227
  • irkab1rka
    #227
    flame on
    a srácokkal megbeszéltem magánban :)
    ha idősebbek lesznek, és szorgalmasan tanulnak (nem csak az "isiben" leadott anyagot), akkor majd megértik.
    flame off

    amugy hamar kifuLYt a téma, mindneki jól hozzászólt, és aztán LYól nem történt semmi.
    Pontosan azért és ahogy a média kezeli az ügyet. NAaaaaaaaaaa, kinek sikerült a metek így másodikra? :)))
  • MrCrowley
    #226
    avman: Sulinet (illetve mostmár Közháló) program köszöni szépen megy(eget), és akinek 512-es ADSL jut 100 gépre az már örül mint majom a farkának. De mint már mondtam elsősorban nem a kiküldéssel van a gond..ámbár halkan megjegyezném hogy 10-én is éppen csak két körzetben volt leállás pár órára központi hiba miatt. Szerencsésebb esetben ilyenkor az intézménynek van tartalék vonala, szerencsétlenebb esetben lehet máshoz rohangászni hogy töltse már le a motyót (feltéve hogy az nem csak a belső rendszeren elérhető).
    mrzool:A leválasztást remélem csak nem gondoltad át rendesen! A fizikális leválasztásnak a DNS feloldások nem hinném hogy örülnének. De szerintem az IP üzemeltetés 1000+1 jobb megoldást tud ilyen esetre.
    Az amiről beszélünk pedig az hogy az iskolák távközlési/informatikai parkja nincs halálosan agyonbiztosítva. Sok helyen nincs is nagyon aki mélyrehatóan foglalkozzon vele, mert a rendszergazda egy kijelölt (informatika) tanár akinek órakedvezményen kívül nem sok jár. :(
    Természetesen van olyan iskola -nem is kevés- ahol ezek a dolgok már nem jelentenek problémát. De mi most az _összes_ érettségiztető iskoláról beszélünk ugyebár!
  • avman
    #225
    természetesen irkab1rka postjára ment
  • avman
    #224
    te pedig nem hallottál az iskolai sulinet programról valamint nem tudsz értelmezni egy szöveget... hogy segítsek: arra akart kilyukadni a cikkíró miszerint ezeket a pénzeket, melyeket ebbe az elavult rendszerbe forgatnak éppneséggel a minimális technikai háttérre is költhetnék... de éppenséggel mutass már egy olyan középiskolát, ahol nincs internet és úgy egyáltalán egy nagyobbacska számtech terem... nem kioktatni kellett volna, hanem csak logikusan gondolkodni...
  • mrzool
    #223
    "a/ életetekben nem hallottatok volna se dDos-ról, se spam-ról."

    Akár az egész sulinetes hálózatot le lehetne kapcsolni a külvilágról arra a pár percre, amíg minden iskolásba eljutnak a tételek egy titkosított csatornán (pl. VPN). A spam nem tudom, hogy jön képbe, nyilván nem e-mailben kéne kiküldeni.

    "b/ se kábelszakadásról"

    Szopás, ebben az esetben viszont még mindig lehetséges a mobiltelefonos netelérés (max néhány megás pdf-ekről beszélünk!)

    "c/ se olyan tanárokról, akik kis faluban tanítanak, és a vakolatra nincs pénze az iskolának, nem hogy internetre."

    Cirka 8 éve minden középiskolában kell, hogy legyen Internet. Akkor miről is beszélünk?
  • irkab1rka
    #222
    Srácok, álljatok már le ezzel a "majd az interneten keresztül kell eljuttatni az érettségi tételsort" dologgal.

    Úgy dumáltok, mintha
    a/ életetekben nem hallottatok volna se dDos-ról, se spam-ról.
    b/ se kábelszakadásról
    c/ se olyan tanárokról, akik kis faluban tanítanak, és a vakolatra nincs pénze az iskolának, nem hogy internetre.

