5387
10645648441119966253.jpg\"
  • [NST]Cifu
    Neked van igazad, utánanéztem, és ezt találtam:

"...A hírek szerint egyébként a DirectX 10 végleges változata csak a Windows Vista-n fog működni, és a Microsoft jelenleg nem tervezi egy Windows XP-n futó verzió kiadását is...."

Forrás: PCForum

Szóval akkor aki Dx10-et akar, annak Vista is kölleni fog...
  • hykao #2065
    Hát én úgy tudtam, hogy a DX10 a Vistaval fog debütálni, de akkor ezek szerint rosszul tudtam...mondjuk engem személy szerint egyelőre egyik bejelentett DX10-es játék sem mozgat meg - nekem ezek ma már mind-mind technológiai demó szagúak...
  • [NST]Cifu
    Itt nem az Op.rendszer a kulcs, hanem a Dx10, a Dx10-es kártyák és játékok. Ha jól tudom, a Dx10 kijön XP-re is. Amiben a helyzet elvileg új lesz, hogy most csaknem egyszerre debütál az új DirectX, az új DirectX kártyák és az azokat kihasználó játékok (FFX, Crysis, stb.). A Dx9-nél még jó egy-másfél évet kellett várni, amire ki tudtuk használni a Dx9-es kártyákat.
  • hykao #2063
    Ha jövő ilyenkorra kijön a Vista, akkor sem hinném, hogy bárki is hátrányt fog szenvedni, ha csak kb. rá egy évre vált XP-ről...(amire a Vista-t tovább foltozgatják...), s ha majd az a valaki - 2 év múlva - Vista-ra vált, még akkor sem hinném, hogy komolyabb hátrányt fog szenvedni, ha a gépében "csak" mondjuk egy 7-es Nvidia széria lesz...(feltéve, hogy nem betegesen hardcore maximalista...:D)

Szóval sok még a "ha", és 2 év elég sok idő videokártya ügyben...szvsz botorság a DX10-es kártyákra messiásként várni...
  • NeoMaN
    Arról nem beszélve, hogy egy játéfejlesztő sem mer átállni CSAK natív DX10-re, tuti lesz DX9 mód is mindenben. Különben iszonyat anyagi bukta...
  • [NST]Cifu
    Azért az a "vészesen közeledik" dolog sacc per kábé egy rükverben hegynek felfele száguldozó lajhárhoz hasonlítható. Jövő év elején jön ki az otthoni gépekre szánt Vista, legjobb esetben is csak idén év végén jönnek a Dx10-es kártyák (még mindig nincs bejelentés! Az nVidia is a Gf7950GX2-höz hasonló frankeinstein-szörnyekkel vergődik). Szóval ha azt vesszük, szerintem csaknem egy évig még nem lesz komoly, érzékelhető hátránya senkinek abból, hogy nincs Dx10-es kártyája. A kérdés most az, hogy érdemes-e várakozni a Dx10-es kártyákra, hiszen az addig megjelenő játékok viszont enni fogják a Dx9-es kártyákat ígyis-úgyis. Aki másfél-két, esetleg három évre venne kártyát, az pedig úgyis tisztában van ezzel.
  • NeoMaN
    Azért az nagyon hosszú idő lesz, mire átállnak a natív dx10-re.
  • magus
    hm nagyon gondolkozom, hogy meddig lehet eletkepes egy dx9-es kartya ha most veszed:/ veszesen kozeleg a vista, s utana nem sokkl a dx10
  • [NST]Cifu
    Azért elég érdekes, hogy az MSI (vagy más gyártók) oldalán még semmi sem található a 7950-ről... :D
  • Inquisitor
    Ilyet eddig is lehetett kapni, csak mondjuk 220-240.000 között.
  • strebacom
    Na már kapható a 7950 és ha ugy nézzük nem olyan nagy áron:7950
  • hykao #2055
    Nekem a 7800GS maghőnérséklete normál - nem terhelt - állapotban 38-39 fok a gyári hűtőjével.
  • strebacom
    Emberek vettem egy ZALMAN VF700-at a vga-mra ISTEN ez a hütö,mivel az én VGA-m gyárilag húzott terhelés nélkül 42C a höm, terheléssel max 52C-ig megy fel és a lényeg hogy "kurva" halk, na ez nem mindegy és még próbálom húzni :::júúj de jó lesz::::
  • ZaJanga
    84.56 ngo
  • czky
    Igen. Ez csak egy béta verzió. Lényeg h felismeri az új 7-es szériát!
  • obe
    srácok
    sosem volt nvidiám, most van egy 7600 gt-m, melyik drivert ajánljátok hozzá?
    sok tesztben látom hogy 84.21-et, de látom azóta már van jó pár ujjabb,vagy a 84,21 olyan jol sikerült?...köszi
  • hykao #2050
    Igazából már régóta nem hajkurászom a minél nagyobb FPS számot annyira, a lényeg, hogy röcögés nélkül fussanak a játékok...az a kb. évente 3db, ami leköt...egyik sem FPS, szal elleszek ezzel így is egy darabig.
    A lényeg nekem inkább, hogy minél "hidegebb" és "halkabb" legyen...úgy tűnik öregszem... :)

