5387
-
#4387 ha a filmeket vesszük alapul ott a vilamos áram érzetének fokozására szokták alkalmazni a "zizegést" az más tészta hogy a valóságban ez ritkán párosul karnyújtásnyi ívfényeffektussal -
#4386 A zizegés normális, elég sok tápnál előfordul. -
#4385 problémám a következő lenne van egy asztali gép:
asus a7n -es alaplap..
és egy AGP-s Asus 7600GS. Winxp SP2 Hun
A probléma:
Bármilyen videó fájl lejátszásakor megáll a gép, (100% cpu) legtöbbször még az egér se mozdul. First install volt, xvid codec semmi más, maximum a m player classicot probáltam de azzal se mentem többre, Amint egy külső lejátszóval elinditok egy video fájlt kiakad. (windows media playerekkel is, mplayer2-vel is probáltam) Viszont a total commander F3-as beépítetjével tökéletesen megy... (további hiba jelentség hogy "kiakadás" után 2-3 perccel elkezd felbontást? vagy valamit váltani, mert kattogtatja a monitort.
probáltam drivereket is cserélni.. a legfontosabb lenne kideríteni hogy hardweres vagy szoftveres a próbléma... és milyenen eszköz okozza.
-
#4384 :))) -
#4383 mu-ha-ha -
#4382 jah... battlefield noob vagy. látszik is :) aztán majd ne sírj ha majd elszáll egy áramingadozásnál vagy ha valami zárlatos lesz a gépedben, és viszi magával az egészet. -
#4381 nesze szegény megvette a "márkás" tápot aztán fél múlva zizeg én meg 5 éve vettem a codegon házat aztán semmi baja a tápjának pedig nem passziánsszal játszom és nem napi negyed órát -
n3whous3 #4380 Lehet, mert van kapcsolója... Hogy rohadna, meg, ráadásul VGA-val együtt vettem és valszeg az is gondban van. (3d alatt néha újraindulások, pedig nem melegszik annyira, max 55C-on láttam működni)
Most akkor lehet, hogy viszamegyek, aztán a pofájába tömöm az egészet az eladónak. -
#4379 a tápok effektív működéséhez nem értek, de szvsz nem kell rosszra gondolni. lehet hogy a tápcsati kontakthibás, mozgasd meg az összes kábelt, dugd be őket rendesen...
vagy ha van kapcsoló a tápon akkor a benne lévő érzékelők kontakthibája miatt lehetséges még zizgés, azt mondjuk cserélni kell szervízben ha tényleg az a ludas -
n3whous3 #4378 Vagy mégsem ide raktam, de mostmár mindegy. -
n3whous3 #4377 Már egyszer asszem beraktam ezt a kérdést, de még egyszer megkérdem: Miért van az, hogy alapállapotban (kikapcsolva) zizeg (halkan) a táp. Ritmusosan, egy ideig csinálja (1-2 sec) aztán abbahagyja, majd folytatja. És másodperc pontosan.
Chieftec Delta 450W (nincs fél éves)
Amúgy nincs vele gond, csak kicsit idegesít ez a dolog. -
#4376 jólvan öcsi neked se égett még le a géped szar táp miatt :))) majd akkor te is márkabuzi leszel.
és szerintem nem márkabuziság duplaannyit kiadni egy olyan tápért ami a 20x annyiba kerülő gépem védi, de lehet hogy nincs igazam.
400W-os Chieftec és FSP tápok (amik a legmegbízhatóbbak) vannak 10-12 ezer forintért... ha ennyit sem adsz ki akkor megérdemled hogy ropogósra süsse a géped vmelyik ócska narancssárga vagy faszom tudja milyen matricás codegen tápod -
#4375 a codegonnál annyit nézz meg hogy narancssárga legyen rajta a firmamatrica és akkor nem lesz vele semmi baj van belőle valami kék matricás verzió az szar a sok márkabuz; meg egyből elkezd okoskodni holott a legmegbízhatatlanabbak az "olcsónak" hirdetett "márkások" -
#4374 Valamelyik nvidia drivernek van ez a hibája, hogy akkor is kiírja, hogy nincs elég áram, amikor rá van dugva az extra tápcsati a karira. Tegyél fel újabb drivert. -
#4373 Húzd ki a vinyókat, meg egyéb felesleges, plussz wattokat fogyasztó dolgokat -
tmisi #4372 FSP-t vedd, az jó és nem is drága. A 300W-ost már láttam 6000 alatt, a 350-es is alig 7000. -
gal 303 #4371 ok! -
#4370 az a legeslegszarabb. azok közül válassz, amiket irtam #4365 számú hozzászólásban.
