198
  • Tetsuo
    Jah, pedig volt már olyan mobil is.. aszittem 2006ra mindenben benne lesz.
  • uu
    nincs egyikben sem elvileg. pedig xbox2be kifejezetten igertek hogy lesz, es megse.
  • Inquisitor
    Nem lehet, hogy van benne külön PPU?
    Hamár 2 cég is gyártja már, és több multiplatform motor (pl UE3) támogatja?
  • uu
    hat ha hihetunk a techdemoknak akkor kivetelesen jo trade volt a tobb cpu, kevesebb gpu ero elosztas. _elkepeszto_ minoseguek a fizikai modellezesek a ps3 videokon.
  • Inquisitor
    Szép gép, és most sokat tud, de mire ITT is megfizethető lesz...?
    Pár dolog van, ami az XBOX360 felé döntheti a mérleg nyelvét:
    1. Fél évvel elöbb kint lesz (legalább)
    2. Erősebb GPU van benne
    3. XBOX-Live
    Igaz a PS3-nál meg ...
    1. Erősebb nyers számítási teljesítmény (kérdés mire kell elpazarolni, mert a PS2-nél ott "folyt el" a teljesítmény, hogy egyes alap dolgokat csak izomból lehetett megcsináltatni vele)
    2. Szokásosan erősebb, bővebb szoftver felhozatal
    3. Visszafelé kompatibilitás (csak ne olyan "jó" legyen mint a PS2-nél) ... mondjuk ebben állítólag a Nintendo Revolution is jó lesz. (Összes!? Nintendo játék elérhető lesz?)

Ami bosszantó, hogy mindhárom gépen a kijövő játékok többsége ismert nevek x+1-ik részét takarja :(
  • uu
    azer ne kezdd el szopni meg kutaragi-san farkat, kosz.
    igeretesnek tunik a ps3, de van meg mit javitani a releaseig.
    - elso es legfontosabb az ocsmany controller eliminalasa es valami faszat behozni.
    - masodik xbox live klont letrehozni. ezt a nintendo is meg fogja jatszani, kurvanagy hatrany lenne enelkul piacra dobni.
    - harmadik: tartani a release datet 2006 springre, nem adni dragabban mint a konkurencia, es minel jobban torekedni egy xbox360hoz hasonlo worldwide launchra.
    ha ez a 3 dolog meglesz mire kijon, biztosan allithatom hogy a legjobb konzol a piacon a ps3 lesz egeszen a generacio vegeig.
  • Macc
    GT5 trailer itt: http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1675
  • Macc
    http://www.gametrailers.com/

en a motor-storm-ot ajanlanam a figyelmedbe, de van meg itt par finomsag...
    Killzone2 jo minosegben: http://hardwired.hu/dl/3/10/Killzone_2_PS3_muvi_e3.zip
  • Macc
    Ez a controller akkor lenne poen sztem, ha motion sensor-os lenne, es akkor hasznalhatnad kormanynak is pl. De nem az lesz, arrol beszeltek volna a bemutaton is:)

(korabban lattam felveteleket, az ujabb PowerBook-okba szerelet motion sensor-ra alapozott jatekrol, ahol a geped dontogetve mozgathattal egy labdat a palyan... jopofa volt)
  • mEkLaU
    Kérdeztem h a GT5 videot hol lehet megnézni!!!!
  • Macc
    Sztem ha a ps3 2x annyiba kerul is, akkor sem ez fogja eldonteni hogy ki jon ki nyerteskent, ugyanis a jatekok ara/minosege szabja ezt meg sztem. A gepet 1x kell megvenned...

''I took the time out to compare and contrast between the Xbox 360 & PS3 and I came to to this conclusion.

