1127
Tabula Rasa
  • Optimus Prime
    #1127
    A szervereket lassan két éve végleg kihúzták a konnektorból, nem fejlesztik, nincs támogatás!
    Miért kérdez valami ilyeneket? Az egyetlen MMO volt, ami tetszett s szerettem.
  • Klub
    #1126
    Ez a játék már el sem lehet indítani?
  • vear
    #1125
    Volt benne PvP, de tényleg nagyon korlátozott. Egy aréna volt ahol mech-ekkel lehetett küzdeni 5v5-ben. Ha a PvP-t úgy csinálták volna meg, hogy bizonyos mappokon a bázisokat a klánok maguknak foglalhatják el (valamilyen bónuszért), akkor egészen új értelme lett volna a PvP-nek. Ha jól emlékszem, elejében még voltak ilyen ötletek, hogy bizonyos szint fölött ki lehessen lépni az AFS-ből és "zsoldosként" lehessen másik klánok ellen harcolni bizonyos területeken, de aztán nem lett belőle semmi. Állítólag RG szerint ez nem illett bele a világba.

    Különben van egy kezdeményezés emulált szerver készítésre. Állítólag a login-képernyő már működik. Úgy sikerült megfejteniük, hogy az L2, TR és AION authentikációja megegyezik.
  • Jockey
    #1124
    ehh kár érte...
    pedig ha csinálnak bele egy norális pvp-t akkor szerintem nagyon fun tudott volna lenni, mondjuk szerintem így is az volt, de pvp nélkül nemtudom mit vártak..
  • vear
    #1123
    Jó is van ez így hogy egy éves postra válaszolsz. Biztosan elég alaposan átgondoltad, mert idő az volt rá?

    Viccet félretéve, azért nem adták ki a szervert (semmilyen formában), mert az AION szerver a TR szerver továbbfejlesztése. Különben se adták volna ki. Ezek nem piaci árusok, ezek stratégiailag gondolkodnak. Ha megölnek egy terméket akkor megölték teljesen, nem költenek se a reklámozására se fenntartására, semmire, ez így működik. Ha valami vesztességes, akkor attól egészben szabadulni akarnak, és nem méricskélnek centire. A kliensben a média az tényleg a vásárló tulajdonában van európában (fair-use, meg azt hiszem ausztráliában is) de például amerikában nincs.

    Ha ez se győz meg, akkor gondolj rá úgy hogy ezek k*szott g*i koreaiak, akik le se sz*nak egy nyugati MMO-t, és simán beszüntetik, ez volt ugye a harmadik nyugati MMO amit beszüntetett az NCSOFT.
  • Jakuza001
    #1122
    Apropenz ?
    Kiadjak a szerver packot, mondjuk 50$-ert es biztos vagyok benne, hogy par ezer peldanyban meg eltudnak adni.

    Raadasul mi koze van annak a forraskodhoz ? Semmi, mivel a szerveren is mar beforditott allapotban fut a szoftver.
    A zenek meg a kliensel mar kikerultek a jatekosokhoz, mint ahogy a texturak is stb.
    Raadasul mi zarna ki azt, hogy azokra tovabbra is eljen a tulajdonjog ?
    Attol hogy egyszerver packot kiadnak nem a tulajdonjogokrol mondanak le es ugyanugy nem lehet modositani eladasra a fajljait etc.
    Igy viszont semmit nem profitalnak a szoftverbol mikozben meg par milliot kitudnanak venni a projectbol es a jatekosok is jol jarnanak.
    Ez a legmarhabb dontes ilyen esetben amit csinalnak.
  • vear
    #1121
    Emlékül:

