Nintendo Wii

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3db 3.2 Ghzes processzorral, csúcskategóriás grafikus rendszerrel, 20 gigás vinyóval...

Kösdd rá az SDTV-re és örülj neki: tényleg olcsó volt...
zola2000
most oszinten van itt olyan aki csak legalisan konzolozik? Valaki azt irta hogy szep jatekhoz ott a pc. Miota dsem van nem pczek. En veszek wiit jovore. Addig gc. (habar nemtudom a nintendo miyamoto nelkul)

A

zola2000
most oszinten van itt olyan aki csak legalisan konzolozik? Valaki azt irta hogy szep jatekhoz ott a pc. Miota dsem van nem pczek. En veszek wiit jovore. Addig gc. (habar nemtudom a nintendo miyamoto nelkul)

A

baggins
Nem tudom, miért kell mindig az ár-érték arányt a PC-hez mérni! Egy konzol mindig többet ér játék szempontjából, és ha már a Wii-nél tartunk: az újfajta irányítási rendszer, a jövõben megjelenõ játékok ígérete (pl. FF: Chrystal Chronicles 2) és az egész projektben rejlõ lehetõségek kiemelik ezt a kis kütyüt, és már nem is tûnik drágának. A konzolozás (fõleg, ha az ember legálisan csinálja) nem olcsó "sport", ezt el kell fogadni. Aki nem tudja megfizetni (vagy nem akarja), ne vegye meg.
Mint már említettem: egy kicsit én is félek tõle, de valószínû, hogy csak a sok károgás kelti bennem a feszültséget.

Hellhammer
Pont az amit leírtál nem fogja érdekelni az átlagembert. Mit tudja õ azt, hogy mi az a 3 magos proci, dx10. Azt látja, hogy ezen 100e az árcimke, azon meg 75e, erre 16e egy játék arra meg 10e (most ez csak hasraütés jellegû volt) és sztem az esetek nagy részében az olcsóbb felé mozdul el elsõre nekifutásra a keze.
Ha azt veszed, hogy ha õ neki csak játékra kell, akkor nem nagyon érdekli az, hogy dvd-t meg mp3-at is játszik le (pláne úgy, hogy már fillérekért lehet kapni dvd játékost amik 99%-a kezeli az mp3-at is, így az jó eséllyel ott figyel már a tv-je alatt).
Ezt az egészet kicsit olyannak érzem, mint ha mondjuk csinálnak egy mosogatógépet, de mekkora flash az, hogy lehet benne kenyeret is pirítani meg kávét fõzni, pláne úgy, hogy ez miatt 25%-al többe kerül és fél évvel tovább tart a fejlesztése. Jól mutat papíron, de a vásárlók nem emiatt fogják ezt-vagy azt választani, hanem hogy ténylegesen milyen tisztára mosogat, hisz azért veszik.

Csibe001
Ez igaz , DS-re is ömlesztik a játékokat... (szerencsére)

guardian hero
Úgy legyen 😊

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Sephi
Mi te attol felsz hogy nem lesznek ra jatekok? Figyuz en garantalom neked hogy februar vegere olyan cimek lesznek amiket az ember elvar a Nintendotol. Majd akkor beszeljuk ezt meg 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

guardian hero
X-nél azért Oblivion-PGR3-DOA-Kameo-PDZ-CoD2 lineup elég jól kiszolgált minden réteget. Ok, egyik sem egy Zelda, de a maguk mûfajában hoznak egy közepesen jó szintet, illetve az Oblivion biztos, hogy ennél jóval többet is. De tényleg nem a lancs címek adják el a konzolokat, csak jó lenne már a Wii-nél látni néhány ígéretes jövõbeni címet (Metroid3, Sadness OK, de mi lesz még?)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Sephi
Hoz a fenet...ennyire nem egetik le magukat szvsz.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

