40647
.
  • Borg
    Nem lehetne, hogy visszaolvasol a benzin vs dízel topikban? Volt ott link is, kalkulátor stb... nincs kedvem újból nekiállni ennek. Másrészt ott a középiskolás fizika könyved is.
    De lehet hogy DanielT is szivesen elmagyarázza neked, ha tanult bármit is a múltkoriakból :D
  • CSOCSO
    Borg..tudsz-e egy olyan oldalt ahol ez le van irva.. mert lehet hogy fizikaban valami mindig osszeszorzodik valamivel de nekem ez akkor is santit hogy kisebb nyomatek nagyobb fordulaton jobb mint alacsonyabb fordulatu nagyobb nyomatek... mint mondtam... a fordulat van a nyomatekert es nem forditva...
    nem 3000szer rakja le a 600 as nyomatekot hanem 3000et kell forognia a 600 as nyomatekert.. a masiknak meg 8000 et.. nah akkor melyik ajobb?
  • FOXX supreme
    nem amúgy a clk-dtm merci nagyon bejön, akkor a ford gt, a ferdeszeműektől az R33-as....
  • FOXX supreme
    kinek mi...nekem a jó öreg volga a kedvencem:DDDDDDDDDDDDDD

• FOXX supreme
    én nem nagyon tudok....esetleg 3 ds max, vagy maya..
  • a zsírkereskedő
    én is:D na jó nem gáz annyira a helyzet de autónk nem lesz sztem még amíg egyetemre járok:D
    én meg aston martin párti vagyok szóval a szintet nem adom lejjebb:D vagy az vagy nem kell-hozzáteszem azt is lehet tuningolni:)bár vétek:D
    a kedvencem a v8 vantage... aki látta top gear-ben az hallotta is , és aki hallotta az sztem elégedett lehet a hangjával...
    nálam csak a gallardo és ez a 2 versenyző hang terén... de habozás nélkül az astont választanám
  • kjoni
    [email protected]

Ide küldhetnétek infókat

előre is köszönöm üdv kjoni
  • kjoni
    lene egy ojan kérdésem hogy halot-e már valaki ojan programról ahol kocsikat lehet megtervezni és saját elképzeléseket megvalósitani
    Ha valakinek lene ijen infója az szolhatna nekem egy pár infót.megköszöném
  • kjoni
    hali mindenlkinek
  • DanielT
    Borg, már megint kezded? :DDD
  • FOXX supreme
    Én nem mondanám meg hogy dízel:)

Ez már R10-es:)
  • FOXX supreme
    a másik hogy ha 3500 nél leadja azt az erőt, ami szükséges volt eddig hogy megnyerjen minden versenyt, akkor ne is forduljon többet..:) ha így is jó..akkor minek visítson:D
  • FOXX supreme
    Hát sztem meg csúcsmotor, most ez a dízel...szal, biztos benne van hogy kevesebbet kell kiállnia a boxba, de azért nem kell félteni az egyenesben sem..és olvastam amúgy hogy lehetne erősebb is, de a szabályoknak megfelelően kivan hegyezve 650 lóra
  • Borg
    Ne kelljen már megint fizikát magyaráznom.
    A pillanatnyi gyorsító teljesítmény P=m*n.
    Dízel - nagy nyomaték kis fordulat
    Benzines - kis nyomaték nagy fordulat
    A kettő ekvivalens, ami a gyorsítóteljesítményt illeti.
  • CSOCSO
    ilyesmit magyaraztal a civic/scionnal..
    de akkor se akarom felfogni hogy ez a szmolasi metodus neked hogyan jott ki...

650 nm 3500 as fordulatnal UGYANUGY 650 nm mintha 8000es fordulatnal rakja le...
    attol fuggetlenul hogy az a zsirabb ha 3500 nal rakja le.. szal nemtom minek szorozgatod ossze eme ket szamot
  • CSOCSO
    te ez a szamolasi metodus nekem hulyesegnek tunik de nagyon!

miert lenne egy gyengebb auto azert erosebb mert ketszer akkora fordulaton adja le azt a nyomatekot amit a masik ketszer kevesebb fordulatnal megtesz.. ja es bocs. ketszer akkor nyomatekot!!!!! elhiszem hogy 6500*615 nagyobb mint 3500*1100
    de ez nem arrol szol hogy a 615 nm et 6500 szor adja le mig a masiknal a 1100 et csak 3500 szor...

a ketto auto kozott az 1100 as menne jobban.. foleg ha mar 3500 nal lerakja... :
    ertsd: mig a 615 os lerak 3500 nal mondjuk 400 nm et es mar 40 el megy 2 mp utan addig az 1100 as mar 60 al megy lehagyva a masikat.

