74
Mi az életcélod és hogy változik ahogy öregszel?Jöhetnek az okosságok.
  • Mike
    nem jó mentalítás, de én kb. így élek
  • HD JOHNNIE
    Sztem kezdjük ott hogy Magyarországon élünk ugyebár...Tehát itt rengeteg ember egy olyan célt keres amivel érvényesülhet itthon, tehát a célkeresés is egyfajta cél...Nem? Magyaország nem kedvez a célok maegvalósításában. Sztem... Ezért kéne kikukucskálnom a nagyvilágba egy kis időre...
  • Vlala #32
    mint azt már ismertettem a korábbiakban, régi életcélom a buszvezetés volt. Mára azonban letettem eme feltett szándékomról, mert hogy nézne ki egy mazsola, papucs buszvezető?
    (Nektek nincs még elegetek a hivatalso szövegből? Pályázatok és kérelmek telítik be mindennapjaimat :-) )
  • HPt
    az is lehet egy cél hogy kiköltözz külföldre
  • tigeroo
    Kedves hazánkban életcél..?
    [nem akarok politizálni]
    mire odaérek fizetésem 60% lesz adó, a többi a lakásom havi törlesztője!!!4
  • StephenKing
    A 'teljes élet' is teljesen másképp néz ki 18 évesen és 28 évesen míg 18évesen felforgatnád a világot is, 10évvel késöbb már elkezdesz a nyugalomra vágyni megállapodni és kibékülni a világgal.
    Aztán elöbb utóbb egy utódra is vágysz aki talán a te valóra nem váltott álmaid teljesiti be.
  • HPt
    jó topic, pedig esküszöm nem szeretem ezeket a magasröptű témákat

szerintem az élet túl összetett ahhoz, hogy egyetlen egy életcélod legyen, és azért kűzdj egész életedben, pláne mivel olyanok is megeshetnek mint #9

nekem mindig kisebb szakaszok vannak, folyamatos célokkal, így sosem unatkozom :) akár most például, nyelvvizsga, jogsi, stb. stb., így épül fel

de a főcél talán mégis az, hogy a 'végén' elmondhassam, hogy teljes életet éltem
  • blackgamer
    kiskoromban: a láncfűrész használata, + sok hasonló cél,
    és vártam hogy jobb játékok jöjjenek ki (ez sajna nem jött be)
    most: próbálok segíteni az embereken, akár neten ismeretlenül, akár a mindennapokban, ez lett a hobbim
  • QuippeR
    az élet egy utazás, és én nem azért utazok, hogy legyen mit tennem, hanem hogy elérjek valahova. jelen esetben ez a halál.
  • Sir Quno Jedi
    Pedig az életed végcélja a halál...
  • QuippeR
    jelenleg nincs, de most még szükségem sincs rá.

anyámnál lakom, van macskám, csak egy babettát kell szereznem :P
  • Vlala #23
    átment depicbe a topic.
    Olyanokról szóljon inkább, mint család, gyermekek, karrier, adni valamit az országnak, szebbé tenni a kistérséget, a topic címe életcél és nem halálcél!
  • StephenKing
    Ragozhtajuk tovább mi az hogy megváltás??
  • Sir Quno Jedi
    Van-e nekem-e vagyonom-e ?!!! Ezt a kérdést tedd fel magadnak sűrűn...
  • Sir Quno Jedi
    A világ nem kér a megváltásból, avagy ismersz olyat, hogy "a világ" ?!
  • QuippeR
    persze meg még mit nem? a macskámra hagyjam a vagyonomat mi? :D
  • StephenKing
    Igen ez az egy cél maradt a nagy tervekböl. Tizenévesként undorodva gondoltam arra hogy robot mintára éljek munka-alvás-munka-alvás aztán én is mint az emberek nagy hányada beálltam a sorba és magam is ezt csinálom és mára már tényleg csak az maradt hogy akik igazán közel állnak hozzám öket boldoggá tehessem.
  • Vlala #17
    csak példának hoztam fel. Nem jött be :-) A kötelező nyugdíjpénztár akkor mi is tulajdonképpen?
  • Sir Quno Jedi
    Előre fizetsz egy alapítványnak, ők kiküldenek majd egy mukit a sírodhoz előre megírt szöveggel, ez 1xű cél és könnyen elérhető ! :DD
  • Rafaelo
    egyszer belecsapódik majd 6 milliárd év mulva és akkor kap pénzt lol
  • Mike
    ha jővőről jut eszembe

