XBOX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ismersz ilyen "szakembert" ?
<#law>#law>
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
BAD Boys
\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"
,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna...\"
Már bocsi hogy ezt írom de nekem akkor sem kéne ha ingyen adnák.
Bocsi senkit nem akarok megbántani ez csak az én véleményem.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"
http://www.konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=1543
És ez mind "csak" 440€!
( a 4 film kinek kell Franciául vazze..!!)<#wink>#wink>
Megérné...
Ne vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
MS28 Samsung Meghajtó Törése - Riddick mester leírása
A Hackerek visszavágnak!
Gyorsan kijött az új védett meghajtókhoz a törés,amivel -egy kis ügyességgel- bárki otthon gyosan 10perc alatt módosítani tudja a gépét,hogy olvassa a backup lemezeket.
A neten többféle leírás terjeng, de nagy részük érthetetlen, ködös nem muködik megfelelõen. Ezért a tesztelt, mûködö módszert összefoglalva magyarul
közkincsé teszem.
Hozzávalók:
-Mtkflash kompatibilis Sata chipsetes alaplap (Asrock 8237R sata chipes alaplap,olcsó,és jó!)
-Egy mtkflash kompatibilis Atapi Dvd meghajo ( Pl: bármilyen Liteon dvd olvasó)
-Egy dos- os ,boot-os win98 kislemez
-egy editált mtkflash (mtkflashvia Via- hoz elõre editálva netrol szedhetõ!)
-X360SAM0.4 dos-os program,ami átteszi a gyári firmware-bõl a kulcsot a hackeltbe (netrõl szedhetõ)
-xtreme33.bin a legújabb hackelt firmware samsung meghajtókhoz (netrõl)
A Módszer:
-Bemész az alaplapod biosába és beállítod, hogy a Sata RAID üzemmódban menjen!
(Bármilyen hihetetlen, sok alaplap -pl. az Asrock is- csak így tudja megfelelõen kezelni a rákötött sata eszközöket dos alatt! A biosban a sata raid menüt nem kell bekapcsolni ,csak a sata módját Raidre tenni. Ez azért kell mert ez az alaplap csak így,adja be a DOS alatt az mtkflashben a választó menüt! Ha nem raidre állítod a sata-t akkor nem!
-Ha,ez magvan akkor leformázol egy lemezt dososra ,hogy bootoljon,és rámásolod a mtkflashvia (ez a mód csak via-s alaplappal muködik!) programot,ez a verzió a legtöbb via-s alaplaphoz jó,a X360SAM0.4 nevû programot,és az xtreme33.bin hackelt master firmware fileokat. Mást nem! Kell a hely a floppyn! ÚJ LEMEZT HASZNÁLJ, hogy elkerüld a lemez sérülékenységébõl adódó hibákat! Beállítod a biost, hogy floppyról bootoljon!
-Ha ez is kész akkor a többi már egyszerû! Szétszeded a 360ad ,és lehúzod a sata kábelt az Xboxos Samsung meghajtóról, majd ráteszel egy pc s sata kábelt! Ráteszel tápot és AV kábelt a boxodra de még NEM kapcsolod be a boxod,és nem dugsz semmit össze a pc-vel! Bekapcsolod a pcd,lehúzol róla minden eszközt csak egy DVD olvasó vagy iró van rajta az IDe buszon,és a kisfloppy!
-Bebootol a kislemez,és bejön a dos promt! Most bekapcsolod a boxod ,és rádugod a sata kábelt a meghajtóból az alaplapodra!
Pc-n beírod, hogy : mtkflash r /M /SATA orig.bin és nyomsz egy entert!
ha mindent jól csináltál, akkor bejön egy menü, amiben látszódik az ide dvd olvasód/íród és kiírja a sata chipset nevét(ez a kettes menüpont volt nálam!)
-mikor látod a flash menüt,akkor kikapcsolod az xboxod ,pl egy csavarhúzoval megnyomod a kikapcsoló gombját. De a csavarhúzót rajta tartod a gombon!
-megnyomod a menüben a gombot ami a sata xbox meghajtót jelöli ( A BOXOD KI VAN KAPCSOLVA!) Erre beugrik egy címsor ami keresné a kiolvasandó chipet!