Xbox 360 has a CPU FPS of 45 GFlops*
    PS3 has a CPU FPS of 218 GFlops

Xbox 360 has a GPU FPS of around 955 GFlops**
    PS3 has a GPU FPS of 1.8 TFlops

Xbox 360 has a combined FPS of 1 TFlops
    PS3 has a combined FPS of 2.18 TFlops

Xbox 360 has a DVD-ROM
    PS3 has a BD-ROM

Xbox 360 is WiFi ready
    PS3 is WiFi built-in

Xbox 360 has 3 x USB 2.0 ports
    PS3 has 6 x USB 2.0 ports

Xbox 360 has support for 4 wireless controllers
    PS3 has support for 7 wireless (Bluetooth) controllers

Xbox 360 uses Memory Units
    PS3 uses MS Standard/Duo/Pro, SD standard/mini & Compact Flash Type I/II

Xbox 360 has support for selected Xbox1 games
    PS3 has support for PS1 & PS2 games

Xbox 360 has support for 1 720p & 1080i display
    PS3 has support for 2 480p, 720p, 1080i & 1080p displays

Note:
    * Derived from CPU Game Math Performance of 9 billion dot product operations per second
    ** Derived from subtracting published Overall System Floating-Point Performance of 1TFlops with derived from CPU Game Math Performance of 9 billion dot product operations per second

Source:

Wikipedia's PS3 Tech Specs
    Official Xbox 360 Fact Sheet
    Formula for Dot Product Operations Per Second to GFlops''
  • Mihail
    az lesz a jobb, amelyik több módon lesz hackelhető :) az viszi a pálmát majd, amelyikből igazi media centert, vagy "warez" centert lehet csínálni :)
  • NEXUS6
    "mert nem akarják hogy a m$ hasonlot csináljon majd ahhoz amit titokban tervezgetnek? :D"

Csak egy szó: Sidewinder;))))

Már én se tudom követni ki kit másol, az x360 kontroller meg szerintem tök PS-es, mármint régi.
  • Vers
    meg hát, ilyen elcseszett kontrollerre mást nemtudok kitalálni :D
  • Vers
    ugy tudom a blueray tokos, , vagy régebben volt csak az ?
  • PyRex
    Lol, Te még mindig osztod az észt? :) Megmagyarázni mindent meg lehet, mi? :)
  • vax
    Bár ha jól látom ez nem tálcás tipusú. Egy autós Cd lejátszónál ez még jó is lenne, de azért egy konzolnál praktikusabb a tálcás megoldás szerintem.
  • vax
    Ez kicsit "dizájnosabb", "futurisztikusabb" mint az XBOX 360.
  • Vers
    arra még nem gondoltál hogy direct ilyen szar a kontroller?? mert nem akarják hogy a m$ hasonlot csináljon majd ahhoz amit titokban tervezgetnek? :D
  • Iori
    eddig nem voltam nagyon oda a konzolokért, de tervezzek egy ilyet beszerezni 1 év múlva...számomra csak azért jobb mint az X360, mert lesz rajta GT meg FF
  • Rincewind
    Latszik nem nezte vegig a Sony konferenciat a cikk iroja. A PS3 is ugyanugy hasznalhato mp3, video, es egyeb lejatszonak. Ugyanugy, ahogyan a video chat funkciot is megemlitettek, sot kulon internetes "video blog"-rol is szo esett. Arrol nem is beszelve, hogy a videochat a Cell egyidejuleg tobb kepernyo kezeleset lehetove tevo technologiajanak koszonhetoen, akar jatek kozben is hasznalhato, igy allando videokapcsolatban maradhatunk baratainkkal, egy masik monitor vagy akar egy PSP segitsegevel.

Plusz ne felejtsuk el, hogy a Cell-el uj nagyobbfelbontasu es erzekenyebb kamerak erkeznek a PS3-hoz. Hogy miert jo ez? Aki vegignezte a konferenciat, annak gondolom nem kell bemutatni. Aki nem annak roviden, a faszi egy EyeToy kamera, meg ket pohar segitsegevel, real time ontogette a vizet egy virtualis kadban. Azt hiszem nem kell hozza jovobelatas, hogy nyilvanvalova valjek, hogy ebben a technologiaban oriasi lehetposegek lapulnak. Mintha a Minority Reportban latottak hirtelen valosagga valtak volna. EyeToy game-ek uj generacioja fog visszakoszonni PS3-on es ha a Sony ugy akarja, akkor le fog esni az allunk!

