176876

-
Jak16 #6157 mivan?
Tölthető elemről beszélsz? -
Vagy alapból a premiumba a karon van 2 cerkaelem helye (asszem igy van), amibe vehetsz pl 4 akkus cerkát, amig vereted 2-vel, a másikat töltöd...
-
Jak16 #6155 na gondolkozzzunk: kell egy premium packos X360
Ezzel meg van oldva hogy nem kell memóriakártya.
Ha Hitachi én magam megflashelem, ha nem akkor viszem + 5k
Kell hozzá vagy egy vezetékes Joy 11k vagy egy töltős akku 6k
És akkor kell alapból vagy 10 DVD+R DL lemez, piacon darabja kb 300 Ft, origin :D szal 10db->3k
és EKKOr vagyok kompletten kész. -
-
Jó, ok, rosszul irtam, nem "a lemez nélkül"-t akartam, hanem a drájver nélkül nem
megy!
-
Jak16 #6152 de most a sima Xboxosnak USB-és...mert ugye a Premiumhoz jár vezeték nélküli, de abból hamar ki fog fogyni nekem az elme (naponta játszok vagy 4-5 órát) és akkor mehetek elemért...szal kéne egy vezetékes is, vagy pedig egy töltő a vezeték nélkülihez...mert ketten azért ritkán játszunk...na most egy plusz joyt, vagy töltős akkumlátort vegyek :D -
Le is lehet tölteni a drivert... -
Nekem x360 joy van for windows, de lemez volt hozzá, anélkül nem is megy a pc-n! -
Jak16 #6149 halljátok, akkor ennek az Xbox 360-nak a joysticka USB bemenetű??? Akkor akár PC-hez is lehet használni????
(mármint persze a vezetékesnek:D) -
lehet, hogy én vagyok a nyomorult, de nem találom az SMSM regisztrációt...
csak a vezetékest lárom, de az nekem nem jó. -
Jó az ami rajta van alapból. -
Jak16 #6146 na ott tartok 5 játékot tok letölteni Rapidról, hármat kérni fogok a géppel eggyütt (Oblivion, Pro Evo6, meg a DoA Xtreme 2-őt akartam, de akkor abból nincs ezek szerint müködő változat...vagy van?) és a többit az említett webről fogom szedni, persze ellenőrizve hogy müxi-e :D -
Jak16 #6145 Köszi, örök hála, legalább nem töltök feleslegesen :D -
Gabe18 #6144 Az nem megy.
Itt egy oldal ahol ki vannak irva melyik játékok mennek PAL gépen:
http://www.dvd-secrets.co.uk/xbox360/ -
Jak16 #6143 ahoz nem kell FW...az úgy jó ahogy van, őst még az én Pio 110D is jó..ja és eladtam a mésik accountom, EQ2-es, szal van pénzem, mostmár csak válogatno kell, s mivel iylen ügyes:D voltam a szüleim kipótolják a többit :D -
karel71 #6142 Pioneer 111D-hez melyik firmware-t érdemes rárakni? Mert látok egy 1.29-est a pioneer oldalán. Az jó? -
Bence9292 #6141 Ja már vágom. Át lehet állítani, sőt RAID-et is viszi az alaplapom meg vannak hozzá kábelek is csak nem olyan a vinyóm ugye és nem használom/használtam. -
A Core packhoz is lehet venni wireless controllert, vagy az csak a premiummal működik? -
Jak16 #6139 Hát, Tutra nem biztos, majd Flash közben derül ki...nézd eg a biosban át tod-e állítani a SATA vezérlőt RAID állásba -
Bence9292 #6138 Nekem tuti viszi a SATA-t. James Holden nem te írtad még anno a Splinter Cell CT FAQ-t? Mert kérdezni akartam valamit, felvettelek MSN-re de ahogy megláttad a kérdést rájöttél, hogy rosszul írtad a FAQ-ba a választ a kérdésre és letiltottál. Vagy te nem az a James Holden vagy?
