121242
Football Manager
  • zorrobomber
    egyébként attól hogy hasonló típusú játékosok, a jellemük még nem feltétlenül hasonló
  • zorrobomber
    :D
  • robotnyk
    eh, picsaszőr má.
    van egy generált utánpótlás ifim, brazil 18 éves (Ramos). similar type of player to Robinho... na mondom nosza rajta, odarendeltem mellé, nagyon örült mindkettő... aztán úgy 2-3 hét után jött a hír, hogy Ramos nem tud semmit tanulni, mert egyszerűen túlságosan különbözik a személyiségük. egy ideig mindketten sajnálták a dolgot, aztán elmúlt. erre most megjelent Robinho mellett az Slt (úgy jó fél évvel az eset után...), dislikes Ramos...
    szüljön sünt az anyjuk -.-
  • zorrobomber
    mára elég volt, gratula mindenkinek
    szpari pihizik holnapig :)
  • Tarich
    Példáúl Zakinak nagyon tetszik az a patch vagy kiegészítése,nagyon feldobja a játékot!Olyan is van már ahol már Henry a Barcában van??:O
  • soma22
    banner->offtopik, és ott segitünk:)
  • soma22
    vazze annyi pénzből 3 csapatot fel lehet épiteni:D
  • Tarich
    Hali!Ilyen patcheket honnan tudok letölteni?Én az alap game-el játszok!Most a Tottenhammal vagyok 2.évem!Egész jól megy!Nem nagyon értek a patcekhez,így ha valakinek van ideje elmagyarázhatná!Előre is köszönöm!
    ÜDv
  • G.Freeman
    szerencsére mind a 4en aktivak vagyunk, tisztessegesen jatszunk ugyhogy jó móka

na jo amikor 10 meccsből csak 2-t nyertem akkor kicsit erőltetett volt a mosoly:)

es amikor 80 milliot le kellett szamolni Agüeroért...mintha a fogamat húzták volna
  • soma22
    tuti zsir.
    ha az ember talál megbizható partnereket akkor tuti élvezetes.
  • fernando torres
    le a kalappal mindhármótok előtt
  • gabber_saviola
    még 1x, mert kilöktek. nem semmi lehet az onlájn bajnokság
  • hunbasser
    hmm,jó lehet :) (Y)
  • G.Freeman
    Nem lassu, egymás meccsét nézzük néha vagy közbe allitgatjuk a dolgaink. Ventrilon bennt vagyunk igy folyamatosan tudunk dumalni mintha egy szobaban lennenk. Sokkal jobb igy, raadasul lehet alkudozni meg több emberes csereket csinalni, amit cpu-val nem lehetne megdumalni pl daniel alves cserét
  • soma22
    nemsemmi élménybeszámoló, jo volt olvasni, gratula mindannyiótoknak.
    nem lassu igy a játékmenet hogy 3 emberre kell várni?
  • hunbasser
    dunaferrel letoltam 3 tétmeccset,ebből az első kettő kupameccs,a gyöngyöst 4-1-re,a gyulát pedig 0-3-ra vertem meg,ezzel bejutottam a 3.fordulóba,ahol egyből a debrecent kaptam meg :SSS majd meglátjuk mi lesz,akár még továbbjutás is lehet belőle.
    az első bajnokim pedig a kaposvölgye ellen volt,ahol 2-0-ra nyertem,remélem a győzelmi sorozat egy ideig nem nagyon szakad meg.

most felcuccoltam facepackkel,mezcsomagokkal,klubcímerekkel,az fm mára elég is volt,további sikeres játékot mindenkinek!
  • fernando torres
    Barcaval kezdtem :)

[nem akar más klubbot irányítani]
  • G.Freeman
    Első idény utáni nyári erősítések:

Barcelona:
    Gubának erre a nyárra már nem maradt annyi eladnivalója, igaz kik távoztak értékes játékosok voltak. Henry, Touré és van Bronckhorst lett eladva 34,5 millió euró értékben. Érkezők között csak két játékosért fizetett, Kompany 25,5 millióba került, Saidi csak aprópénz volt. A többi 10 játékos ingyen jött, januárban Guba megrohamozta a szabadügynököket és minden értékesnek tűnőt megszerzett :) Elmondása szerint ez volt a terv, hogy nyáron elad, és ingyen igazolásokból pótolja a veszteségeket.
    Érkezett

