40647
.
  • Loál János #1726
    Okék. -.-

Ja, nem kíméletes üzemmódon én sem azt értettem, hogy minden fokozatban ledadogásig nyomatni a szerencsétlen szerkezetet. :)

Mi elég változatosan vezettük az autót a kezdetekben (bár most is). Volt, hogy alacsony fordulatszámokig, nem huzatva, volt, hogy megpörgetve, kicsit hosszabb ideig magas pördületen.

Nyár elején vettük meg a kocsit, év végére asszem 8k volt benne, de pl. a fogyasztás a kezdetektől fogva nagyon jó volt, és azóta sem változott.

Nademosmá sokazoff.

Tuningoltuk is, egy könnyűfém felnigarnitúra képében.
    Ettől sokkal jobban gyorsul, környezetkímélőbb, jobban fogyaszt, és nagyobb a végsebessége.
  • DanielT
    Csak vicceltem :)

Alapvető félreértésről lehet szó, ha te kímélés alatt a Max 80km/h -t érted 10ezer km-ig :) Abszolút nem erre gondolok, ez már tényleg a múlt.
  • immovable
    Persze autó függő, hogy kérik e az olajcserét 1500 km-nél, nálam a fordnál javasolták...
    nem 80 km/h 10 ezer kilóméterigre gondoltam, hanem, hogy kb addig tartozkodni kell az átmeneti illetve folyamatos magas fordulatszámtól, tehát a nyúzástól...
    nekem meg 20 ezer km a periódus idő, most van benne 31 ezer másfél év alatt...
    na mindegy sztem meg érdemes betartani az első 10k alatt a normál vezetést (persze ez messze dinamikusabb lehet az anno 20 éves kocsikhoz viszonyítva:)...

• Loál János #1723
    Miért kell kisarkítani a mondandómat? Messze nem erről beszéltem. :(
  • Loál János #1722
    Na, pont ez az, ami 20 évvel ezelőtt volt igaz. :)
    3 éves a kocsink, mi is 1000km-ig kíméltük, onnantól gátlástalanul lett nyúzva. (De természetesen csak üzemi hőfokon, hidegen sosincs bántva. :)) Az első olajcsere 10000km-nél volt, a szalonban nem kérték, hogy korábban vigyük be. Sőt, ahol a rokon dolgozott, ott sem volt ilyen, egyikben sem. Rengeteg új modell már 15000km-es szervízperiódusokkal rendelkezik, és azoknál sem hozzák korábbra az elsőt.
    Ezek alapján csak azt tudom mondani, hogy a "10000km-ig max 80km/h"-dolog felejthető.
  • DanielT
    Ez is igaz, most vettem új téligumi garnitúrát, a gumistól hazafelé az első kanyarba szinte becsúsztam :D
  • immovable
    sőt még a gumiknak is van bejáratási "ideje" kilómétere...általában 500 km...
  • DanielT
    Pontosan. És az utána következő első normális olajcserére áll be az autó a "tökéletes" állapotba, tehát 10-15ezer km-nél.
  • DanielT
    Oké, akkor te tapossad :) A szalon csillogó márványpadlózatára olvaszd oda az első garnitúrát és te leszel a legmájerebb :)

• immovable
    azért, sztem ez nem teljesen igaz...
    pl kb 10 ezer kilóméter kell menni egy kocsival mire annak beáll a fogyásztása a megfelelő értékre, illetve leadja a teljes teljesítmény tartományt...
    valamint sok szalon kéri is, hogy 1500-2000 km után vigyük be olajcserére a verdát az első fémleválások miatt...

• Loál János #1716
    Azért ne felejtsd ki, hogy a mai gyártósorok sokkal modernebbek. Szerintem simán fejlődött annyit az ipar, hogy a sokkal pontosabb alkatrészgyártás miatt szinte felesleges kímélni az új autókat. 20 évvel ezelőtt oké, hogy meg kellett várni, amíg a sorja rendesen lekopik... :D
  • Maco13
    ez azért se valószínű mert az új verdákat a sofőrnek is szokni kell
  • JGTC
    erről soha sem hallottam még
  • JGTC
    codálátosz!!!
  • DanielT
    Nos. Miután lekerül a futószalagról nem mennek vele. Csak akkor amikor ide oda állnak, trélereznek stb. Új autót akár 15km -mel az órájában is átvehetsz ettől függően mennyi idő telt el a gyártása óta, mennyit pakolgatták stb. A motorokat egyenként tesztelik, bemelegedés után lemérik a teljesítményt kompressziót stb és ennyi. Kész, vége. A többi a vásáróra van bízva. Azonnal csikorogva kirongyolhat a szalonból és nem szabadna, hogy baja legyen a kocsinak, de ez nem azt jelenti, hogy ez a helyes. Meg kell várni, míg összekopnak az alkatrészek stb. Aki szereti és ért valamit az autókhoz az így csinálja, aki nem az nem. Embere válogatja.
  • FOXX supreme
  • streeter
    Gondolom miután legurul a futószalagról jó alapos tetsztnek teszik ki és szerintem nem 100km-t tesztelik
  • DanielT
    Aham, és hogy járatják be? Meséld el nekem.