A wii "projekt" elsõre csak egy gamecube kiegészítõnek, kontrollernek indult. Aztán inkább "új" konzolt csináltak belõle mert a kocka eladásai nem igazán voltak jók...
De mi lesz ha a MS kihoz egy wii-éhez hasonló kontrollert 360-hoz??? o_O
A Sony ugye már koppintott... ~_~
Sephi
Jo akkor mutass nekem olyan remek konzolt aminek a lancs cimei kozott volt valami ertelmes. Jo a Kameo 😄

Csibe001
Ebben igazad van.De nekem a wii kellene, mivel nem vagyok hardcore konzol fanatikus.(irányítás meg nintendo, ezért kellene a wii)Játékra ill nagyon szép játékra ott a pc-m.Tehát ezért nem kellene az x-box360 s a ps3 meg alapból nem kellene...de azt már valahol leírtam hogy miért nem.

guardian hero
Én elég hardcore nintendós voltam a GC-GBA idején, de a Wii egyelõre nem gyõzött meg. A Zeldán kívül semmi értelmes játék nincs rá (na jó, esetleg a Trauma Center), az meg van GC-re is.

Sephi
Mert ugye a Kameo es a GOW eddig az egyetlen olyan ket jatek amit vegig vittem. Tobbirol hallani sem akarok. De meg mindig Nintendozok es egy csomo gama van amit meg el sem kezdtem 😄

Sephi
En meg mindig ott tartok hogy nem a gep tudasa hanem a jatek minosege szamit! Te nem? Inkabb van egy atom geped es semmi erdekes jatek? PFF!

guardian hero
Azért az X360-ban 100e-ért olyan technológiát kapsz (3 magos proci, dx10 közeli videokártya, stb...), ami PC-ben a többszörösébe kerülne. Wii-nél ez nem mondható el, így tényleg soknak tûnik a 70e, de ez leginkább csak minket súlyt, a 250 dolláros USA ár szerintem korrekt.

DanielT
Szerintem a fullos 360-as 99.000 Ft -ért 3db 3.2 Ghzes processzorral, csúcskategóriás grafikus rendszerrel, 20 gigás vinyóval, DVD, WMV, MP3 és egyéb lejátszási képességekkel elég messze van a nevetségesen drága kategóriától. Ha tudsz mondani hasonló tudású alternatívát akkor elfogadom, de meglepne ha találnál ilyet.
Sephi
Hardcore Nintendosok ugyis meglesznek elegedve a felhozatallal. En az voltam/vagyok es hiszem hogy leszek 😄

Nezd meg a PSP vs. DS -t. Utobbira tele van jobbnal jobb jatekokkal mig PSP-re ha van 3-4 ami elviselheto 😄 Es mar miota kint vannak 😄

Sephi
Ezt tudnam ellenezni de nem fogom mivel nincs kinek 😄

Csibe001
Én a többi árra is azt mondanám, hogy nevetséges...

Hellhammer
Simán egyértelmû, hogy nem a hardcore konzolosok döntik el a jövõt. Nagyon kevés kivételtõl eltekintve, a tömegcikknek szánt cuccok sikerességét nem a "hardcore" fanatikusok döntik el, hanem az átlagemberek. Az átlagembernek meg sztem az számít, hogy mennyibe kerül, milyen játékok vannak hozzá, azok mennyibe kerülnek, mennyire bonyolult a kezelés, mennyire megbízható a cucc és valahul hátrafelé az, hogy milyen fejlett a technológia a kütyüben. Mondom mégegyszer: az átlagjúzerekrõl írok (szal mégcsak nem is az itt fórumozókról, hanem azokról, akik azt sem tudják, hogy egyáltalán vannak ilyen fórumok) 😉

Sztem most abban van nagy elõnye a Wii-nek a PS3-al szemben, hogy nagyobb eséllyel lehet kapni (több legyártott db, nem akadozik a gyártás), jelenleg több játék van hozzá, az irányító kezelés nem bonyolult viszont mókás (legalábbis a cikkek és a videók alapján), és jóval olcsóbban hozzá lehet jutni (250 vs 600 dodó). Az a kérdés, hogy ezt az elõnyt meg tudja-e tartani mondjuk a jövõ év során. Sztem jelen állás szerint nem kellene több idõt kihúznia, mert ha a Sony jövõ karácsonyig nem veszi fel a lépést/nem húz el, akkor becsukhatja a boltot, mert a befektetõk nem annyira elnézõek, mint a fanatikus gémerek.

