515
Ableton live-ról röviden v. hosszan
-
#475 Az Ableton Live-ból van demó is, míg meg nem veszed, addig ki tudod próbálni - és egyúttal az új eszközt is.
https://www.ableton.com/en/trial/
Get all the features of Live 9 Suite free for 30 days.
//Megjegyzés: amennyiben a Suit alatt régebbi, zenei körökben népszerű és bevált VSTi-ket is szeretnél használni, a hardver mellett, tudnod kell, hogy a Suite 64 bites verziójával nem minden VSTi működik.
A 32 bites VSTi-k nem is látszanak a Pluginok alatt. -
#474 Hello üdv itt mindenkinek!
Azt szeretnèm kèrdezni ,hogy kèszülök beruhàzni majd egy Ableton live 9 suite-ra,de elöször is a sors ùgy hozta,hogy egy Akai APC 40-es az elöbbi kiadàsù,,màr ùton van hozzàm ès hogy èn ezt hogyan tudom majd kipròbàlni az Ableton softwer nèlkül???Mivel hasznàlt a controller amit vettem ès így is elèg hùzòs volt az àra szeretnèm tudni ,hogy müködik-e rendben minden rajta.
Vàrom a javaslatokat ,bàr làtom,hogy nem nagyon làtogatott màr ez a tèma,de azèrt remèlem tud vàlaszolni valaki!
Egyenlőre ennyi lenne,bár még lennének kérdéseim a témával kapcsolatban...
Köszönöm előre is!
-
#473 Valakinek van/próbálta már a push-t?
Még nem tartok ott, hogy megtérüljön, vagy megérje számomra befektetni egy push 2-be, de pár napja csak ezen kattogok. Talán lassan tényleg eljutok oda, hogy kevesebb elfoglaltságom lesz, és jut idő a zenéléshez, és ez a cucc tökéletesnek tűnik, session view nekem nagyon bejött, de annyi minden + van benne, ami talán megérné.
(Launchpaden is gondolkoztam, de az valszeg csak átmeneti időszakra lenne, így inkább biztosan skippelem)
Természetesen több órás videók vannak fent, hogy miket lehet csinálni, így inkább csak Ableton csatornáról linkelek egy kis demot, ami nem más mint tényleg csak a padek nyomogatása.
slicing pl baromi jó benne -
#472 Oh, ha azokból van lehetőség """trial""" verzióra hosszabb ideig, jöhet :)
Kerestem párból én is virágboltit, de abban az 1-2 alkalomból egyszer sem jártam sikerrel, így inkább már eleve ingyenesre szűrtem, nem láttam rá sok esélyt, hogy a jövőben majd sikerrel járok... -
#471 Tudom, csúnya dolog, de én 99%-ban nem ingyeneseket használok, és "azzá teszem" őket.
Ez van, szegény vagyok én ehhez a hobbicskához... -
#470 Tudom zene függő, de milyen (ingyenes) VST pluginokat szoktatok használni?
Én speciel 1-2 alap dolgot használok amiket még tutorialokból szedtem...
(massive - alap)
Signal analyzer - BC FreqAnalyst 2
ezeken kívül néha összejön pár trial plugint, de ugye azok csak trialok.... -
Chaos007 #469 Sajnos nem ez a megoldas :( Athelyeztem mindet, elinditom az Abletont beillesztem a Sylenth1-et es crash. De koszonom :)
Utoljára szerkesztette: Chaos007, 2016.05.25. 04:19:00 -
#468 Nem emlékszem, hogy nálam történt-e ilyesmi, ezért csak tippelni tudok a megoldásra:
A Sylenth1 alá nem telepítettél (másoltál) preseteket? Én csak azt tudom elképzelni, hogy ezek okozhatják. -
Chaos007 #467 Sziasztok!
Hatalmas problemem van amivel nem tudok megbirkozni.
Elnezest kerek, ha rossz helyre irok. Nehany napja az Ableton crasht dob, mert gondja van az egyik VSTi-mel. Mind egy hogy projectben vagy kozvetlen Ableton inditas utan teszem be a Sylenth1-et, egybol crash es csak kilepes lehetseges. Nem tudom mi lehet a gond, mivel ez egyik naprol a masikra jelentkezett(valamit nem vettem eszre nem tudom). Eleg nagy problema ez a szamomra, mivel a pojektjeim jelentos reszeben megtalalhato tobbszor is.
Valaki talalkozott mar a problemaval? Probalatam ujrainstallalni a VSTi-t. Semmi. Frissitettem az Ableton a legujabb verziora(9.6.1), akkor inditas utan szepen ment, de ahogy a projektet betoltottem crash es utana Ableton inditas utan is crash... A projektel lehet gond, de fogalmam sincs mit tehetnek, hiszen be sem enged sehova, ahogy eszleli a Sylenth1-et egybol dob le!
A valaszokat elore is koszonom!
-
#466 Two Of Us...Blue Night Shadow (i2k'014's C&C Mash Up mix) 02:50
* Two Of Us - 1985
* C&C Music Factory...Gonna Make You Sweat - 1990
Ableton Live 9. -
KINKATE #465 Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban,h megoldható e az ableton 9 intro-val dj settet élőben előadni? 2 stereo sávot egy 4 csatorvás külső hangkártyával + keverővel összemixelni? Az előre bewarpolt trackeket el lehet menteni, majd utána eseménykor betölteni? azt láttam az összehasonlító táblázaton, h nincs kipipálva a komplex warp mod, de ez azt jelenti,h nem tudom bewarpolni a trackeket? vagy,h nem menti el a warp pontokat? nekem csak ezek a szempontok fontosak, ezért nem venném meg a drágább verziokat...
