16
  • Maco13
    LOL
    Ezt vágjátok?
  • Caro
    Már egyszer a mobilos fórumon kiszámoltam, hogy a sugárzás a fejtől 1 cm-re 125000xese annak, amit akkor kapsz, ha fél méterre állsz tőle.
    A rádióadók nem okoznak ilyen szempontból problémát, de akkor is le kellene venni a terhet a rádiófrekvenciákról. Manapság eléggé túlterheltek.
  • gregor
    Igaz Budapesten sok rádió adó van,de a legtöbb kisteljesitménnyel sugároz.A legtöbb rádió a Széchenyi hegyről.
  • maozedong
    Zengő hegyen radar állomást akartak építeni nem? Annak kicsit nagyobb a teljesítménye mint egy mobil átjátszónak..
  • Caro
    A távközlés probléma. Ha digitálisan menne minden, akkor kisebb sávszélesség kéne, ergo kisebb lenne a sugárzás is.
    Az lenne az ideális, ha minden házba menne egy optikai kábel, és azon elmehetne minden. Vagy akár az egész interneten keresztül.
  • Dj Faustus #11
    Tanulmányi kirándulás (főiskolai) keretén belűl voltunk a szolnoki adótoronynál. Az egyik dolgozó elmondta, hogy bármilyen karbantartást végeznek a toronyban, leállítják az adást (kissé nem kellemes dolog a több kW-os adóteljesítményű antenna túlzott közelsége).

Tehát az ilyen nagyteljesítményű adóknál (azt hiszem a vatikáni adó teljesítménye százas nagyságrendű, de erről itt egy link: ) nem árt az óvatosság. (Biztos ismerős a legenda, hogy az ilyen adótornyok közelében sarlóval is lehet fogni a rádiót )

Másrészt a GSM bázisállomások adóteljesítménye ehhez képest kicsi (a mobiloké is csak pár watt), úgyhogy ott nem olyan vészes a hatás.
  • Mipi
    Budapesten a legdurvább mert egy csomó rádióadó van. Akkor a 3G is ami még csak teszt üzemben van de az is sugároz. Akkor a Tv csatornák sugárzása. Akkor a digitális sugárzás. Akkor a Csomó HotSpot-ok. Szóval pesten egy csomó dolog sugároz.Eddig nem bizonxították hogy emiatt betegednének meg sokan. Nem tudom mi az igazság ebben.
  • dirty dogg
    inkább áldást
  • dez
    Asszem nem csak ebben az ügyben mutat álszent viselkedést a Vatikán..

És itt nem csak a határérték alatti sugárzás esetleges káros hatásáról van szó, hanem a határérték szemtelen túllépéséről.
  • jefferson83
    A rádió szerint:"a lakosság részéről nem áll fenn megalapozott indok az aggodalomra". -----> "Számos esetben regisztráltak leukémiás és más rákos megbetegedéseket a környéken." Na,ha ez nem ok az aggodalomra akkor semmi. Kicsit álszent viselkedést mutatott be a vatikán ez ügyben sztem.
  • gregor
    Ha nem lennének mobil átjátszó állomások akkor nem tudnánk telefonálni.
    Az első rádióátjátszó állomás Lakihegyen épült ,ami 1925 óta müködik.Majd 1950 környékén követte a Széchenyi hegyi TV illetve rádió torony,majd a Solti nagyadó a 70-es években.
  • Supremo
    Mindenesetre tényleg elgondolkodtató, hogy ez a sok cumó, ami tényleg körülvesz bennünket, mennyire fogja rányomni a későbbiekben a bélyegét az egészségünkre?! Ugyebár 50 évvel ezelőtt még nem volt ennyi, tehát a mai idős korosztály nem mérvadó ebben. Majd mi, lehet, hogy full rákos lesz mindenki, vagy fullra megkattanunk
  • janos666 #4
    Hogy ne lenne. Láttál már híradóban Greenpeaces csoportot hogy (vagy hogy is kell leírni a zöldeket?) egyikük nem épp mobilon nyomta a dumát valakinek?
    Persze, az ilyen tornyokat biztos nem árt minnél messzebbre tenni a házaktól, de ez hogy egyházi felyeseket beperelnek és jelképesen elítélnek ez már nem szegény leokémiás gyerekeről szól...
  • smv
    Ja tényleg, az adótorony ellenes környezetvédőknek van mobiljuk?
  • Garfield
    ahol a környezetvédők a később bekövetkező környezeti és az elektromágneses károk miatt tüntettek több ízben is.

???
    Lehet, hogy én nem figyeltem, de nekem csak szegény bazsarósza rémlik.

Az elmúlt években számos tiltakozás volt a mobil átjátszó állomások miatt is, például Pest megyében, Szigetszentmiklós környékén.

Mert hülyék az emberek.
    A mobiltelefon sugárzása nem zavarja őket, , viszont az adótoronyé igen. Persze a lényeg az, hogy a kezükben levő mobil működjön, de az már felháborító, hogy az infrastruktúrához tartozó torony is aljas módon sugároz.

Erről a #28-as Stupid Client Quote jut eszembe.

A recent client my company got.
    Client: "We want a website that can play DVD quality video, but we don't want to use streaming video and the load time must be zero."
    Designer: "That's impossible. Everything has a load time. DVD quality runs about 100 megs a minute."
    Client: "We'll take our business elsewhere..."
  • Tetsuo
    Pedig csak terjesztik az igét. :)