Amúgy ha a 70e-es árra azt mondod, hogy sok, akkor mit szólsz mondjuk az X360 árához vagy a PS3 várható árához?

Az hogy egy konzol kaszál vagy sem NEM az elsõ heti eladásokból derül ki hanem majd egy év múlva. Persze... most sokan megveszik mert új irányítás, új Zelda, mindenki beszél róla meg minden... DE fél év múlva mikor csitul a hype, szintén viszik mint a cukrot?
A kérdés csupán annyi: a konzolok jövõjét a hardcore konzolosok döntik el (akkor a Nintendo sztem bukott) vagy azok a tömegek akik 18 ezer forintos teszkó tévé mellé kicsengetnek 70 ropit Wii-re. Szerintem a 70 pénz nagyon nagyon sok, függetlenül a gép képességeitõl. Ezzel nem lehet a "tömegeket" megfogni. Legalábbis felénk nem... ~_~ Minimum felezni kell az árat...
Btw szívesen látnék egy olyan tesztet ahol ojan gamecube játék fut wii-n ami kockán akadozott... ^_^ Abból kiderül mennyivel több a wii, sztem semmivel...
ja, mert átportolta az elõzõ konzoljáról -.-

Sephi
Aaaa szeretnem hangszulyozni hogy a Nintendo pont azt hozta a Wii-vel amit igert es mig kedves forum tarsaim nem probaltak ki a 5.5 pontozasu jatekokat eloben addig mellozek az anyazast.

Nem tudom hogy mondjam el de a Wii jeleleg az a kibzol ami arat. Es nem feltetlenul a Zelda miatt az. Bat az osszes konzol kozul erdekesen csak a N jott elo egy olyan jatekkal amiert erdemes is megvenni az uj konzolukat.

K BYE

Mennyi most egy PS2? 35e? És hány éves technika van benne?

Aki végigtekinti a konzolok történetét, tudhatná, hogy a messze nem a hw fejletsége az elsõdleges ok, ami az árat és a sikerességet megszabná!
KILLER2
Meg aztán fél év múlva játékból is sokkal több lesz rajta és az kis kiderül, hogy tényleg olyan jó-e mint gondoljuk.

Töltsük le az internetet!

Hellhammer
Nem nagyon vagyok otthon a konzolpiacon, de ahogy szétnéztem alapból minden konzolhoz csak 1 kontrollert adnak, és az sem igazán jellemzõ, hogy adnak mellé játékot (mondjuk a Wii-hez adnak alapból valamit ha jól tudom). Szóval ha objektív akarsz lenni, akkor így vesd össze a többivel.

A Wii ára valóban kicsit sok, de nem akkora lehúzás, mint pl. a PC vonalon történik. Ha én ma úgy döntenék, hogy a PC-met hozom fel olyan szintre, hogy mondjuk a jelenlegi és jövõre megjelenõ játékokat élvezhetõ szinten tudja futtatni, akkor alaphangon kerülne annyiba, mint a Wii. Ha kicsit jobbat szeretnék, akkor már inkább kétszer annyi. És akkor nincs ott a garancia, hogy 1 év múlva esetleg kenhetem a hajamra az egészet, mert "elavult" lesz, ami ugye a konzoloknál nem jellemzõ, mert ettõl jóval hosszabb idõre terveznek velük.
Ha valakinek sok ez a jelenlegi ár, várjon fél évet és vegye meg akkor, tutira kevesebbõl meg fogja úszni, hiszen minden új termék bevezetõ ára magas szokott lenni (fõleg elektronikai területen).

Csibe001
Én nem gondolom, én itthon élek magyarországon s itt sokallom a pénzt amit kérnek érte...

jah, 65-ért... nem félnek h csõdbe mennek?<#levele>
guardian hero
Wii-t is lehet kapni 70-nél olcsóbban is itthon, és az analógia a DS-sel elég egyértelmû üzletpolitikai szempontból. Kérdés, hogy az eredmény is hasonló lesz-e.

