GeForce 7 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Farcry részlet. 1 perc game után...

------------ A8n32 AMD X2 4400+ 2GB GF7900GTX Thermaltake Armor. Best Regards

Amugy íme:

oké. megprobálom visszavinni...
csak elõre látom hogy nem cserélik ki..., megnezeik, stb.. elcsámcsognak rajta, aztan majd kozlik, hogy I.J. .-PPP Negativ vagyok mi?
Macera az egész...
Azért, elvárná az ember 120eft kártyátol, ha már 8 hónapot dolgozik érte, hogy jó legyen....
De kemány anyázások mennek a guru3d-n, nvidia forumokon is. kint is kell érte 1 honapot dolgozni :-PP

Drivereket probáltam Peg-et off on.. underclock, minden szart kiprobáltam..., na jo , megy go gari.
Kérdés lesz -e jobb? .-P

Zetorg
lehet,m hogy rosszabb minõségû, de legfõképpen a 90nm miatt olcsóbb a 7900 széria...

Nehogy próbálkozzál valamiféle bios-al nekem is két napig birta az elsö asus7900GT-top, és kicseréltettem, te is vigyed vissza garba...Ja amúgy olvastam valamelyik nap egyik külföldi oldalon, ahol nyilatkozott egy mérnök aki állítólag vizsgálta a 7800 és a 7900 szériát és azt mondta, hogy a 7800-ak sokkal jobb minöségü alaktrészekböl épültek fel mint 7900-ek(a TQ001 szabvány szerint),ez bizony igaz csak össze kell hasonlítani két megjelenési árat, hogy olcsóbban lehessen adni és a haszon is megmaradjon igy rosszabb minöségü alkatrészeket használtak fel a gyártás során(ez a kondik, ellenállások, és egyéb BGA alkatrészekre értendö, no meg a 7900GT hütésre).Hát ennyi röviden!<#wilting><#wilting><#wilting>

NeoMaN
Zalmanhoz kapsz 2 komponensû ragasztót.

janos666
Én a régi leégett alaplapét tettem át. Mindkettõ ASUS, csak az elõzõ delux volt és nagyobb hûtõt kapott az intel chipsetre mint ez a nforcera. (a régin kefelyezetten nagy, ezen meg kifelyezetten picike borda volt a gyári) Amúgy bármilyen bordát rátehetsz ami elfér a VGA mellett. Én konkrétan nyomtam egy adag pillanatragasztót a közepére, rányomtam a bordát és heló.
Zetorg
haver 7900GT-t vett, inno és neki is szar.
3 napot szenvedett vele, de nem jutott semmire, megy gariba a kártya.

Sheltem
Zalman ZM-NB32K bordát néztem az A8N5X alaplap chipset gyári hûtõ helyére(ugyanis kezd beszarni). Ez jó lesz nekem? Csak mert ezt Northbridge Chipsethez ajánlják ami ugye a Proci és a Vga slot között helyezkedik el az alaplapon, ahova meg én akarom rakni lent van alul bal oldalt az alaplapon.
Remélem fel tudom szerelni :(

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

[NST]Cifu
Milyen driver van fent? Próbálj meg másikat felrakni, nálam 84.56 van fent, no probléma.

A memóriára vonatkozó szemetelés jele szvsz inkább a pöttyösödés.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nos szert tettem egy GF 7900 GTX-re....
Most már sajnos...:(

Úgy néz ki, hogy alapjáraton , bár nem melegszik túl, mégis, érdekes textura szemeteléseket végez., Nem minden játékban, de Far Cry, Blazing Angels, BF2.
Ez nekem tipikusan memoria gondnak tunik.
Külföldi Forumok tele vannak ilyen hibákkal, melyet vagy BIOS frissítéssel vagy káértya cserével oldanak, meg.
Nekem Gigabyte-van nincs bios hozzza.., más vendorral, meg nem akartam még frissiteni., remélem kicserélik.....

Amugy ha van valakinek 5lete erre... hogy miért lehet, vagy hallot már, róla... jelezze...

A8n32 SLI legujabb BIOS.
Nincs Húzva.
Video kártyát még underclockoltam is, hátha..., de semmi hatás.
Nos?

Sheltem
Megkérdezhetem mivel rögzítetted a saját bordát az alaplap chipsethez ? Mármint milyen ragasztóval. Vagy csak szimán szilikon azt heló ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Ha 40ért tudsz 7600Gt-t vedd meg rögtön. Alaphûtõvel fel tudod húzni 7800gt szintre ami már fincsi.