Távozott

Real Madrid:
    Gilgames szomorú volt az elvesztett bajnoki cím miatt, és eltökélt hogy 2007/2008 idényben megszerzi a címet, így most is nagy költekezésbe kezdett. Előtte viszont megszabadult pár öreg játékostól, és a sérülékeny Baptistától (aki idén alig volt sérült de ennek ellenére nem volt maradása). Carlos Vela és Van der Vaart volt a kezdet, de az igazi szenzáció Kaká érkezése volt. 125 millió eurót költött a Real, és úgy tűnik lépéselőnybe került a Barcával szemben.
    Érkezett

Távozott

Sevilla:
    Miután chelseafan sikeresen túlélte a szúrkolók rohamát, nagy igazolgatásba kezdett. Részletre vett sok játékost, remélhetőleg nem fog beleroppanni a klub, hogy kétszer annyi tartozást halmozott fel mint a klub összes pénze. Viszont az érkezők névsora impresszív: Nakamura, Iaquinta, Fred, Gabriel Milito és Tudor akinek az ára nem magas (jelen esetben ingyen jött) de nagyon jó értékei vannak és jó megbízható védő. Komoly erősítéssel a Sevilla bejelentkezett a top 4be. Távoztak a csatárok: Kanouté, Chevantón, Kerzhakov...nem játszottak rosszul, de ennél többet kellett volna nyújtaniuk.
    Érkezett

Távozott

Valencia:
    BL győzelem jót tett a lelkemnek, és anyagilag is bebiztosíott a nyárra, jövöre is BL lesz, lehet költeni bátran. Viszont a 8. hely nagyon gyatra, egyik oka Hildebrand volt akitől sikerült hamar megszabadulni, Róma még pénzt is adott érte..szegény :) Másik problémás dolog a helyzetkihasználás volt. David Villa egy állat, de mellette nem volt igazán jó társ, Morientes kezd kiöregedni. Nyár célja egy jó csatár szerzése volt, ami neheznek tűnt és még nehezebb lett. Real meg Barca vidaman felvasarolgatta a csatarokat, pl Carlos Velát az egyik kedvencem. Amikor beprobálkoztam Agüeronál akkor meg jöttek ők is , az árak meg elindultak fel az egekbe. 80 milliónál állt meg, végül is bevállaltam részletre, remélhetőleg az Agüero - Villa páros hozza azt amit várok tőlük, Falcao is a keret tagja már plusz ingyen listáról szerzett Vaz Te és a már egy éve Valenciában lévő Tavano alkotja a csatársort, félelmetes mi?:) Pár felesleges játékostól megszabadultam, és három ingyen érkezett játékost Vaz Te-n kívül még beépítettem a csapatba (Alex, Touzani, Kasper Schmeichel).
    Érkezett

Távozott

Összegzésként elmondható,hogy az első év kemény volt,főleg mert mind a négyen még a jobb scoutokért is harcoltunk (más csapat staff-jából nem lehet igazolni, csak addig amig cpu-nal van), tehetséges játékosok is hamar elkeltek, cpu ellen nyugisabb itt ha nem cseleszünk egész gyorsan akkor másik elviszi az értékes játékost mert mindenki tudja mi az ami ér valamit:) Remélhetőleg második év is ilyen jó lesz és csökken a Barca+Real fölénye

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett :)
  • G.Freeman
    Hello, 1 idényen vagyunk túl az online játékban leírom mi törtent mert 3 topiklakó is részt vesz benne (engem is beleszámítva)
    Új data patch-el kezdtük amiben már Henry a barcában volt, igaz kezdő pénznek kicsit sok volt adva főleg a két top klubnál, de második évre már kezd normalizálódni a helyzet:)
    Chelseafan van a Sevillával, Gilgames a Real Madriddal, Guba007 a Barcelonával és én a Valenciával.

Barcelona:
    Guba rengeteg pénzzel kezdett, amiket az eladásokkal tudott növelni, így rengeteget költött összesen 270 milliót. Érkezett 2006 nyarán Schweinsteiger, Lahm és Fabregas télen pedig Rooney és Naldo volt a nagy fogás. Rooney 119 milliós ára azóta is átigazolási rekord.
    Gudjohnsen, Saviola, Deco, Xavi és Zambrotta voltak a nevesebb távozók.
    Érkezett

Távozott

Real Madrid:
    Gilgames szintén végtelen mennyiségűnek tűnő pénzzel vágott neki a játéknak, viszont csak Cassano távozott igaz érte 11 millió eurót kapott. Casillas mellé a fiatal argentin tehetséget Ustarit igazolta le 11,5 millióért és 17,25 millió eurót gombolt le Abidal-ért (aki egész idényben remekül játszott és behozta az árát). A nyár nagy durranása a fővárosiaknál azonban nem ő, hanem Cristiano Ronaldo volt, akit a Manchester 88 millióért engedett el.
    Érkezett