Köszönöm előre is a segítségetek! -
#464 i2k'014...Alone in the Universe (Radio mix) 03:42, 90 BPM
Infók a videó leírásában. -
#463 Kicsit hosszabban, kicsit másképp - remixecske:
Coma feat. LTG...Tell Me The Way (Don Juan) (i2k'014's Extended mix) - 06:08, 90 BPM -
pauly #462 Sziasztok!
Egy kis próbálkozás Abletonnal :)
https://www.youtube.com/watch?v=-NbDUrF-UA0
Ableton live 9 suite,Cakewalk Production Plus Pack
-
#461 Csak egy mix - "Arty...Giga MiX (i2k'014's Party mix) 102 perc -
#460 Ableton Live 9-el: "K. da 'Cruz...New High Energy (Remix '94) (i2k'014's Extended Revision)" -
#459 eddig első csatornából tanultam tényleg jó :)
Köszi a linkeket szépen végig is megyek rajta -
#458 Tanuláshoz:
* SadowickProduction-csatorna [nem ok nélkül van elől]
* Point Blank-csatorna
Kis önreklám:
* Abletonnal készített saját számaim
* Abletonnal (is) készített remixeim
* Abletonnal készített ázsiai zene remixeim
* Abletonnal készített magyar zene remixeim -
#457 Igen arra gondoltam köszi. Mondjuk pont azt találtam én is amit mondtál ^^
Am tegnap használtam először abletont és nem is rossz, tetszik. Igaz van mit még tanulnom, de az alapokat már tudom :) -
#456 Én konkrétan nem használok Ableton sample packokat.
Ha a loop / fx csomagokra gondolsz, azok meg ugye wav-ek... pl. Vengeance Essential-sorozat. -
#455 Felraktam az ableton live 9 -et.
Töltöttem le néhány samplet, de az a bajom, hogy ahányszor váltani akarok megakad kb fél percre a progi... (buffering sample). Miután végzett lesz egy kis pipa nála, de ha utána megint rányomok megint csak áll a progi... Egyedi eset lehet?
És ti honnan szedtek le sample packokat? -
#454 /LPD8 lett -
#453 Hali!
Ez még nem egy elhagyatott topik, és talán van itt valaki aki használ midi controllert :)
Kinéztem a Korg nanopad2-t, de mivel tényleg nem vagyok képben a kínálattal ezért azt kérdezem, hogy esetleg tud e itt valaki hasonló árkategóriában hasonló drumpad(?) ? (Vestax PAD-One -t is néztem)
-
#452 Sokat kell használni és persze EQ-t is. S ez ráadásul mindig számfüggő. -
ableton_HUN #451 Tetszik!
És melyik az a szűrő? -
#450 Ezt meg ugye verssel készítettem: "József Attila...Nagyon fáj (i2k'013 Szívfájdalma Feldolgozás) 06:40"
-
#449 Veszteségmentes forrásanyagokkal [Népszerűbbek: WAV, FLAC, AIF] azért el lehet jutni egy olyan megszűrt anyaghoz, amit ha saját, vagy más zenei alapra helyezel, akkor olyan lesz, mintha acapellával dolgoztál volna.
Ilyen leszűrős technológiával csináltam (kérésre) ezt a remixemet: TNT...Sírni tudnék (i2k'010's 'Delirium' Mashed mix)
Források:
* TNT...Sírni tudnék (Dance mix) - WAV
* Delirium feat. Sarah McLachlan...Silence (Niels van Gogh vs. Thomas Gold Remix - Dub mix) - WAV -
ableton_HUN #448 Vocalt tartalmazo oldalakat tud valaki?
egyenlőre az acapella oldalt találtam -
ableton_HUN #447 Még annyit hogy van egy adott zene...
Legyen az most a (ne nevessetek) V Zolika Balaton...
Erröl a vocalt uyge nem tudom levenni?
Be akarom rakni másik zene alá....
ezt ugye abletonnal nem tudom leválasztani? -
#446 Örülök, hogy megoldódott :) -
ableton_HUN #445 sikerült!
köszönöm -
Az *.als fájl az az Ableton Live projekt fájl.
Amikor ezt megnyitod, és rendereled le és lesz belőle mondjuk ez:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.08. 17:55:34 -
ableton_HUN #443 Ment a Pü -
ableton_HUN #442 Ez van most nekem beállítva a videók alapján
-
#441 *.als = Ableton Live projekt fájl.
Render = *.wav
-
ableton_HUN #440 valamiért als-ként menti...
pedig a youtube-s videokon ott van preferenc-ben mit kell át állítani de akkor is als.be menti...
köszi a segítséget -
#439 "Live doesn't support exporting your song as an MP3. There are however, many free tools to convert a WAV or AIFF file into an MP3."
Magyarul: nem fog menni. Rendereld WAV-be, és átalakítod mondjuk SoundForge-dzsal.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.08. 16:54:48 -
ableton_HUN #438 Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni hogyn tudom mp3-ba menteni a mentéseimet? -
#437 Ableton Live 9, Sylenth1 és társai VSTi, loopok.
i2k'014...Fun Time (Radio mix) - 03:15, 133 BPM -
#436 Koszi, orulok neki!
Es ime, megvolt az album premierje, tessek hallgatni, like-olni, megosztani, amit elore is nagyon megkoszonok! :)
Blasta - Invasion of the Cyborg Ninjas