176890
banner
  • Prody
    Nem tudok, dönteni:) Annyi minden van... 1-et kinézek és majd máskor a többit:)
    Na hamarosan (valószinüleg) xbox360 tulaj is leszek

Jó éjt!
  • GP2100
    Pl. Resident Evil 5, ja és nekem a condemned első része sokkal jobban bejött, mint a második.
  • Prody
    Condemned2, Darkness, DarkSector, Dead Space, Lost planet? esetleg vmi más?
  • PoisonChihuahua
    Miért is?
  • PoisonChihuahua
    A régi hálózati FAQ-m:

Ha összekötöd az Xbox360-at a PC-vel akkor két dolgot tudsz csinálni:

1. Internetmegosztás:

Kapcsolódási lehetőségek:

A.) Közvetlen modemes kapcsolat:

A szolgáltatód figyelheti a számítógéped MAC címét. Mivel a 360 MAC címe ugye nem egyezik a PC-ével így nem enged majd fel. A 360 MAC címe "átírható", így a beállításoknál megadhatod a PC-d MAC címét és így már menni fog.

Alternatív MAC address megadása:

Nyitsz egy parancssort és beírod:
    ipconfig/all
    A MAC addresst a "Fizikai cím"-nél találod (ha több van akkor értelemszerűen azt a hálózati eszközt válaszd ki amelyikel a netre kapcsolódsz).
    Ezután az Xbox-on belül a Settings/Network Settings/Advanced Settings-nél tudod beállítani a MAC címet.

Ábra:

http://support.xbox.com/global/support/en/us/PublishingImages/xbox360/XboxLive/GetConnected/Setupahomenetwork/ILM-LiveModem.jpg

B.) Internetmegosztás router segítségével:

A routert megosztja az internetkapcsolatot több gép között. Szerintem olcsó, hatékony és kényelmes megoldás. Ha pedig vezeték nélküli routert veszel akkor WiFi-t is használhatsz. Bővebben itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Router

Ábra:

http://support.xbox.com/global/support/en/us/PublishingImages/xbox360/XboxLive/GetConnected/SetupaHomeNetwork/ILM-HomeNetworking.jpg

C.) Internetmegosztás PC-vel:

Veszel egy crosslink kábelt és a PC-del megosztod az intenetet, így kap netet a box is és a PC is, viszont ilyenkor be kell kapcsolva lennie a PC-nek is, ha boxon LIVE-ozni akarsz. Ez a legolcsóbb (a kábel kb. 400-1000 Ft bármelyik számtech boltban), de a legmacerásabb meoldás.

Internetmegosztás XP alatt:
    START>Csatlakozás>Az összes kapcsolat megjelenítése>
    Az ablakban kiválasztod az internetkapcsolatodat>Jobb egérgomb>Tulajdonságok>Megosztás fül>Internetkapcsolat megosztásánál pipáld ki mindkét checkbox-ot>OK

Internetmegosztás Vista alatt:
    START>Vezérlőpult>Hálózat és Internet>Hálózati és megosztási központ>Hálózati kapcsolatok kezelése>
    Az ablakban kiválasztod az internetkapcsolatodat>Jobb egérgomb>Tulajdonságok>Megosztás fül>Internetkapcsolat megosztásánál pipáld ki mindkét checkbox-ot>OK

Megjegyzés Vista és COMODO Firewall Pro tűzfalat használóknak:
    Navigáljunk ide:
    START>Vezérlőpult>Hálózat és Internet>Hálózati és megosztási központ>Hálózati kapcsolatok kezelése>Helyi kapcsolat>Jobb egérgomb>Tulajdonságok>A kapcsolat a következő elemeket használja mezőben vegyük ki a pipát a Comodo Firewall Driver mellől!
    Ha ezt nem tesszuk meg akkor a 360 kapcsolódásnál MTU hibát fog kiírni (Test Connection). Aki csak médiát akar megosztani annak ez nem szükséges.