Továbbá azt is, hogy mit jelent a bejáratás és mikor van vége.
  • FOXX supreme
  • streeter
    A német autók általába úgy kerülnek be a kereskedőhöz, hogy már be vannak járatva és ha megveszed nem kell még járatno 2000 vagy 1000km-en keresztül.Akár már hazafele is mehetsz vele 250 fölött ha akarsz.
  • Serius
    Lehet cseles volt aki eladta? mindegy mert máshol semmi róla. Nekem igy jó ahogy van
  • DanielT
    Az cseles valóban ha rajta van, nem is értem miért. Ilyennel még nem találkoztam.
  • Serius
    Én abból indultam ki amit láttam,azért irtam a blokkon is rajta van az Mpoover,valahogy lefotózom,szatyrostól hogy lássátok.
  • Serius
    Én értem,hogy miről van szó,ha tetszik ha nem ez van. A motoron is rajta az Mpoover. Na mindegy.
  • DanielT
    Hehe, de ugye most már érted miről van szó? :)

Félreértés ne essék: Csodálatosan gyönyörű az M optikás 328Ci -tek, hibátlan fantasztikus autó.

De pont a fórum mivoltából adódóan gyorsan kikereshetők az adatok bármiről és a félreértéseket ilyen témában elég egyszerűen lehet tisztázni ha az ember hajlandó megváltoztatni az eddigi esetlegesen téves véleményét és nem hadakozik a tényekkel:)
  • Serius
    Nem kell,ez csak egy fórum
  • Tufa
    Hozzáértésedből láccik nem volt alaptalan a kétkedés ;)
  • Serius
    Szinte tudtam,ezt a választ fogod irni,felvág,vág fel a farkad de nem én,ide jöttem,hogy kicsit eszmecseréljek másokkal,te ide jösz és mindjárt két tanuval igazolt birósági végzéssel hiszel el dolgokat. Ez ok,de könyörgöm,ne offold tele az összes topikot a kétkedéseiddel:)
  • Tufa
    Oké hogy megértsd és máshol ügyesebben vágj fel, az M3 a 3as széria gyárilag tuningolt szériája. M3asból egy adott évjáraton belül csak egyfajta van, UGYANAKKORA motorral(nem 3literes, nem 2,8as, hanem csakis kizárólag 3,2es.)
    Nefélj, legközelebb jobban fog menni ;)
  • DanielT
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

MEGŐRÜLÖÖÖÖK!!!

NEM M

EZ AZ M3 BMW

EZ A 330 CI BMW
  • Serius
    Ott a 330CI sem M mi? 1589---itt nézd meg ebben a hsz-ben.
  • DanielT
    Nem. Az nem 330CI. ÉRTSD MÁR MEG! :DDD
  • DanielT
    Ember, itt arról van szó, hogy azt állítod, hogy egy M3 -as BMW ben nem 3.2 es motor van. Pedig az van. Nincs mese. Amit most linkeltél az egy 330i. És?
  • Serius
    330CI
  • Tufa
    és ez szted m3??? jézusom
  • Serius
    330CI Lökettérfogat (ccm)

2494
  • Serius
    Olvass kishaver és okosodj:)))
    http://www.bmw.hu/index.php?/Magyar/www/Termekek/Szemelygepkocsik/BMW_3/tartalom&katid=68&itemid=79&showtyp=5
  • Tufa
    ez nem m3.. :DDDD
    BMW
  • DanielT
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá Könyörgöm, meg akartalak védeni, de ne írj már ekkora marhaságokat. Ez egy sima nyomorult 325i.

Ez egy IGAZI M3 BMW

Ismertetőjelek:

4 kipufogó
    Oldalt az első kerékjárati ív felett kivágott kopoltyúk
    M -es 18 collos kerekek.
  • Serius
    Te rölködsz,had tudjam már mivan benne,ahogy nézem még a gyárat is megkérdőjelezed,de semmi tény,csak találgatás. Nyugodj bele a 328CI nek 28873m motorja van.