DanielT
26,000 Ft dollárból átszámolva. Itthon 36 ért vehetõ és handheldnek a legjobb.
guardian hero
DS-t is viszik 40k-ért mint a cukrot, pedig PSP-t is lehet venni 60-ért (vagy olcsóbban is, nem nagyon néztem mostanában.

jah, a kurva anyjukat akik a magyar árakat találák ki!
CSOCSO
nem gondolod hogy nektek kene magatokat ossze szedni? nahde mindegy...
Csibe001
Azért nyugodj meg és szedd össze magad.Köszi.

DanielT
Szerintem ugyanúgy iszonyatosan alulpóvás a gép mint a DS. Ott 129 dolcsiért és handheld gépként kompenzálja sok minden ezt a nyilvánvalóan jelenlévõ gyengeséget, asztali gépnél meglássuk mennyire jön be.
guardian hero
Azért itt egy GC-nél már papíron is kétszer erõsebb konzolról van szó (más kérdés, hogy a mostani játékok ebbõl mennyit használnak ki). Plusz az irányító sem az az egyszerû szerkezet, a nunchuk kiegészítõvel együtt kétszer annyi accelerométert tartalmaz, mint a sixaxis, + az optikai érzékelõt. A magyarországi ár tényleg vicc, de japánban 200 dolcsi, USA-ban egy játékkal 250 dolcsi, vagy dupla GC teljesítményt + innovatív kontrollert kapunk a GC mostani, erõsen nyomott árának a duplájáért. Ez teljesen korrekt árszabás szerintem. Az európai 250 euró már eléggé lehúzásszagú, pláne a magyar 70eFt, de még így is ez a legolcsóbb az új konzolok közül. (Core pakk memóriakártyával, egy játékkal ennél azért több vagy 15e-rel minimum.)

CSOCSO
lol.. ez nem kiegeszito.. ez egy uj hardwer.. amire teljesen uj jatekok jonnek.... teljesen mas iranyitas mindenhol, exkluziv cimek amik csak azert jonnek mert wii......
nahde mindegy.. engem ;eginkabb az boritott ki hogy kiderul hogy nem alien technologia van a wii ben es egybol mindenki sir.. meg akkor draga meg nem tobb mint egy gc kiegeszito😄😄😄😄 lol... ennyi erobol eddig sem szolt tobbrol a wiimote.. szal nem ertelek titeket...

"tesztektõl és próbáktól nem nagyon vannak elájulva az emberek. Höhö, mókás. 1x-2x. Ennyi."

ezzel kb en is igy vagyok.. de azert 10 jatekbol ne vonjunk mar le kovetkezteteseket.... n64 elejen is volt mario 64 oszt jott a perfect dark.. eg es fold...

jott gc re luigis mansion majd jott resi 4...... eg es fold.. ezenkivul a red sztil el lett baszva... IGN en is irjak hogy mig a red szar addig a far cry-t gyonyoruen lehet iranyitani, szinte mint egerrel es billel.. ..

ui: azert az ign es videoktol se vagyok elajulva szal azert nem latszik az a hu akarkit lelovok fel tized mp alatt mint a fatality gyerek...

deep
Sajnos egyet kell értenem. Én is Nintendo szimpatizánsnak vallom magam, de itt valami mindenképp hibádzik. Vagy az ár, vagy a teljesítmény. Ki-ki döntse el maga😊 Kipróbálni kéne már😊 Ahogy magamat ismerem, nekem tetszeni fog, de még így is kibaszottsokba kerül.
DanielT
Majd nézzük meg hol lesz ez a technológia a termékciklus közepén/vége felé, tehát 3-5 év múlva... Egy jó tv-re már most gáz rákötni ezzel a felbontással amit tud. Ok, ott az új irányítás, de hosszútávon egyenlõre kizártnak tartom, hogy lekösse az embereket.

