176898

-
Mint irtam, elhiszem hogy karcol!!
De ha már prezentál valaki egy ilyen befolyásos oldalon egy géphibát bemutató vidit, akkor elvárható hogy azt valóban hihetöen adja elö.
Csak annyi dóga van hogy mielött beteszi a gépbe, megmutatja a cd másik oldalát is hogy valoban sértetlen lemezt tesz be. -
Ha esetleg jelen lennél a live-on, akkkor személyesen is elmesélnék az emberek az "élményeiket" a lemezkarcolásról, és a megfőtt gépekről. -
Zozo76 #15923 Ezek szerint az XBOXal (az elsore gondolok) konyebb dolga volt az MSnek mert ott tudta ellenorizni es kapasbol letiltotta nem tokolodott. :) -
Zozo76 #15922 Jo lenne ha ugy lenne ahogy gondolod. De ha neked is kiadja a gep a lemezt, megforditod es karcos, plane ha eredeti, akkor elfilozol az elet ertelmen. Nekem gyari allapotu, nincsen flash es felek is mert 10000 forint azert 10000 forint nekem. Mar a DVDre gondolok. A geprol meg nem is beszeltem akkor. :) -
Szeszmester #15921 Ha jól látom, itt már csak te mondhatsz okosat, maradjunk annyiban, h mindenki be van. -
turho #15920 Wadarral irc-ztünk C4Eva-val délután, illetve a barátaival is, és be vannak ők is rendesen, mi lesz.... -
turho #15919 Ok, maradjunk... -
Szeszmester #15918 A C4EVA interview-t mondjuk be lehetett volna vágni a pánikkeltés alá, én csak egy részletet emelnék ki:
* Gameswank: You say that you had some inside info that the spring update would have the ability to detect and possibly ban 360 modded users from their console and or XBOX Live?
* Commodore4Eva: The method won’t detect modded drives but can detect a backup disk and make it not boot, banning someone for a copied disk would be harsh and damaging to MS themselves both in revenue and popularity
Röviden:
Az kérdezik, hogy lesz-e arra lehetősége az MSnek, hogy kiszűrje a flasht használókat és tönkretegye a gépüket, ill. bannolja őket a liveról.
A válasz szerint a moddolt drive kiszűrésére egyelőre nincs lehetőség, csak a másolt lemezt veheti észre, amit valszeg nem fog elindítani (az új hackelt fw álltólag igen, majd kiderül). És egy ilyen miatt nem fog az MS kiszúrni senkivel, tönkretenné az így is kétes hírnevét. -
Én elhiszem hogy gond van jo pár géppel de itt olyan vidik is vannak ammik télleg röhejesek. Gyorsan be tesz egy lemezt, megpörgeti, és utánna kiveszi megforditja hogy karcos a lemez.
Akkor én meg beteszek egy olyan lemezt, amire a gép ráirja hogy "Happy Birthday Ewergo" Mert hogy ezzel a felirattal veszem ki a gépböl.
Szerintem ez a hitelrontás. -
Maradjunk annyiban, hogy szoftveresen semmi nem fogja javíthatatlanná tenni a gépet, max. akkor, ha eredetileg is létezne valami hardwares mechanizmus ami megfekteti a gépet. -
turho #15915 Igen, erősnek tűnik. Az xtreme fw széria 5.0-tól kezdve ezért tartalmaz olyan védelmet, hogy a drive a többi modellnek is azonosítja magát. Ugyanis, már ősszel az alaplaphoz lockolták a drivetípust is. Most ezen még szorítanak kicsit. A samsungokban a flash ic "beszédesebb", ennyi... -
[vállatvon] ennyit olvastam, kész, nem jártam utánna, de azt is kétlem, hogy ennyire hibás lenne -
turho #15913 Statisztikát olvastam már 1-2 alkalommal. Kurvajók a mutatóid :D főleg ha a kezdetektől nézzük. Szomorú, de 100-ból 2-3 az nagyon jó arány lenne. És akkor az USA-ban 1-2 áruházlánc a nagyok közül pl. nem mondta volna azt hogy beszünteti a forgalmazását :( -
Mondjuk az a része, hogy javíthatatlanná teszi a samsung drivet -ot..aham, nyilván beépített bomba volt benne ami arra várt, hogy aktiválja a Pihe - Puha....nos az a rész szvsz is erős lett.. -
Ez alapján ami itt folyik azt hihetné az ember, hogy minden X360 szar, hibás,..stb. stb...holott, az általános statisztika szerint 100 -ból 2 - 3 db -al van gond, ha gond van,..úgy tűnik, mintha Magyarországra csak a selejtek jönnének be... -
Szeszmester #15910 Oké, igazatok van, bocs, ha túlreagáltam, csak a stílus nem tetszett, kicsit hatásvadásznak tartottam. -
turho #15909 Az a gumiperem számomra ismerős, meg egyéb védelmek is, mert 15 éve foglalkozom mindenféle optikai olvasóegységgel. nos, ha lenne rajta gumi, ennél a fordulatszámnál akkor is megkarcolja a lemezt, csak nem lyan élesen és mlyen. Az meg hogy mozgatás nélkül is előfordul? Na meg gyári lemezzel is? Nah ja, a válogatott szar optikai pickupoknak köszönhető. -
Egyetértünk. A gép szar. Az öcsémé alig jött vissza a szervízből, megint ott van. Nem olvassa a gyári lemezeket. Nem flashelt a gép. -
turho #15907 Szeszmester, komolyan nem értelek. Ha te nem vagy ebben a témában otthon globál, csak a saját gépedre korlátozod a tapasztalatokat, akkor miért szúrja a szemed ha valaki meg segítő szándékkal szól ismeretlen-ismerősnek, mik a tendenciák a holnapi nappal kapcsolatban. Örülj hogy neked a múltkor sem történt semmi... -
Akkor most a microsoft kicseréli az összekarcolt lemezemet? -
Na a kis csáko az adapter közvetlen a gép jobb oldalához nyomta ahol menne be a levegö. Bal oldalt meg beboritotta dvd tokkal.