Mondjuk egy Geforce 7600GS egész elfogadható ár/teljesítménnyel rendelkezik...
Egy márkásabb példány 35ezer boltban, Inno3D kapható 30 alatt is, de nem képviseli a márka a minõségi kategóriát!
De ha te 40-ért láttál 7600GT-t, akkor vedd meg azonnal :)
És persze mond el nekünk is, hogy hol vetted! :))

Hi all!
Infók kellenének, illetve tapasztalatok a Geforce 7600 GT-rõl. ár , teljesítmény arány stb. szeretnék új gépet venni és kb 40-50-et költenék a kártyára. Melyik geforce veszi vele fel a versenyt (kicsivel marad alul) és olcsóbb? Elõre is köszi a tippeket és tanácsokat!!

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Col Andrew
okok. köszi

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|

janos666
Fogd meg a bordákat mindenen. Nekem is csinált ilyet, mert 240-es FSB-n ketyeg a lap, és most hogy meleg lett odakinn is már túlmelegedett az alaplap chipsete. Tettem rá egy nagyobb bordát és semmi gond.
Col Andrew
thermaltake silent tower van rajta. nem hiszem, hogy tulmelegedne, de azt nem néztem. megnézem akkor köszi.

[NST]Cifu
A CPU sem melegszik túl?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Col Andrew
HI!
Abban kérném a segítségeteket, hogy az alábbi konfiggal miért van az, hogy az oblivionban (minden high, maxon)kb olyan 20 perc játszás után leszökken iszonyatosan az fps, elötte meg minden probléma nélkül megy. És ez nem amolyan ram hiány laggolás (mert az is van néha de az más fíling :)). Túlmelefszik talán a vidkártya? amikor kilépek vagy alt+tabolok a játékból, mindig olyan 56 fok körül van, dehát az lókuki.. a tudtok szoljatpk hozzá!

Köszi

ZaJanga
ja

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

NeoMaN
A vicces catalyst controll centerrnél is szarabb hülyeség. Szerencsére van classic mode.

ZaJanga
HOC Hír

Még csak beta és nem érhetõ el minden új opció.Viszont megy a control panel régi módban is szal próbáljátok ki

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

grebber
Ez mi tud?

Next PC upgrade: 2022

ZaJanga

reaper4
nálam 30 foknál alapon game után 60 fok. nemtûnik soknak a tiéd

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Sheltem
Max terhelés(1 óra 3dmark után) 65fokos a mag, nem tudom ez még elfogadható e. (a szobában 25 fok van)

reaper4
a húzás alapból nem egészséges :)

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

T0NY
Hello
1. Giganyte 7600GT Silent PipeII 7600GT
2. MSI (nem a referencia hûtõs)7600GT
Melyik jobb?

A békéért ölni olyan, mint dugni a szüzességért.

Sheltem
Mármint alaphûtõvel(mert nem fagy).

Sheltem
465 mhz en akkor járathatom a gpuját a 7800gt nek(club3d) az még egészséges?

ZaJanga
EZ megmondja a PR ratinget hogy kb. mennyinek felel meg a procid.

Sheltem
Na tegnap megküldtem a procit(1.8 ról 2.16 ra ez olyan 3500+ nak felel meg) valamint a vgan is húztam 400ról 450re hát jelentõsen jobb lett a helyzet.

Most 64 es szerveren(bf2) ahol lagzott is (150es ping) aktív harc közben a minimumfps amit láttam 26 volt. Ez már korrekt(igazsághoz hozzátartozik, hogy a 4xAA-t levettem 2xAAra sokak tanácsára).
Doom3 kiegészítõben elmentettem azt a részt amikor a pokolban (Hell) rámtámad 5 baszomnagy szörny egyszerre 34 re ment le az fps. Kicsit kezdek megnyugodni.
Nem gondoltam, hogy ennyire számít a proci asszem lecserélem a 3000+ omat 3200+ ra az alapból 10 es szorzóval indul 10*250 = 2500mhz alapfeszen már fincsi lesz úgy érzem.

NeoMaN
nekem meg csak a venti szabályzás miatt kéne, de nem viszi rendesen, úgyhogy marad a powerstrip

Zetorg
én még csak fölraktam...
játékokat majd egyszer próbálok, nem is tudom mikor játszottam utoljára :)
venti nincs rajta
nekem csak a tuning miatt kellett ez, mert a gyári lídtek program egy igazi szar.

NeoMaN
Hehe, nálam valami nem kóser. Mióta feltettem resetel a gép a HOMM5 indításakor azonnal, venti szabályzás ugyanúgy nem mûxik benne mint az elöbbiben...
:)
Uninstall azt megjavult. Majd esetleg egy friss renccere....

