9996
-
Astro Mike #1551 Én úgy gondolom, hogy igazából akkor általánosítottam volna, ha azt állítom, hogy csak a magyarok hajlamosak ilyesmire. Ilyet viszont szerintem én nem mondtam. Mindenhol vannak megvezethető emberek. Engem viszont értelemszerűen elsősorban az érdekel, ami itthon zajlik. Ez pedig tapasztalataim szerint siralmas. Persze te ezt lehet, hogy másképp látod. Mindenesetre én itt befejeztem az offolást. Egyébként a mondat elején az "ilyeneket" is elírtam, illetve biztos vagyok benne, hogy több vessző hibát is vétettem. Ezeket elfelejtetted megemlíteni a helyesírási hibáim közt! -
#1550 Na jó, egy kis ontopic inkább, egy szép kép az ISS-ről, amely az Ibériai-félszigetet mutatja (jobbra a Giblaltári-szoros).
-
#1549 Legalább ekkora hiba az ilyesmit országhoz, népcsoporthoz kötni, főleg általánosítani (és nagybetűvel írni egy népnevet). -
#1548 OFF
Amikor olyan hülyeségeket elhisznek, hogy mágneses fájdalomcsillapítás, biorezonancia, és egyéb marhaságok.
ON -
Astro Mike #1547 OFF:
Mikor ilyenek látok, egy picit mindig elszomorodom. Sajnos túl sok honfitársam esik áldozatul az ilyen sarlatánoknak, pedig öt-tíz perces utánajárással kideríthető lenne, hogy az ember nem több egy rossz viccnél. És ez csak a jéghegy csúcsa! Nyomják az arcunkba ezeket a földtől elrugaszkodott, áltudományos maszlagokat 24/7, az átlag Magyar pedig kérdés nélkül megeszi. Hová lett a józan eszünk? -
#1546 Ha ezek után a válaszok után neked még a videó bármelyik pontja érdekel, akkor a hiba nálad van, már elnézést. :)
Ilyen téren ott vannak a fejlécben az ajánlott oldalak, ha ránéztél Aranyi László oldalára, akkor rövid úton kiderülhet, hogy egy UFO hívőről van szó. A baj az ilyen tótumfaktum-szakértőkkel az, hogy a laikusokat megvezetik a képzelgéseikkel, akik utána meg a valódi szakértőket hozzák kínos helyzetbe, és zaklatják ostobábbnál ostobább agymenésekkel.
Itthon is volt ugye erre példa, amikor az Űrkutatás Napján behívtak egy reggeli műsorba neves csillagászokat és szakértőket, majd utána az egybites műsorvezető olyan roppant magasan szárnyaló kérdéseket tudott feltenni, hogy Gagarin tényleg járt-e a világűrben? -
kamov #1545 Az állítólagos 1962-es Marsraszállás videó amit mutattak, egy 1977-ben forgatott Alternative 3. nevű áldokumentumfilből származik amit eredetileg áprilisi tréfaként készítettek Brit tévések. Bővebben angolul itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_3 -
Rotcsa #1544 Köszi a részletes választ! :)
De végül is a felvétellel akkor mi van? Tényleg eredeti?
-
#1543 Idezet a honlapjarol:
"Részvétel alap-űrhajóskiképzésen a Huntsville-i NASA központban."
Az a bizonyos "urhajos kikepzes" a spacecamp (link), egy barki (tobbek kozt gyerekek) szamara is elerheto szorakoztato/oktatasi program. Jo moka, de az asztronauta trainingtol azert nagyon messze van.
"...annyi mindennek tagja külföldön is..."
Honlapja szerint a British Interplanetary Society tagja, ami egy non profit advocacy group (raadasul tudomanyos korokben elegge hirhedt). Ergo befizeted a tagsagot es tag vagy. En is tagja vagyok a Planetary Society-nak, megsem leszek tole szakerto.
Es ami a legfontosabb:
"Foglalkozás / beosztás: angol-informatika tanár"
Semmifele szakiranyu kepesite nincs; egy mezei altalanos iskolai tanar! A honlapja pedig tele van UFO(!) jelensegekkel es hasonlo elvadult dolgokkal.
