A Sony bemutatta a PlayStation 3-mat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a gpu kb 40 GB/s adatot kaphat a memböl , ami 500 MB-nyi memoriához pont elég
ennél jobb csak akkor lesz ha 1 GB mem lesz a pc-s testvérében meg ehhez 100GB-os sebesség, különben halottnak a csok
ez meg ugye nem mostanában lesz mert irtozatos drága lenne
plusz a cell kicsit besegit , 100 Gflops simán átirányithato a Gpu-nak, ezzel az összes polygon transzformáciot leveszi a vállárol, csak a pixelekkel kell foglalkoznia
az egyetlen félelmem hogy 2000*1000-es felbontásban slowdown lesz magyarán leesik az fps, föleg antialiassal , remélem kitaláltak valami okos megoldást erre az nvidiánál
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
A Sony tanult a PS2-essel elkövetett hibákból, és (mint egyébként alább már 1x leírtam) odafigyeltek egyrészt a Cell tervezésekor is (persze közösen az IBM-mel és a Toshibával), másrészt a hozzá adott szoftverbázis készítésekor is, hogy a lehetõ egyszerûbben kihasználható legyen. (Ez nem is csak a PS3 miatt hasznos, nem csak abban akarják alkalmazni a Cellt.) Nincs szükség ASM trükközésre, tulajdonképpen a Cell nem egy túlbonyolított chip. Azt is leírtam már, hogy a Cell nem egy GPU szerû jószág, ami csak nagyon spéci feladatokra jó, hanem sokféle általános matematikai mûveletet lehet vele végeztetni (a különlegessége, hogy nem csak egy operanduson tud dolgozni, hanem egyszerre, egy órajel alatt egy egész halmon
És az sem mellékes, hogy egy olyan köv. gen. GPU lesz benne (2-3x 6800U teljesítmény, új képességek, stb. - az Nvidia beleadott apait-anyait), aminek a teljesítményét relatíve könnyû kihasználni. Persze ez (pontosabban a "fivére", vagy inkább kistestvére?) PC-s videokártya formájában is megjelenik pár hónapon belül, de egyrészt önmagában is annyi lesz, mint az egész PS3, másrészt kérdéses, hogy akár egy dual-core x86 ki tudja-e szolgálni, ami csak a poligon-átadást illeti, és akkor még mást is kellene csinálnia annak a szerencsétlen procinak... Még ha van mellette egy ilyen PPU cucc, akkor sem fogja tudni felvenni a versenyt egy PS3-mal (de talán egy X360-nal sem nagyon) - azt az esetet leszámítva, ha direkt úgy írják meg a játékot, hogy PC-n ugyanúgy fusson, de ez csak egyes esetekben fog megtörténni.
Szóval miért vagytok biztosak benne, hogy semmi ilyesmi nem lesz? Messze van a következõ tavasz.
Fõleg, ha téves információt közölsz: 1. külön kártya formájában még egyátalán nem jelent meg, talán nem is fog; 2. "Az új típusú VGA kártyák kiskereskedelmi forgalmazására természetesen még várni kell".
Mellesleg, egy szó sem esik a teljesítményrõl, de nem lehet túl sok, mert PS3-hoz is készítenek szoftveres megoldást. Itt tehát inkább a "hozzáadott érték" (tudás) a lényeg. (Bár egy x86-os proci teljesítményéhez még lehet hasonló nagyságrendû.. 😛 )
Egyenlõ esélyt feltételezni kicsit azért furcsa... 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
nem fognak uj hardverral meg uj marketinggel foglalkozni
szeptembertöl xbox se lesz már, meglássuk mi lesz a vége, de ilyen bizonytalan lábakon állo konzolba beinvesztálni kicsit vicces
valoszinüleg ezt a fejlesztök is érzik , és nehezen ugranak be a box fejlesztésbe, inkább választják a sonyt
és ezt logikailag végigkövetve a m$ nem fogja sokáig huzni, de ez nem biztos hogy jo , mert akkor mi fogja ösztönözni a sonyt a fejlesztésre
A PS2 karcsúsitott változata nem csak új dizájnt jelentett, hanem betetõzése volt egy folyamatos kis lépésenként elõre haladõ tökéletesítésnek és költségcsökkentésnek.
Én ilyen folyamatot, törekvést az xboxnál nem láttam.
Szal profit szempontjából maradnak a gámák, mint nyereség forrás: Manapság csak drága, csúcs gámékkal lehet kaszálni, egy drága csúcs játék csak akkor hozza be az árát, ha sok példányban adják el. Akkor tudják eladni sok példányban, ha a játék maga jó, illetve ha elötte már jó sok HW-t eladtak.