    Nem kell mindíg "politikai szálra" gondolni. A tételsor mindenkit érdekel ilyenkor, és ha valaki vigyázatlan, vagy lepasszolja, akkor...
  • irkab1rka
    #221
    Végre korrekt cikk az SG-n
  • Chappy
    #220
    nálunk az ált. isk.-ben nem lehet fénymásolni. Minden tanár a saját pénzén másol... kivéve azt, aki fizikaversenyre készített. Annyi feladatot szokott évente másolni, amennyit csak bír szeginy gép. Ő megmonta.
  • MrCrowley
    #219
    "nem munkaköri kötelessége az érettségiztetés"
    Az érettségiztetés az _iskola_ kötelessége amennyire Én tudom. Ezen belül nyilván a takarító nő takarít, az adminisztrátor adminisztrál, a tanár pedig felügyel/kérdez..stb.
    A nyomtató mellett nyilván vagy az adminisztrátornak, vagy a rendszergazdának kéne állni. DE! Mint mondottam volt a jelenlegi rendszer mellett is túlterhelt mindenki aki szóba jöhet(ne). Most hadd ne papoljak arról hogy milyen "csodás" rendszerek okoznak túlmunkákat, és hogy egyes rendelkezések hányszoros papírmunkát követelnek meg _fix_ számú emberrel! Az aki benne van annak nem kell magyarázni hogy micsoda kötéltánc így is ellátni a feladatokat amit _megkövetelnek_ az intézmények dolgozóitól.
    Ami meg a pénzt illeti: a nyomtatók beszerzése dolog továbbra is kérdéses számomra h mibül is.

    Természetesen szerintem is többet kell megtenni a tételek biztonságos célbajuttatása, és megőrzése érdekében. De úgy vélem hogy itt a jelenlegi rendszer módosításával is el lehetne érni a megfelelő eredményt. Csak azt kell elérni hogy a borítékok tartalmához még az igazgatós _se_ férhessenek hozzá a határidőig! Ez talán nem is olyan bonyolult.
  • Yv@n
    #218
    *találjunk*

    ez tudnám hogy került oda...
  • Yv@n
    #217
    Egyébként meg könyörgöm ember!! Kb 90ezer diákról van szó...találjunk az annyira nem kevés, találjunk már embert a portáson kívül aki nyomtatna pár oldalt! Vagy ennyire nem fontos az érettségi?
  • Yv@n
    #216
    Továbbra is ott tartunk, hogy abból a pénzből amit a mostani rendszerre elbasztak, lehetett volna mondjuk ösztönzésre költeni egy keveset, és a tanár akkor megcsinílája szívesen...

