359
Azureus
-
laca70 #79 A TCPIP.SYS-nél hogy lehet megváltoztatni a kapcsolatok számát ? -
#78 Mielőtt megölnétek egymást, elárulom, hogy a film, amit töltöttem, lejött.
A készforrás, mint említettem 5 alatt volt, ügyfelek meg 7. Ekkor 30 kb/sec volt a letöltési seb.
De ált. az ügyfelek 5-6 volt és nem töltött. Mégegyszer, jó volt a kapcs. -
tomo #77 hat ez az , ujreg , aki osszevissza irogat :P -
#76 Off:
Egy újreg, akinek már fele annyi hozzászólsa volt az elmúlt 1 hónapban, mint neked másfél év alatt
Térj már vissza a valóság talajára
:Off
-
tomo #75 tenyleg, ha en lama vagyok, akkor te meg ujreg.
asszem ez iyg szokas errefele -
tomo #74 es ha offolni tamad kedvem, akkor mi van?
kulonben is te kezdted.
a topikodat meg leszarom, mint ahogy ezt is.
mehecc arulkodni. -
#73 Most már ne off-olj.
Ott a topik, oda nyomd a szarodat
Ráadásul figyelmedbe ajánlom, hogy ez nem a torrent topik, hanem az Azureus topik
[mrzed most vakargatja a fejét, és azon gondolkodik, hogy lehet valaki ilyen ]
-
tomo #72 figyumar, ez egy fos topik , amit egy felkegyelmu nyitott, mert nem birta a benasagait a torrent forumba irni. -
#71 Látom tomo nem nyugszol
Persze topicot nyitni neki is lusta vagy
Szóval, tessét, itt a topic, itt lehet szidni bármelyik rendszert, össze lehet hasonlítani korlátok nélkül ésatöbbi ésatöbbi
Torrent VS Donkey topic -
tomo #70 ne csititgass engem. te offolsz ossze vissza itt allandoan. nincs egy epkezlab erved sem.
az azureus meg jo uton van afele, hogy a reges torrentoldalak ne engedjek a hasznalatat. -
#69 Lazíts Tomo, tudod, magas vérnyomás, infartus, gutaütés ...
Ha gondolod, nyiss egy topic-ot a gumiszobában, szívesen elvitázok veled torrent VS Donkey témában, de itt térjünk vissza a topic-ra -
Garfield #68 ha egész nap ott tudod hagyni, miért nem eMule?
Ha már látszanak a "shared files"-ban, akkor fogod, beállítod a prioritásukat "release"-re, ami előnyben fogja részesíteni azokat a júzereket, akik ezeket a fájlokat töltik. Márpedig ha tőled töltik ezeket a fájlokat, akkor te kreditet fogsz kapni náluk, javul a pozíciód a letöltési sorban. -
Garfield #67 emule-ban globál van általában 2-6 upload slot, azureus-ban torrentenként
Úgy látom, nem jött át a hozzászólásom egy része, úgyhogy megismételném.
Azureusban annyi az upload-od, amennyit megadsz. Alapból persze végtelen, ami egész addig jól hangzik, míg meg nem nézzük a feltöltés egyéb paramétereit, pl. globális max. feltöltési sebesség, illetve az aktív torrentek száma. Márpedig pl. a magyar viszonyok közt ha feltöltesz két torrentet korlátlan upload slottal 20k-val, akkor már mindjárt nem hangzik olyan fantasztikusan az, hogy milyen sok szálon tölt fel az Azureus, mert ki tudja, hány vagy hány tucat feltöltő küzd a feltöltési sávszélességedért.
Hogy az emule-ban be lehet-e állítani az upload slotok számát, nem tudom (bár mintha találkoztam volna már vele valahol), az eDonkey kliensben biztosan. Szóval beállítás kérdése az egész.
U.i.: Persze el lehet vitatkozni, hogy melyik a jobb: adott sávszélesség mellett a kevés upload vagy a sok. a kevés upload mellett az szól, hogy kevesebben töltenek, de gyorsabban, míg a sok upload mellett az, hogy sokan ugyan, de legalább töltenek pár kb-tel. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik jó. -
tomo #66 te kezdted, hogy torrentrol gyorsabb, sztem meg nem, erre azt irtad amit irtal, en meg valaszoltam, a modi meg bekaphatja :P
sztem , elfogytak az erveid a hulyeseged mellett.
a csavo megmondta, hyg nem tudja tolteni, es nyilvanvalo,. hoyg azert, mert szar volt a boly.
te kezdted a szarragast. -
#65 az hogy magyarorszagon nincs tisztesseges uploaddal biro net magankezben, egy dolog, tolunk szerencsesebb helyeken viszont eleg elterjedt.