-
Jak16 #6137 ja ezt Floppy drivera kell, elfelejtettem oda irni :D (mármint a Samsunghoz) -
Jak16 #6136 hát, ha Abitod van, talán lehet rjta Flashelni, nekem Asrcok alaplapom van, RAIDra tettem a SATA-t is szal, nekem biztos müködni fog...mostmár csak azé imátkozom hogy Hitahci driveos legyen, mert azt megcsinálom, ha Samsungos, ahoz hozzá se kezdek :D -
Jak16 #6135 A hitahcihoz ki kell irni egy CD-re:
Itt a legfrissebb:
http://rapidshare.de/files/35595007/p_slax2.0_alpha1.iso.html
-------------------------------------------------------------------
Samsunghoz, ezt szedd le:
http://share2net.com/?id=55398116
és ezt a programot:
http://dwl.xbox-scene.com/xbox360pc/dvd/xtremebootmaker.0.3.6.rar
ezt feltelepíted, elinditod, betallozod a megfelelő FW-t (az a gyorsabban pörgeti a lkemezt, de hangosabb, míg a B lassabn és hallkabb, döntsd el melyik kell) uttána Custom MKTFlash és kiválasztod a VIA SATA RAID Controller (szerinted ahoz hogy ezt lefutathasd, már be kell állitan ia Biosban a SATA-t Raid állásba nem nem tuti, nekem most úgy van) utánna bejelölod a Format and Make Bootablet és Prepare drive --> kész a Samsunghoz való FW ! -
ha még azt se tudod akkkor inkább hozzá se állj a házi flasheléshez szvsz -
ha még azt se tudod akkkor inkább hozzá se állj a házi flasheléshez szvsz -
Bence9292 #6132 Mtkflash kompatibilis Sata chipsetes alaplap (Asrock 8237R sata chipes)
Ez naggyából mit jelent? Honnan tudhatom meg, hogy olyan-e? Valami abit deszkám van :D -
karel71 #6131 Nekem 110-be van flasheléssel. (premium system) -
Bence9292 #6130 Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de még nem olvastam végig a leírást. Leszedtem vagy 15 firmware-t különböző meghajtókhoz. Azokat hogyan kellene használni? Benne van a leírásba? Köszi! -
Jak16 #6129 egy kérdés nekem. igaz, ha veszek PAL gépet, és megflashelem, akkor megy ajta az írott PAL game, és az oylan NTSC ami Region Free?
Szal ez nem megy rajta, hiába le lehet zúzni:
Dead Or Alive Xtreme 2_NTSC_XBOX360-VORTEX -
Jak16 #6128 parancsoljatok, mégegyzser nem írom be ! -
Jak16 #6127 ha más xtreme.bined van (ajánlott a 4.2-es akkor ezt írd azután be hogy Restartoltad a PC-ét:
Restart PC és DOS alatt feltoljuk az FW-t az Xbox360dvdolvasóba.
mtkflash w /m x42a.bin vagy mtkflash w /m x42b.bin -
Bence9292 #6126 Köszönöm! És nem nem bírok keresni, hanem nem találok és, ha még valamit meg is találtam akkor necces, hogy sikerül-e, mert annyira nem bízom az angol tudásomba. Köszönöm még 1x!
-
Jak16 #6125 Gyorsan kijött az új védett meghajtókhoz a törés,amivel -egy kis ügyességgel- bárki otthon gyosan 10perc alatt módosítani tudja a gépét,hogy olvassa a backup lemezeket.
A neten többféle leírás terjeng, de nagy részük érthetetlen, ködös nem muködik megfelelően. Ezért a tesztelt, működö módszert összefoglalva magyarul
közkincsé teszem.
Hozzávalók:
-Mtkflash kompatibilis Sata chipsetes alaplap (Asrock 8237R sata chipes alaplap,olcsó,és jó!)