    Azt pedig kötve hiszem hogy a középiskolai tanárnak nem munkaköri kötelessége az érettségiztetés.
  • MrCrowley
    #215
    4, Elárulom nektek hogy a tanár nem intézi el, mert nem munkaköri kötelessége, és mert már vcan egy feladata (vagy felügyelő, vagy javító, vagy tartalék tanár, vagy ugye egyéb ami azt jelenti hogy éppen beteg, továbbképzésen van, más vizsgát készít elő); illetve az adminisztrátorok semigen érhetnek rá, mert ugye nekik a _jelenlegi_ rendszer adminisztrációja is éppen elég (elég jól jellemzi a helyzetet hogy azt a munkát is hazavitték nem ritkán ami most van..:( ). A rendszergazda ugye az infó érettségi előkészítésével, a géppark rendben tartásával, ADAFOR este 8-ig figyeléssel, és egyéb "kispénzből csodatétel" kategóriával van megáldva, szal' Ő is kiesik. Marad takarítónő, portás, fűtő/karbantaró..őket nem részletezem, de gondolom értelemszerű hogy nekik is van munkájuk és nem tartom valószínűnek hogy beleférne a munkaköri leírásukba. Azt meg gondolom senki nem gondolja hohgy az igazgató, és helyettesei ráérnek ilyenkor.
  • MrCrowley
    #214
    1, 100%-os rendelkezésre állást melyik szolgáltató vállal?
    2, na akkor ezt részletesen:
    No, mégegy ksi adalék. Gyorsan kiszámoltam hogy egy intézmény 120 vizsgázóval, 11 vizsgabizottsággal, és 40 vizsgáztató/felügeylő tanárral uszkve 2220 A4-es oldalt kell _legkevesebb_ kinyomtatnia, ha semmi variálás, megbetegedés, stb nincsen a jelenlegi rendszerrel. Ha még ehhez hozzájönne az hogy neki kellene a vizsgafeladatokat is kinyomtatni akkor ez a szám kb 8000 A4-es oldalnak megfelelő (de valójában 2000 duplaoldalas A3-as lap) oldalszámmal nőne.
    Ha teszem azt netán mindegyik iskola rendelkezne egy olyan lézernyomtatóval, ami legalább 12 lap/perc sebességel nyomtat kétoldalasan színesben , akkor is több mint 2,5 óra lenne kinyomni ezt a plusz mennyiséget (feltételezve hogy nincs egy perc elakadás sem!!).
    Feltételezem hogy egy ilyen nyomtató messze meghaladja az 1Millió Ft-ot. Hány középiskola is érettségiztet? 1000? Nos..akkor _ez_ a munkaórát nem számolva ugye 1Milliárd. Nem baj, ennél többet is dobtunk már ki az ablakon. De jön a következő probléma: ezen nyomtatók mellé leaglább egy embert is kéne rakni (hogy a BM ellenőrzést ne számoljam ), ami ugye megint nem kevés pénz.

    Na ezek után kérdem Én: biztos hogy ez jobb megoldás?
  • St
    #213
    Lássuk sorjában:

    1.) Gondolom minden iskolában van legalább 1 db PC, és 1 db telefonvonal. Ha igen, akkor egy 3000 Ft-os telefonmodemmel felszerelkezve máris van internethozzáférés... Alapkérdés egyébként: ha nincs, miért nincs minden középfokú oktatási intézményben internet elérés 2005-ben?

    2.) Senki, de ha megreformálják az érettségi rendszert akkor fel lehet szerelni az intézményeket nagyteljesítményű fénymásolókkal. Amennyire én tudom az intézmények java már egyébként rendelkezik ilyesmivel.

    3.) Ha a logisztika költségét átutalják az iskoláknak máris rendelkezésre áll. Vajon mennyibe került a tételek őrzése több mint 3 hónapig? Sztem csak az őrző-védő cégnek kiutalt összeg fedezné a fénymásolás költségeit... Egyáltalán minek kellett az érettségi előtt hónapokkal mindent kinyomni és őrizni? Kinek az ismerőse az őrző-védő cég? Kinek a haverja a raktár bérbeadója?

    4.) 1-2 órát talán csak oda tud valaki állni egy fénymásoló mellé, anélkül, hogy csődbe menne az iskola...

    5.) Senki, mert lehet, hogy kiderült volna, hogy mennyivel olcsóbb (főleg ha nem egy évre számoljuk).
  • funcar
    #212
    1, Sulinet programba fektetett milliók...
    2, Egy alap fekete-fehér lézernyomtató és egy analóg fénymásoló egy középiskolában nem lehet luxus egy EU tagállamban.
    3, Legyen mondjuk 5 évfolyam, 5x40=200 érettségiző, 200x30 oldal(kb)=6000x10Ft/lap = 60.000 Ft Nem nagy tétel. A nyomdaköltség, őrzés, kiszállítás vajon mennyi lehetett egy iskolára vetítve?
    4, Kb 3-4 tanár elintézi.
    5, ???