Elnezest, ha picit nyersen fogalmaztam, de egy ilyen bohocra es a paranoiaira egy ep eszu ember nem pazarol se idot se energiat. Kb. annyi tudomanyos hatterrel rendelkezik, mint a konyhas neni a menzarol. Es sajnos mar en is tobbet pazaroltam az idom ra, mit kellett volna, de fontosnak tartottam, hogy tudd miert voltam annyira negative ezzel az un. "szakertovel" kapcsolatban. -
kamov #1542 Aranylaci egy nem szakértő, csak egy sima rögeszmés "crackpot" bolond.
Semmilyen űrhajós képzést nem kapott. Kísérő tanárként egyszer volt a NASA huntsville-i egyhetes űrtáborában a résztvevő két középiskolás tanuló mellett. Erre pályázat alapján bárki bejuthat. Mint angoltanár volt ott, és mivel a koszon kívül más nem ragadt rá az egészből, ezért aztán továbbra sem tud teljesen megkülönböztetni egy űrhajót a gumicsizmától.
Fantáziálásainak a tudományhoz és legfőképp a műszaki tudományokhoz semmi köze. -
Rotcsa #1541 Aki űrhajós kiképzét kap, meg annyi mindennek tagja külföldön is, mint aranyi, azt hiszem megérdemli a szakértő-megnevezést.
Ha ez a topic tényleg annyira a józan és a tudományos megközelítés helye, akkor majd Ti szépen megmagyarázzátok a dolgokat egy olyan egyszerű földi egyénnek is, mint én. Amúgy nem állítottam semmit, csak kérdeztem, de választ Tőled nem kaptam, ugyan akkor máris menjek az ilyen kérdésekkel innen. Ha a kérdést sem tehetem fel, akkor ne állítsd, hogy szerintem ez egy tudományos topic, mert akkor "farkába harap a kígyó", azaz épp az ellen emelsz most hangot, ami előre vitte azt, amire hivatkozol.
-
#1540 Oszinten remelem, hogy nem vagyok egyedul mikor arra kerlek, hogy a hasonloan magasroptu, "szakertoi" videokat ne ebbe a temaba szurd be. Az Urkutatas ugyanis azon keves topic-ok egyike, ahol a tarsalgas tulnyomo reszt megmaradt a realitas, a jozan esz es talan nem tulzas azt allitani, hogy a tudomanyos megkozelites talajan. Sokszor viszont eleg egyetlen hasonlo video, hogy aztan hetekig csak alufolia sapkaban lehessen a topic-ot olvasni.
Persze, lehet, hogy ez csak az en velemenyem... -
Garga Pitic #1539 Sajnos igen. A felvétel valóban megtörtént, nem CGI.
És ez csak a jéghegy csúcsa, a net is tele van hasonló kaliberű szakértőkkel.
-
Rotcsa #1538 Szerintetek ez tényleg igaz lehet?
-
#1537 Koszontsuk az uj evet temaba illoen! ;) First of NASA's GRAIL Spacecraft Enters Moon Orbit -
#1536 Látványos anyag, de azért ennyire nem volt vészes a Shuttle valójában. :) -
COOLancs #1535 Érdekes kis vidi, sok ezer ember alapos munkájának köszönhető hogy ezek nem történtek meg a valóságban.
-
ManoNegra #1534 Hát, én nem a hivatalos nevén fogom emlegetni az fix. :D -
#1533 Terry Lovejoy ausztrál csillagász fedezte fel idén novemberben, a hivatalos neve C/2011 W3. -
ManoNegra #1532 És a neve is jó! -
#1531 Sok furcsasága van ennek az üstökösnek - igen közel (120-140 ezer kilométerre, a Merkúr 46-69 millió kilométerre kering) került a Naphoz, és ahelyett, hogy illendő módon darabokra tört, belezuhant vagy elégett volna - kb. 1 milló fokos környezetben volt több, mint egy órán át - látszólag sértetlenül megúszta, és villámgyorsan új csóvát is növesztett magának.
-
#1530 Gyönyörű. -
#1529 Kijott egy egeszen jo time lapse video a Lovejoy ustokosrol. Sajnos mindig csak a reggeli orakban bukkant fel a horizonton, de azert igy is fantasztikus latvany lehetett. Kar, hogy az eszaki feltekerol nem volt lathato. :/ -
#1528 Van egy olyan érzésem, hogy ez az atomenergia ügynökségnél elakadna, de ha nem, abba bele se gondolnék, a zöldek milyen színűt hánynának tőle. -
Pares #1527 Mobilról olvastam, és az aláírásodat is egybe olvastam a feltételekkel, mondom wtf?!