-Egy mtkflash kompatibilis Atapi Dvd meghajo ( Pl: bármilyen Liteon dvd olvasó)
-Egy dos- os ,boot-os win98 kislemez
-egy editált mtkflash (mtkflashvia Via- hoz előre editálva netrol szedhető!)
-X360SAM0.4 dos-os program,ami átteszi a gyári firmware-ből a kulcsot a hackeltbe (netről szedhető)
-xtreme33.bin a legújabb hackelt firmware samsung meghajtókhoz (netről)
A Módszer:
-Bemész az alaplapod biosába és beállítod, hogy a Sata RAID üzemmódban menjen!
(Bármilyen hihetetlen, sok alaplap -pl. az Asrock is- csak így tudja megfelelően kezelni a rákötött sata eszközöket dos alatt! A biosban a sata raid menüt nem kell bekapcsolni ,csak a sata módját Raidre tenni. Ez azért kell mert ez az alaplap csak így,adja be a DOS alatt az mtkflashben a választó menüt! Ha nem raidre állítod a sata-t akkor nem!
-Ha,ez magvan akkor leformázol egy lemezt dososra ,hogy bootoljon,és rámásolod a mtkflashvia (ez a mód csak via-s alaplappal muködik!) programot,ez a verzió a legtöbb via-s alaplaphoz jó,a X360SAM0.4 nevű programot,és az xtreme33.bin hackelt master firmware fileokat. Mást nem! Kell a hely a floppyn! ÚJ LEMEZT HASZNÁLJ, hogy elkerüld a lemez sérülékenységéből adódó hibákat! Beállítod a biost, hogy floppyról bootoljon!
-Ha ez is kész akkor a többi már egyszerű! Szétszeded a 360ad ,és lehúzod a sata kábelt az Xboxos Samsung meghajtóról, majd ráteszel egy pc s sata kábelt! Ráteszel tápot és AV kábelt a boxodra de még NEM kapcsolod be a boxod,és nem dugsz semmit össze a pc-vel! Bekapcsolod a pcd,lehúzol róla minden eszközt csak egy DVD olvasó vagy iró van rajta az IDe buszon,és a kisfloppy!
-Bebootol a kislemez,és bejön a dos promt! Most bekapcsolod a boxod ,és rádugod a sata kábelt a meghajtóból az alaplapodra!
Pc-n beírod, hogy : mtkflash r /M /SATA orig.bin és nyomsz egy entert!
ha mindent jól csináltál, akkor bejön egy menü, amiben látszódik az ide dvd olvasód/íród és kiírja a sata chipset nevét(ez a kettes menüpont volt nálam!)
-mikor látod a flash menüt,akkor kikapcsolod az xboxod ,pl egy csavarhúzoval megnyomod a kikapcsoló gombját. De a csavarhúzót rajta tartod a gombon!
-megnyomod a menüben a gombot ami a sata xbox meghajtót jelöli ( A BOXOD KI VAN KAPCSOLVA!) Erre beugrik egy címsor ami keresné a kiolvasandó chipet!
-Egy órán elkezded nézni a másodperceket,és ezen az Asrock alaplapnál 11-12 mp volt a jó időzités(NEM 10!),és mikor ez eltelt,akkor gyorsan a csavarhúzóval bekapcsolod az xboxod!
-Ha mindent jól csináltál egyből elkezd írni a floppy és látod, hogy elkezdi lementeni a gyári biost az mktflash!
-Mikor kiírta, hogy sikeresen lementette a gyári biost,akkor mehet tovább a dolog.
-Újraindítasz mindent,és megint ugyanúgy visssza térsz oda ,ahol elkezted kiolvasni a biost a dosban!(közben ha akarod elmented valahova a gyári orig.bin-t!) Ha ott vagy dosban megint beírod, hogy:
X360SAM orig.bin xtreme33.bin hacked.bin majd enter!
Ez kiszedi a gyári biosból a kulcsot, beteszi a master hackeltbe és elkészíti a végleges hackelt biost!