    :)))
  • MrCrowley
    #211
    Nem olvastam el minden hozzászólást, de a hozzászólásokból, és a cikk végéből úgy érzem hogy nem gondolta át mindenki teljesen ezt a "küldjük ki interneten a tételeket" dolgot.
    Tudtommal jövőre ugyan valóban be akarják vezetni ezt, de had engedtessen meg egy kicsit nekem hogy belekössek ebbe a verzióba:
    1, Ki mondta hogy az iskolák Internet elérése 100%-os?
    2, Ki mondta hogy az iskolák rendelkeznek megfelő nyomtatási kapacitáú, és minőségű nyomtatóval?
    3, Ki mondta hogy a nyomtatási költségek fedezete rendelkezésre áll az intézményeknél?
    4, Ki mondta hogy a nyomtatáshoz szükséges emberórát biztosítani tudják az intézmények?
    5, Ki számolta ki hogy ez így mennyivel drágább lenne?

    Úgy érzem ezek a kérdések fel sem merültek még a kollégák fejében sem. Ígyhát felhívom mindenki figyelmét hogy: A KÖZÉPISKOLA NEM NYOMDA!
  • groszzoltan
    #210
    Van azért még érdekes része a dolognak!

    Fitatják, vajon ki tette fel a tételeket a netre, hol szivárog a dolog?

    1. Jött az ötlet, talán vmely diák, vagy elvetemült alak szerezte meg, hogy pénzzé tegye. Kérdem én, miért csak a közép szintűt? Miért fizetne többet az ember, közép szintért, vagy a felvételit jelentő emelt szintért?

    2. Politikai támadás. Jó ötlet, csak itt is az emelt sort hiányolom. Ha vki meg akarja buktatni a rendszert, az volna a logikus, ha a felsőoktatás is rázuhanna az érettségi romjaira. Szóval ez kizárt(szerintem).

    3. Valaki, érdekeltség nélkül, csak poénból? Lehet, elég sok flúgos alak van.

    4. Valaki csupa jóindulatból, látva az előző év végi siralmas próbaérettségi átlagot, s megsajnálva a diákságot? Na ez lehet.
    A törin, meg a matekon voltak a legvacakabb átlagok. Szegény diákok, ezzel lehetett segíteni. A mateknál be is jött. 100%teljesített idén matekból (mert ugye aki nem bízik oly nagyon a tudásában, az beszámítattja az év végi jegyét. Mivel érettségire mehetett, az legalább 2-es volt). hát a töri... Sok átfedés volt az előző sorral( mert kicsi a közép szinten követelt anyag). Reméllem nem bukik meg senki töriből sem. S így a kétszintű is jól vizsgázik idén, eltekintve ettől a néhány hét alatt lezajló média-cirkusztól, s ha majd 1-2 év múlva viszatekintünk, elmondhatjuk, sikeres vizsgán vagyunk túl, a rendszer működik, a hibát elhárítottuk, a politikai támadást kivédtük, a problémát humánusan megoldottuk, és minden érettségire jelentkező sikeres volt, a társadalomban nőtt az érettségivel rendelkezők aránya.

    Szedjük össze magunkat emberek! A továbbiakhoz mindenkinek egy kalappal !
    Csak ügyesen!
  • nelek
    #209
    Kedves Kővári Ádám!

    Sajnos teljes mértékben egyet kell értsek a cikkeddel.
    A magyar sajtó emlegetett képviselői csak avval vannak elfoglalva, hogy lapzártáig valamit vasatagon ki lehessen emelni a média hasábjain.
    A "hír" valóságtartalma egyáltalén nem érdekli őket. Arról már nem is beszélve,hogy a következményekre abszolut nem gondolnak. Talán túl sok amerikai filmet néztek gyerekkorukban és már nem is tudják mi a való világ.
    Azt hiszem a médiák említett képviselőit is be kellene ültetni a megismételt vizsgára. Akinek sikerül legalább közepesre megírnia maradhat úságíró, akinek nem menjen inkább utcát söpörni.
    Talán akkor tisztább lesz Budapest.
  • NagyMedve
    #208
    Először is, mielőtt valami talpig becsületes hírhajhász rácuppanna a hozzászólásomra, szeretném leszögezni, hogy az egész csak alaptalan fantazmagória, amit csak úgy képzelegtem!!!