Ja és Ennek mi a lényege szerintetek?? -
Ezt most miért kell? Te még nem láttál 3led-es gépet, én láttam 576-ban, és MM-ben is. Az enyém meg meg karcolta a gyári! lemezeimet (és nem flash-elt a gépem). Mit nem értesz, szar konstrukció, szar alkatrészek, szar összeszerelés... De amúgy itt szerintem turho ért a legjobban hozzá, ha az Ő véleményére sem adsz akkor ehez nincs hozzáfűznivalóm. Fölöslegesen nem kell védeni a gépet, nem szórakozásból szidják ám. Persze lehet szeretni is, én spec örülök, hogy van egy Kameo-om :) De ettől még szar a HW! -
Zozo76 #15903 Anno ezt nyomta mindenhol. De ki az a hulye aki mukodes kozben mozgatja a gepet? Csak ezekszerint nem kell ahhoz mozgatni hogy karcolja a lemezeket.
hulye gyerek :) -
Szeszmester #15902 Te láttál már olyat élőben? Vagy olyat, h megfőtt a gép? Fórumokon mindenki írja, h igen, de ha belegondolsz, h hány darab gépet adnak el naponta, előfordulhatnak selejtes darabok, nem?
Felraktam a múltkori frissítést és nem történt semmi. -
Zozo76 #15901 Nemtom 

Viszont itt egy video is az oldalrol:
DVD karcolas -
Most miért kell becsókolni a hollandoknak... -
Zozo76 #15899 Megkarcolja a CD-ket és DVD-ket az Xbox
A Microsoft beismerő vallomást tett.
Elismerte a redmondi óriásvállalat, hogy Xbox-360 konzolja karcot hagyhat az optikai lemezek felületén. Mint kiderült, azért kerülhet karc a CD-kre, DVD-kre, mert a játékgép olcsólencséje körül hiányzik az a gumitömítés, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket. A lencse hozzáér a koronghoz, és „szép” koncentrikus köröket vés bele, ami után egyszerűen olvashatatlanná válik a megsérült felület.
Hónapokig tagadta a Microsoft a vádakat, hogy a játékgép kialakítása felelős a fenti esetekért. Redmond állítása szerint amennyiben stabil felületre rakják a konzolt, akkor az Xbox-360 nem okoz sérülést a lemezeken. Nemrég azonban beismerték, hogy nem a felhasználók, hanem a masina hibája okozza a jelenséget. Egy teszt során ugyanis kiderült, hogy a gumitömítés hiánya a ludas, sőt, még akkor is bekövetkezhet a probléma, ha stabil helyzetben van a játékgép. Vagyis gyakori használat során megnő annak a valószínűsége, hogy a felhasználó optikai korongjai sérülést szenvednek.
Az nem tiszta egyelőre, hogy mik lesznek a következmények. Egyes becslések szerint 1 és 2 millió közé tehető azon konzolok száma, amelyek érintettek. Ezek az Xboxok szerte a világon kerültek értékesítésre, tehát nem csak Észak-Amerikára koncentrálódik a jelenség. A Microsoft nem jelentett be globális visszahívási akciót; eddig csupán annyi történt, hogy ígéretet tett a holland Xbox tulajdonosoknak való segítségnyújtásra.