@czky: kösz a linket, ez már tényleg felismerte! :) Ez csak próbaverzió amúgy?
  • czky
    Everest ami már ismeri...
  • NeoMaN
    Giga
  • Avenger
    Uhh nekem kb 2 hete érkezett meg az inno7800GS-em..
    Gyári hűtő meg minden és 488/705 optimális frekvenciát talál meg. érdekes különbség :) EVERESTből újjabb verzót keress. A régi nekem sem ismerte fel.
  • hykao #2046
    Na megjött a kártyesz, be is raktam, meg akartam nézni az EVERESTben, de nem ismerte fel... :)
    Amúgy lefuttattam az "optimális frekvenciák észlelését", és 429/712-t állított be magának. (Az alap ugye 375/600)
    Végül is nem olyan rossz a gyári hűtővel.
  • [NST]Cifu
    Az ASUS több cumót rak a dobozba, meg "nagyobb név", mint a Gigabyte, ezért kerül többe. A két kártya egyébként ugyanazt tudja, ugyanolyan hűtés van rajtuk, stb. csak a matrica más. Ha a pénztárcád kedves, végy Gigabyte-ot, nem fogsz abban sem csalódni. Én sem csalódtam, noha hasonló kérdés vetődött fel, csak éppen MSI vs. Gigabyte téren. Végülis úgy láttam, hogy pár szoftverért meg kábelért nem éri meg plusz 25e Ft-t kiadni...
  • Inquisitor
    Elvileg összes GF7 és Radeon X1000-es tud HW tömörítést, de elvileg a GPU-t terhelve, ezért nem értem játékból hogyan ...? Viszont a GF7 HW tömörítése fele annyira se terheli a procit. Tehát szvsz a GigaByte is tudná.
  • Inquisitor
    "Az asusnak van egy-két érdekes tulajdonsága (pl hardveresen nyomja az mpeg4 tömörítést pl játékból), míg a GB olcsóbb."
    Azt te se hiszed el, hogy két zsír ugyanolyan hardvernél ez nem simán szoftverkérdés? :)
    Amúgy szerintem ilyen drágán semmit se érdemes.
  • RelakS
    Érdekes, és ravasz kérdés:

Mit lenne érdemes venni?
    ASUS EN7900GTX - 126e
    GigaByte GV-NX79X512DB-RH - 108e

Az asusnak van egy-két érdekes tulajdonsága (pl hardveresen nyomja az mpeg4 tömörítést pl játékból), míg a GB olcsóbb.

ASUS lapba kerülne.

Mindenesetre amiket az Asus kínál, az hardveres, vagy szoftveres dolog? Mert ha szoftveres, akkor lehet, hogy a GigaByte is tudja, nem?

Egyébként utóbbi akár azonnal lehetne, előbbire két hetet várni kell.

• FaithMeN
    "The architecture of the 7800 GS AGP features the same technology that the Nvidia Geforce 7800 GPU line included in its initial launch last year."