    Tabula Rasa vid 1
    Tabula Rasa vid 2
    Tabula Rasa vid 3
    Tabula Rasa vid 4
    Tabula Rasa vid 5
    Tabula Rasa vid 6
  • vear
    #1120
    A szoftverre mint szoftver forráskódra gondoltam. A TR kliens forrásban megérhet pár milla $-t, a modellek, zenék, hangok stb jogai meg még többet. Az ilyen dolgokat nem szokták kidobni a kukába, ha el se lehet adni, akkor se. Többet megér nekik mind passzív vagyon, mintha aprópénzért eladnák. Fent szerepel az NCSoft ballance sheetjén, hogy TR IP jogok X milla $, és jó nekik hogy ennyivel többet érnek a részvényeik.
  • vear
    #1119
    Kaptam Aion beta kulcsot, ép most töltöm le az Aion klienst.
  • Optimus Prime
    #1118
    Nekem soha nem volt rá előfizetésem. Mire oda jutottam volna, meg pénz is lett volna rá, megszűnt. :S
  • [Jakuza]
    #1117
    Nem is a hardwarerol beszeltem, hanem a szervert futtato szoftverrol.
    Siman ellehetne adni. A kliens lenyegtelen, hiszen letoltottek rengetegen, tehat azon amugy se keresnenek.
    A beforditott szerverfajloknak az eredeti kodjahoz meg ugy sem lehet hozzaferni , ha ilyen formaban ertekesitenek a szerver szoftvert.
    Tehat inkabb az apropenz, mint a semmi.
  • Lyan Kyj
    #1116
    A visszaolvasottak alapján pár ember mellett neked is tartott még az előfizetésed akkor, nem? Te megkaptad a kulcsot?
  • Optimus Prime
    #1115
    Csak, akinek volt előfizetése november előtt. Az Aion meg nem TR. :(
  • Lyan Kyj
    #1114
    Elvileg TR-esek megkapták az Aion bétakulcsaikat, kapott valaki innen? Használjátok-e, kell-e nektek?
  • vear
    #1113
    A klienst enginet, a szervert (a szerverek alatt futó hardvert is természetesen) újrahasznosítják a "következő" MMO-hoz. A TR kliense a STALKER és Crysis között van technológiában, még elég friss cucc, szóval inkább azt próbálják értékesíteni, mint magáért a játékért beszedni még egy kis aprópénzt. A modern EU-s vásárlói jog fényében viszont van tippem mit lehetne a kliens adatfájlokkal kezdeni.
  • [Jakuza]
    #1112
    Ezt en sose ertettem.
    Ahelyett hogy elkezdenek arulni a szerver packot mondjuk 50 dollarert, hogy aki akar az mukodtethessen onkonltseges szervert, ahelyett inkabb kidobjak az ilyen MMO-kat a szemetbe.
    Ugy latszik nem kell a penz a keszitoknek, ha mar ugy sem lett sikeres.
  • Optimus Prime
    #1111
    Nem kevés kép, párat én is csináltam. Korábban is, mert van pár látványos hely. Nem először látok "tiszta" screenshotot vagyis hogy lehetett eltüntetni a HUD-ot? Némely játékban rájöttem (Exteel).
    Tegnap a végig fent voltam, 42-es szintig jutottam, aztán jött a Neph. Neme gy helyről alig tudtam elmenekülni, nem csak hogy lagolt az egész, de a fegyvereim semmit se értek. Végül a Cellar Arena valahogy vagy valaki(?) felvitt 50-es szintre, bár a végén már mindenki mehetett simán a Földre és a végső csata és party is ott volt. Végül azért mi győztünk, vagyis a Földet nem foglalták el.
  • vear
    #1110
    Galéria 1
    Galéria 2
    Tribute video 1
  • vear
    #1109
    Igen ott van.

    Azt mondják a játék-vége event foreas base lesz divide-on, de lehet hogy plains.
  • Optimus Prime
    #1108
    26-os szinten vagyok. Találtam gravitron ruhát 6-8000 hp-vel. Pár klassz fegyvert is, egy spéci chaingunt, amivel úgy lehet vágni az ellenséget, mint kés a vajat. :D

    Twin Pillars, az a Foreason van, Concrodia Wilderness, ugye? De kell az 50-es szint és a party is?
  • vear
    #1107
    Most már kicsit késő van hogy a Földet elérd. Kell 50-es szint, egy csomó logos, meg egy hatfős party akivel le tudnál menni. Este kezdődik az event, mindenkit inkább az fog érdekelni.
  • vear
    #1106
    Most épp az "emlék-videot" kódolom be, hogy maradjon valami emlék miután bezárják a játékot. Majd később megyek játszani. Arwill a karakterem neve.