Szegény srác tanácsot kért. Neki 95%-ra biztos, hogy nem 10/100Mb-je van
Akkor, miért jössz ezzel?
De tényleg térjünk vissza a topic-ra, mielőtt modi az orrunkra csap (jogosan) -
tomo #64 az hogy magyarorszagon nincs tisztesseges uploaddal biro net magankezben, egy dolog, tolunk szerencsesebb helyeken viszont eleg elterjedt.
szal ne magyarorszagi szar netek alapjan iteljunk meg egy rendszert.
persze, ha te nem lattal mast, akkor jogosan kovetkeztetsz ugy, hoyg az edonkey lassu.
nekem viszont volt szerencsem latni, hogy mukodik egy tisztesseges netkapcsolattal. es mondhatom, nem okozott csalodast.
egyszeruen az van a hatterben, hogy az edonkey protokoll sokkal jobban vigyaz arra, hogy annyit kapj, amennyit adsz. es ezzel tartja fenn a mukodokepesseget.
a torrent nem vigyaz ilyesmire. -
#63 OFF:
öööööö
eDonkey, fel 60 K limit 8 peer 100%-ra kiterhelt
letöltendő 15 file (file-onként 20-30 peer)
egész nap forgalom le 200 MB
Nem hiszm, hogy sokaknak lenne otthon a sufniban 10 megás internetjük
Szóval hmmmm
:OFF
De esetleg térjünk vissza a topik témájára :)
-
tomo #62 es a torrent rendszert nagyon jol leirja, az "aki lemarad, az kimarad" mondas. egyszeruen a torrent uj cuccokra valo, a regieket nem erdemes eroltetni vele.
(regi = keves seed (peer)) -
tomo #61 ja, es ha ugyanazon juzerek torrenten, vagy edonkey rendszeren toltenek fel neked, az eredmeny ugyanaz lenne. szal... -
tomo #60 1. az upload sebesseged erosen befolyasolja a download sebesseged. ne codalkozz ha 5kB uppal sokat kell varnod, amig letoltodik valami
2. adsl bontasnal nem veszted el a helyezesed, csak ha kikapcsolod a programot.
az meg hogy sok slot van azureusnal egy dolog. minel tobbfele oszlik a nyamvadt savszel , annal rosszabb lesz ha megprobalsz tolteni tole.
egyszer ha van lehetoseged, probald ki az edonkey rendszert, egy tisztesseges ( mondjuk 10megabit) feltoltessel rendelkezo geppel. majd radobbensz, hoyg nem lassu az , csak a kredit rendszer miatt , aki keveset ad , keveset kap. -
#59 pedig neked nincs igazad :)
emule-ban globál van általában 2-6 upload slot, azureus-ban torrentenként (így aztán ami ritka is folyamatosan jön, lehet, hogy csak pár KB-al, de jön, és nem azt várod, hogy mikor hallnak ki előled valakinél). Ez már csak azért is előny, mert ugye ADSL naponta lebont, új IP, aztán állhatsz megint sorba :(
Elég sok ritkaságot szedtem én is le eDonkey-jel, szóval tudom miről beszélek. Ja, ezek nincsenek fent torrenten, az igaz, de ha fent lettek volna, akkor ott gyorsabban lejön kevés user-rel is.
Példa: Outer Limits részeket szedtem eDonkey-al. Részenként 20-30 user 12-13 100%-on. Volt, amelyik résznek 6 hónap kellett !!!
20-30 userrel egy torrent hasít, de minimum elég szépen folyamatosan csörgedezik (és ritkaságoknál az a folyamatos 5-10K is elég jó) -
Garfield #58 Pedig nincs igazad.
Emule-ban min. 10k a feltöltési sebesség, amelyhez korlátlan letöltés tartozik.
Azureus-ban jelenleg 5k és torrentenként min. 2 slot. Ha egyesével töltöd a torrenteket, ez azt jelenti hogy a feltöltésed max. 5k 2 embernek (persze ha csak nem számít a ratio).
Az emule kliensek upload managment-je olyan kifinomult, melyről a torrentes kliensek nem is álmodhatnak.
A torrent azért jó, mert kifejezetten fájlterjesztésre van, ezért az újabb cuccok esetében sokkal gyorsabb tud lenni, míg az eDonkey/eMule egy klasszikus fájlcserélő program/rendszer. Amíg én évekkel ezelőtt megjelent (értsd: warezban akkor megjelent) cuccokat is vígan és tűrhető sebességgel leszedek az eDonkey-n, addig te egy már cirka egy éves cucc (értsd: warezban akkor megjelent) letöltésével is valószínűleg gondban leszel.
