9993
-
polarka #468 Nembaj:)
Mára is esőt jósolnakx ) -
#467 Én a helyükben megvárnám, hogy enyhüljön egy kicsit az időjárás. Nevetséges már, hogy szinte mindennap készenlétben állnak, aztán lefújják. Eltudom képzelni, hogy az asztronautáknak hogy tele lehet már a faszuk az egésszel :D -
#466 Akkor remélem ma is esni fog, főleg itthon, jó lenne már ha eltakarodna ez a kvameleg :D -
fulopzizou #465 az mondjuk mindegy xD Szerdán fognak indulni(kedden meg se probálják) -
polarka #464 Mára is esőt jósolnak:) -
#463 Szálljatok már le az Endeavour kukkolásáról, szégyenlős. 8)) -
fulopzizou #462 hát akkor srácok... megint alvás majd legközelebb:( -
#461 El bizony... :( -
fulopzizou #460 de kurvára megint elhalasztják...:((( -
fulopzizou #459 Haza értem!!!! ebbe pillanatbaaa:D:DDD
alap nézem, feltéve ha lesz kilövés...:S -
#458 Megint szarakodnak... -
#457 Ezt most találtam: a NASA TV adását nyomják magyar kommentekkel:
Galileo Webcast – tudományos tartalomsugárzás az interneten
Elvileg ma 23:00-tól van adás. -
#456 Talán ma már nem lesz gond nekik.
Mindíg meg akarom nézni élőbe, de vagy kimegy a fejemből vagy nem bírok fentmaradni addig :) -
polarka #455 Várható volt. -
#454 hát ez van. Én is csak ezt vártam. Na én megyek is feküdni. -
fulopzizou #453 ja baszkiii:( ezé maradtam fent... sajnos holnap lehet h nem leszek este itthon..remélem akkor is lefujják:D -
#452 Lefújták, mert szar az idő :( -
fulopzizou #451 Endeavour's Liftoff!!!
T-20 minutes... -
#450 Jó estét!
Ha valakit érdekel, most megy élőben a NASA TV-n az Endeavour startjának előkészülte.
NASATV
Start várhatóan 0:13-kor magyar idő szerint. -
polarka #449 Én épp ezért nem nagyon foglalkozok olyanokkal, amiket csak tervezgetnek, meg álmodoznak. Majd, ha már a kilövésnél tartanak, akkor szívesebben olvasgatok. -
#448 Az ESA ember szálító űrhajó építését tervezi.ESA űrhajó. Lesz
-e vajon valami belőle? Ez olyan lehet mint a szovjet Mars program.Szovjet Mars Program. Tervezik halasztják és semmi nem lesz belőle. -
kamov #447 Halasztás, hidrogénszivárgás miatt. Ugyanaz a probléma mint ami az STS-119-nél volt. -
polarka #446 STS-127 -
#445 De a marskörüli pályára álláshoz talán elég :) -
polarka #444 Atlantist elkezdték visszaszállítani az Edwards-ról és az Endeavourt átszállítják a másik kilövő állásra és felkészítik a kilövésre. -
polarka #443 Egy 10MW-os naperőművet építenek a floridai lakosoknak és egy 1MW-osat a központnak a Kennedy Space Center területén. Nasa podcast -
polarka #442 Nagyméretű feketelyuk korongját vizsgálja az XMM-Newton.
HUN ENG -
#441 a kavarodást a szökési sebesség és a kozmikus sebességek keverése okozhatja. Bár utóbbiból az első a Föld esetében még mindig 7,9km/s szal a 4,5 sehogy se jó. -
fulopzizou #440 Nah okos vagyok már ha okos az aki ezt tudjaa... -
#439 Net + Négyjegyű függvénytábla és megkapod a választ. A 11 km/s a helyes. -
fulopzizou #438 Én ugy tudom h a szökési sebesség az kb. 11km/s a Föld esetében. Ugye igazam van csak mert a minap vki aki állitólag okos, azt mondta nekem h csak 4.5km/s?? Most akkor ki is tudja jól?? -
#437 Eleddig az összes kísérletben összesen nem hoztak létre egy gramm antianyagot. Ebből le lehet szűrni, hogy egyhamar nem lesz antianyag meghajtásunk. :) -
#436 Ehhez kapcsolódik, hogy: Mit csinál az űrhajós ha szomjas? Űrkutat-ás! XD -
#435 pillants bele a fúziós topikba, és megérted mi a gond. -
msstz #434 jó volna látni valami hasonlót, amit sci-fi filmekben előttek már :) antianyagos meghajtó még nagyon fikció? -
#433 Cirka 30 km/s, az átlagos mai ionhajtóművek esetén. Viszonyításképpen egy kémiai rakéta esetén az égéstermék olyan 3,5-4km/s-t ér el. -
#432 Ha az első szökési sebességre gondolsz, akkor arra alkalmatlan. Egyszerűen túl kicsi tolóerőt lehet kisajtolni belőle. Az Ion-hajtómű "csak" arra jó, hogy nagy időtartamú, kis mértékű gyorsításra használják. Ha a Föld-körüli pályát elérted, onnantól kezdve viszont teljesen jó, alkalmazták már Hold körüli pálya elérésére és bolygóközi űrszondáknál is.
A következő lépcsőfokhoz már nagyobb energiabefektetés kell, amihez vagy gigászi méretű napelemek, vagy nukleáris reaktorra van szükség. A JIMO lett volna egy ilyesmi, de a költségek miatt sajnos lelőtték... -
#431 Mekkora sebességre gyorsulnak az ionok? -
msstz #430 egyébként ezzel az ionmeghajtással nem akarnak vmit kezdeni? mmint, nem fejlesztik akkorává, hogy menjen neki a szökési sebesség vagy még több? -
polarka #429 A GOCE lassan elkezdi a Föld gravitációs terének a feltérképezését.
angol
magyar