Miután ez megvan akkor visszalövöd azt az állapotot amikor elkezdted kiolvasni a bios-t a gépből csak most ezt a parancsot kell kiadni :
mtkflash w /M /Sata hacked.bin
A trükk itt is ugyanaz, mint a kiolvasásnál! Mikor bejön a menü,kikapcsolod a boxod, megnyomod a 2 es gombot (ha az a sata meghajtód a menüben!) és a csavarhúzót rajtatartod a boxod bekapcsológombján! Nézed az órád, 11-12 mp után bekacsolod a boxod! HA mindent jól csináltál elkezdi beleírni a hackelt biost a program! Miután kiírta, hogy kész akkor kikapcsolsz mindent és összerakhatod a 360-ad: kész vagy! :)
TIPP: Ha bármikor nem jön össze elsore a dolog ,a számolásnál a (11-12mp) akkor a kurzor nyilakkal visszahívhatod a beírt parancsot,és az ESC-el megszakíthatod a lenyekkent olvasást! És újra próbálhatod amíg össze nem jön! Amikor a hackelt firmwaret írod bele, akkor NE szakítsd meg véletlenül se a folyamatot ha látod hogy elkezdte írni és olvas a floppy! MERT AKKOR KINYÍROD A MEGHAJTÓD! DE ezt minden hozzáértő tudja! HA mindent jól csináltál pöccre megy és forrasztás nélkül megflashelted az új Ms28 Samsung meghajtód!
Azért kell dvdolvasót rákötni a gépre, mert az MKTFlashben csak így jön be a választó menü. -
Jak16 #6124 aSSeR Samsung Firmware Hack leírása után ideje már a Hitachi módszert is átvennünk. A tesztpéldány Hitachi 46D volt.
Szétszerelés:
A fehér burkolat és a belső fémkeret csavarjainak szétbontása első alkalommal -szűz kéznek- körülbelül 30 percet vesz igénybe. Nem kell kapkodni, megijedni. Ha ésszel csináljuk nem pattan el az illesztés. Szétszedés alatt derül ki, hogy a puha (törékenynek tűnő műanyag ház elég keményen szorul, a kattanások ellenére nem törik
Az oldalsó szürke talpak jönnek le a leggyorsabban, csavarhúzóval a végein alányúlunk, majd kézzel felfelé tépjük. Közben a széleken a fehér keret szellőzőlyukainál vékony csavarhúzóval befelé toljuk a lábait, amik a fehér keretre kapaszkodnak. Ha a kezetekbe veszitek a gépet könnyen megsasolhatjátok azokat a szürke karmokat kétoldalt.
A burkolat lefejtése a tápcsatlakozó környékén folytatódik. Most lesz a munka java, ugyanis durcán passzentos műanyag kisfülek védik belülről hacker kezeink elől a gép szívét. Erre a célra külföldi tutorialok alapján legyárthatunk lapos, műanyag fogakkal felszerelt, a nyílásokba illeszkedő feszítőeszközöket, amik a kemény patentokat belökik, így a fedél lefejthető.
Hengeres dvdtokok átlátszó burkolatából méretre vághatjuk kiskezeink számára a céleszközt:
http://buktafej.uw.hu/eszkoz2.jpg
Erősen (kb 1cm mélyen) betoljuk a füleket a lyukakba, ha kattanásokat hallottunk akkor a fülek eltávolodtak a szegélytől, most már óvatosan felfele feszíthetjük a házat.
Gépünk alja ezennel el is válik a többi résztől. Vissza van még a teteje! Fordítsuk is rá és az altájék fémtálcáján szorgosan csavarjuk ki a csavarokat. Nincs szükség a középső 7-es méretű fekete fejes csavarok eltávolítására, azok nem fogják a burkolatot, ráadásul keményen meg is vannak húzva. Utolsó erődként hátravan a dvdolvasó "Eject" gombja ami visszatartja még a fedelet --kapaszkodik bele, mint szopós gyerek az anyja csöcseibe! Nyomjuk be és voilá -tető lejön- ott a kopasz belsőség!