    Az aukciós házban vegyél piros itemeket. Állítsd be hogy szűrjön 0 szinttől 1-es szintig itemeket. Ugyanezt a fegyverekkel is. Vásárolj be piros itemeket, azok olyanok mint az 50-es szintű lilák. Rakétavetőből kell három:

    physical
    EMP
    laser vagy electric

    Megvan hogy melyik mobot mivel érdemes lőni. Szerezz 2000%-os XP boostereket. Cruciblen a flaregashereket ölve, nagyon gyorsan lehet fejlődni. Eddigi rekord amit hallottam, az 65 perc level 5-től 50-ig.

    Földre csak 50-es szinten mehetsz, twin pillars-nál van a kapu.
  • Optimus Prime
    #1105
    21-es szinten jelenleg az Ariekin ragadtam. Az ottani ellenségek ellen szinte semmit ne érnek a fegyvereim, pedig találtam valami nagyon erős, nem-tudom-kinek a rakéta vetőjét. Viszont azok ellen a lépegetők ellen teljesen hatástalan.
    Még ma beszállok egy kicsit és keresek egy kaput, ami talán elvisz a Földre. Nem is könnyű találni olyat. Az évek alatt rájöttem nem vagyok nagy MMO fan, de ez a játék hiányozni fog. Ezek után újra előveszem azt hiszem az Anarchy Online-t.

    Vear neked mi a játékos neved és merre vagy?
  • vear
    #1104
    Utolsó nap. Este kilenctől (8PM GMT), indul a végső bane támadás. Éjféltől lecsapják a szervert. Az amcsi szerver kicsit tovább él még, amerikai idő (CST) szerint éjfélkor kapcsolják le.
  • vear
    #1103
    Ha nagyon gyorsan szeretnél 50-es karit, keress meg egy Omega Sector-ost a játékban. Ma kipróbáltuk, az új XP boosterrel és a módszerünkkel kb 2.5 óra alatt felrántottunk egy 18-as karit 50-re. De ha egyedül játszol, küldiket meg instákat csinálod, és látni is szeretnéd a játék tartalmát, akkor is (class-tól függően) úgy fél óra egy szint, tehát még bőven van időd elérni az 50-et.
  • Optimus Prime
    #1102
    Na, akkor mégis neki esek és végig viszem. Ha jól értem a korábbi hsz-edből ez itt lehetséges. A Földig el szerettem volna jutni, persze nem 15-ös szinttel, mert úgy még csak körbenézni se tudnék. Eddig egy területet Wilderness veséztem ki, leglaábbis főszálon állítólag , majdnem. Fő mission, összes Logos megtalálása, kis pályák.
    De ez z MMO nálam eddig rekord. Ezidáig csak a RF Online-ban vittem el a karakterem a 19-20-as szintig. Átlagban 10-esnél, vagy azelőtt megunom.
    Viszont fakóbb lesz az MMO-k palettája a Tabula Rasa nélkül. :(
  • vear
    #1101
    A mai napon beletették a piros itemeket a játékba. Ezek olyan itemek, melyeknek level 50-es lila item statjai vannak, de nincs rajtuk szintmegkötés. Ez azt jelenti, hogy egy level 1-es karakter is felveheti őket (ha megvan a skill az item használathoz). Ezt azért tették, hogy akinek még nem 50-es a karaktere, az gyorsabban fel tudja húzni 50-re. A piros fegyverek játékosokról kapták a neveiket (én még nem találtam meg a karakteremről elnevezett fegyót :( ). Betettek a játékba 2000%-os (igen kétezer százalék) XP boostert is, gyorsabb szintezést segítve. Ez annyira megkönnyíti a szintezést, hogy azon gondolkodom, hogy a specialista ágon is felrántok egy karit. Olyan most a játék, mintha karácsony lenne, mindenki megkap mindent. Jövő héten várható a szerverösszevonás.
  • vear
    #1100
    Még egy hónap maradt a játékból. Megcsináltuk a két epic 50-es instát, az Earth és Epic Caves Of Donn-t. Nagyon hangulatos mind a kettő. Az Earth különösen, a végén 15 percig kell egy CP-t védeni PAU-kkal, úgy hogy epic mobok tömege zúdul rá. Be is haltunk jópárszor, de végül sikerült. A patch-notes szerint a hónapban lesz egy szerverösszevonás az USA east-coast szerverre, meg beletesznek a játékba további epic instákat. A fejlesztők megtesznek mindent amit tudnak, de a hivatalos álláspont továbbra is az, hogy hóvégén bezár a TR.
  • Optimus Prime
    #1099
    E-mailben kapod a választ és a serialt. Az alábbi linkről irányít át a support oldalhoz. A lényeg, hogy nem az Answers résznél kell regisztrálni, hanem az Ask a Question résznél. Itt kell megadni a felhasználói neved, mail címed, mely játékkal kacsolatban írsz és hogy szeretnéd reaktiválni vagy aktiválni az accountodban a Tabula Rasát, ami immáron ingyenes.
    Egy screenshot hogy hol is kell pontosan írni az NC-nek

