Pro Evolution Soccer 5 [WE9]

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
te tudod

nem kötelezõ, de holnap elvileg egy után ráérek és megkapod felspécizve a demo-t

ha jó irj privit vagy emilt
The Hedgehog
Ariel Santarelli csak nem hazudik 😊 Be lehet rakni csak éppen a játék kivág a francba miután elindul a meccs. Se afs növelés nem segít se semmi. Most próbáltam én is. Igazak a hírek.

A WE9-es mezek pedig a beépített mez szerkesztõvel lettek készítve.

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

hja. aztán megint elversz négyszer-ötször 1-2-3 : 0 -ra, és kapirgálhatom össze az önbecsülésemet hetekig... <#zavart1>
Breki33
sztem be lehet we9-be rakni

láttam képeket
The Hedgehog
mezes dolog tényleg ennyire nem érdekel senkit? 😊

Breki33
Úgy hogy eljön hozzám P
báttyó02
persze van,mondjuk nemnagyon játszok a demoval,de ronaldoval 2.meccsen valahogy összejött

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Breki33
ToMy_ -nak írtam

a csel méfg gif-ben is bent volt a másik topicban
grizzly21
ja és velem is játsz6sz hogyan lehet 5ben?

grizzly21
skrizofén vagy?😄DD

grizzly21
olyan is van? én meg asszitem csak tologatni lehet. mostanában 2-t használok. dual jobb analoggal fel le: ilyenkore felpattintja. szoktam is nagy golokat löni belõle. most pl Henryval volt egy alázos. apropo Henry: meglöttem életem elsõ szabadját, de gyönyörû volt, ficka csavarás nélkül a védõk feje fölött. szoval azért jo játék ez, csak az a fránya mozgás_S

Breki33
Amúgy rég láttalak nyomhatnánk egy PES5 multi-t
báttyó02
igen de ez Pes4,és nincsen benne minden dolog
pl. ronaldinho csel

Breki33
diegocam forditotta PES4-es topic

az eleje így van

"Sziasztok, lefordítottam az egyszer itt belinkelt német nyelvû használati útmutató trükkök címû részét, talán találtok még benne hasznos dolgokat.

Fontos! Iránymegadásokat úgy kell figyelembe venni, hogy a játékos arccal jobbra, a jobb kapu felé néz."
nem saját, nem is tudom, honnét van, de van... 😊)

1. rövid átlépõs: 2x R2 + irány balra v. jobbra
2. hosszú átlépõs: 2x L1 + irány balra v. jobbra
3. „oldalralépés”: R2+ irány fel v. le
4. oldalralépés csellel: oldalralépés + egy pillanattal késõbb R1+jobbra
5. visszafelécselezés: oldalralépés + R2+bal mindkettõ lenyomva tartva
6. kötény: oldalralépés + vársz amíg az ellenfél játékosa megtámad, hogy elvegye a labdát, abban a pillanatban R2+jobb ( szerencse is kell hozzá, nem mindig mûködik)
7. átlépõs csel: R1 lenyomva tartva
8. labda megállítás: futás közben R1.
9. 360 fokos fordulat: jobb analógot 360 fokkal elforgatod
10. „esernyõs” átvétel saját fej felett: legjobban akkor funkcionál ha egy hosszú passzt vesz át mellel a játékosod. Ellenirányt kell nyomni, pl balról jobbra jön a mellére a labda, jobbra nyomsz.
11. labdát magasan elõre tenni: jobb analóg le+fel
12. ívelést mímelni: O+X
13. lövõcsel: lövésgomb+X amikor a lövésikon megjelenik
14. magas rövid passz: L1+háromszög
15. kényszerítõ: L1 nyomva tartva+X, aztán X vagy L1+háromszög a visszapassz.
16. ívelés hosszúra vagy rövidre: hosszúra O+fel, rövidre O+le.
17. lapos gyors passz: L1 nyomva tartva+ 3xO
18. „Del-Piero” speciális lövése: fuss párhuzamosan a 16-os vonallal, L1 nyomva tartva+lövésgomb. Csak jobblábas játékossal kivitelezhetõ!
19. emelés állóhelyzetbõl: L1 nyomvatartva+lövésgomb
20. emelés futtából: lövésgomb nyomva míg fel nem töltõdik a csík, majd amikor a játékos lövésre készül R1.
21. „Raulos” gyors fordulás: megállítod a labdát (R1), majd ellenirányt nyomsz.
22. testcsel futás közben: futsz, irány le+fel+jobbra, tulajdonképpen egy 45 fokos fordulat az analógon.
23. ellenfél kapujára fordulás: feltétel: háttal állj az ellenfél kapujának! Futás közben engedj el minden gombot az irányt is, aztán tartsd lenyomva az R2-t.
24. labdát egy „laza” testcsellel megállítani: feltétel: szemben kell állni az ellenfél kapuja felé! Futás közben elengedsz mindent, majd R2 nyomva tartva. Pálya közepénél nem mûködik!
25. testcsel állóhelyzetbõl: R2 vel megállítod a játékost majd jobb analóg fel+le.
26. lövésre lekészíted magadnak a labdát: megállsz,majd L1+R1 együtt.
27. ellenfél melletti elfutás: futsz az ellenfél felé, majd 2x R2+azonnal R1+irány fel vagy le, attól függõen jobbra vagy balra akarsz elfutni mellette. Gyors játékossal mûködik a legjobban.
The Hedgehog
lehet, de én inkább maradok az analóg megoldásnál 😊