haveromat egy biztosítós muki zaklatta, életbiztosítással, de a haver istennek sem akart kötélnek állni, sőt azt mondta, majd akkor köt életbiztosítást, ha a biztosító garantálja, hogy nem csapódik bele a Föld a Napba :)
  • QuippeR
    igen, nekem is ez a célom. ha meghalok, legyen az huszonöt vagy százhuszonöt éves koromban, álljon a síromnál legalább egy ember, és mondja azt, hogy jó hogy itt voltam, és találkozunk odaát.
  • Mike
    azért szerintem ez alapvetően nem egy jó mentalitás
  • Vlala #11
    élj a mának, a múlt már elmúlt, a jövő bizonytalan. Lehet, hogy egy perc múlva meghalok.
  • Rafaelo
    milyen igaz milyen igaz
  • Mike
    vki meélte az a történetet, biztos mindenki ismeri, amikor a csóka, arra gyűjtött, hogy majd nyugdíjas éveiben beutazza keresztül-kasul a világot

erre nem meghalt a nyugdij előtt 1 évvel?
  • Seaweed
    Hat kb detto az 5. pont..de meg csak milliomos sem vagyok..szal detto az egesz....
    12 ev bagozas (ejj de megbantam) utan kellett valtoztatnom...egyik naprol a masikra....gaz..meg most is nyogom a hatasait..de mar sokkal jobban vagyok...

(Persze annyi kulombeggel, hogy en soha eletemben nem jatszottam szerencsejatekot...csak neha-neha elmelaztam azon hogy "mi lenne ha"...de en tulsagosan is racionalis ember vagyok...)
  • Vlala #7
    "mire jó úgy ez az élet,
    ha futnod kell, amíg éled"
    /Tankcsapda/
  • Mike
    pénzt hajhászni is minek? mire élvezhetnéd, meghalsz 40 évesen
    kell ez?
  • Mike
    mostani életcéljaim kimerülnek a különböző jobb filmek, vagy játékok megérésében :)

talán azért is vagyok ott ahol

régebben voltak céljaim, de mára elmúltak

szvsz az ember próbálja meg élvezni azt az időt, ami kijut neki
    a világot meg majd megváltja valaki más
  • Vlala #4
    sosem voltak nagy terveim, csak vis koromban. Milliomos leszek és motorral fogok járni, stb. , tizenévesként már nagyjából tudtam, hogy nem én vagyok a mesebeli legkisebb szegénylegény, akinek bejön a tuti. Tízévesen tudtam, hogy ha megnövök, helyijárati buszt fogok vezetni, és veszek magamnak egy Trabantot.

Persze az Élet beleszólt, jött egy lány, aztán a két év depresszió, a nagy ivások, aztán a Boldogság. Most már csak azon küzdök, hogy a mostani állapotnál sose legyen rosszabb.
  • kokaii
    1. Az én életcélom, amíg gyerek voltam(18-19 éves korig), az volt, hogy felnőttkoromban végre, annyi pénzt költök amennyit akarok és mindent meg fogok venni amit szeretnék, amit a szüleim nem adtak meg, mert "sajnálták" a pénzt (már tudom nem sajnálták, csak nem volt).
    Aztán felnőtt lettem.
    Nagyon felnőtt.
    Rá kellett döbbenni az igazságra, hogy nem terem a pénz magától. :(

2. Aztán első kétségbeesésemben az életcélom az lett, hogy lottóötös főnyereményét bezsebelni és minden pénzemet lottóra és társaira költöttem.
    Rájöttem, hiába.

3. Aztán az életcélom a spórolás lett, hogy egy nagy befőttes üvegbe bedobáljam a lottóknak az árait, amit arra költöttem volna.

4. Aztán rájöttem, hogy laknom is kellene valahol kellene egy saját lakás, így a mostani életcél a 3. 4. pont.
    Tehát pénz, és lakás.

5. Azért a "kor előrehaladtával" :) jöttek néha betegségek, amik azelőtt nem voltak, és rájöttem arra is, hogy az egészség igazából a legfontosabb, amit nem lehet pénzért megvásárolni. Így elkezdtem gondolkozni, hogy mit is tehetek ennek érdekében. Ott kell kezdeni, hogy cigiről leszokni, vitaminokat bevinni szervezetembe,több rostot enni, főzelékek és gyümölcsök, rendszeresen mozogni, tornázni, és kialudni magam rendesen mindig.

Így most, az 5. pont került előtérbe, ami megelőzi a 4. 5. pontot,
    mert ez a legfontosabb cél: egészséges maradni,
    hogy tudjam teljesíteni az előző két pontot. :))
  • Sir Quno Jedi
    Idővel rájössz majd, hogy az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megpróbálod boldogabbá tenni annak a maroknyi embernek az életét, akinek valóban ki is tudsz hatni a sorsára. A többi csak földi hívság...
  • StephenKing
    Emlékeztek még hogy mekkora tervekkel vágtunk neki az életnek tizenévesként aztán ahogy telt múlt az idő egyre lentebb adtuk ezeket a terveket.Legalábbis nálam ez igy van és nálatok?