleteznek hogy a motorokéhoz hasonló légbeömlõ rendszert csinálnak, vagyis rádobnak egy gyári légszûrõt a kocsira csak nagyobbat (pl egy 1.3-as motorra egy 2.0-ra valót) és kivezetik egyenesen a lökösbe, hogy a menetszél tolja befele a levegõt.

CSOCSO
he?
broman191
Kéne😛

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

CSOCSO
piros supra ott van a szeren...

sztori:

tegnap este elmentem az ocsemert a kori palyara. Felvettem es kerdezte hogy haza tudnak vinni ket haverjat a kozelbe.. jah miert ne.

beul a kocsiba ket azsiai srac ( del koreaiak)

persze teljesen kesz voltak a kocsimtol. milyen body kit milyen vilagitas.. milyen kipuf. milyen ez az amaz.. honnan.. sok marhasag..

a lenyeg mikor mondja hogy o 350z-t akar..... hatrafordulok hogy megis ki ez a lanyhangu kis rizszabalo... megkerdeztem: 15 eves a srac....

jo persze kamuzni en is tudok de azert mondtam neki hogy tul sok lenne a biztositas. ha az anyja nevere vennek akkor meg talan hurrade ugy se lenne 200 dodo alatt. mire a valasz: fele annyit fizet a porschera....
😄

ez is lehetne poen.. de mikor a hazukhoz erkeztem akkor lattam hogy nagyon nem kamuzhatott 😄

igy lesz egy 15 eves gyerekbol 350z tulaj..................................

meg ha nem is monst.. majd jovore..
broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Zsír, de ennyit tényleg nem ér...amúgy meg csak biztonság szempontjából szar-.-'

JGTC
ez nagyon szép, már nézegettük (haver del-solt akar venni) ha VTI lenne azt mondanám h ok-s az ára

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

MikX
😄 5hónapos kasznis munka... külön gratulálnék, h valakinek 5 hónapig tart... 😄
Nekem meló mellett sem tart tovább 3-4 hétnél, csak szabadidõmben csinálgatni... 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MaSzKa
<#eljen>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

streeter

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

streeter

MaSzKa
szerintem is rondA

a régi az tetszett

azért sokan vannak akik többet szeretnének kapni mint amennyit ér a verda

greg benz
Hát mondjuk 1,3-ért nem ilyet vennék,az tuti😊

Az sem ér messze 1.3-at... 800-at HA megadnak érte. Csúnya is, kevesen szeretik, nomeg semmirevaló 2 üléses...
greg benz
inkább ez 1,3-ért mint az 1,4-ért.. ez a ország legszebb crx-ei között van meg mekkora kamu.. nem mondom,hogy csúnya,de láttam már ennél százszor szebbet,nem is egyet...az az alu szõnyeg meg LOÁL<#nevetes2>

JGTC
"Keskin felnik (szépek)" 😄 hadd döntse már el ki-ki maga...

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

SötétBarom
xD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ez az autó max 500-at ér, azt is csak azért mert szépen fel van újítva - kívül. A motorjában ott a 205k, meg még egy 100-as amit visszatekertek, és még csak nem is vt. A belseje is eléggé le van lakva.
Csak a srác kicsit szarul majmolja az IGÉNYES és ritka hondák hirdetését, abban bízva hogy jön egy madár...
Kata
ez egy nagy rakás szar, nem tudom mit kerít neki ekkora feneket, ráadásul ennyit nem is adnék egy 16 éves vacakért <#szomoru2>

[/cserf][/fülünyúl]

MaSzKa
el akarja adni egyáltalán?

Még egyszer leírom CSAK OLYANNAK, AKI TUDJA MIT TAKAR A NÉV, ILLETVE AKINÉL JÓ KEZEKBEN LESZ...ott

MaSzKa

broman191
<#eljen>

MaSzKa

ezt kérdeztem én is, gondoltam te biztos tudod 😄

CSOCSO
😄 szep kis scion de mijaza sugárágyú ott?
broman191
tyóóó micsoda sztrítfájter gép <#idiota><#vigyor3>

wtf?<#idiota>

amúgy nagyon teszik így pickuposan, ebben a színben, ezzel a felnivel, csak az a sugárvetõ nem kéne rá <#hehe>