The Hedgehog
a PES-4.de-n nézz körül. Én sok mindent onnan tanultam meg.

báttyó02
gyakorlás kérdése 😄

The Hedgehog
hmmm valahol anno én találtam PES4-es cseleket leírva... fejbõl most had ne kelljen, az ujjamban van 😊 utánanézek!

The Hedgehog
hát szerintem egy analog gamepados gyorsabban nyomja a cselezést, mint aki ugyanazt billel akarja véghez vinni 😊

nekem is dual action van, de a billentyûzetet jobban érzem :S

Abit NF7, AMD 2400+, 1024MB DDR Ram,Galaxy geforce 7600gs ddr3 256mb , 80GB Maxtor + 25GB, Fujitsu Siemens LCD 17\", Dual Action :P Hajrá magyarok!! FORZA JUVE!!

grizzly21
nekem olyan van. mondjatok már egy két cselet mert nekem nem megy semmi csak 1-2 szar pl zidane-os rálép és 360at fordul rajta, meg tologatás

hát nem tom, mert én bill.-lel nyomom és ugyanúgy megcsinálom az összes cselt, mint gamepaddal, sõt még könnyebb is nekem billentyûzeten... Milyen õrült cselekre gondolsz? (nekem be van állítva a jobb analóg is 1234-re)

Abit NF7, AMD 2400+, 1024MB DDR Ram,Galaxy geforce 7600gs ddr3 256mb , 80GB Maxtor + 25GB, Fujitsu Siemens LCD 17\", Dual Action :P Hajrá magyarok!! FORZA JUVE!!

The Hedgehog
a #701-est mindenki vágja? elég riasztó!

Breki33
Gyorstipp - A Vsync kikapcsolása

A Start/Beállítások/Vezérlõpult/Képernyõ ablakban menjünk a Beállítások lapra a grafikuskárya-beállításokhoz. Nyomjuk le a Speciális gombot. Keressünk Várakozás vertikális szinkronizációra vagy Wait for Vsync, esetleg valami hasonló nevû opciót, és tegyük inaktívvá. Ennek a beállításnak a megnevezése minden gyártónál különbözõ. Az opciót külön ki kell kapcsolni Direct3D-hez és OpenGL-hez is. Probléma esetén segít a gyártó kézikönyve.

Breki33
The Hedgehog
asztal >> jobb klikk >> tulajdonságok >> beállítások >> speciális

ott a videókártyád típusánakak megfelelõ fülnél megkeresed a vsync beállítást... nVidia-nál a "Teljesítmény & Minõség résznél" van

Írd már le légyszí' mi az a Vsync és hogyan kell beállítani, mert nekem is akadozik.