Távozott

Sevilla:
    Chelseafan volt az egyetlen, aki szinte alig kapott átigazolási pénzt, persze aggodalomra nem volt ok mert a Sevilla kerete meglehetősen erős. Nagy klubokhoz képest kevés pénzzel remekül bánt, és meglepően sok jó játékost igazolt: Canizares, Miguel, Modric, Defoe, Diarra, Mertesacker és Daniel Carvalho. Távozók között nincs nagy név de használható játékosok voltak ezért tudott mindért pár milliót kapni. Egyetlen kivétel Daniel Alves, csodagyerek szélső, akiért cserébe 10,25 millió euró Canizaers és Miguel jött.
    Érkezett

Távozott

Valencia:
    Tisztes kis összeget, kb 50 milliós átigazolási keretet kaptam amit Fiore meg Edu eladásával feltornáztam 66 millióra. Sikerült nyélbeütni a már korábban említett Daniel Alves cserét, illetve jó Barcelonai kapcsolatot kihasználva Decot megszerezni, igaz 22 millióba került de igazi vezére volt egész idényben a csapatnak. Védelmet erősítendő jött még Ochoa és Corluka. Rajtuk kívül inkább csak a tehetségeket gyűjtöttem akiket névről ismertem, első évben ez volt a fontos mivel bajnoki cimről nem s álmodoztam.
    Érkezett

Távozott

Ahogy várni lehetett, Real és a Barca idény elejétől kezdve egymást gyepálta :) Táblázat elejében voltak végig, szép lassan elléptek, és párharccá tették a bajnokságot. Valencia ősszel nagyon szépen tartotta magát és 4. helyen tartózkodott január elején. Sevilla viszont nem találta magát, Chelseafan egészen a 16. helyig esett, probálgatott több felállást is, de nem indult be a szekér...aztán kiprobálta a gyémánt taktikát, és varázsütésre megtáltosodott a Sevilla, december végére a 10. hely környékére jöttek fel, január-februárban már a liga legjobb formában lévő csapata volt, mindenkin átgázoltak.
    Összel voltak kupák, a spanyol kupát egyik csapat se vette komolyan, a tartalékok pár körig bírták aztán kipottyantunk mind a négyen. A bajnokok ligájában (ott mindultunk mind a 4en) viszont legerősebb kerettel mentünk értelem szerűen. Barcelona a nagy átalakitása miatt a bajnokságot nem vette annyira komolyan, de a BL-t nagyon meg szerette volna nyerni. Kisebb bukdácsolásokkal de mindenki túlélte a csoportköröket. Barca, Real Madrid és a Sevilla csoportelsőként, Valencia csoportmásodikként jutott tovább.
    Januárban a Valencia hirtelen, és minden előjel nélkül összeropttant, és a mélyrepülés az idény végéig kitartott. Rengeteg kihagyott helyzet, sérültek és mminden második meccsen piroslap szegélyezte a Valencia útját a 4. helytől a 8. helyig. Idény végén kis fellángolásnak köszönhetően lett meg a 8. még intertotót érő hely. Sevilla nagy menetelése az év elején egészen március elejéig kitartott, és bár utánna kicsit belassult a csapat, azért a 6. helyre sikerült odaérnie. Az utolsó fordulóban elért győzelmével maga mögött tartotta az Athletic Bilbao csapatát. Barca és a Real elvolt az élen egymással, február végefelé már annyi volt az előnyük, hogy látszott a kettő közül valamelyik lesz a bajnok. De nem engedték el egymás kezét, ha az egyik botlott, akkor hamarosan követte a másik:) Pontegyenlőséggel érkeztek az utolsó fordulóra, de a Barcelonának kedvezett a döntetlen, úgyhogy Guba csapatának "csak" egy győzelemre volt szüksége, amit biztosan be is húzott, viszonylag hamar eldöntötte a meccset, ezért a Real ezt megtudva már nem strapálta magát és csak döntetlenezett, ezért nyerte a bajnokságot a Barca hatalmas két pontos előnnyel:) Rengetek izgalmas meccs volt, idény kedvenc csapata egyértelműen a világverő Murcia, ugyan csak a 11. helyen végeztek, de lazán körbevertek minden ember irányította csapatot :D Van egy manus akitől Gilgames már akkor fél ha félpályánál megkapja a labdát, nem jut eszembe a neve:)