    Nos, eredetileg a tételsort sem láthatnák a diákok az érettségi előtt, ehhez képest nálunk az utolsó évben kifejezetten azokra épült az oktatás, és feltételezem, hogy mindenhol hasonlóan működik a dolog, és még az igen tisztelt média-alkalmazottak is hasonlóan tanultak. Ebből miért nem csinálnak patáliát? Ja, lehet, hogy körberöhögné őket az ország?
    A másik, hogy aki akar, egy kis trükközéssel lazán tud puskázni, a tanár általában inkább behunyja a szemét.
    A harmadik, hogy az egyik havernak nem lett túl fényes az egyik vizsgája, de miután a tanár elhívta kb negyed órára,(Ekkor már ki voltak javítva a dolgozatok...) csodálatos módon mégis átment!
    És érdekes módon egyikünk sem csövezik, a folyamatos csít ellenére sem. ;)
    Szerintem ennek fényében kissé nevetséges ez a nagy hírverés.ß[
  • Yv@n
    #207
    "de volt olyan hogy a 20 fős német csoportnak 10 feladatlapot fénymásolt a tanár, mert hogy spórolnak ezen is"
    Khmm...azt a pénzt amit most nyomdára költöttek lehet ám az iskoláknak is adni, és akkor mindjárt megoldva a probléma.
  • sanya18
    #206
    3. nem az a baj hogy szigorú a rendszer. jól felépitett és szigorú oktatási rendszerrel lehet csak megfelelően képezni. Megjegyzem: ez a rendszer se nem jól felépített, se nem annyira rohadt szigorú :)

    amivel egyetértek: iszonyatos baromság volt hetekkel ezelőtt kinyomtatni a tételeket. szintén elmebeteg ötlet ez az uj érettségi rendszer az elvárásokkal, megvalósitással mindennel együtt.

    amivel nem értek egyet: az iskolák nyomtassák ki a feladatlapokat. hát én éppen nem "szegény" középiskolába jártam, de volt olyan hogy a 20 fős német csoportnak 10 feladatlapot fénymásolt a tanár, mert hogy spórolnak ezen is. Más kérdés hogy a sok milliárdból amit most kidobtak, bőven ki lehetett volna fizetni a sulik költségiet :) arról nem is beszélve hogy a legolcsóbb megoldás, na melyik? reggel beolvassák a tévében a tételeket. ja hogy ez hasonlit a régi rendszerre? :D mellesleg a régi rendszerben ha ki is kerültek volna előző este a tételek, reggelre nem ki tudtak találni újat? na ugye, néhány milliárd megspórolása kipipálva :)
    azt tudja valaki melyik nyomdában nyomták ujra a tételeket? merhogy grátisz kaptak még egy pár százmilliós megrendelést :D