tudom drágák, de megéri ráfordítani annyit, és akkor 100%-os biztonságban lesz a géped -
gal 303 #4369 esetleg codegen táp? -
gal 303 #4368 Ok nagyon köszi a segitséget és próbálom miné elöbb cserélni. -
#4367 pedig esélyes hogy elcseszi... gondolj csak bele: a géped így kihasználja a tápodat 110%-osan, így pengeélen táncol, könnyebben fog hibázni, nagyobb eséllyel égeti szénné a géped.
persze saját felelősség ezzel játszani -
gal 303 #4366 aha köszi, de ha még igy használom egy darabig az nem cseszi el a karit. -
#4365 aha, akkor azt kurva gyorsan cseréled az alábbi márkák egyikére: Chieftec, FSP, Zalman, esetleg még Cooler Master vagy Coolink.
minden mással életveszélyes üzem a géped, ráadásul egy 500W névleges értékű gagyi táp teljesítménye kevesebb mint egy nevesebb 300W-os tápé... ezért nem megy a 7600GS-ed sem. -
gal 303 #4364 Mercury -
tmisi #4363 Milyen márkájú/típusú az a 450W-os táp??? -
gal 303 #4362 ha valakinek volt hasonló gondja és talált rá megoldást az irja be. -
gal 303 #4361 rá és több drivert is próbáltam
-
#4360 Ugye rádugtad a tápcsatit a kártyára??? -
gal 303 #4359 Hy.
Vettem egy Leadtek 7600Gs-t (8xagp) + 450W-os tápot.
Ennek ellenére a gép inditásánál mindig figyelmeztet az nvidia renszerör hogy a kari nem kap elég áramot.
Mi lehet a hiba?
A legujabb driver van fent hozzá.
A játékok viszont "rendesen" futnak. -
#4358 pedig simplicity roxx nekem nvidiával is :) -
#4357 Azóta rájöttem a bibire. Természetesen újraraktam a winfost, amúgy sem ártott már. Csak kimnet a fejemből, hogy a simplicizy felrakja a saját driverét. Vagyis nem elfeljtettem, csak atinál nem volt gond, ha előtte nem szedtem le a régebbi drivert. -
#4356 az enyém most szart be :DD
1 hónaposan és húzva se volt
szerencsétlenségemre csak zöld szin volt a monitoron meg fura dolgokat csinált és az utóbbi 2-3 napnap elkezdett melegedni.
na akkor a játékoknak fuccs volt :D -
#4355 Nem, sima XP profom van a legújabb driverrel. Nem tudom miért csinálj,a igazából abban sem vagyok biztos hogy tudom mióta, de talán mióta újraraktam a drivert, de mindenesetre kb 3 napja vettem észre, mikor újra nézegetni kezdtem az értékeket. -
n3whous3 #4354 Ha forceware van fent drivernek, akkor a hőmérsékletet meg is tudod nézni a beállításokban. -
#4353 esetleg vista-d van? -
#4352 Rivatunerrel huzom a karit + az ASUS Smartdoctorával, de van egy problémám. Rivatunerben és a driverben is beállitom, hogy Windows inditáskor az overclock értékeket töltse be, de mikor belépek a programba, a videókártya órajelei nemhogy az alapra esnek vissza, de pl a memóriáét visszateszi 402re (effektiv 804re amikor 1600on szoktam pörgetni)
Ezt miért csinálja? -
#4351 Nincs mit, egyébként nem is érdemes, hosszabb éltű lesz alapon járatva a kártyád, és alapból sem gyenge :) -
#4350 Elqrtam az aláírásomat. Nem kicsit, nagyon.:) Nem akarom a határait feszegetni, illetve sok pénzt költeni a plusz hűtésre, ezért is írtam, hogy eredeti hűtésben gondolkozom. Egyébként kösz a gyors választ! -
#4349 Tuningra alkalmas programok a RivaTuner, Coolbits (ez egy reg fájl, beépül a nvidia control panelbe, onnét tudsz vele tuningolni), és az Atitool, ami neve ellenére kezeli az összes nvidia kártyát is, és speciel ezt preferálom, mert a legkisebb, legkönyebben kezelhető tuning program, sallang nélkül.
Az hogy mennyivel tudod húzni a kártyád függ a rajta lévő ramoktól (7600GT-n biztos hogy GDDR3-as memók vannak, de hogy 1.2 vagy 1.4 nanoszekundomosak az szerencse kérdése), illetve a hűtésétől. A GPU-ra illik tenni valamilyen rézmagos, réztalpas szörnyet, és a memókat se árt megkínálni egy pár aluminium, de inkább rézbordával, ezek után mehet a tuning ezerrel :)
Ha ezek megvannak akkor nagyjából 20-30%-al tudod tuningolni, ez függ a fentiektől, meg a szerencsétől is hogy jó darab csücsüljön a gépedben. Egyébként most 7600, vagy 7800 GT-d van? (aláírásodban az van) -
#4348 És még valami:) Mennyit lehet rajta húzni, ami még biztonságos gyári hűtővel?