Hw-t viszont akkor fognak tudni eladni ha az emberek megveszik mert elõre bíznak a platformban (hírnév, jó kiadók) vagy a szerkenytyû erejében.
Ott volt pl a Shemnue DC-re, csúcszuper gáme, kb mint a GTA több évvel késõbb. A Sega végül még sem tudta kiaknázni, mert egyszerûen nem tudott megfelelõ számú DC-t eladni elötte, a gáme meg vagy 30 milkóba került neki!!!!
Milye van a M$-nek:
- egy gyengébb HW (legalább is most már semmi sem mossa le róluk, hogy az övüké a gyengébb, hiába hangoztatják, hogy a demok alfa HW-n készültek, és a játékok még messze nincsenek kész)
- a SONY mögött még mindíg sokkal több neves kiadó van, mint az M$ mögött
- a vezetõség úgy tûnik, korlátozni fogja a pénzforrásokat is.
Ez szerintem se egy nyerõ szitu!
De innen szép gyõzni!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"Robbie Bach, az MS Home and Entertainment divizójának (gyakorlatilag ez az Xbox részleg) alelnöke a Bloombergnek adott interjújában kijelentette, hogy részlegüktõl nyereséget vár a cég. Bach azt is elmondta, hogy a nyereségesség megteremtése legkésõbb 2007 közepéig várat(hat) magára. Az MS játékrészlege eddig folyamatos mínuszt termelt, a tavalyi év utolsó negyedéve (Halo 2 rekordeladások, ugye) kivételével. Bach nyilatkozata tovább valószínûsíti a tegnap már több helyrõl felröppent híresztelést, miszerint a Microsoft ezúttal nem hajlandó egy centet sem veszíteni a hardveren – azaz az árán adják a gépet, és kész. (Egy Xboxon korábban – állítólag – minimum 100 dollárt buktak)"
Szerintem a PS3 már csak a Cell miatt is jobban megéri majd...
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
nem csodálkoznék ha a ps3 a legnagyobb eladásokat produkálná ami eddig létezett
nem sokkal max negyed-fél évvel
ez lett volna a legjobb megoldás a m$ számára de már késö
szinte mindent elcsesztek amit ellehetett, MTV,gamák , hardver, korai kijövetel
mostmár hiába nyomatják felfelé a teljesitményt, a kutya se fog vele foglalkozni ,és amugyis a sony körberöhögi, a cell vissza van fojtva , de annyira hogy sokan el se hinnék 😄
ma olvastam egy interjut m$-éktol, ha hamarosan nem lesz nyereséges kiszálhatnak a konzolbizniszböl, és az uj X-en nem fognak veszteni semmit , igy még drága is lesz , baki baki hátán , hihetetlen
már fogadtam a m$ kivonulására , jo lesz az a whiszky 😄
(* Ne mondja senki, hogy nehéz kihasználni, mert nem nehéz, erre most odafigyeltek. És nem spéci feladatokra van, mint pl. egy GPU, hanem mindenféle lebegõpontos, plusz fixpontos feladatra.)
Pedig a Sega-nak szintén egy nagyon stabil és elkötelezett bázisa volt.
Szal valójában nem tudom, hogy mit láttam a PS3 demok alatt, egy prerendelt animot, vagy valódi realtime demot, de az állam leesett és amíg nem tudom hogy mi a helyzet valójában, addig nem fogok, és nem merek az x mellett dönteni.
Hogy kiderüljön az igazság, meg kell várnom a PS3-at.
És ez már bõven elég a SONY-nak, hogy kifogja a szelet a M$ vitorlájából.
Szerintem nagyon ügyes!!!!!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem akinek ma SONY konzolja van (70%) azok az emberek alapvetõen pozitívan viszonyulnak a céghez, ráadásul márkahûek és akkor is kitartottak a PS mellett amikor nem az volt a legerõsebb konzol.
Ezt a tömeget kéne meggyúrnia most a MS-nek úgy hogy valami okból õt válasszák. Tegyük hozzá a saját alapbázisát adó PC júzerek közül is többen tartják ellenszenvesnek a M$-t, mint rokonszenvesnek, vagy is ott se teljesen szimpi az üzletpolitikája, imidzse.
Szal amellett, hogy már most egy a PS3-nál jobb gépre lenne szüksége (mint anno a X volt a PS2 ellen), még egy PR csodát is véghez kéne vinnie.
Ha ezt oly módon képzeli, amilyen pl a forcamotorsport bemutatója volt (botrányos, az X kétszer fagyott halálra!) akkor bili jobb ha inkább az afrikai éhezõknek utalja át azt a nem kevés milliárdot, amibe ez a konzolos kalandja még kerülni fog.