-Egy órán elkezded nézni a másodperceket,és ezen az Asrock alaplapnál 11-12 mp volt a jó idõzités(NEM 10!),és mikor ez eltelt,akkor gyorsan a csavarhúzóval bekapcsolod az xboxod!
-Ha mindent jól csináltál egybõl elkezd írni a floppy és látod, hogy elkezdi lementeni a gyári biost az mktflash!
-Mikor kiírta, hogy sikeresen lementette a gyári biost,akkor mehet tovább a dolog.
-Újraindítasz mindent,és megint ugyanúgy visssza térsz oda ,ahol elkezted kiolvasni a biost a dosban!(közben ha akarod elmented valahova a gyári orig.bin-t!) Ha ott vagy dosban megint beírod, hogy:
X360SAM orig.bin xtreme33.bin hacked.bin majd enter!
Ez kiszedi a gyári biosból a kulcsot, beteszi a master hackeltbe és elkészíti a végleges hackelt biost!
Miután ez megvan akkor visszalövöd azt az állapotot amikor elkezdted kiolvasni a bios-t a gépbõl csak most ezt a parancsot kell kiadni :
mtkflash w /M /Sata hacked.bin
A trükk itt is ugyanaz, mint a kiolvasásnál! Mikor bejön a menü,kikapcsolod a boxod, megnyomod a 2 es gombot (ha az a sata meghajtód a menüben!) és a csavarhúzót rajtatartod a boxod bekapcsológombján! Nézed az órád, 11-12 mp után bekacsolod a boxod! HA mindent jól csináltál elkezdi beleírni a hackelt biost a program! Miután kiírta, hogy kész akkor kikapcsolsz mindent és összerakhatod a 360-ad: kész vagy! 😊
TIPP: Ha bármikor nem jön össze elsore a dolog ,a számolásnál a (11-12mp) akkor a kurzor nyilakkal visszahívhatod a beírt parancsot,és az ESC-el megszakíthatod a lenyekkent olvasást! És újra próbálhatod amíg össze nem jön! Amikor a hackelt firmwaret írod bele, akkor NE szakítsd meg véletlenül se a folyamatot ha látod hogy elkezdte írni és olvas a floppy! MERT AKKOR KINYÍROD A MEGHAJTÓD! DE ezt minden hozzáértõ tudja! HA mindent jól csináltál pöccre megy és forrasztás nélkül megflashelted az új Ms28 Samsung meghajtód!
Azért kell dvdolvasót rákötni a gépre, mert az MKTFlashben csak így jön be a választó menü.
aSSeR Samsung Firmware Hack leírása után ideje már a Hitachi módszert is átvennünk. A tesztpéldány Hitachi 46D volt.
Szétszerelés:
A fehér burkolat és a belsõ fémkeret csavarjainak szétbontása elsõ alkalommal -szûz kéznek- körülbelül 30 percet vesz igénybe. Nem kell kapkodni, megijedni. Ha ésszel csináljuk nem pattan el az illesztés. Szétszedés alatt derül ki, hogy a puha (törékenynek tûnõ mûanyag ház elég keményen szorul, a kattanások ellenére nem törik
Az oldalsó szürke talpak jönnek le a leggyorsabban, csavarhúzóval a végein alányúlunk, majd kézzel felfelé tépjük. Közben a széleken a fehér keret szellõzõlyukainál vékony csavarhúzóval befelé toljuk a lábait, amik a fehér keretre kapaszkodnak. Ha a kezetekbe veszitek a gépet könnyen megsasolhatjátok azokat a szürke karmokat kétoldalt.
A burkolat lefejtése a tápcsatlakozó környékén folytatódik. Most lesz a munka java, ugyanis durcán passzentos mûanyag kisfülek védik belülrõl hacker kezeink elõl a gép szívét. Erre a célra külföldi tutorialok alapján legyárthatunk lapos, mûanyag fogakkal felszerelt, a nyílásokba illeszkedõ feszítõeszközöket, amik a kemény patentokat belökik, így a fedél lefejthetõ.