Példa: a GTA: SA kapcsán kedvet kaptam, hogy bemelegítésként lenyomjam a GTA3-at és a GTA: Vice city-t. Torrenttel még most is szedném, eDonkey-ról már lejött mindkettő. -
#57 De, sajna igazam van. Ne felejtsd el a két rendszer közti külömbségeket. eDonkey esetében ritka, aki 2-3 up slotnál többet engedne (ezresek a várósorok), míg torrentnél alap a 10 (bár ezt önhatalmúlag Azureus pl jóval át szokta lépni), gyors a forgás, nem ugyanannak tölt 10-20 percig, és a sor egy letöltéshez van kötve (nem összes letöltéshez).
Ezért is szeretik jobban :) -
tomo #56 sztem nincs igazad. -
#55 Hát, torrentről még ilyen kis megosztás mellett is jobban jöhet, mint eDonkey-ról -
#54 Na jól beégtem.
[meghajlik a színpad előtt]
Zombi vagyok, mint az előbbi hozzászólásomból is kiderült. X-aktát nézek, olvasok, de nem gondolkozom.
Na inkább elteszem magam holnapra.
[mégegyszer meghajol, és lelép a színpadról]
Amúgy tényleg nem vagyok hülye -
tomo #53 cumó = cucc = anyag
emule = edonkey rendszert hasznalo p2p filemegoszto, ahol a ritkaságok tanyáznak.
http://www.emule-project.net -
#52 cumora emule
ez mi ez?
Életemben nem hallottam erről -
tomo #51 az ennyire gyatra bolyokkal nem is nagyon erdemes fogalalkozni, inkabb keress ra a cumora emule -lel. azzal tuti megtalalod, es gyorsabb le is tudod tolteni. -
#50 Minden oké volt.
Lehet hogy ez volt a hiba?:
készforrás 0 (1-5 között ált.)
ügyfelek 0 (4-5-6, mikor melyik)
Végülis leszedtem, de vagy 1 hét kellett hozzá, hogy 13 megát leszenvedjen.
-
#49 Lehetséges gondok:
A trorrent rélszletezőben látod, hogy sikeresen kapcsolódott-e trackerhez(itt hibaüzi, pl ha be kell jelentkezned előbb az oldalra)
Peerguardian-t, vagy egyéb IP tiltólistás progit használsz (nézd mit blokkol)
Firewall beállítási gondok
TCPIP.SYS probléma (egyszerre max 10 kimenő kapcsolatot kezdhet SP2)
Másra nem tudok gondolni
-
#48 Azért ennyire nem vagyok hülye másokkal ellentétben...
Oké, ennél nem lehetett konkrétan, de már számos fájlt kellett törölnöm, mert nem kapcsolódott senkihez. Pedig maga a kapcs jó volt.
-
tomo #47 mire is hasznalod regota, ha nem tudsz kapcsolodni masokhoz ? nezegeted? -
#46 Már viszonylag régóta használom a progit, de nehány dolog rejtély még mindig a számomra.
Pl:
készforrás 0(768)
ügyefelek 0(476)
Mért nem kapcsolódik másokhoz??? Egyszerűen érthetetlen -
Garfield #45 jóvaN máR amÚgy tanulj meg írni, mert így kell:<szóköz>www.google.com<valamilyen írásjel>ilyen geci, öcsém!!! vazee
Tetszik, amikor a vak mesél a színekről... Vagy a bagoly nagyfejűzik... -
#44 jóva má amugy tanulj meg írni mert igy kell:www.google.com ilyen geci öcsém!!! vazee -
#43 hinnye bazdmeg
az ilyen ember választ se érdemelne, csak azonnali bannt
geciek
ismersz te olyat,hogy gogle.com?
nah próbálkozz ott
szánalomkupac újreg bazzegh -
#42 tud vlaki aZUREUS LETÖLTÉSI CÍMET MEGADNI ME KELL letöteni a GTA SA full-hoz
-
Cvd #41 NOD32 van mellette esetleg? Azzal elismerten hajlamos összeakadni. Ha nem, akkor az összes java uninstall-1.5 újrainstall segíthet még sokszor. -
Akey #40 Egy hete az a problámám, hogy bármit töltök, a java.exe elfoglalja a CPU 99%-át, minden megfagy, a feladatkezelővel kell leállítanom. Ez ismétlődik úgy fél óránként. Van ötletetek?