    na befejeztem, holnap megint zh :)
  • NeoMaN
    #205
    Ja, milyen jogon titkosítanak? Államtitok jogcímen??? MI VAGYUNK AZ ÁLLAM BAZZ, MI: A NÉP, MI ALKOTJUK ATZ ÁLLAMOT! HOGY KÉPZELI NÉHÁNY ZSÍROSFEJŰ PARASZT, HOGY ELTITKOL ELŐLÜNK VALAMIT?
  • Yv@n
    #204
    "...aki sikkaszt..."
    Azt be sem zárják...hát egyszerűen tanúskodik valamiben, a dokumentumokat meg vagy bezúzzák, vagy titkosítják 50 évre...ennyi.
  • jesus
    #203
    most olvastam a hozzászólások legelejét és sokan baromságot írtatok!!!ÿ(már aki)
    szerinted van olyan ember aki semmit sem készült csak arra várt hogy az utolsó pillanatban kijön a tételsor a vizsga előtt!!??
    mindenkinek tanulnia kellet rá ugyhogy semmit befolyaásolt és ezért megint a többség szív!!
    a biztonsági rendszernek és a belső tégláknak hála nem tudom hány ezren szítvák meg!!!
  • memphis23
    #200
    én csak annyit mondok: remélem, hogy ezek az emberek 1x észreveszik magukat....csak akkor már nehogy késő legyen!
  • szebacs
    #199
    Végre egy korrekt cikk az üggyel kapcsolatban! ;)
  • Yv@n
    #198
    2. Ő tehet róla, mert adott ügyben Ő a góré, tehát ő felel az egész balhéért, legalábbis ő kellene feleljen, de inkább újjal mutogatás megy. Felmerül a kérdés, hogy abból az összegből ami a nyomdaköltség, a hónapokig tárolás, őrzés, és logisztikai költséget kiteszi nem lehetett volna 2005-ben amikor mindenki szajkózza, hogy informatika így meg úgy és fejlődés, és előre európa felé...szóval nem lehetett volna-e véletlen egy párezerszer biztonságosabb rendszert kialakítani?

    3."ha hazaérek a kocsival, 2 nap mulva nem jön a rendőr hogy : szerinte nem volt biztonsági övem és fizessek 15000 Ft büntetést, mer nem tudom bebizonyítani hogy volt."
    Röhögni fogsz, épp egy hasonló dolog miatt rohanbálok 1 hónapja a rendőrségre...egy arc felismert, hogy szerinte 5(!!!)hónappal ezelőtt én bűncselekményt követtem el. Ő egyedül van, és állítja ezt, az hogy én már a fél világot felsorakoztattam egyelőre úgy néz ki nem jelent semmit, totál véletlenül tudom, hogy akkor én a környéken nem lehettem, továbbá több tanúm van, és mégsem elég, nem ejtik a nyomozást, most megy az ügy az ügyészség elé. Úgyhogy ne lepődj meg, ha az általad említett szitu véletlenül bekövetkezik...
  • NeoMaN
    #197
    politikus, ügyvéd, "médiaszemélyiség"..