    Remélem segít. :)
  • Cence
    #1098
    nos én is lépésről lépsére csinálom amit ír de nekem is mindig regisztrálni akartatja magát...

    valaki tudna segíteni benne? küldtem én is mailt az ask a querstionnal de hogy hogyan lesem meg h kaptam e választ v mint :S mailra kapom a serialt v mi?

    thanks for the help :)
  • Optimus Prime
    #1097
    Időközben megoldottam a dolgot. Az "Ask Question" szekcióban kell elküldeni egy ticket-et - azt hiszem annak hívják - tárgy, játék, account név, stb megadásával és megkérni őket a serilért. Jött bár jóváhagyó mail és auto-reply, de végül megjött a kód. :)
  • Superhamster
    #1096
    Cikasz: Tudom :D

    Optimus Prime: nekem preorderes karim van.
  • Jockey
    #1095
    #1090-es hozzaszolas
  • FickDeineStory
    #1094
    Hello én ugyan nem vok TR játékos de nagy NCSoft párti mivel L2-vel játszom és arról érdeklődnék, hogy rendbe jött-e már a játék eladási státusza, ugye értem, hogy azt hallottam róla nagyon kevesen veszik a game-et és 1 v 2 dollárért árulják.
  • Optimus Prime
    #1093
    Kb 10x csináltam végig, csak hibaüzenet jött. Regisztráltam még 3 accountot. Úgy se megy.
    Lépésről-lépésre meg még sehol nem találtam rá a módjára.
  • Lyan Kyj
    #1092
    Tégy ahogy az általad linkelt hírben írnak, szinte azonnal kapod a kulcsot!
  • Optimus Prime
    #1091
    Üdv! Neked sikerült már egy free serialt kérned? Mert tegnap több oldalon is írták és a hivatalos oldalon is, hogy már ingyenes lett. Ha igaz.

    Hír
  • cikasz
    #1090
    A játék 2009 Február 28-án leáll.
  • Superhamster
    #1089
    Húha sziasztok! Rég írtam ide :D

    Ingyenesek a szerverek én már fel is telepítettem a játékot.
  • Kreeder44
    #1088
    Isten veled TR :S oda a spy om ha jól olvastam mert jó pár hónapja nem néztem fel pesten tanulok ott 2 hónapja nem képesek bekötni a fránya netet :S de talán fel tudok még én is nézbi januárban... csak úgy gáz h új karit kell indítanom :S ahhjj sajnálom nagyon. warhammer online is meg van de még azt se tudtam kipróbálni XD