Szilágyi Szabolcs, 2007. 04. 27. 16:12 (terminal.hu)
-
Zozo76 #15898 Azert elobb-utobb varhato hogy az MS valamit tenni akar hogy a LIVEn ne lehessen masol jatekkal nyomulni. -
Te hol éltél eddig? a holdon? a multkori frissités után sem koszos lemez üzenet jött, hanem E66 ... :)
de hajrá, küldd fel a frissitést, hiszen ugysem lehet baj, aztán várjuk a beszámolodat :D -
Aha értem...vagy mégsem?! :/
Azé Köszi! -
Szeszmester #15895 A samsungos van a legkevésbé gondban.
Most ahhoz jött ki az új fw.
Commodore4Eva terve: ha mégsem telejsen jó az új fw, SOS elkészíti a javítását (samsungos). Ha meg mégiscsak jó az új flash, akkor jöhet a Hitachi, majd vmikor az Elite gépekbe szerelt BenQ. -
Szeszmester #15894 Az MS új firmwaret hoz ki, amivel a másolt játékok futtatását akarják csökkenteni. De szándékosan valószínűleg nem fogják tönkretenni a géped, inkább az tűnik valószínűnek, hogy a rossz lemez üzenettel nem olvassa be.
A másik dolog, hogy a Marketplace elérhetőségét csökkentik, IP-cím alapján ellenőrzik az országot és csak a neked megfelelő tartalmat töltheted le. Magyarország ezért nem lesz feltétlen kipattintva, én inkább bevezetnék egy "egyéb" régiót, minimális jogokkal. Senki nem tud persze semmit, de szerintem az arcade demókat nem fogják tiltani, végülis az nekik nem baj, ha megveszed ezeket.
Mindegy, ez csak az én véleményem, holnap úgyis kiderül, de ezek miatt a hírek miatt szerintem nem kell az apokalipszist hirdetni. -
hm, köszi az infót, bár azért illik ezt erős fenntartásokkal kezelni
amúgy...miért csak a Samsungos van gondban? :/ -
turho #15892 Nek "kiesik" olyankor. Elveszti a gyenge fej a fókuszt, és az elektronika felemeli jobban. Mégnenes terek segítségével mozgatja a fej a lencsét. Ha kilökődik, nekipattan a forgásban (jó gyorsan) lévő lemeznek, és már csiszol is bele egy változatos kört. Melegedésnek pl. az olvasáshoz annyi köze van, hogy "elmegy" az elektronika munkapontja, ami a fejet meghajtja, a fejek szórása 50 %-os is lehet, és ez okohat olvasási problémát melegüzemben. Gyengébb fej+meleg: open tray, dirty disc error.
A ventillátorok és az alaplapok is többfélék 360-ban. Eddig 3 fajta alaplapról és 4 féle ventillátorról tudok (Deltátúl a Sunon-ig), kicsit más a fordulat, és az alaplapok sem egyformán vezérlik. -
Szerintem rendes, hogy szól. -
Nem tom elképzelni hogy az olvaso fej ha megkarcolja a lemezt, akkor abbol kikell esnie a lencsének és az karcol..ahogy itt az egyik kollega mondta. De ha kiesik, akkor hogy tudja továbbra is olvasni?
Valaki be tudna tenni egy képet az Xbox dvd olvasofej által megkarcolt dvd lemezröl?!
De amugy ha normálisan fektetve tároljuk, akkor a lencsének felfelé kell esnie hogy hozzá érjen a lemezhez...?! Kipattanásrol se beszélhetnénk hiszen a fej nem forog, csak ide-oda csuszkál fél lemeznyi hosszuságban.
A melegedéssel kapcs meg mindegyiket ugyan olyan venti hüti, ugyan azt a procit, ugyan olyan gama terhelésnél. Csak a tárolási mód különbözhet egyénenként.
...... -
turho #15889 Tényleg nincs mit.... -
Szeszmester #15888 Miért kelted a parát? -
YMan #15887 turho: okés, tudom hogy nem te vagy a 1TEK magyar sales felelőse :)), csak sok ilyen "legendával" találkoztam már, azért vagyok szkeptikusabb. Egy ismerősömnek csak primco DL-el volt baja. Csak tapasztalatként nekem a Memorexet is vitte a gép, és hitachi-s.
Egyébként a pofám leszakad attól hogy olvasom ezt a hűtési mizériát, meg a dvd fej leszakadást. Komolyan úgy gondolom hogy ez direkt van. Direkt hibákkal találkoztam már notebookok esetén, ahol GYÁRILAG volt totál indokolatlanul kikönnyítve a burkolat hogy átlag használatnál gari időn túlra kalkulálva megrepedjen, valamint olyan megoldással hogy a tft kábelre egy műanyag bütyük minden lecsukáskor rányomódott és ott is megtört a vezeték egy idő után. -
Nem! Nekem pl minden eredeti csak nem akarom bebukni az éves live előfizumat amit 2 hónapja vettem mikor még vistán lejátszhatom...