Ábra:

http://support.xbox.com/global/support/en/us/PublishingImages/xbox360/XboxLive/GetConnected/Setupahomenetwork/ILM-WindowsICSConnect.jpg

Hivatalos Support (angol):

http://support.xbox.com/support/en/us/xbox360/xboxlive/default.aspx

2. Médiamegosztás:

Először is tisztáznunk kell, hogy a médiamegosztás Windows Media Player 11 segítségével és a Media Center funkció két KÜLÖNBÖZŐ dolog!

A Windows Media Centert NEM lehet külön letölteni, mert ez nem egy különálló program, hanem a Windows operációs rendszer része. A Windows Vista Premium/Business illetve a Windows XP Media Center Edition tartalmaz Media Centert.

Youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=JaSxjtbkA9Y&feature=related
    Internetböngészés WMC segítségével: http://www.youtube.com/watch?v=oyZ4R70j5O0&feature=related

A WMP11-es médiamegosztáshoz csak WMP11 program szükséges illetve egy crosslink kábel vagy az Xbox360 Wireless Adapter. Ha sikerül a kapcsolatot létrehozni akkor a Video Library/Music Library/Photo Library alatt tudod megtalálni a médiáidat.

Vista alatt az Xbox360 éa a PC közötti hálózatnak személyes hálózatnak kell lennie, különben a 360 nem látja a médiákat. (Kivéve, ha az új /NXE/ dashboardot használjuk)
    START>Vezérlőpult>Hálózat és Internet>Hálózati és megosztási központ>"Hálózat neve">Testreszabás>Magánjellegű hálózat>OK

Értelemszerűen a Médiafájlok megosztását is kapcsoljuk be:
    START>Vezérlőpult>Hálózat és Internet>Hálózati és megosztási központ>Megosztás és felderítés>Médiafájlok megosztása
    Hivatalos Support (angol):

http://support.xbox.com/support/en/us/xbox360/gamesandmedia/default.aspx

• Bogyi007
    sietek=siettek ofkorsz elírtam.
  • Bogyi007
    Ez a téma engemet is érdekelne. Van esetleg egy normális leírás a témáról? Jó lenne ha a laptopomról tudnám a netet átlőni a boxra és nem az IPTv és a Box között kéne állandóan cserélgetni a madzagot.
  • akyyy
    sietek?
  • Prody
    Ja, nem leszek játék nélkül, csak szeretnék venni még 1et :)
  • Prody
    Oks köszi:) akk lehet hogy a héten elmegyek érte. 9000FT-om marad a vásárlás után, vegyek egy VGA kábelt, hogy monitoron tudjak játszani vagy inkább egy játékot? Melyiket ajánljátok? Valami akció/fps kéne... horror is jó.
  • Bogyi007
    Ma sikerült egy marha jó vételt csinálnom. PGR3-at vettem új csomagolásban leárazva 2e forintért a Szegedi nagy Tescoban. Ha sietek akkor még talán megvan a másik két darab is az akciós nyomtatók és DvD-k közelében.
  • akyyy
    ez igy nem teljesen igaz, de mind1...:D
  • Harlekin
    Amugy ma ki menyit boxolt?
    Nekem végre sikerült összehoznom 9 órát dupla xp rula cod WAW reggel 32 es rang játék végén 63.Pedig nagyon szerettem volna ezt a prestiget kipörgetni,de az asszony megöl v.itthagy.
  • Harlekin
    Amugy meg mit gondolkodsz rajta vedd meg és kész,ha most csak az arcadra van lóvé akkor azt kell megvenni.Ha a pro csomagot nézed cirka 11e.-el több amit az arcad,és amit ahoz + adnak hozzá azt utolag is kb annyiér tudod megvenni.Szal nyomás megvenni ne gondolkodj.
  • Harlekin
    Látom ma megin kellően vidáman fog végződni a napom
  • Harlekin
    Te kész vagy mint a matek lecke!Dehogy mondom vegye csak meg jó drágán.Kell MS-éknek a NATAl projekt fejlesztéshez a pééééz!
  • Minstrel
    tudsz persze, de most harlekin úgyis azt írja, hogy forrassz bele egyet, de ne figyelj oda rá
  • Harlekin
    Persze jó drágán!
  • Harlekin
    Az a bőven kicsit tulzás,de elégnek elég,ha nem csinál a család meg a haverok plusz accountot.Viszont,ha liverol szeretnél bármit(előzetes,demo stb)letölteni,rohadt kevés!
  • Prody
    Értem. Később tudok rá tenni vinyót, ha veszek?
  • Minstrel
    az új arcade-nak nincs memoriakártyája, hanem beépitett memóriája van, azt hiszem 256MB, de lehet több, bőven elég lesz a játékmentéseidnek
  • PoisonChihuahua
    Igen, jelen állás szerint a Jasper alaplapos az utolsó modell.
  • Sinyo70
    oké oké ...akkor most már meg lettem győzve rendesen
    csak akkor ez így is legyen !! meggyőzőbb lett volna ha azt mondta volna hogy "lassanmondom" nem lesz ... másik config !
  • Prody
    Sziasztok!
    Lehet, hogy vennék egy Xbox360-at hamarosan és azt szeretném kérdezni, hogy megéri e Arcade-t venni? sajnos most arra lenne csak pénzem meg 1-1 játékra. Halottam erről az árcsökkenésről, de ugye a Pro az 55k fölött van...annyim meg nem lenne szerintem 2 hónap mulva, amikor árcsökkenés lenne (márha eléri az árcsökkenés Magyarországot szeptemberben). Lehet, hogy megérné akkor inkább azt, de nekem elég egy 20gigás vinyó is, amit késöbbb vennék az Arcade-hoz. Most olyan 44k-ért láttam Arcade-t ami szerintem elég jó ár. A játékállásokat meg eltudom menteni a kis memória karira :).
    Nah, szerintetek?
  • Ewergo
    Ha ezt a projektet (natal) csak ugy, még a 360-hoz adják majd, akkor nehezebb dolguk lesz kitalálni, hogy milyen nagyobb ujitás legyen a következö konzolban. Vagy maratoni idött fog futni ez a gép.
  • akyyy
    Akkor a Yasper adatlapos az utsó?
  • PoisonChihuahua
    Hopp...
  • theone91
    Akkor mégegyszer: Steve Ballmer az egyik sajtótájékoztatón hülyeségeket zagyvált, melyet a világ összes idevágó médiuma kész tényként fogott fel...