Hengeres dvdtokok átlátszó burkolatából méretre vághatjuk kiskezeink számára a céleszközt:
http://buktafej.uw.hu/eszkoz2.jpg
Erõsen (kb 1cm mélyen) betoljuk a füleket a lyukakba, ha kattanásokat hallottunk akkor a fülek eltávolodtak a szegélytõl, most már óvatosan felfele feszíthetjük a házat.
Gépünk alja ezennel el is válik a többi résztõl. Vissza van még a teteje! Fordítsuk is rá és az altájék fémtálcáján szorgosan csavarjuk ki a csavarokat. Nincs szükség a középsõ 7-es méretû fekete fejes csavarok eltávolítására, azok nem fogják a burkolatot, ráadásul keményen meg is vannak húzva. Utolsó erõdként hátravan a dvdolvasó "Eject" gombja ami visszatartja még a fedelet --kapaszkodik bele, mint szopós gyerek az anyja csöcseibe! Nyomjuk be és voilá -tetõ lejön- ott a kopasz belsõség!
Mivel a dvddrive SATA felületû, ezért SATA vezérlõvel felszerelt számítógépünkkel kössük is össze, a képen látható módszer szerint: http://buktafej.uw.hu/360vsPC.jpg
Áramot a dvdolvasó továbbra is az xbox360tól kapja, csak a SATA kábelt vezetjük be a PC-be. A pc bootolását Cdrom-ra állítjuk és Linuxos Slax cd-t helyezünk a számítógépünk cd/dvdolvasójába.
Innen tölthetõ a Slax cd iso változata: http://rapidshare.de/files/18684918/live-cd.iso.html
Bebootol a PC a cdrõl, a Slax végignézi az eszközeinket (kb. 3 másodperc alatt zajlott le nálam) és az xbox360 dvdolvasóját átkapcsolja "B módba" /utolsó sorokban ki is írja a képernyõre/. Ha valamiért itt hibával elszáll a mûvelet akkor nem kompatibilis a PC-nk SATA vezérlõje erre a feladatra. Nforce4 lapokkal van a legtöbb gond, VIA vezérlõs SATA esetén gond nélkül megy a mûvelet
Tegyük fel sikeresen lefutott minden, a box olvasója is B módba állt be. Pc-bõl Slax cd-t kikapjuk és reseteljük a kompjútert. Xbox360hoz nem nyúlunk, az marad bekapcsolva és így továbbra is "B" állapotban. A számítógépen most betöltõdik a Windows Xp és csodák csodájára észre is veszi az oprendszer az eszközt (eszközkezelõben csekkoljuk le). Ha sokat szenvedne a gép a winfos betöltésekor akkor húzassuk ki az xbox360 dvdolvasójának a tálcáját
A Hitachi eszköz HL-......valami néven jelenik meg. Nézzük meg, melyik meghajtó betûjelét kapta! Ezek után indítsuk el a flashelõ alkalmazást, a következõképpen:
extreme.bat D
/ahol a D a D:\ meghajtó, ezt kapta a Windowstól esetünkben a Hitachi drive/
Sokszor meg kell nyomnunk majd 1 billentyût, ezek a szükséges késleltetések miatt lettek beletéve a "bat" file-ba.
Az extreme.bat-unk orig.bin néven le is menti nekünk az eredeti Firmwaret, a késõbbi visszaflashelés esetére.
Ennyi volt, készen áll a gépünk a másolt lemezek olvasására. Összeszerelés elõtt próbáljunk ki 1 backupot, hogy munkánk sikerérõl meggyõzõdjünk. Burkolatot visszadobjuk a gépre és mehet a móka, amíg a fej bírja
Köszönet a fórumozóknak, nélkületek ez a tutorial nem jöhetett volna létre, mindenki hozzátett valamit!
A témához szóljatok hozzá a fórumban:
http://x-media.uw.hu/viewforum.php?f=1
poénbol vettem vmit és lehetett választani Hungaryt <#taps>#taps>
pörög az élet ezt már sztem 😄
NTSC , PAL help fontos ,ez a lényege mindennek ezen mulik minden 😛