-
#1526 látásélesség mérése -
#1525 Mi az a 20/20-as látás? -
#1524 Ki akar jelentkezni Asztronautának a NASA-hoz? :)
Fizetés: $64,724.00 - $141,715.00 (éves)
Feladat: Az ISS fedélzetén 3-tól 6 hónapig terjedő tudományos munka. A kiképzés 2-3 év. Az űrállomásra Szojuz űrhajón jutattnak fel.
Elvárás:
-Egyetemi diploma (mérnöki, biológiai, fizikai vagy matematikai irány, szóval bölcsészek és jogászok kíméljenek :D)
-Legalább 3 év gyakorlati tapasztalat a területen vagy 1000 repült óra pilótaként.
-Megfelelő egészségi állapot, azaz 20/20-as látás mindkét szemre (PRK vagy LASIK lézeres szemműtét jóváhagyva), legfeljebb 140/90 vérnyomás.
-Testmagasság 157 és 190 centiméter között.
-Amerikai állampolgárság. -
#1523 Érdekes hibrid (hagyományos-nukleáris) SSTO rendszer elképzelés.
-Kétáramú gázturbinás sugárhajtóművekkel száll fel repülőgépként.
-12km magasságban újratankol egy tanker repülőgépről.
-Begyújtja a nukleáris sugárhajtóművét. A szárnyak külső 2/3-át pedig ledobja (emiatt mondjuk lehetne "másfél-fokozatúnak" nevezni).
-Visszatéréskor úgy tér vissza, mint az űrsikló, vitorlázva.
-Vészhelyzetben a reaktort ejtőernyővel leoldják. -
#1522 Errr....
1.: Rokot (Geo IK2) -> második fokozat hiba, jogos
2.: Proton -> Briz-M hiba, nem feltétlenül jogos, itt ugyanis nem a hordozórakéta, hanem a műholdat a Geostacionárius pályára állító fokozat döglött be.
3.: Szojuz-U (Progress M-12M) -> ez a harmadik fokozat hibája miatt zuhant le. Jogos
4.: Zenyit (Phobos-Grunt) -> Itt ismét a gyorsító fokozat (ami a Fregatt egy változata) döglött be, illetve egész pontosan egy szoftveres hiba miatt nem indult el. Ez sem az indítórakéta hibája.
5.: Szojuz-2 (Meridian) -> Pontosan még nem tudni, de feltehetően a második vagy a harmadik fokozat döglött be.
Szóval azért öt különböző hordozórakéta, és ebből kettőnél nem is maga a hordozórakéta, hanem a pontos pályára állítást végrehajtó fokozat volt a hibás... -
#1521 Megegy orosz kiloves megy a levesbe, iden mar az otodik! A Dragon nem johet eleg koran... -
#1520 -
#1519 Akkor megnézem. Köszi. -
#1518 Yupp, és majdnem ugyanazt. :D -
#1517 Hehe, majdnem egyszerre irtuk. :) -
#1516 Neil DeGrasse Tyson egy nagyon hires asztrofizikus es tobbek kozt a New York-i Hayden Planetarium igazgatoja. Azon kivul, hogy rendkivul okos, megkapo szemelyisege miatt olyanok is szivesen hallgatjak/olvassak, akik amugy nem erdeklodnek a tudomanyok irant (ergo remek szoszoloja a tudomanyos vilaglatasnak). Nem utolso sorban meg a Pluto "incidens" miatt lehet ismeros, hiszen o volt az egyik, aki miatt Pluto mar nem bolygo. :)
p.s.: A #1385-ben linkelt videoban is o az egyik beszelgeto. -
#1515 Stephen Colbert egy humorista, a jobbak közül (frappánsan oldotta meg a bekrepált mikrofonja által generált eseményt is :D).
Neil DeGrasse Tyson egy asztrofizikus, a Hayden planetárium igazgatója, tudományos előadó, utóbbi miatt pedig rengeteg tudományos előadás és műsor résztvevője. Tyson fergetesen jól, szórakoztatóan és (ami a lényeg) közérthetően tud a tudományról és annak aspektusairól beszélni, elég ha megnézed a Rince által belinkelt videókat. -
#1514 Az egyik nem egy humorista? A másikról fogalmam sincs, hogy kicsoda. Ki ő? -
Pares #1513 Nagyon jó videó! Több ilyen ember kellene ebbe a világba... -
#1512 Hát a Dragon második útját elhalasztották Február 7.-ére... :(
Viszont van egy új kép az SLS-ről... háááttt... no comment...