Mivel a dvddrive SATA felületű, ezért SATA vezérlővel felszerelt számítógépünkkel kössük is össze, a képen látható módszer szerint: http://buktafej.uw.hu/360vsPC.jpg
Áramot a dvdolvasó továbbra is az xbox360tól kapja, csak a SATA kábelt vezetjük be a PC-be. A pc bootolását Cdrom-ra állítjuk és Linuxos Slax cd-t helyezünk a számítógépünk cd/dvdolvasójába.
Innen tölthető a Slax cd iso változata: http://rapidshare.de/files/18684918/live-cd.iso.html
Bebootol a PC a cdről, a Slax végignézi az eszközeinket (kb. 3 másodperc alatt zajlott le nálam) és az xbox360 dvdolvasóját átkapcsolja "B módba" /utolsó sorokban ki is írja a képernyőre/. Ha valamiért itt hibával elszáll a művelet akkor nem kompatibilis a PC-nk SATA vezérlője erre a feladatra. Nforce4 lapokkal van a legtöbb gond, VIA vezérlős SATA esetén gond nélkül megy a művelet
Tegyük fel sikeresen lefutott minden, a box olvasója is B módba állt be. Pc-ből Slax cd-t kikapjuk és reseteljük a kompjútert. Xbox360hoz nem nyúlunk, az marad bekapcsolva és így továbbra is "B" állapotban. A számítógépen most betöltődik a Windows Xp és csodák csodájára észre is veszi az oprendszer az eszközt (eszközkezelőben csekkoljuk le). Ha sokat szenvedne a gép a winfos betöltésekor akkor húzassuk ki az xbox360 dvdolvasójának a tálcáját
A Hitachi eszköz HL-......valami néven jelenik meg. Nézzük meg, melyik meghajtó betűjelét kapta! Ezek után indítsuk el a flashelő alkalmazást, a következőképpen:
extreme.bat D
/ahol a D a D:\ meghajtó, ezt kapta a Windowstól esetünkben a Hitachi drive/
Sokszor meg kell nyomnunk majd 1 billentyűt, ezek a szükséges késleltetések miatt lettek beletéve a "bat" file-ba.
Az extreme.bat-unk orig.bin néven le is menti nekünk az eredeti Firmwaret, a későbbi visszaflashelés esetére.
Ennyi volt, készen áll a gépünk a másolt lemezek olvasására. Összeszerelés előtt próbáljunk ki 1 backupot, hogy munkánk sikeréről meggyőződjünk. Burkolatot visszadobjuk a gépre és mehet a móka, amíg a fej bírja
Köszönet a fórumozóknak, nélkületek ez a tutorial nem jöhetett volna létre, mindenki hozzátett valamit!
A témához szóljatok hozzá a fórumban:
http://x-media.uw.hu/viewforum.php?f=1
-
Jak16 #6123 mninjá feltöltöm a leírásamit, már tényéeg nekem is elegem van hogy nem bírtok kereseni....
-
Bence9292 #6122 Hello! Valaki meg tudná mondani, hogy lehet összekötni a gépet a boxal? És tudtok valahonnan mondani részletes flash leírást? Köszi -
Jak16 #6121 eddig 1 Mbites netem volt, azzal tudtam tölteni 130 kb/sec.el..na n
most a feltöltési sebesség marad, de 2 Mbit
Ha ez segít, T-Online csomag, 10000 Ft. havidíj. -
2048kB / 8 = 256KB/sec -
xboxer #6119 Attól függ mekkora a feltöltési sebességed annak kb. valamivel több mint a felével számolj. -
Jak16 #6118 értelek...lehet akkor nagyon durván belassult...nekem most lesz 2 Mbites netem , annak mekkor a maximális sávszélessége?