Ha esetleg lemaradtál volna róla, akkor 1 évig ilyen 150-170 dolcsis árról beszélt mindenki és ennyiért azt mondták sokan, köztük én is, hogy "rendben, szar a grafika, elavult a hardver, de az új irányítás ilyen baráti áron megér egy próbát" Namost 1 játékkal nem áll meg 85,000 Ft alatt és az még csak 1 kontroller... Amivel egybõl ki is zártuk a csoportos szórakozás lehetõségét. +1 és már 100,000 Ft. Aha.

Még mindig várom persze, hogy kipróbáljam, mert még nem volt alkalmam, aztán lehet, hogy gyökeresen megváltozik a véleményem, de az eddigi tesztektõl és próbáktól nem nagyon vannak elájulva az emberek. Höhö, mókás. 1x-2x. Ennyi.
Hellhammer
Látom sokan csak write only üzemmódban tudnak ténykedni...
Ajánlom OLVASD el a 1570-et, és utána mondd azt, hogy totál lehúzás. Mivel szerinted, csak egy rém egyszerû kiegészítõ, nyilván semmi egyéb extra hardware és programozási fejlesztés nem kell ahhoz, hogy ezt megoldják. És nyilván ezért van az, hogy kifejezetten a kontroller-hez fejlesztik a játékokat hozzá.
Amúgy nagyon egyszerû: ha sok a 70e neked érte, akkor ne vedd meg. Ennyi. De akkor ne vegyél mondjuk újabb fejlesztésû autót se több pénzért mint az elõzõ szériák, mert végül is abban csak gagyi kiegészítõk az olyasmik, mint abs, változó szelepvezérlés, kanyarkövetõ világítás, menetstabilizátor és még lehetne sorolni oldalakon át.

Hellhammer
Hehe Csocso jól kiborultál 😊
Mondjuk én is csak röhögni tudok azon, hogy valaki azért "csalódik" valamiben, mert kiderül, hogy totálisan egyszerû, hatékony és kvázi hibamentes megoldást talál ki.
Ha infra az érzékelõ, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy bármilyen hõforrás jelét képes érzékelni ha az elég erõs ahhoz, hogy a jele átlépje az érzékelõ küszöbértékét. Örüljetek inkább annak, hogy ezek szerint a Nintendo sziguróan titkos hadiipari technológiát hoz az otthonokba 😛

DanielT
Azzal van bajom, hogy hatalmas lehúzás a cucc. ÓRIÁSI. Egy gamecube kiegészítõnél nem több és ezt adják itthoni áron 70,000 ért.
CSOCSO
gyonyoruen mukodik.. IGEN!! nem is ertem miert nem gyertyakat csomagolnak sensor bar helyett kurva anyjat a nintendonak!!!!

<#rinya><#rinya>
CSOCSO
OMG.... nem hiszem el hogy mekkora elbaszott gondolkodasotok van....

mire vartatok hogy a sensor bar majd kavet foz nektek meg kimossa a szaros gatyatokat??
CSOCSO
erdekes?? szanalmas!!!!! beszarok.. mindenki tiszta drama queen..
CSOCSO
lol... szanalom
CSOCSO
ti milyen hulyek vagytok mar elnezest......

emiatt leszarozni meg lefikazni a wii-t😄😄😄😄 LOL!! mi lenne ezen neked atbaszas? miert azt igertek neked hogy az alienek technologiajat hasznaljak fel neked a wii kifejlesztesere vagy mi????

gyonyoruen megoldottak azt hogy minden tv-n menjen a kurva celozas.. rear projektor... kivetito.. 100 hz tv... plazma, lcd.. stb... ha neked a kurva gyertya kenyelmesebb akkor add el a sensor bart es orulj neki......
guardian hero
Az a lényeg, hogy a sensorbar infravörös fényforrásait érzékeli a wiimote optikai érzékelõje, és ez (és a döntésérzékelõk adatai) alapján határozza meg, hogy a képernyõ mely részére célzol. Ha a sensorbar helyett két gyertyát használsz infravörös fényforrásnak, akkor is mûködik a dolog (bár nyilván kevésbé praktikus és pontos).