Zetorg
köszi! <#worship>

janos666
Egyik napról a másikra nem kapcsolt be a gép. Ki-be veszegettünk mindent míg kiütközött mi a szar. Tettünk másik hasonló P4-es procit is bele, de azzal se ment a csupasz alaplap, így ez maradt. A garija meg akkor ~1 hónapja járt le. Mióta összelett rakva az a gép 1 évig 200 helyett 250-es FSB-n járt, így nem törvényszerû, de nem is hihetetlen hogy leégett az alaplap.
reaper4
én 465/1250 ig húztam egy fórumhozzászólás alapján (nem volt türelmem próbálgatni :) ). ezen ment gond nélkül

Sheltem
Hogyhogy leégett az alaplap ? Mi történt?

Más: Egy club3d 7800gt -t alaphûtéssel mennyire érdemes tuningolni 400mhzrõl ? Ami még egészséges.

janos666
Hozzáteszem én is azért kényszerültem cserér, mert mikor leégett az alaplapom a két proci árkülömbözetébõl (használt P4-ért használ AMD64) pótoltam az alaplap árát, mert akkoriban kurvára nem volt pénz a portán, de a gépet meg nem akartam pincébe porosítani 1-2 hónapig.
janos666
Amúgy tényleg szarok ezek az AMD-k. Nekem ez a 3000+-os 3700+-ra rántva pont ugyanannyit köhög ki mint elõtte egy 2.6-os P4-es 3200-on járatva. És mikor a régit teszteltem még nem jöttek ki a dual magos procik mellett 1 magos, HT-s P4-eket is szívlelõ nVidia driverek...
czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sheltem
Ezért csodálkozom énis.

grebber
Én ugytudom a Doom3-nak ilyen gépen olyan szinten hasitania kéne mint a pinty.

Next PC upgrade: 2022

Me0w
Nem, a bf2 juniusban lesz 1 eves csak.

Together we'll fly someday...

Sheltem
Amd 64 3000+ kevés? Ehh nem is gondoltam rá, hogy egy 2 éves játékhoz(annyi kb a bf2 nem?) kevés lesz, na mind1 akkor meghúzom mint kozák a lovat + duál channellel megnézem, ha úgysem lesz jó visszacserélem a 7800gt met valami x800gtora és spórolok 40 ropit. Így minek legyen a gépben 70k-s vga ha nem fut vele minden tökéletesen highon(és most nem a legújabb játékokra gondolok).
Elszomorító azért de valszeg én vártam sokat.

Me0w
Bf2-hoz tudok hozzaszolni a tobbivel nem jatszottam. 1 Gb ram nem eleg a textura / geometry es landscape high beallitasaihoz. A procid is keves hozza sajnos, szoval 1024-med beallitasokkal kellene jatszanod.

Together we'll fly someday...

Sheltem
Sziasztok

Olyan problémám lenne, hogy nemrég bõvítettem a gépemet 9800pro + Barton 2500+ volt és ebbõl lett Asus A8n5X, Amd 64 3000+, Club3d 7800Gt 256mb,1gb ram.

Az a gondom, hogy a 3dmark 2005 hozza az elvárt 6600 pontot, viszont a játékokkal nem vagyok megelégedve.
Játszottam az Age of Empires3 al 1024 minden maxon , élsimítás off és a végsõ várostromnál amikor rengeteg egység van a képen igencsak beszaggatott.
Na mondom ez még nem is akkora gond, hiszen az AOE3 állítólag nem lett túljól optimalizálva nézzük a Doom3at.
Nos a Doom3at(a kiegészítõjét) high settingssel játszottam, élsimítás nélkül és igencsak voltak olyan részek amikor 5-6 monszta támadott rám, hogy 18-20 fpsre is leesett néhány pillanatra.
Jó mondom Doom3 kaki menjünk BF2zni.
Elindítom Battlefield2t 1024 mindent highra raktam és itt már bekapcsoltam az élsimítást is 4xre, mondom ez már nem mai játék 7800gt csak vinni fogja. Elsõ pálya szépen ment 30fps alá nem esett, viszont a következõnél már láttam 23fpst is(32en voltak a 32es szerveren).

Kérdésem az lenne, hogy ez normális egy 70000Ft os videókártyától? Én többet vártam a 7800gttõl de lehet én tévedek és ennek így kell lenni.

Ja természetesen a legújabb Nvidia driver van fenn és semmi felesleges kacat nincs a windowson,még a vírusírtót(avast) is ki szoktam kapcsolni amikor játszok. Mindenesetre érdekes várom a véleményeteket. Kicsit el vagyok keseredve.

Én nem vettem még csak gondolkodom rajta.De mást már vettem tölük és nagyon korrektek, a garancia terén is...<#eljen>