67
-
#27 Na igen, pl itt egy teszt a cross site scriptingre, Netscape8-cal ez elvileg műxik.
Egyébként az a vicces, hogy ha pl beírjátok a címsorba a netscape.com címet (www nélkül), akkor gyakorlatilag bármilyen böngészővel kaptok egy jó kis "your browser is outdated" figyelmeztetést, ami a Netscape 8-at reklámozza. -
#26 Tom, azóta megnéztem, de ennyi elég is volt:) FF rulez! -
greekboy #25 Ki lehet választani. -
#24 Jah hát ennyi cucc mellett nem is jön be semmi... De ha nem lenne védelem az ie hamarabb elvérezne. -
Caro #23 Aha.
Szóval szerinted az SP1 meg az SP2 valami? Számos újítás? Még a tabbed browsingot se tudja, pedig azt már anno a netscape 6 is tudta.
A firefox nem egy összebarkácsolt böngésző mint az ie. Nagyon jól optimalizálva van.
És még mielőtt lereagálod az üzenetemet, nézd meg a firefoxot. Addig befejeztem veled. -
#22 IE6.0 óta semmi uj? Azóta volt egy SP1 és egy SP2, számos újításokkal. Látom képben vagy..
És miért nincs bennem a birka szellem, mint bennetek? Hát talán azért, mert nem vagyok birka. -
#21 kösz, nem kell kioktatni, Kaspersky, NAV2005, McAfee, AD-aware, MS antispy, spybot stb nem talál semmit se. szal
Mostanra, XPSP2-höz szinte kifogástalan az IE.
IE -
Caro #20 Te már megint csak azt tudod mondani, amit a többiek nem, nem tudom ettől miért érzed jobban magad, de lehet hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem reagálnak a hozzászólásaidra. Aztán akkor megint csinálhatsz másik usert.
Az IE dominanciája óta a fejlesztése is megállt. Nézzétek meg, a hatos verzió mióta van piacon. Semmi új. A sok versenyző mindenképp jót tesz a fejlesztéseknek. Akkor is, ha nekem se tetszik a netscape 8...
A firefox viszont tetszik. És nézzétek meg, amit a microsoftnál össztákoltak 80 megába, azt egy open source szoftver megcsinálja 4-ben! Azért ez nem semmi. Amikor először le akartam tölteni, és kiírta, hogy hungarian version 4MB akkor kezdtem keresni, hogy hol lehet magát a böngészőt letölteni, mert azt hittem, hogy az csak egy magyarítás...
Igaz, van egy-két oldal, amihez kell activeX, és azok nem jönnek be rendesen, de ez majd legalább arra kényszeríti a weblapkészítőket, hogy ne csak az IE-sekre gondoljanak.
Jó lenne a HTML szabványt továbbfejleszteni, mert még bőven lenne mit bővíteni. A htmlre most úgyis rávetül a flash árnyéka, és nem lenne jó szerintem, ha ez a kereskedelmi sz*rság átvenné a html helyét. Pedig már vannak kizárólag flashel készített oldalak is. -
#19 Kipróbáltam ezt az IEView nevű kiterjesztést, hát azért a Netscape jobb:) Mondjuk minden másban meg a Firefox... -
#18 Könnyen meglehet... Mellesleg futtass néha valami spyware keresőt. Meglátjuk van-e valamid. -
#17 Melelsleg igaz , hogy csak 2000 óta hasznáálom az Internetet napi rendszereséggel, akkor még a Win9x-es időkból, és akkor is IE-t használtam, még sem volt SOHA semmi problémám vele. Miért nem kaptam be soha semmi vírus, toolbart stb? Miért nem? Lehet hogy csak nálam "bugosak" az IE-k?.... -
#16 Jaj bocs, a minden alatt az Internetezés során szükséges dolgokra gondoltam. Legyen az akár csak hírportálok olvasgatása, vagy warez, serial, crack keresése. IE tökéletes. És nem jön be semmi szenny. -
#15 Ez jó. Hátha még ismernék a nyílt rendszereket. -
#14 No, én Firefox párti vagyok, de kíváncsiság hajtott, kipróbáltam a Netscape-t... hát leginkább úgy jellemezném: LOL. Kipróbáltam egy pár saját készítésű scriptet. Firefox alatt tökéletes, IE alatt tökéletes, Opera alatt tökéletes. Viszont ha Netscape-ben használom IE motorral, akkor nem működik. Ez hogy lehetséges?
Másik dolog, hogy számomra túl zsúfoltnak tűnik, az új designek szerintem rondák, és nem igazán kidolgozottak. Különböző hangokat ad egy-egy funkció használatakor... számomra ez idegesítő.
Végeredmény: Uninstall. Firefox 4ever! -
#13 Hát ha a netezés nem szerepel a céljaid között... ;-) -
#12 Szerencsére IE is tökéletsen megfelel minden célra. Sőt, jobb is, mint akármelyik alternatíva!
Internet Explorer! -
FTeR #11 fáradt vagyok, hogy elolvassam a cikket, de:
"Jön a Netscape 8.0"
Minek??? -
#10 Ezt a Firefoxban is be lehet, az IEView kiterjesztéssel (és meg is tudja jegyezni, melyiket nyissa mindig IE-ben). Igaz, nem vált motort, hanem simán megnyitja az oldalt IE-ben, de így legalább jóval áttekinthetőbb.
A Netscape-ben egy csomó funkció - azaz nemcsak az oldalak megjelenítése - attól függ, épp milyen motort használsz, nem igazán tudták a kettőt összeolvasztani. Ráadásul a Firefoxos kiterjesztéseket is jóval nehézkesebb Netscape-re feltelepíteni (bár van rá megoldás, de elég macerás). -
Garfield #9 A kedves jövendő Neccápa-használóknak egy elhanyagolható apróságra hívnám fel a figyelmüket: ez a verzió a FF 1.0.3 által is használt böngészőmotorra épül, amelyben 3 kritikus besorolású hiba van és amelyeket csak az 1.0.4-ben javítottak. -
#8 wow, ez egész jó
bal alsó sarokba ott a ff róka az oldal töltés mellett, pofás -
Garfield #7 Jó, nem plugin, extension. -
Garfield #6 Felesleges.
A legújabb IEView plugin már tudja ezt: akár a könyvjelzők közt van az oldal címe, akár te gépeled be a címsorba, ha úgy van beállítva, rögtön nyitja az IE-t. -
#5 Remélem igazad lesz, ez volt az egyik dolog, ami tetszett a Netscape-ben (a másik a popup ablakok új fülön való megnyitása volt), de ez kevés ahhoz, hogy a Firefoxot lecseréljem:) (Az előbb tévedtem:)) -
#4 Már letölthető a teljes verzió.
http://browser.netscape.com/ns8/download/default.jsp
Ezeket a sorokat már a Netscape 8 alól írom. -
#3 nem csodálkoznék, ha gyorsan kijönne egy ilyen motor váltó plugun az FF-hez is. :) -
#2 Ha be lehet majd állítani, hogy melyik oldalhoz használjon IE motort, akkor asszem leváltom a tűzrókát. -
greekboy #1 Hajrá Netscape! Éljen a király!