A tabella:

Pár érdekesség

Valenciával én voltam a leggyengébb négyünk közül, a harakiritől csak az tartott vissza, hogy amekkora pechem volt a spanyol bajnokságban annyira szerencsém volt a BL-ben. Csoportmásodikként egyből a Manchester Uniteddel kezdtem tavaly, de kivertem. A Barca meg a Sevilla elvérzett de a Real, Lyon és a Liverpool táraságában sikerült elérni a BL elődöntöt. Akkor már Valencia 7-8-9 helye biztosnak tünt, nagyon messze volt az élboly, egyetlen esély jövő évi BL szereplésre a BL megnyerése volt. Persze fortuna ismét szembe köpött és megkaptam a Realt az elödöntőre, aki egész addig legyőzhetetlen volt, mégis sikerült első meccsen idegenben 2-0 legyőzni, 10 emberrel !!! Hazai találkozón Ochoa kivédte Raul-ék szemét is, és meglett a BL döntő. Pool jutott be a másik ágon, a döntőben sok helyzet ellenére csak 1 gólra futotta, amit Hildebrand kiegyenlitett azzal hogy beengedett egy ujabb potyagólt. Hildebrand egy külön történet...elvileg jó kapus, de a 8. helyem nagyreszt neki köszönhető, ha 10 potyagolt nem kapott az idenyben akkor 1et se...6.6 átlaga volt. Ochoa-t be kellett vetni ahogy megjött annyira elkeserítő volt a helyzet. Ochoa nagyon jó volt BL menetelés során, de a döntő idején épp Mexikói válogatottban volt, igy Hildebrand varázslatait csodálhattam újra:/ Szerencsére jött Deco és 85 percben egy szép szóló után megszerezte a győztes gólt, megnyertem a BL-t és megmentettem az állásom :)
    Gubával is elégedettek voltak, egyértelmű volt mert bajnokságot nyert. Gilgamest nem bántották 2. helye miatt, viszont Chelseafan 6. helye miatt a Sevilla rajongók megrohamozták a székházat, szerencsére sikertelenül így ő is megtartotta az állását.
  • fernando torres
    akkor úgy legyen(Y)
  • hunbasser
  • gabber_saviola
    szépen tolod, gratulálok
  • gabber_saviola
    igen, azon vagyok :P
  • fernando torres
    szia Gábor!
    összehozod régi Fmes társaságot?
  • zorrobomber
  • gabber_saviola
    Szia Torresz
  • soma22
    igen
  • ForzaInter
    Newcastle mentésed megvan még?
  • soma22
    anglia?több középcsapat is van jó körülményekkel
  • ForzaInter
    Real,Espanyol?
  • ForzaInter
    hátnemtom, nálad lehet jólesz nálam nagyon rossz...
  • fernando torres
    basszus beszart Barcas mentésem...

most van időm játszani,és gondoltam már akkor visszajárok ebbe a topikba..

vkinek vmi ötlete hogy kivel kezdjek? magyar csapathoz nincs kedvem menni.
  • zorrobomber
    már pont irni akartam hogy nálam a kezdőbe se nagyon fog bekerülni ha így haladnak a dolgok, mikor lesérült Andorka(qrva boldog voltam...). Kiváncsi leszek nálam bizonyít -e :)

• soma22
    elég izgalmas elhiheted:)
  • zaki
    Most nagytakarítás lesz a nyáron, és én is a magyarokra fogok építeni... :xd
  • soma22
    azaz, tényleg, köszi:)
  • hunbasser
    Squizzi kezdett most a fradival
  • ForzaInter
    nálam vagy 10 meccsen 0 gól... énis lehet elkdezdem folyatni Wes Bromal multkor felidegsített azóta nem játszok most sztem folytatom:D
  • hunbasser
    detto.de legalább jól debütált :) (első meccsén csereként beállva mentett meg a 60.percben,talán a 'poolnak lőtte,de biztos,h vmelyik nagy csapat ellen talált be)
  • soma22
    loki ellen nem rossz:)

Zaki:
    kissé vezeted a mezőnyt nem?:))
    pleják zsirosak:)

Érdekes összehasonlitás lehet majd:
    tolja Zaki fradival, tolom én csak magyar plejákkal, és most kezdett egyet még valaki, most nem olvasok vissza kicsoda, ugyis jelentkezik remélem:)