16
-
#16 LOL
Ezt vágjátok? -
Caro #15 Már egyszer a mobilos fórumon kiszámoltam, hogy a sugárzás a fejtől 1 cm-re 125000xese annak, amit akkor kapsz, ha fél méterre állsz tőle.
A rádióadók nem okoznak ilyen szempontból problémát, de akkor is le kellene venni a terhet a rádiófrekvenciákról. Manapság eléggé túlterheltek. -
gregor #14 Igaz Budapesten sok rádió adó van,de a legtöbb kisteljesitménnyel sugároz.A legtöbb rádió a Széchenyi hegyről. -
#13 Zengő hegyen radar állomást akartak építeni nem? Annak kicsit nagyobb a teljesítménye mint egy mobil átjátszónak.. -
Caro #12 A távközlés probléma. Ha digitálisan menne minden, akkor kisebb sávszélesség kéne, ergo kisebb lenne a sugárzás is.
Az lenne az ideális, ha minden házba menne egy optikai kábel, és azon elmehetne minden. Vagy akár az egész interneten keresztül. -
#11 Tanulmányi kirándulás (főiskolai) keretén belűl voltunk a szolnoki adótoronynál. Az egyik dolgozó elmondta, hogy bármilyen karbantartást végeznek a toronyban, leállítják az adást (kissé nem kellemes dolog a több kW-os adóteljesítményű antenna túlzott közelsége).
Tehát az ilyen nagyteljesítményű adóknál (azt hiszem a vatikáni adó teljesítménye százas nagyságrendű, de erről itt egy link: ) nem árt az óvatosság. (Biztos ismerős a legenda, hogy az ilyen adótornyok közelében sarlóval is lehet fogni a rádiót )
Másrészt a GSM bázisállomások adóteljesítménye ehhez képest kicsi (a mobiloké is csak pár watt), úgyhogy ott nem olyan vészes a hatás. -
Mipi #10 Budapesten a legdurvább mert egy csomó rádióadó van. Akkor a 3G is ami még csak teszt üzemben van de az is sugároz. Akkor a Tv csatornák sugárzása. Akkor a digitális sugárzás. Akkor a Csomó HotSpot-ok. Szóval pesten egy csomó dolog sugároz.Eddig nem bizonxították hogy emiatt betegednének meg sokan. Nem tudom mi az igazság ebben. -
#9 inkább áldást -
dez #8 Asszem nem csak ebben az ügyben mutat álszent viselkedést a Vatikán..
És itt nem csak a határérték alatti sugárzás esetleges káros hatásáról van szó, hanem a határérték szemtelen túllépéséről. -
jefferson83 #7 A rádió szerint:"a lakosság részéről nem áll fenn megalapozott indok az aggodalomra". -----> "Számos esetben regisztráltak leukémiás és más rákos megbetegedéseket a környéken." Na,ha ez nem ok az aggodalomra akkor semmi. Kicsit álszent viselkedést mutatott be a vatikán ez ügyben sztem. -
gregor #6 Ha nem lennének mobil átjátszó állomások akkor nem tudnánk telefonálni.
Az első rádióátjátszó állomás Lakihegyen épült ,ami 1925 óta müködik.Majd 1950 környékén követte a Széchenyi hegyi TV illetve rádió torony,majd a Solti nagyadó a 70-es években. -
#5 Mindenesetre tényleg elgondolkodtató, hogy ez a sok cumó, ami tényleg körülvesz bennünket, mennyire fogja rányomni a későbbiekben a bélyegét az egészségünkre?! Ugyebár 50 évvel ezelőtt még nem volt ennyi, tehát a mai idős korosztály nem mérvadó ebben. Majd mi, lehet, hogy full rákos lesz mindenki, vagy fullra megkattanunk -
#4 Hogy ne lenne. Láttál már híradóban Greenpeaces csoportot hogy (vagy hogy is kell leírni a zöldeket?) egyikük nem épp mobilon nyomta a dumát valakinek?
Persze, az ilyen tornyokat biztos nem árt minnél messzebbre tenni a házaktól, de ez hogy egyházi felyeseket beperelnek és jelképesen elítélnek ez már nem szegény leokémiás gyerekeről szól... -
#3 Ja tényleg, az adótorony ellenes környezetvédőknek van mobiljuk? -
Garfield #2 ahol a környezetvédők a később bekövetkező környezeti és az elektromágneses károk miatt tüntettek több ízben is.
???
Lehet, hogy én nem figyeltem, de nekem csak szegény bazsarósza rémlik.
Az elmúlt években számos tiltakozás volt a mobil átjátszó állomások miatt is, például Pest megyében, Szigetszentmiklós környékén.
Mert hülyék az emberek.
A mobiltelefon sugárzása nem zavarja őket, , viszont az adótoronyé igen. Persze a lényeg az, hogy a kezükben levő mobil működjön, de az már felháborító, hogy az infrastruktúrához tartozó torony is aljas módon sugároz.
Erről a #28-as Stupid Client Quote jut eszembe.
A recent client my company got.
Client: "We want a website that can play DVD quality video, but we don't want to use streaming video and the load time must be zero."
Designer: "That's impossible. Everything has a load time. DVD quality runs about 100 megs a minute."
Client: "We'll take our business elsewhere..." -
#1 Pedig csak terjesztik az igét. :)