The Hedgehog
Nem az a baj, hogy nem szeretik hanem az, hogy nincs a scroll PC-re optimizálva és így ilyen hibákat okoz.

mohus
ja megoldódott..kérem törölni magam😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
"PES3/4-nél ilyen nem volt. Találkozott valaki a problémával?"

nekem pes4-nél is ez volt PC-n akármit állítottam akárhova...a PC nem szereti a scroll dolgokat

én nem tudok megoldást...vegyél xboxot<#shakehead>

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

The Hedgehog
Aki billel játszik ne számítson arra, hogy õrült cselekre lesz képes a játékban. Ahhoz mindenképpen dual analag gamepad kell.

pluhi
Volt szó kapáslövésekrõl...
Írtam én már ezt vagy 25 hozzászólással elõbb... Az elõzõ részekkel is ígyvolt.

Más: a különféle billentyûkombók nincsenek valahol leírva? Nagyon érdekelne. Pl.: Milyen cselt hogyan lehet csinálni, ilyesmi. Billel amúgy elég nehézke. :S

pluhi
Ja, pont megtaláltam én is, a Vsync kevert be neki, ami elég furcsa, mert 85Hz-en az 85FPS-re korlátoz legfeljebb...
Lényeg, hogy folyik, mint a higany, szuper.
The Hedgehog
Próbáld meg különbözõ videóbeállításokkal... vsync, aa stb. Nálam ez segített, plusz a képernyõfrissítéstõl is. Nálam pl 75hz-en jobb a mozgás, mint 85-ön. Furcsa! De ennyit tudok javasolni!

pluhi
HI All! Ha full képernyõn nyomom a demot, 50FPS-sel megy, ha ablakban, akkor 60-nal. Sajna az 50 FPS-nél ricegés jelentkezik, ami sik idegesitõ. Nem függ sem felbontástól, sem részletességtõl, látszik, hogy frame limiter effektus van, vagyis valami nem engedi feljebb. PES3/4-nél ilyen nem volt. Találkozott valaki a problémával?
The Hedgehog
úgy látszik idén megszivatott bennünket a KONAMI... állítólag jelen állás szerint lehetetlen lesz mezeket és stadiontextúrákat a játékba importálni. Az eredeti cikk a socceraccess-ról:

"It seems that importing kits to Pro Evolution Soccer 5 (PC Version) will be a mission impossible, or close to that. The file system developed by this year Konami is cryptic not only with kits but with stadiums too. As we have told you before, fortunately, faces and balls made for PES4 work with PES5. I have debuged kits encryption codes but I did not find out why when we import them back to the game, kits get corrupted while you are playing. Obocaman Graphic Studio does not work either importing kits (you get the same problem while you are playing). Some people said that the secret is to increase reserved space before you import kits, but he have experienced the same problem. It´s shame since we were working on a great patch for Demo. We will keep trying and we will inform you more about this issue."

The Hedgehog
Ha idõm lesz játszani a múlt héten megszerzett WE9el akkor kanyarintok róla egy tesztet... vagyis valamilyen elõzetest. Majd meglátjuk, de tuti írunk róla.

DoNorBi
Ha jól emléxem egyszer mondtátok hogy csináltok WE9 ps2 tesztet az FH-ra,miért vettetétek el a gondolatot?Szívesen elolvasnám

Haverok, Buli, Fight Club!

The Hedgehog
jaja! ezzel is "mahinálhatunk" 😊

The Hedgehog
igen... lényegében erre kell ráérezni!

mohus
R2-vel még a laszti alá/felé is lehet "állni"

The Hedgehog
Ollózás meg megint a labda és a játékos egymáshoz viszonyított helyzetétõl függ... Kapáslövéshez meg az kell természetesen hogy ne legyen melletted védõ (nem mászik a nyakadra és akadályozza a lövést) illetve, hogy engedd a labdát kb mellmagasságig leesni így nem fejelni fog, hanem kapcsiból rálõni. Persze fel kell boostolni a lövés erejét is 😊 Nehéz egyébként, de kis gyakorlással nagyon jól elsajátítható...

mohus
kinek mi...

lényeg az idõzítés...

The Hedgehog
a csukafejes ha eléd érkezik a levegõbõl a labda feléhúzod az iránygombokat és közben hosszan nyomod a lövést (négyzet)

mohus
ha félmagasan adom be tehát két körrel...
két négyzettel nekem ollózni szokott vagy két körrel csukafejest dob

báttyó02
azért mondom hogy szituáció függõ 😄
amugy akkor ollózik értelem szerüen ha a háta mögé megy a labda
mondjuk ritka az biztos

Nekem mindig fejel.
báttyó02
am szituáció függõ