Azóta már hivatalos közleményben cáfolt a Microsoft...

Így már érthető?
  • Sinyo70
    akkor ez is légből kaptt hír ???
  • PoisonChihuahua
    A csóka utána nyilatkozott és bocsánatot kért, hogy félreértelmezhetően fogalmazott. Te is jól informált vagy aztán...
  • Scotty99
    Igen ám, csak nézd meg a dátumot. Azóta volt jó néhány nyilatkozat, ami cáfolta a hírt, s elmondták, hogy érkezni fognak Natal-lal szerelt gépek, de nem új konzolok.
  • Lateralus
    Félreértelmezett hír?
  • werkfilm
    tévedés
  • Sinyo70
    Akkor ez mi?
  • Torry
    A tegnapi nap folyamán tökéletesen működött a live laptop-on keresztül, most meg egyszerűen nem akarja.
    A lan tcp/ip beállításnál mi van? 192.168.0.1?
    Tegnap még jó volt, most meg már nem?
  • rudymester
    A Natal csak egy kiegészítő, nem egy új konzol. Lehet, hogy lesz olyan gép, amibe be van építve, de nem új konzol...

@Chris Jerico: Az újabb vasak megbízhatóbbak, de ha nem akkor ott a 3 év garancia a komoly meghibásodásokra. 7 hónapja van gépem, egyenlőre nálam nem jelentkezett probléma, pedig volt, hogy egész nap játszottam a kánikulában.
  • Ewergo
    Ha egy 60GB-os Premium gép 55 ezer, nem érdemes várni a vásárlással. Ennyit már tényleg megér.
  • werkfilm
    karácsony előtt itt is biztos lesz belőle valami
  • kakaoskalacs
    jo értem én szarul tettem fel a kérdést ugy értettem hogy az árak zuhanása europát is ugyanugy érinti vagy késöbb ér el ide..
  • werkfilm
    nem, a régi termékek örökké drágák maradnak !