• Borg
    Amúgy amelyik az R10 mögött a második lett idén, az egy 5 literes, v10-es benzines, és szívó. 8500-on 640LE-t tud, és 615Nm-t 6500-on. Csak ugye jóval többet fogyaszt, mint a dízel.

6500*615 > 3500*1100. Szal lényegében nagyobb teljesítményű a benzines, hiába a Nm kisebb.
  • CSOCSO
    a 650 lovat tudja szivomotor is de a nyomatekban nem vagyok biztos.. es most nem a w16 rol beszelek.. hanem v8 as autok nem tudnak ekkore nyomatekot kompresszor/turbo nelkul...legalabbis szerintem.. de majd mindjart beraksz vmi ellenpeldat
  • CSOCSO
    ahaa.. ertem.
    mindegy... amugy megmondom az igazat. amcsiban fogalmam sincs hova kell menni dizelt tankolni.. idaig akarmelyik kutnal voltam csak norm benzin "pisztolyt" talaltam. egyszer vkitol megkerdeztem allitolag az egyik legeldugodtabb allvany dizeleknek van.. nemtom:D eddig nem lattam meg:D pedig tobb eve vagyok idekint:D
  • Borg
    Nem. Ennyit egy szívó benzines is tud.

Az R10-nek nem a teljesítmény az erénye, hanem a fogyasztása. Azzal nyerte meg LeMans-t is, hogy sokkal kevesebbszer kellett kiállnia tankolni.
  • CSOCSO
    szep.. de ennyit tud egy benzines auto...v8 al kompresszorral.
  • Borg
    Az R10 3500-nál a csúcsnyomatékot (1100nm), 4500-nál a csúcsteljesítményét (650LE) adja le.
    Redline: 5000RPM. (Az R8 benzines pedig 8100 ha jóltom)
  • FOXX supreme
    jól van csak mondom....:D
  • a zsírkereskedő
    ismétlem csórók vagyunk
  • FOXX supreme
    de azt mondják még hogy a toyota dízele se rossz
  • a zsírkereskedő
    csórók vagyunk
  • CSOCSO
    nah.. egy ket dolgot meg ujitok a kocsimon oszt az a kocsi is siman ide fog ferni:D:D
  • CSOCSO
    ez is dog!
  • CSOCSO
  • FOXX supreme
    a másik hogy ha annyira szar lenne, nem lenne ennyire sikeres
  • FOXX supreme
    kérlek szépen, ülj be egy új audiba, ami dízel, vagy bmw-be, mondjuk a merci dízeleket nem ismerem, de sok rosszat nem halottam róla...ezek a motorok már nem azok amik régen....
  • a zsírkereskedő
    pedig ne vegyél használt dízelt...
    család párszor megszívta ezzel...-jó elismerem nem az új pdtdi meg hasonlóakat de megszívta
    még mindíg hülyeséget beszélek? ja és nem csak mi hanem sokan mások is...
    etől függetlenül lehet h 1-1 versenyre jók de utcára nem nagyon valók...
  • FOXX supreme
    én úgy tudtam hogy dízel, és az r10-es meg továbbfejlesztése, de sztem egy csúcsdízel, mint az r10-es, sztem pörög az is..jó ha nem is 10 ezret, de 6-ot 7-et az is nem?
  • ZsirosKenyer
    akkor már ezt se hagyjátok ki:

szerintem pofás kis driftverda ;)

• streeter

Kár hogy autómata....
  • streeter
    Egy kis japó löket.

• Borg
    Már sry, de az R8 benzines volt.
    3.6L Audi Twinturbo FSI V8 van benne.
    2006-ban váltotta csak le az R10 a V12-es turbódízelével.

És pont a videón lévő hangjából is kihallatszik, hogy nem dízel, mivel az nem pörög ilyen magasra, még az sem, amivel most LeMans-ban nyertek.
  • SötétBarom
    Ez kőkemény.. Kíváncsi lennék a sofőr elmeállapotára ;D
  • FOXX supreme
    de hidd el hogy alázna.....ezen a motoron észre se venni hogy dízel...

ezt nézd...erről te megmondanád hogy dízel?:))

és ez az R8-as, az S8-ba már az R10-es motorja kerülne...

R8 DÍZEL!
  • CeeZee
    vagy egy Hummer limo