A ph-n pedig ezt irtak:"kártyán egy 110 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával előállított, 302 millió tranzisztor munkáját egyesítő grafikus processzor található, mely 6 vertex egységet, 16 pixelfutószalagot és 8 ROP egységet tartalmaz. A magórajel 375 MHz, a 256 bites buszra kapcsolt, 256 MB kapacitású GDDR3 memória pedig effektíve 1,2 GHz-en fut.
    "
  • hykao #2040
    Hmm, e kép tanúsága szerint viszont a 7800GS már 90nm-es:
  • FaithMeN
    vagyhat hulyesegeket irok...

a 7600,7900Gt,7900Gtx 0,09 µm-esek

a 7800-asok pedig 0,11 µm-esek

sokat volt egy kicsit az ivaszat
  • FaithMeN
    sorry nem 0,11 µm-es hanem 0,09 µm :)
  • FaithMeN
    a 7-es szeria az mar 0,11 µm-es igen.

igen kevesebb rajt a pixelfutószalag,meg az orajelek is kevesebbek.
    valamennyit biztos tudsz tuningolni meg a gyari hutessel is.
  • hykao #2036
    Üdv emberek!
    Épp most tervezem, hogy veszek egy 7800GS-t a 6600GT-m lecserélendő.
    Ahogy nézem, AGP fronton csakis ez jöhet szóba jelenleg, legalábbis ha a mostaninál gyorsabb kártyát akarok...
    Már ki is néztem egy Club3D-t, mostanában ilyen kártyáim voltak, s meg voltam elégedve velük.
    A kérdésem az lenne, hogy a 7-es széria az már 0,11 µm-es, ugye? Illetve a 7800GS az erősebb társaitól csak az órajelekben és a kevesebb pixelfutószalagokban különbözik?
    Vajon az a 375Mhz feljebb tornázható bármiféle hűtéscsere nélkül?
  • magus
    7-es szeriabol a 7800 gs van kinn csak 300 usd-ert, a 7600-at meg ha eddig nem hoztak ki (aprilisra igertek) akkor nem tudom mikor fogjak
  • Inquisitor
    Mi a legdrágább? Van GF6200, 6600LE (de minek?), 6600, 6600GT, 6800, 6800GT/GS, 7800GS, jön a 7600 széria is ...
    ATI-ból meg nem hivatalosan van X1300/1600.
  • magus
    vagy van logika abban hogy agp-re csak a legdragabb kartyat adtak ki es vagy megveszed azt vagy ujitasz pci-e-re.
  • Inquisitor
    Most ezen mit nem lehet érteni?
    Az AGP verzióhoz kell rá az a hülye HSI chip, ezért rájön az árra a chip ára, a plusz nyákrétegek ára, meg a plusz hűtés ára. Naná, hogy drágább!
    Viszont ATI kártyáknál tényleg nincs mentség, hogy miért drágábbak?
    (Bár most X1300/1600 ügyben úgy tünik pici eltérés van.)
  • Gaben78
    kár hogy az AGP-s árak mind az egekbe... ki van találva megint.
  • FaithMeN
    meg lehetett csinalni...csak ido kerdese

kb akkor kellett volna megcsinalni amikor kijott a 7800Gt es utan meg csak frissiteni januarban(x1900) es meg egyszer amikor a 7900 jott ki...ha igy lett volna csinalva akkor nem lenne gaz.de sok sikert annak aki meg csnalja.
  • via_mala
    Tovább bővülő nVidia választék: Lesz GeForce 7900 GS is - 20 pipe-pal, csökkentett órajelekkel

Ember legyen a talpán, aki ezek után fel tud állítani egy erősorrend táblázatot, főleg ha a tuningpotenciált is figyelembe kívánjuk venni.
  • Inquisitor
    Tudtommal nem prezentálták a Dx10-es képességeit, ami eddig látható volt (mozgásban is) az tuti DX9-es volt még ...
  • FaithMeN
    szerintem meg a masik jo dolog ha pont evente csereled a VGA-d(kozepkategoriasra)

mielott lejarna a gar(,ha 1 ev) akkor szejjel kell fustolni,vissza a garba es visszacsengetik a zset es megveszed szepen az uj kozepkategorias VGA-t...

2-3 evet nem lehet kihuzni egy kozepkategorias VGA-val,foleg most amikor a DX10-re valo atallas lesz.
    De Te tudod