A het kontroller sem veletlenul van benne (ne tessek rogton osztott kepernyore gondolni!), valoszinuleg sok meglepetesben lesz meg reszunk.

Szerintem a Sony ezzel a PS3-al minden varakozason felul teljesitett, es ha kijavitjak a jelenleg igen bena kontrollert, akkor azt hiszem nem nagyon lehet majd belekotni.

A Micro$oft egyvalamivel tud befuteni a Sony-nak: ha sokkal olcsobban adja a 360-at, mint amennyibe a PS3 fog kerulni. Mert az elejen valoszinuleg rendesen megkerik majd az arat. De ez mindig is igy volt a minosegert, es az eroert fizetni kell.
  • CHEAPBOY
    Hat igen. ahogy aHWSWn irtak: A kiraly vissztert.
  • NEXUS6
    Nekem meg a videóktól, jó gép az x360, de úgy tűnik ha talán nem is sokkal jobb a SONYé de a prezentációik viszont halálosak.

Killzone, FinalFantasy, Motorstorm

Legutóbb anno '99-ben esett le így az állam.
    Monnyuk azóta rájöttem, hogy egy dolog az amit a SONY sajtótájékoztat, egy másik meg hogy abból mi válik valósággá, sajnos.

Mindenesetre nálam az álleesés megvolt, de azért az x is megborzongatott (azok a demók monnyuk biztos, hogy többé kevésbé kész játékokból valók).
  • mEkLaU
    Hol lehet megtekinteni azt a GT5 videót?
  • Shadow_THH
    a design annyira nem jön be, de a hardwer specektől leesett az állam ;)
  • archkoven
    Szerintem ez a PS3 kurvajól néz ki, a XBOX360 se néz ki szarul, de ez kimondottan jobban tetszik.
    A hardver mind a kettőben bika, de a sony-é jóval bikábbnak tűnik. A videokártya biztos nem fog hibázni, de kiváncsi vagyok, hogy a cell nagy teljesítménye papíron hogyan realizálódik a valós játékokon, bár biztos nem lesz csalódást keltő.
  • kozso
    Playstation 3
  • kozso
    Télleg szebb, és a GT5 videó is állat. Meg a Formula1 videjó is király. Meg ez PS1-ig kompatibilis vissza, MS pedig azt mondta, hogy a "nagyobb játéknevek" lesznek csak kompik a 360on.
  • asysoft
    Nekem jobban bejön designra a PS3, mint az X-Box360. Ez olyan futurisztikus:) GT5 videót nézzétek meg, nem semmi, amire ez a konzol képes Kár, hogy erre nem jelennek meg olyan gamek, amik érdekelnének...:(
  • kozso
    Jaja, ez se rossz:

Ps3 hűtő
  • Capra Ibex #7
    Én még akár azt is el tudom képzelni, hogy kényelmes lesz ez a kontroller bár a hátsó (R1 R2 L1 L2) gombok helyzetét tekintve...ööö.... hagyjuk :)... majd meglátjuk.
    De jó, hogy egyenesen 2 HDMI csatlakozó van, majd a tehetősebbek simán nyomhatják split screen helyett két HDTV-n...(vagy a "panorama view" sem sz*r), vagy miért nem mindját két kivetítőn? (Én majd rákötöm moncsira )
  • Aramir
    :D Hát ja, nemtudom miért, de ahogy ránézek, nekem egy lapos kenyértartó jut eszembe :)
  • kozso
    És az új kontroller
  • majmoca
    nem tudja vki h mennyibe fog kerülni, kb?
  • kozso
    Psp 3 kép
  • [HUN]PAStheLoD
    Kontroller: kínai nóném vibrátorra hajaz a dizájn :)
  • Cicero
    "És a győztes: Sony PS3"