Szal szerintem a SONYnak jó esélye van, hogy ne elvessze hanem növelje a piaci részesedését.
Kicsit más: a PS3-nak (vagy az X360-nak😉 lesz olyan 1.5-2 éve amíg erõsebb lesz mint egy aktuális pc konfig, ha ez alatt megint csak nem tudják bebizonyítani, hogy ez már tényleg egy igazi média center, és egy otthoni júzer egyéb infotech igényeit is ki tudja elégíteni nem csak a játékot, akkor minden marad a régiben. És az aki nem csak játékõrült, hanem netezni, videózni, cd/dvd-t másolni is akar, az továbbra is be fog szerezni egy PC-t.
2, A Sony térképe szerint a föld csak K-re kerülhetõ meg. Az örök sorrend: Japán-USA-EU Tehát 2006 karácsonyra lesz itt kb. Akkorra meg nem veri annyira a PC-ket.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
1.) A PS3 tényleg jobb gépnek néz ki mint az XBOX 360, erõsebb a hardware, jobban fel van szerelve, szebben néz ki stb.
2.) VIszont a kérdés nem az, hogy melyik jobb cucc, hanem az, hogy melyik lesz jobb TERMÉK.
persze itt én nem tippelnék egyelõre, de azért nem rosz dolog ha eszünkbe jut annak idején a SONY Beta és a JVC VHS, a SONY itt is jobb volt, aztán meg sokan azt sem tudják mi is volt a Beta... tehát ovatossan a Microsoft gépezetet nagyon finoman kell megvizsgálni, mert sokan amikor nagyon gyõztesnek érezték magukat nemsokára eltüntek. Bill Gates egyszer kijelentette, hogy a számítógép múzeumok nagyjából azért jók, mert itt találhatók meg a bizónyítékok, hogy a Microsoftnak igenis VOLTAK konkurensei. Persze a SONY-t azért nem féltem ilyen sorstól, de hogy a PS 3 vagy az XBOX 360 lesz e a gyõztes azt még megvárnám, na szerintem maradnak mindketten csak a kérdés, hogy sikerül e az MS-nek átvenni a vezetést vagy sem, nekem mindegy, játszani nem játszom, a verseny meg csak jót hozhat ezen a téren is.
Poligonduplázás nem kéne-e... ?<#mf1>#mf1>
Viccet félretéve, én is valami hasonlót remélek...
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Én anno a PS2-met 170k-ért vettem, és jó ideig kölcsönöztem / vettem hozzá a játékokat (mindenki által ismert okok miatt), meg PS1-es gamékkal nyomtam bi-linear textura filterrel. És nem érdekelt a pénz, KELLETT a gép. Most meg KELL a PS3. 😊
Kiváncsi vagyok, a régi PS2 játékokra rak-e AA-t, meg valami advanced megvilágítási / textura kezelést?
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
egér lesz
háloba? hát biztos azért van rajta egy gigabites ethernet
interneten ps2-n is lehet , ps3-on se hanyagolják el szerintem
2. Egeret már a PS2 is kezelt, ezen is van vagy 6 usb port, az egyik csak jó lesz. 😊
3. Lehet.
4. "A PS3-on ezenkívül három, gigabites Ethernet-port, valamint egy IEEE 802.11b/g-s WLAN-, egy Bluetooth 2.0-s... " ... ha ebbõl nem jött le neked, hogy lehet interneten játszani...
a történelem ismétli önamgát, szerencsére nem ps3-on 😄
- Optikai audió kimenet van rajta 😊 Mehet az 5.1 erõsítõbe 😊
- HDMI csatis HDTV felbontású videójel 😊 Mehet a projektorba 😊
Lenne néhány kérdésem Nekem is:
- Ha jól tudom a Blu-Ray nem kompatibilis a mostani DVD/CD olvasókkal. Akkor hogy fogja támogatni?
- Egér lesz hozzá?
- Hálóba lehet majd kötni több PS3-at is?
- Lehet vele interneten játszani?
...bocsi a béna kérdésekért, még soha nem volt konzolom 😊
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
Ööö. A mondatban gondolom az embeded memória az a külsõ memóriára vonatkozik és nem a GPU-ba integráltra.
(Tudom, ezeket könnyen megtalálhattam volna, de legalább be lett linkelve.)
Ne feledd! Noé bárkáját amatőrök építették, míg a Titanicot profik! psn: Kozsi_DE
de ez önmagában nem jelent még semmi , egy csomo technologia van az nvidia GPU-ban a fillrate csökkentésére
viszont az embended memoria megakadályozza a gép monitorra kötését , legalábbis normális felbontáson 720 sor - nem éppen kielégitö ma már
mig ps2-n 2 monitor is loghat 2000*1000-es felbontással