    bekopogni hozzájuk :ÐÐ
  • NeoMaN
    #196
    Így van emberek, le kell lépni!
    Esetleg egy forradalom, de hát ez álom ilyen muja néppel....
  • jesus
    #195
    ENNYIT A MÉDIÁRÓL!!!
    3 KÉRDÉSRE EZ A SAJÁT VÉLEMÉNYEM!
    1.VALÓBAN VALAMI ELŐNYHÖZ JUTOTTAK AZ ÉRETTSÉGIZŐ DIÁKOK?
    NOST ABSZOLULT NEM! KIVÁNCSI LENNÉK HÁNY EMBER LÁTTA AZ ÉRETTSÉGI VIZSGA KEZDETE ELŐTT A LAPOKAT EZEK KÖZÜL HÁNYAN TÖLTÖTTÉK KI OTTHON ELŐRE ÉS HOGY MILYEN MINŐSÉGŰEK VOLTAK MINDEZEN TÉTELSOROK!
    2. EZ AZ UJ 2SZINTŰ ÉRETTSÉGI RENDSZERT AZ EGÉSZ MINISZTÉRIUM FELDUGHATJA A SEGGÉBE MER AKIK MOST VAGY JÖVŐRE ÉRETTSÉGIZNEK SENKI DE SENKI NEM TUDJA MEGKAPNI A MEGFELELŐ TUDÁST MER A TANÁROK MOST TANULJÁK AZT A TOVÁBBKÉPZÉSEKEN AMIT MÉG AZ EGYETEMEN SEM TANÍTOTTAK DE MÁR A KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI RENDSZERBEN IS ALAPKÖVETELMÉNYNEK SZÁMÍT! AZ OM MINDEN EGYES TAGJÁVAL MEGIRATNÁM AZ UJ ÉRETTSÉGIT MINT EMELT MINT KÖZÉPSZINTEN KIVÁNYCSI VAGYOK HÁNYAN KAPNÁNAK NORMÁL JEGYET BELŐLE NEM BESZÉLVA AZOKRÓL AKIK 2TANNYELVŰBE JÁRNAK VAGY EGYÉB SZAKKÖZÉPSULIKBA ÉS 7-8 TANTÁRGYBÓL KELL ÉRETTSÉGIZNIÜT!
    2. EURÓPÁBAN SŐT A VILÁGON IS AZ EGYIK LEGSZIGORÚBB OKTATÁSI RENDSZER NÁLUNK TALÁLHATÓ ÉS MÉG EZT IS NEHEZÍTIK ÉVRŐL ÉVRE! SAJNÁLOM HOGY ILYEN EMBEREK IRÁNYÍTJÁK AZ ORSZÁGOT EZÉRT NEM JUT PÉNZ SEMMIRE ÉS EZÉRT ILYEN MAGAS A MUNKANÉLKÜLISÉG MER MINDEN POLITIKUS SZARIK A HÉTKÖZNAPI EMBEREKRE ÉS CSAJ A SAJÁT ZSEBÜK MEGTÖMÉSÉVEL VANNAK ELFOGLALVA!!! SIRALMAS SŐT SZÁNALMAS EZ A RENDSZER ÉS NAGYON IS EGYET ÉRTEK JEFFERSON83-AL HOGY MENNYIT IS KÖLTÖTTEK AZ EGÉSZRE AMIKOR A MODERN TECHNOLÓGIÁVAL OLCSÓBBAN MEG LEHETNE OLDANI CSAK HÁT UGYE ABBÓL NEM MENNE ANNYI A ZSEBBE!!! AMIG EZ A POLITIKAI MAGATARTÁS NEM VÁLTOZIK MEG ÉS ENNYI HÍRHAJHÁSZ, NEMTÖRŐDÖM, KÉTSZÍNŰ EMBER LESZ AKIK IRÁNYÍTJÁK AZ ORSZÁGOT ÉS A HIREKET KÖZLIK EZ IGY IS FOG MARADNI!!!!!!!!
  • DVDMester
    #194
    Szánalmas hogy ezek még egy érettségit sem képesek megszervezni, hogy vezethetik így az egész országoT?

    Látszik is abból, milyen kupleráj van mindenhol.

    A diákok meg legalább látták mit várhatnak az élettől!
    Akinek esze van az elhúz ebből a sz@ros országból!
  • AnuluWork #193
    MB nem alkalmas arra, amit vezet, így még egy bolsevik is jobb lenne, különösen, hogy az oktatás színvonala alattuk volt a legmagasabb ...
  • AnuluWork #192
    Helyes a cikk. Azt kéne kinyomozni, hogy hol szivárog, nem azt, hogy kitől jött a dolog. Reménytelen a hazai média. Megjegyzem, volt itt szponzor az RTL Klub is ...
  • jefferson83
    #191
    hónapogik = hónapokig és őrzésével

    Hú de gyorsan írtam,közben javítom magamat.
  • jefferson83
    #190
    Akinek ez a fantasztikus új érettségi rendszer a bogyó agyán átfutott és felkiáltott, hogy valósítsuk meg az a minimum,hogy a közügyektől eltíltsák még él. Kiváncsi lennék, hogy ez a hercehurca a tételek hónapogik örzésével a nemtom hány sokszorosítással, szállításokkal mennyibe kerülhetett az adófizetőknek? Nem pontosan csak úgy körülbelül.
  • Cat #189
    az MTV riportere ügyvédnél rakta le az iratokat, szóval az a reggel 7 óra biztosnak mondható.
    És amikor mutatták a diákoknak, és kérdezgették hogy valóban ez volt e, egyértelműen látszott hogy azok nem fényképezett, "hátul a hímzett terítős" képek, hanem azok valóban az eredeti tételek.
  • M2 #188
    Nem akartam mentegetni a közvetítő közegeket, pl. tévétársaságokat (bár tényleg így hangozhat amit írtam), csak a 'hírek' forrására utaltam.
    Arra, hogy nem fentről kapott kész anyagokat olvasnak be.

    Nincs a helyzetért igazán okolható csoport. Pl. a tévétársaság nem adhat unalmas híreket mert arról a néző elkapcsolna és nem lenne reklámbevétel.
    Az emberek meg nem kíváncsiak arra, hogy fél órában hallgassák egy ügy unalmas részleteit.
    Ezen mindenki bealudna:
    Az interneten vannak olyan gyűjtőhelyek, ahova a látogatók névtelenül tudnak feltölteni képeket, ennek megfelelően a képek értéke is olyan-amilyen. Egy ilyen viccesnek tartott képre mutató hivatkozást egy illető berakott egy internetes oldal fórumába, ami a generált html kódnak köszönhetően képileg is megjelent az oldalon. A moderátorok, akik vigyáznak az ilyen fórumok jogi és erkölcsi tisztaságára, gyorsan észrevették az oda nem illő tartalmat és eltávolították. A fent említett képből apró részletek voltak csak kivehetőek, a szöveg így olvashatatlan volt, de később kiderült, hogy a magyar érettségi egyik tételének egy oldala. Most a fórum lakóinak beírásait idézzük: mi a véleményük a fekete csíkokról...
  • djadji
    #187
    JA igen. ÉS ha esetleg tünteni akarnak a diákok: háta csak annyit tudok mondani nekik: HAJRÁ, HAJRÁ. HA tudok én is kimegyek.
  • djadji
    #186
    Ami szerintem a legbosszantóbb az ügyben:
    1. Sztem aki feltette a netre a tételsort enm hibázatatható. Sőt én azt se hibázatatnám aki megvette/elfogadta/megkapta esetleg a tételeket. A hibás az aki kiszávárogtatta. ÉS mit csinálnak erre? Rendőrök kisérgetik a tételeket. Hát könyörgöm.. ki hiszi el hogy a tételsort az utcán rabolják el bárkitől? Egyértelmű hogy "bentről" (OM) szivárgott ki a dolog. VAgy pénzért, vagy valakinek az ostoba érettségiző csimutája nem lett volna képes letenni a vizsgát. EZEKET kéne megkeresni. Nem azt aki feltette a netre, vagy továbbküldte.( ha annak idején felajánlják nekem, én is megnéztem volna az tuti. AZ más hogy nem mertem volna CSAK arra készülni)
    2: a magyar hisztéria is meglehetősen szánalmas. Tele van a tv azzal hogy "MAgyar Bálint mondjon le!!!". Hát mi köze neki ahhoz, hogy valaki eladta a cuccot (sztem NEM ellopták)??? Magyar B lemondhatna az iskolabezárások miatt, a pedagógus leépítések miatt, az ostoba 2 szintű érettségi bevezetése miatt, a kis fizetésű oktatók miatt, stb, stb.,... DE ehhez speciel semmi köze nem volt (sztem).
    3: Felháborítónak tartom az újraíratást. VAgy állították volna le, vagy most már hagyjuk. Az újraiuratással sztem mindenkit azzal vádolnak, hogy csalt. Ami sértő. ( ha hazaérek a kocsival, 2 nap mulva nem jön a rendőr hogy : szerinte nem volt biztonsági övem és fizessek 15000 Ft büntetést, mer nem tudom bebizonyítani hogy volt.Meg egyébként is aznap sok ember nem használkt övet. Hát kiröhögném azt is. nem?) Nem értem miért büntetik a meg a diákokat azért mert valami gerinctelen szemétláda az OMben eladná az egész országot egy kis pénzügyi (és/vagy politikai) előnyért!
    Nekem ez a véleményem.